Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

Dar kai mokytoja dirba orkestre, tai jei kokios gastrolės po užsienius ar repeticijos, tai specialybės pamokos nevykdavo. Kartais dvi savaites, kartais ilgiau. Buvo kas pavaduoja, bet..
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 10 17, 14:27)
Dar kai mokytoja dirba orkestre, tai jei kokios gastrolės po užsienius ar repeticijos, tai specialybės pamokos nevykdavo. Kartais dvi savaites, kartais ilgiau. Buvo kas pavaduoja, bet..

Žinoma, geriau , kai mokytoja netinka net orkestrui, bet gerai tinka mokyklos administracijai smile.gif
Atsakyti
Mokytoja sėdėdama ant dviejų ar trijų kėdžių, kas suprantama, kai nori užsidirbti, nevisada gali kokybiškai dirbti visus darbus, ne visada spėja. Nežinau ką turi omeny su šia replika, nes aš turiu omeny visai kitus dalykus. Kaip kad kartais pasitaikęs savarankiškas pasiruošimas įskaitoms ar egzaminams, kai net pavaduoti nėra kam.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 10 18, 08:12)
Mokytoja sėdėdama ant dviejų ar trijų kėdžių, kas suprantama, kai nori užsidirbti, nevisada gali kokybiškai dirbti visus darbus, ne visada spėja. Nežinau ką turi omeny su šia replika, nes aš turiu omeny visai kitus dalykus. Kaip kad kartais pasitaikęs savarankiškas pasiruošimas įskaitoms ar egzaminams, kai net pavaduoti nėra kam.

Aš savo vaikui rinkčiau koncertuojantį pedagogą ir praleistas pamokas (pedagogas geras suplanuoja mokinio veiklą per tą laiką), bet ne tokį, kuris pats nebeturi muzikavimo pojūčio. Tai vyresniems ir, žinoma, netinka pradinukams.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2012 10 18, 09:15)
Aš savo vaikui rinkčiau koncertuojantį pedagogą ir praleistas pamokas (pedagogas geras suplanuoja mokinio veiklą per tą laiką), bet ne tokį, kuris pats nebeturi muzikavimo pojūčio. Tai vyresniems ir, žinoma, netinka pradinukams.

Būtent. Turiu patirties, vaikas truputį mokėsi pas suuperinį koncertuojantį. Kaip muzikas jis nerealus, kaip pedagogas studentams - irgi, bet pradinukui naudos nebuvo jokios. Daugiau nei pusės pamokų nebūdavo arba jį pavaduodavo neaiškios asistentės-studentės. Ped.darbo principai irgi - nelabai tinkami mažiems. Pradžios, kokybiškos, su visais reikalingais pastatymais etc - akivaizdžiai nebuvo. Tai gerai, mano vaikas muziku nebus (kitas vaikas gal bus, matysim), bet jei tokiais būdais bandyti ugdyti profą - sudėtinga.

Mano pačios patirtis - studijų metais turėjau laimės papulti pas nerealią Pedagogę, kuri visą gyvenimą tik tuo ir užsiėmė, t.y., pati nekoncertavo. Ir, nors teoriškai, "neturėjo muzikavimo pojūčio", man šia prasme davė labai daug, sugebėjo net išmušt scenos baimę - ko nesugebėjo padaryt nė vienas koncertuojantis biggrin.gif . Išugdė visą eilę labai gerų (koncertuojančių) atlikėjų. Retai kada yra IR koncertuojantis , IR geras pedagogas (pasitaiko, žinoma). Dažniausiai - arba-arba.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 spalio 2012 - 08:51
QUOTE(Sunute @ 2012 10 18, 08:15)

Sutinku 100proc. drinks_cheers.gif
Pati mokiausi pas koncertuojantį pedagogą nuo 15 metų. Jis man per pusmetį sutvarkė muzikos mokyklos palikimą - rankas, buvo ir tebėra man kaip mokytojo, muzikanto ir žmogaus idealas, esu jam dėkinga, kad išmokė mylėti muziką taip, kad be jos jau gyventi negali rolleyes.gif Tikrai daug koncertuodavo, daug pamokų nebūdavo, bet atidirbdavo su kaupu ruošiantis konkursams ir tt. Taigi čia labai priklauso nuo mokytojo ir vaiko asmenybės ir tarpusavio supratimo, simpatijos ir antipatijos, ir taip būna... unsure.gif
Atsakyti
O jei būtum mokiusis pas tokį nuo pirmos klasės? Vienos apie ratus, kitos apie kefyrą.

Šiaip kai skaitote komentarus, jūs suprantate apie ką eina kalba, ar sąmoningai ignoruojate? 15 metų žmogus jau turi pagrindus, turi supratimą, žinių bagažą ir jo lygis visai kitoks. Dabar įsivaizduok, kad jei ne tos spragos, kada nebūdavo "daug pamokų", būtų užpildytos. Gal tada nereikėtų su kaupu verstis per galvą, kad spėt į nuvažiuojantį traukinį. Čia ta romantika suprantama, bet gal žiūrėkim paprasčiau.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2012 10 18, 09:45)
O jei būtum mokiusis pas tokį nuo pirmos klasės? Vienos apie ratus, kitos apie kefyrą.

Šiaip kai skaitote komentarus, jūs suprantate apie ką eina kalba, ar sąmoningai ignoruojate? 15 metų žmogus jau turi pagrindus, turi supratimą, žinių bagažą ir jo lygis visai kitoks. Dabar įsivaizduok, kad jei ne tos spragos, kada nebūdavo "daug pamokų", būtų užpildytos. Gal tada nereikėtų su kaupu verstis per galvą, kad spėt į nuvažiuojantį traukinį. Čia ta romantika suprantama, bet gal žiūrėkim paprasčiau.

O tamsta mokate įsiskaityti ir matyti tą, ką kiti rašo? Nematėt, kad sutinku 100 proc su prelegente, beje ji rašė ir apie pradinį etapą biggrin.gif nesikabinėkit, gerai 4u.gif
Atsakyti
Stebiuosi, nusistebejau, isigilinau ir bandysiu paziureeti ir i kita puse - pati nesimokinau sioje mokykloje, vyras mokinosi, mokosi dukros (4 puciamuju ir 5 dailes klases) - jokiu tokiu dalyku, kuriuos cia gvildenate nepastebejau, nesusiduriau, nemaciau ir nepastebejau. Matyt, kadangi mums gerai sekasi, tai ir matau tik gerus dalykus. Tiems, kuriems sunkiau mokykloje - ir labiau fiksuoja blogus dalykus.

Kazkuri mama klause apie vyresnes dailes klases - i 5 klase priima apie 12 vaiku. Is visos Lietuvos. Negaliu pasakyti koks konkursas pavasari buvo, kiek vaiku i viena vieta. Ateje vaikai, dziaugiasi, kad pateko i sia mokykla, dziaugiasi klases draugais. Spaudzia mokslai - bet imanoma suspeti.
Mokytoju kaita mus paliete: teko pakeisti specialybes mokytoja (puciamuju specialybe) ir fortepijono mokytoja. As tik labai dekinga isejusiems mokytojams, kad jie mumis "pasirupino" - perdave labai geriems mokytojams, taip sumazinusiems vaiko adaptacija (mes istojome i MKC tiesiai i treciaja puciamuju spec klase).

Tiesiog palinkekim vienos kitoms - matyti ir kitas puses sioje mokykloje wink.gif
Atsakyti
labukas, klausykit supermamos, noreciau paklausti, ar sitoj mokykloje tik muzikos mokomasi ar kartu su viduriniu kaip mokykloje. Nes niekaip neikertu, o noreciau leisti savo atzala smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2012 10 18, 13:35)
labukas, klausykit supermamos, noreciau paklausti, ar sitoj mokykloje tik muzikos mokomasi ar kartu su viduriniu kaip mokykloje. Nes niekaip neikertu, o noreciau leisti savo atzala smile.gif

Šitoje mokykloje per paskutinį dešimtmetį muzika tapo lyguiverte bendram lavinimui ir, gal net mažiau svarbia už bendrąjį lavinimą.
Atsakyti
QUOTE(Lialondra @ 2012 10 18, 14:35)

Kartu mirksiukas.gif
NERAVARDO - ačiū už info 4u.gif o kaip bendrų dalykų lygis? ar nėra palaida bala? g.gif

Jei ką - eisiu rytoj į MKČ darbo reikalais - jei bus naujienų - raportuosiu mirksiukas.gif
Atsakyti