Įkraunama...
Įkraunama...

Akių problemos, priežiūra ir pan.

Sveikos, man irgi be galo būtų įdomu kaip galima pagerinti regėjima, prieš kokius 6 metu pajaučiau kad pablogėjo regėjimas teko tam tikslui jau naudoti akinius -0,5 bet tik tam tikriems atvejams, pastoviai nešioti nereikėjo, paskui po metų vėl pajaučiau kad blogiau nuėjau pasikeičiau į stipresnius -0,75, tai buvo 2002 metais, paskui buvo tarpas kad akys pavargdavo, darbas mokslai, dagiau nei prieš pusantrų metų tikrinausi polilinikoje, sako bus gerai dar tokio pat stiprumo. tad taip ir liko, tačiau dabar nuėjus i optika pasidaryti naujus akinius ir apsilankius pas optikos okulistę man jau prireikė net -1,5, o aš jaučiaus kad paskutiniu metu man pagerėjo doh.gif atrodo kad skirtumo didelio labai be akinių ir su tais mano 0,75 nejausdavau, bet kad labai toli tikrai nematydavau, na tai man nemaišė gyventi, mikriuka susistabdydavau ir be akiniu lotuliukas.gif. tad man labai įdomu, ka reiktų daryti, kad dar nepablogėtų labiau g.gif
Atsakyti
Is papildu as STRIX geriu, is ryto isgeri, tai parai pagereja.
Kazkokie liuberin ar pan. sako irgi geri, bet as ju nebandziau.

O morkos, melynes manau turi itakos, dar pratimus galima daryti, bet reikia pora kartu per diena.
Girdejau, kad internetinis psl yra, kur spec. pratimai akims, bet neradau dar.
Yra Norbekovo knyga "Kaip atsisakyti akiniu" (ar pan. vadinas), tai ten pratimu iv. yra, jis sako, kad is viso gali regejima atstatyti.

Va kaip tiksliai vadinasi mirksiukas.gif
Mirzakarimas Norbekovas
Kvailio patirtis arba kelias į praregėjimą. Kaip atsikratyti akinių

Gal rasit ka nors tinkamo sau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Springlet @ 2006 03 04, 17:04)
pratimus daryti reikia pora kartu per diena.
Girdejau, kad internetinis psl yra, kur spec. pratimai akims, bet neradau dar.
Yra Norbekovo knyga "Kaip atsisakyti akiniu" (ar pan. vadinas), tai ten pratimu iv. yra, jis sako, kad is viso gali regejima atstatyti.

Va kaip tiksliai vadinasi mirksiukas.gif
Mirzakarimas Norbekovas
Kvailio patirtis arba kelias į praregėjimą. Kaip atsikratyti akinių

Na sudominot su ta knyga, niekad apie ją girdėjus nebuvau g.gif
Šiaip regėjimą galima atstatyti, jei jis nėra žiauriai blogas. Man kai buvo kokia 15 m. teko gulėt Kaune klinikose 1,5-2 sav., tai per tą laiką beveik ir atstatė. Reikėjo pratimus akims daryt, buvo įv. vonelės akims (brrr, nemalonios graužiančios procedūros) ir taip pat įv. pratimai su įv. minusų/pliusų akiniais... Man viena akis buvo visai atsistačius, o kitai reikėjo -0,5. Prieš tai buvo kažkas lyg ir apie -2... Deja, dabar regėjimas išvis prastas (~ -5,-6), nes pratimus reikia daryt nuolat ir nepamiršt, kad prie kompo sėdi 1,5 h ir po to 15 min. pertrauka...
Šiaip klinikose sakė, kad tie pratimai ir buvo svarbiausia gydymo procedūra. Pamenu kelis:
* 5 ratai sukant į kairę,
* 5 - į dešinę,
* 5 k. stipriai užmerkt akis,
* žiūrėt 10 (?) k. aukštyn žemyn;
* po to žiūrėt į ištiestos rankos pirštą 5 s., po to 10 s. į bet kokį objektą toly. nepamenu kiek kartų tekdavo kartot...
Ir viskas daroma ir su atmerktomis, ir su užmerktomis akimis...

o čia, kiek radau internete pratimų: http://optika.lt/lt/.../pratimai akims,
pratimai angliškai,
dar truputis
Šiaip jie maždaug kartojasi, bet tikrai nepatingėkit ir padarykit bigsmile.gif kad ir prieš miegą, ar bet kurią laisvą minutę 4u.gif
IR nepergerkit tų vitaminų - paskaitykit pakuotes, ar nerašo, kad reikia daryt 1 mėn pertraukos ir pan., nes mano tėvui, kai persistengė, tai dantukas iškrito. Na, mes taip įtariam ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Qena: 07 kovo 2006 - 13:16
Nuolat raudonuoja ir peršti akys. Pastebėjau, kad būna paūmėjimas jei nusilpsta organizmas. O šiaip net nežinau nuo ko tai. Kai pasidaro visai prastai, ta prasme stipriai parausta arba niežti, nusiperku vaistinėje tokio salicilsalicilio ar kaip ten lašų ir įsilašinu. Jie labai graužia, bet po jų nebeperšti. Otaip norisi vėl turėti gražias, baltas, be kraujosrūvų akis blush2.gif .
Į gydytoją kreipiausi..ir ne karta. Uzdegima isgydo, o paraudima - ne verysad.gif
Atsakyti
Ir man tas pats. Įtariu, kad tai alergija, nes simptomai kasmet pasireiškia ankstyvą pavasarį. Ir taip beveik iki rudens. Man truputį padeda homeopatiniai lašai Oculoheel.
Atsakyti
As ir manau ,kad cia alergija.Man ir taip buvo pries metus.Akiu daktarai nieko nerado.Vaiksciodavau raudonom akim kaip bulius biggrin.gif Kol nesumasciau ,kad reik vaistu nuo alergijos isgerti.Tai vienu ,kitu pabandziau ir man labai tiko tai Zytec 10g.Pageriau tabletukiu ir dabar kaip ir nesiskundziu.
Atsakyti
radau temelę kaip tik dabar labai aktualią. Mano regėjimas puikus (tfu tfu tfu), bet akys laaabai jautrios. Dirbu prie kompiuterio, o dar dieninės lempos, kondicionierius....rezultatas toks, kad akys labai raudonos. Nusipirkau Visine (bet pasiskaičiau neigiamų atsiliepimų, tai gal reiks ko kito paieškot g.gif ) na, nelabai jis man ir padeda. Galvoju net apie specialius akinius darbui prie kompiuterio įsigyt, tai būtų labai įdomu jei kas tokius turi- pakonsultuotų ar padeda, kiek kainuoja, kokie geriausi ir pan. Jei kas turit tokią problemėlę, būsiu labai dėkinga jei pasidalinsit bet kokia informacija kaip su tuo kovojat ir sprendžiant šią problemą ax.gif Gal kokie vitaminai specialiai akims veiksmingi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2004 04 21, 15:51)
unsure.gif  mano akys per paskutinius keleta metu po truputi silpo, bet kai pradejau kasdien prie kompo sedeti, zinokit, toks jausmas kad anku......  sad.gif  sad.gif
Kokiu pastiprinanciu vitaminu geriat, arba gal yra stiprinanciu akis lasiuku?
Vis neprisiruosiu nusipirkti zuvies tauku piliuliu.... gal siek tiek pastiprintu akis....

as geriau melyniu extrakto tabletytes akims ..issirinkau kad kuo daugiau melyniu butu - tai padejo , po kurio laiko praejo akiu perstejimas ir regejimas.
Siaip aisku geriausiai kai dabar melyniu sezonas ju gyvu pavalgyt , jos labai gerai akims thumbup.gif
Atsakyti
Aš kaip tik dabar planuoju nusipirkti maisto papildų akis. O kurie turi daugiausiai mėlynių ekstrakto? Gal pavadinimą galima? bigsmile.gif
Atsakyti
Kas per daug - tas nesveika, gal reikia vengti kompiuterio net jei nesi nescia, saugoti sveikata, akis, pakankamaii ilsetis...
Gal nieko blogo nepadaro tas kompiuteris? Reikia save gerbti, leisti pailseti, o truputis laiko prie PC gal nepakenks?
Atsakyti
Patarkite, norint patalpoje išmatuoti elektromagnetinį lauką,kur galima kreiptis ? g.gif
Darbo vietoje išbūnu nuo 20- 24val.,per savaitę 48val. Patalpoje daug kompiuterinės įrangos, plius antena,kurios vieta, mano manymu , lauke doh.gif Sveikata mūsų pačių reikalas...., kol Alshaimerio liga nepasireiškė, reikia susirūpint blink.gif
Atsakyti
na as tai labai daug prie kompo nesedziu,daugiausia vakarais kai vaikas uzmiega,kokias 3 valandas,na dar kai pietu uzmiega,tai pasedziu kokia valanda internete,va manau gal reikia kokiu vitaminu akims nusipirti(bet tik ne lasu) o jus kaip manote. g.gif
Atsakyti