QUOTE(Springlet @ 2006 03 04, 17:04)
pratimus daryti reikia pora kartu per diena.
Girdejau, kad internetinis psl yra, kur spec. pratimai akims, bet neradau dar.
Yra Norbekovo knyga "Kaip atsisakyti akiniu" (ar pan. vadinas), tai ten pratimu iv. yra, jis sako, kad is viso gali regejima atstatyti.
Va kaip tiksliai vadinasi
Mirzakarimas Norbekovas
Kvailio patirtis arba kelias į praregėjimą. Kaip atsikratyti akinių
Na sudominot su ta knyga, niekad apie ją girdėjus nebuvau
Šiaip regėjimą galima atstatyti, jei jis nėra žiauriai blogas. Man kai buvo kokia 15 m. teko gulėt Kaune klinikose 1,5-2 sav., tai per tą laiką beveik ir atstatė. Reikėjo pratimus akims daryt, buvo įv. vonelės akims (brrr, nemalonios graužiančios procedūros) ir taip pat įv. pratimai su įv. minusų/pliusų akiniais... Man viena akis buvo visai atsistačius, o kitai reikėjo -0,5. Prieš tai buvo kažkas lyg ir apie -2... Deja, dabar regėjimas išvis prastas (~ -5,-6), nes pratimus reikia daryt nuolat ir nepamiršt, kad prie kompo sėdi 1,5 h ir po to 15 min. pertrauka...
Šiaip klinikose sakė, kad tie pratimai ir buvo
svarbiausia gydymo procedūra. Pamenu kelis:
* 5 ratai sukant į kairę,
* 5 - į dešinę,
* 5 k. stipriai užmerkt akis,
* žiūrėt 10 (?) k. aukštyn žemyn;
* po to žiūrėt į ištiestos rankos pirštą 5 s., po to 10 s. į bet kokį objektą toly. nepamenu kiek kartų tekdavo kartot...
Ir viskas daroma ir su atmerktomis, ir su užmerktomis akimis...
o čia, kiek radau internete pratimų:
http://optika.lt/lt/.../pratimai akims,
pratimai angliškai,
dar truputis
Šiaip jie maždaug kartojasi, bet tikrai nepatingėkit ir padarykit

kad ir prieš miegą, ar bet kurią laisvą minutę

IR nepergerkit tų vitaminų - paskaitykit pakuotes, ar nerašo, kad reikia daryt 1 mėn pertraukos ir pan., nes mano tėvui, kai persistengė, tai dantukas iškrito. Na, mes taip įtariam