Na va as irgi jungiuosi prie jusu.. esu 20 metu, nesustoja progresuoti ta trumparegyste nors tu ka.. buvo apie -4.5 pries pusantru metu, tiesiog specialiai nebejau tikrintis akiu, kazkaip pamasciau kad kuo stipresnius akinius perku, tuo stipresniu man ju reikia po pusmecio.. rezultate dabar nuejau pasitikrint jau pasake reikes akiniu -5.5. Reiskia nieko sau nepadejau su per silpanis akiniais vaiksciodama.. nors diskomforto jokio nejutau ,kiek reikia tiek matau ir univere ir namie. nemaniau kad taip stipriai nusilpo akys. nuo siol tikrinsiuso vel kas puse metu tvarkingai.
Problemu deja tuo nesumazejo.Gyvenu uzsienyje, cia pirma karta pasitikrinau pas akiu gydytoja, sako tau nuo linziu pradejo kraujagysles i ragena iaugineti, pasistenk reiciau jas nesiot (budavau su jom kasdien). Ar kas nors esate susidure su tuo ir ka tai reiskia, kas dabar bus?? Gal is viso man tu linziu nebegalima, o jiani taip idomiai pasake, net is karto nesureagavau ar cia jaudintis del to ar ne
Antras dalykas, namie ziuriu ant recepto parasyta kad vienai akiai reikia cilindrinio akiniu stiklo. keista, bet gydytoja nieko apie tai nepasake kai buvau pas ja

: tai reiskia jau turiu ir astigmatizma, ar kaip? griztu i lietuva kovo pabaigoj, mastau atskridus i vilniu tai paciai dienai uzsiregistruoti pas kokius normalius akiu gydytojus, kad paaiskintu man mano situacija, bet ne vietine esu, tai gal kazka galetumete rekomenduoti? Kokias klinikas pvz

:
gal kas esate tikrinesi akis toj klinikoj kur atlieka lasik operacijas? maciau ju tinklapyje raso kad jie parenka akinius,linzes ir konsultuoja, sakau gal ten profesionalesni gydytojai dirba

zinau kad nelabai kuo cia man pades, tiesiog noretusi daugiau informacijos apie dabartine akiu bukle... be to man idomu ar del tu iaugusiu kapiliaru dar galesiu ateity darytis ta lazerine lasik operacija.. nes paskaicius apie tuos draudimus vairuoti su -8 ir dirbti prie pc su -6 rimtai uzsimanaiu tos operacijos, nors anksciau labai abejodavau..
tiesiog esu ziauriai pasimetus ir nusivylus, liko dar du metai studiju, tai akims aisku kruvis.. ir seip kazin ar taip greitai nustos man silpti tos akytes, jei tik daugeja problemu su amzium o ne mazeja..

jei ne mokslai manau metus galeciau akiu pratimu bei labai riboto kompiuterio/knygu naudojimo pagalba islaikyt nenusilpusias akis, bet kaip taip gyvent visa laika tai nezinau
Del akiu pratimu,taip jie padeda, bent man kai tikrindavaus regejima kas puse metu budavo taip-jei puse metu kas vakara pries uzmigdama vardau tas akis po 60 kartu visom kryptim uzsimerkus ir atsimerkus, nenusilpdavo akytes. vos apleisdavau pratimus, vel minusiukas.. pabandykit tvarkingai padaryt puse metu po apsilankymo pas gydytoja, paskui tikrinkites akis. man tai pasitvirtino ne viena karta. Deja kazkaip netikiu visokiais vitaminais, jei mityba yra tvarkinga vitaminu ir taip turetu netrukti
The only thing that you are guaranteed at birth is death.. The rest is earned..
Startas vasario 22d. Ugis 158cm