Įkraunama...
Įkraunama...

M.K. Čiurlionio menų gimnazija

QUOTE(Elzbieta @ 2014 01 23, 00:42)
Tik tuo atveju, jei vaikas tikrai turi gabumu ir noro mokytis vieno is siu dalyku. Kitu atveju - vis tiek keisite mokykla, anksciau ar veliau iseisite, jei nei noro nei gabumu nebus.
Cia 100%. O pradinukai - apkrauti daugiau nei paprastoje mokykloje - pamokos baigiasi ne pirma val, kaip kitur, o kokia trecia ir veliau.
Bendrieji dalykai - kaip ir kitur, priklauso pas kokia mokytoja papulsite. Viena garsiausiu siuo metu baleto sokeju pora savo vaika atsieme berods po metu, ar tai ipusejus antriesiems... Labai buvo nusivyle prastu mokytoju darbu, nerupestingumu, susitelkimu vien i specializacijos dalyka, ir pervede vaika i paprasta mokykla.
4u.gif
p.s. o ekskursijos - visose mokyklose priklauso pagal ugdymo plana, vienodai. Tik vieni jomis giriasi, o kiti gal ne? smile.gif Mokytojai per metus privalo pravesti tam tikra kieki ekskursiju.

Apie gabumus ir nora as suprantu. Pati mokiausi Ciurlionio mokykloje, tad del to, jog veliau gali tekti pervesti i kita mokykla ir pan man viskas aisku. Beda tame, kad visos diskusijos forume tik apie specialybinius dalykus. O man norisi suzinot ir apie bendra issilavinima, butent atsakymus i iskeltus klausimus.

Kadangi mano vaikas bandytu stot i daile, tai kaip as suprantu pagal mokytoju sarasa ir tai, kad dailiokai patenka i klase c, mokytoja butu Aurelija. Deja, apie ja as nieko nezinau verysad.gif Gal zinot is kokios mokytojos atsieme ta garsiausia baleto sokeju pora?

Ekskursiju, kad yra privalomu tai aisku. Bet gal cia 2 ekskursijos per metus, kai kitur karta per savaite vaikai pramogauja ir pan.

Muzikoje tai aisku, kad praleidzia ilgiau. O dailes mokiniai irgi iki 3val mokosi? Nuo 8val ar nuo kada? g.gif
Atsakyti
va va ydomu- visiems aisku kad po ciurlionio mokyklos reiks eiti mokintis kazkur Del apkrovimo- nemanau kad labai daug apkrauti- iki 15 sakot? pas mus vidurineje (dabar palikta tik 8-mete) budavo muzikos pakraipa dailes pakraipa tai vaikai paprastoje vidurineje nuo pirmos klaases iki 14 sedi o paskui lekia i burelius ... Asmeniskai as kazkaip abejingai ziuriu i ciurlionio mokykla- va dukra eis i paprasta 8-mete+ pabandysim dalyvauti atrankoje i paprasta muzikos mokykla- jei pavyks kruvis taip pat nemazas bus bet, raides jau pazysta, siek tiek jungia- sudeda atima- tai mokykloje siek tiek laisviau bus - tai ir bus proga muzikos mokykla palankyti. Jei nepatiks visai po poros meteliu gales mesti, kazka kita lankyti- o ciurlionio mokykla? jei vaikui nu visiskai ne prie sirdies? taip ne prie sirdies kad staugti vilku norisi. Ka tada daryt???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2014 02 11, 14:13)
o ciurlionio mokykla? jei vaikui nu visiskai ne prie sirdies? taip ne prie sirdies kad staugti vilku norisi. Ka tada daryt???? g.gif

Tokio vaiko, kuriam ne prie sirdies muzika (sokis, daile), manau, nieks ir neves i Ciurlionio mokykla. Na, o jeigu jau pradejus lankyti uzsinori staugti, tai juk visada galima vaika atsiimti ir pervesti i kita mokykla.
Atsakyti
QUOTE(pipiriukas @ 2014 02 11, 15:22)
Tokio vaiko, kuriam ne prie sirdies muzika (sokis, daile), manau, nieks ir neves i Ciurlionio mokykla.

drinks_cheers.gif
Kita vertus, derėtų atskirti vaiko norą patingėti (ypač atėjus momentui, kada reikia įdėti savo juodo darbo) nuo apskritai buvimo ne savo vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Elzbieta @ 2014 01 23, 02:42)
Bendrieji dalykai - kaip ir kitur, priklauso pas kokia mokytoja papulsite. Viena garsiausiu siuo metu baleto sokeju pora savo vaika atsieme berods po metu, ar tai ipusejus antriesiems... Labai buvo nusivyle prastu mokytoju darbu, nerupestingumu, susitelkimu vien i specializacijos dalyka, ir pervede vaika i paprasta mokykla.
4u.gif

Na neišku iš kur tokios "puikios" žinios, bet jos visiškai neatitinka tikrovės. Tiksliai žinau, kodėl tas vaikas išėjo ir ne pletkų lygyje. Tad jei nežinote, tai nemėtykite čia purvų ir nešmeižkite mokytojos. Beje, tam vaikui ir paprasta mokykla pasirodė bloga ir iš jos jis išėjo į kitą. Tai ir ten mokytoja buvo bloga? Problemos čia buvo visai kitur, o ne mokytojose.
Atsakyti
Labai reikia info apie pradinių klasių mokytojas 4u.gif Kokios rekomendacijos, atsiliepimai, patirtys? Kas kitąmet dirbs su pirmokėliais?
Atsakyti
Sveiki,

mano dukra mokosi antroje klaseje muzikos skyriuje. Tai pagrindine mokytoja esu labai patenkinta - tikrai ir ekskursijas vaikam suorganizuoja, ir kasdien i elektronini dienyna raso, ir emailais bendraujame, ir nuotraukas is pamoku ir ekskursiju atsiuncia. Pamokos (jau su specialybe) veliausiai baigiasi 14 val. Pamokos prasideda 8 val. Pradinuku klases yra tam naujam korpuse, aisku pas specialybes mokytojus tai jau eina i pagrindini korpusa. Siaip kiek zinau, tai dabar visur negalima pradinuku vertinti pazymiais, bet el.dienyne vaikai buna ivertinti puikiai, gerai ir t.t. (tai yra tiesiog zodyniais pazymiu atitikmenimis).
Atsakyti
O fizinio užsiėmimai vyksta toje didelėje salėje pagrindiniame korpuse?
Ar yra kokia nors prailginta grupė?
Atsakyti
Fizinis tai tiesa pasakius nezinau, kur vyksta smile.gif Vaiko dabar nera, tai negaliu paklaust. Bet kazkur jie eina su mokytoja.

Del prailgintos - pernai (kai buvo pirmoke) kartais tekdavo jai nueiti i prailginta, tai ta prailginta tokia siaip sau man pasirode - vaikai patys nueina iki bendrabucio ir ten kazkokiam kambaryje buna su prailgintos mokytoja. Siaip mano vaikas nesiskunde, jai visai patikdavo, jie ten kartais i lauka eidavo, arbatos su ta mokytoja pasidarydavo ir t.t. Bet nera taip, kad jie ten pamokas tvarkingai darytu ar kazkas tokio. Siemet nebelanko. Jeigu tenka palaukti, tai jie ten prie budincios visa kruva vaiku trinasi, i lauka islenda pabegiot, kai kurie vaikai i skaitykla eina.
Papildyta:
Ir dar siaip turekit omenyje, kad pirmoj klasej pirmas keias savaites tikrai reikes su vaiku pavaikscioti po mokykla ir paieskot specialybiu mokytoju kabinetu. As pirma savaite vaiksciojau kartu, o po to telefonu vaika naviguodavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Andryte @ 2014 03 09, 16:31)
Ir dar siaip turekit omenyje, kad pirmoj klasej pirmas keias savaites tikrai reikes su vaiku pavaikscioti po mokykla ir paieskot specialybiu mokytoju kabinetu. As pirma savaite vaiksciojau kartu, o po to telefonu vaika naviguodavau smile.gif

biggrin.gif
Aš šią mokyklą baigiau, tai žinau, kad pradinukui gali pasirodyti gan painu wink.gif Tik įdomu, kiek pasikeitė nuo man laikų.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 03 01, 19:46)
Labai reikia info apie pradinių klasių mokytojas 4u.gif  Kokios rekomendacijos, atsiliepimai, patirtys? Kas kitąmet dirbs su pirmokėliais?

Pagal mano paskaiciavimus pirmokelius siais metais tures Inga Vildiene, Jurga Balciuniene ir Aurelija Skirkeviciute. Bet va atsiliepimu tai jokiu neturiu. O jau noretusi nusprest, bandyt stot i sia mokykla ar pasilikt ties kita. Suprantu, kad specialybes dalykai labai svarbus, bet ir pradiniu klasiu mokytoja labai svarbi. O informacijos apie jas deja jokios verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Liolio @ 2014 03 12, 18:57)

Į kokią specialybę planuojate stoti? ax.gif
Jau radau smile.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 12 kovo 2014 - 18:57