Įkraunama...
Įkraunama...

Akių problemos, priežiūra ir pan.

QUOTE(žiedų_fėja @ 2010 02 11, 21:16)
Tik jau su tokiu regėjimu, kai virš -5, gimdyt negalima, kad tinklainė neatšoktų.

Nesąmonė, pagimdžiau natūraliai tris vaikus (1+2) su - 8 ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitra: 11 vasario 2010 - 21:36
Labai gražiai aprašyta apie vitaminus. O kur jų galima nusipirkti ir kokia kaina?
Jus jaučiate kad padeda akims?
Atsakyti
Sveikos,
jei dirbate su kompiuteriu, tai ko gero ir darbo saugos instrukciją turite ir ten yra surašyta, kaip reikia dirbti ir kiek ilsėtis.
Per valandą turite daryti pertrauką 10-15 min., reikia atsikelti ir pasivaikščioti, kad raumenis pajudėtų, kraujotaka normalizuotusi, akim- užsimerkti, pamirksėti, pažiūrėti į tolį pro langą. Nuo įtempto žiurėjimo į ekraną kelias valandas iš eilės ( be pertraukų) - pradeda veikti tik vienos grupės akių raumenys, skirti sufokusuoti vaizdui iš arti , todėl darbo dienos gale nutolusius objektus matote tik per rūką. Jei ir toliau netausosite savo regėjimo- gali išsivystyti trumparegystė.
Gal ne visada, ne kas valandą, pavyksta pertraukėles padaryti, bet tikrai surasti vieną kitą minutę galima, jei žinoma jus savo sveikata branginate. rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Migdolai ir medus @ 2010 02 16, 21:06)
Labai gražiai aprašyta apie vitaminus. O kur jų galima nusipirkti ir kokia kaina?
Jus jaučiate kad padeda akims?

Jei vasarą valgysite šviežias melynes, žiemai užšaldysite, ar kitaip paruošite, neturėsite problemų dėl akių . Be jokių sintetinių vitaminų
O čia straipsnis apie mėlynes: http://www.sveikaszm...r...&strid=3068
Atsakyti
QUOTE(*Passion* @ 2010 01 07, 10:35)
O kuo vizine blogas?

NEPADEDA, ir yra geresnių biggrin.gif
Atsakyti
Negaliu tureti pertrauka kas valanda. Ir kas antra irgi. schmoll.gif Turiu pietu pertrauka 1val. Ziuredama pro langa, matau ofisus ofisus ofisus ir tas langas ne arti manes.
Atsakyti
Na va as irgi jungiuosi prie jusu.. esu 20 metu, nesustoja progresuoti ta trumparegyste nors tu ka.. buvo apie -4.5 pries pusantru metu, tiesiog specialiai nebejau tikrintis akiu, kazkaip pamasciau kad kuo stipresnius akinius perku, tuo stipresniu man ju reikia po pusmecio.. rezultate dabar nuejau pasitikrint jau pasake reikes akiniu -5.5. Reiskia nieko sau nepadejau su per silpanis akiniais vaiksciodama.. nors diskomforto jokio nejutau ,kiek reikia tiek matau ir univere ir namie. nemaniau kad taip stipriai nusilpo akys. nuo siol tikrinsiuso vel kas puse metu tvarkingai.
Problemu deja tuo nesumazejo.Gyvenu uzsienyje, cia pirma karta pasitikrinau pas akiu gydytoja, sako tau nuo linziu pradejo kraujagysles i ragena iaugineti, pasistenk reiciau jas nesiot (budavau su jom kasdien). Ar kas nors esate susidure su tuo ir ka tai reiskia, kas dabar bus?? Gal is viso man tu linziu nebegalima, o jiani taip idomiai pasake, net is karto nesureagavau ar cia jaudintis del to ar ne g.gif

Antras dalykas, namie ziuriu ant recepto parasyta kad vienai akiai reikia cilindrinio akiniu stiklo. keista, bet gydytoja nieko apie tai nepasake kai buvau pas ja g.gif: tai reiskia jau turiu ir astigmatizma, ar kaip? griztu i lietuva kovo pabaigoj, mastau atskridus i vilniu tai paciai dienai uzsiregistruoti pas kokius normalius akiu gydytojus, kad paaiskintu man mano situacija, bet ne vietine esu, tai gal kazka galetumete rekomenduoti? Kokias klinikas pvz g.gif:

gal kas esate tikrinesi akis toj klinikoj kur atlieka lasik operacijas? maciau ju tinklapyje raso kad jie parenka akinius,linzes ir konsultuoja, sakau gal ten profesionalesni gydytojai dirba g.gif zinau kad nelabai kuo cia man pades, tiesiog noretusi daugiau informacijos apie dabartine akiu bukle... be to man idomu ar del tu iaugusiu kapiliaru dar galesiu ateity darytis ta lazerine lasik operacija.. nes paskaicius apie tuos draudimus vairuoti su -8 ir dirbti prie pc su -6 rimtai uzsimanaiu tos operacijos, nors anksciau labai abejodavau..

tiesiog esu ziauriai pasimetus ir nusivylus, liko dar du metai studiju, tai akims aisku kruvis.. ir seip kazin ar taip greitai nustos man silpti tos akytes, jei tik daugeja problemu su amzium o ne mazeja.. sad.gif jei ne mokslai manau metus galeciau akiu pratimu bei labai riboto kompiuterio/knygu naudojimo pagalba islaikyt nenusilpusias akis, bet kaip taip gyvent visa laika tai nezinau sad.gif

Del akiu pratimu,taip jie padeda, bent man kai tikrindavaus regejima kas puse metu budavo taip-jei puse metu kas vakara pries uzmigdama vardau tas akis po 60 kartu visom kryptim uzsimerkus ir atsimerkus, nenusilpdavo akytes. vos apleisdavau pratimus, vel minusiukas.. pabandykit tvarkingai padaryt puse metu po apsilankymo pas gydytoja, paskui tikrinkites akis. man tai pasitvirtino ne viena karta. Deja kazkaip netikiu visokiais vitaminais, jei mityba yra tvarkinga vitaminu ir taip turetu netrukti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupse: 22 vasario 2010 - 02:19
QUOTE(Pupse @ 2010 02 22, 03:10)
Deja kazkaip netikiu

Sakai prieš pusantrų metų buvo -4,5, o dabar jau -5,5? Bet tai nebūtinai yra regėjimo silpnėjimo indikacija. Tai - greičiau oftalmologo verdiktas. Ir nebūtinai blogas.

Aš siūlyčiau įsigilint, ką tu matei prieš pusantrų metų su -4,5 stiklais, ir ką matai -5,5. Visai tikėtina, kad regėjimas liko tas pats, tik skirtingi gydytojai, skirtingo rezultato siekia. Beje, viena dioptrija plaukioja ir natūralių pokyčių ribose. Jeigu tiksliau - 0,75 dioptrijos svyravimas yra natūralus dalykas ir visiškai sveikas akis turinčiam žmogui.

Astigmatizmas praktiškai yra neišvengiamas trumparegystės palydovas, todėl stebėtis nereikėtų.

Apie gydytojus. Kažkada buvau sugalvojęs paeksiperimentuot. Tai va, per savaitę apsilankiau pas tris daktarėlius. Vienaip ar kitaip, pas visus tris atsirado skirtumų nustatytuose regėjimo parametruose. Atspėkit, kuris buvo teisingiausias? mirksiukas.gif
Neatspėjot - teisingiausias buvau aš, nes niekada aklai nepasitikiu daktarų verdiktais.

Todėl drįsiu sau leisti patarimą: pirma įsitikinkite, kokį iš tikrųjų turite regėjimo aštrumą, po to nuspręskite, kokio regėjimo norėtumėt po korekcijos lęšiais ar kontaktinėmis linzėmis, o jau po to stebėkite ar kinta regėjimas.

Sėkmės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Laikinas @ 2010 02 22, 10:05)
Sakai prieš pusantrų metų buvo -4,5, o dabar jau -5,5? Bet tai nebūtinai yra regėjimo silpnėjimo indikacija. Tai - greičiau oftalmologo verdiktas. Ir nebūtinai blogas.

Aš siūlyčiau įsigilint, ką tu matei prieš pusantrų metų su -4,5 stiklais, ir ką matai -5,5. Visai tikėtina, kad regėjimas liko tas pats, tik skirtingi gydytojai, skirtingo rezultato siekia. Beje, viena dioptrija plaukioja ir natūralių pokyčių ribose. Jeigu tiksliau - 0,75 dioptrijos svyravimas yra natūralus dalykas ir visiškai sveikas akis turinčiam žmogui.

Astigmatizmas praktiškai yra neišvengiamas trumparegystės palydovas, todėl stebėtis nereikėtų.

Apie gydytojus. Kažkada buvau sugalvojęs paeksiperimentuot. Tai va, per savaitę apsilankiau pas tris daktarėlius. Vienaip ar kitaip, pas visus tris atsirado skirtumų nustatytuose regėjimo parametruose. Atspėkit, kuris buvo teisingiausias?  mirksiukas.gif
Neatspėjot - teisingiausias buvau aš, nes niekada aklai nepasitikiu daktarų verdiktais.

Todėl drįsiu sau leisti patarimą: pirma įsitikinkite, kokį iš tikrųjų turite regėjimo aštrumą, po to nuspręskite, kokio regėjimo norėtumėt po korekcijos lęšiais ar kontaktinėmis linzėmis, o jau po to stebėkite ar kinta regėjimas.

Sėkmės.  4u.gif

Tai va, kad as ta pati pagalvojau, jog gali kazkiek priklausyti ir nuo gydytojo, kazkaip man labai jau nesinori savo -4.5 akinius taip lengvai pakeisti i -5.5 verysad.gif juolab kad netikejau jog tiek daug nusilpe bus, net nebuciau akiu pasitikrinus,bet reikejo nauju linziu, o joms reikejo anglisko recepto, kurio neturejau. Seip tai kaip matydavau univere is 4-5 suolo nuo lentos viska, taip ir tebematau, prisimerkus tikrai nevaikstau, atrode ko dar noreti.. Aisku gal cia del to kad ilgokai nesitikrinau akiu, pati nebesuprantu ar pasilpe g.gif Vien del to ir eisiu dar Lietuvoje pasitikrinti, na tiesiog kad jausciausi tikresne del visko ir jei pasakys ta pati butinai pasikeisiu akinukus ax.gif tiesiog norisi daugiau informacijos ir ne vieno gydytojo nuomones

Atsakyti
QUOTE(Pupse @ 2010 02 22, 15:09)
o joms reikejo anglisko recepto, kurio neturejau. Seip tai kaip matydavau univere is 4-5 suolo nuo lentos viska, taip ir tebematau,

Aaaa... Tai viskas ir aišku - Anglijoje akis tikrina ženkliai kruopščiau ir skrupulingiau nei ant LT (tą žinau iš precedento su geru pažįstamu). Lietuvoj daugumoje atvejų gydytojai išrašys receptą truputį silpnesniais stiklais nei reikia 1 regėjimui. Dažniausiai - regėjimo aštrumui 0,9-0,8 pasiekti.
Nieks ten pas Jus neblogėja, nebent nuotaikos... biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Laikinas @ 2010 02 22, 14:33)
Aaaa... Tai viskas ir aišku - Anglijoje akis tikrina ženkliai kruopščiau ir skrupulingiau nei ant LT (tą žinau iš precedento su geru pažįstamu). Lietuvoj daugumoje atvejų gydytojai išrašys receptą truputį silpnesniais stiklais nei reikia 1 regėjimui. Dažniausiai - regėjimo aštrumui 0,9-0,8 pasiekti.
Nieks ten pas Jus neblogėja, nebent nuotaikos...  biggrin.gif

Kazkaip gerai nuteike jusu postas Laikinas, su nuotaikom tai tikrai visaip buna biggrin.gif

su anglu gydytojais apskritai nelabai buvau susidurusi anksciau, tai is tikruju nezinau kiek jie patikimi ar nepatikimi ax.gif ziuresim ka lietuovoj pasakys ir bandysim palyginti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupse @ 2010 02 22, 03:10)
sako tau nuo linziu pradejo kraujagysles i ragena iaugineti, pasistenk reiciau jas nesiot (budavau su jom kasdien). Ar kas nors esate susidure su tuo ir ka tai reiskia, kas dabar bus?? Gal is viso man tu linziu nebegalima, o jiani taip idomiai pasake, net is karto nesureagavau ar cia jaudintis del to ar

Ar cia visiems taip ,,iaugineja"??? blink.gif jau bijosiu nesiot linzes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Maserati @ 2010 02 22, 22:04)
Ar cia visiems taip ,,iaugineja"??? blink.gif  jau bijosiu nesiot linzes doh.gif

kontaktiniu lesiu temoj rase dar viena panele kuri su tuo susidurusi. Esme ta kad kaip supratau lietuvoje per paprasta akiu patikra niekas neistiria akies iki tiek kad tai pastebetu, reikia specialiai prasyti kad istirtu. Galiu pasakyti, kad atrodo jog lesiu higiena ar per ilgas naudojimas zalos nepadaro, o paskui paaiskeja kad visgi akys sugadintos neatgrazinamai.. lesius nesiodavau kasdien ,problemu jokiu nebuvo ir net nebuciau supratusi kad kazkas ne taip.. taciau kai tas dalykas issiplecia pradeda dar labiau trukdyti regejimui.. nesiojancioms lesius patariu issitirti, niekad nemiegoti su lesiais, nevaikscioti su jais per ilgai ir kai nebutinai, nemiegoti su jais jokiu budu..

ir isvis man lietuvoj gydytoja israsius buvo pusei metu lesius, visada juos ir pirkdavau smile.gif anglijoj pasake kad tokiu kaip pusmetiniai lesiai net nebuna blink.gif kad ilgiau 3 men su ta pacia pora negalima vaikscioti.. tai va.. pasisaugokit.. buciau zinojus apie tokias galimas pasekmes, buciau tikrai atsakingiau elgusis..
Atsakyti