Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

Tik nepaskaityk pora dienu ir jus jau kiek daug priraset.O del ko atsiranda tas autizmas tai mums tinka tik ta teorija kad jis toks gime ir nieks del to nekaltas, nebent genetikai ka nors ras, nes gruodi vaziuosim tirtis.Po to irgi bandysim VRC paguleti nes man irgi labai idomu kiek mes pasistumejom i prieki.Kai buvom pernai vasara tai jo kalbos supratimas kai jam buvo 27men atiriko tik kai 7 men kudikio, idomu kaip ivertintu dabar.Nes kaip jis elgiasi ir klauso namuose skiriasi kaip diena ir naktis nuo to kaip jis elgiasi darzeli. Kai aukletoja sako jis niekuo nesiskiria nuo paprastu vaiku isskyrus kad nekalba, o vat grizus namo ima rysketi jo autistiskumas.Tai kartais ir as nesuprantu kaip yra is tikruju.
Atsakyti
Nenoriu nuvilt, bet ir genetikai nieko neras
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 27, 20:33)

Na as baisiai ir nesitikiu kad ka nors ras, bet geriau visur pereisiu negu kad galvociau kad kazko neissiaiskinau.
Atsakyti
Bundziulka, nemanau, kad neįgalumo trukmę skiria atsižvelgdami į sunkumą. Dėl taviškio tai man sunku lygintis, nelabai žinau smulkmenų, bet va Nanuk vaikis šimteriopai lenkia maniškį, nors ir jaunesnis, o ir sutrikimas visai iš kitos operos (mišrus), bet irgi gavo dviems metams. Čia matyt arba priklauso nuo to, kas tvarko, arba yra dar kažkokie kriterijai g.gif Jau esu čia rašiusi, viena moteris, puikiai besigaudanti neįgalumo reikaluose, apskritai labai nustebo, kodėl mums iki pilnametystės nedavė esant tokiam sunkumo laipsniui ir tokiai diagnozei... Na, nesvarbu, tik kad kasmet bėgiot užknisa per tas įstaigas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bundziulka @ 2009 11 27, 08:47)
Linabalt pas tavo sunu aspergerio sindromas berods sakei o kaip jis mazas suprato kalba?

Sunkiai suprasdavo. Smulkmenu jau neatsimenu, bet prisimenu, kad jaunesnis sunus man atrode kaip vunderkindas, kai palygindavau ji su vyresneliu - ant kiek sunku arba net neimanoma budavo susisneketi su didziuoju, ant tiek mazasis suprasdavo viska is puses zodzio, staigiai sureaguodavo i situacijas, kalbas ir t.t. Tik kai gydytojai pasake, kad pas sunu pakankamai rimtos problemos, ne siaip sunkus charakteris, tada tik supratau kodel vaikai tokie skirtingi. Tai vat kalbos suvokimas iejo i tuos skirtumus - tikrai buvo sunku ir ne taip, kaip priklausytu, bet va detales jau uzsimirso kas ir kaip.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 27, 18:33)

GAL GALIMA PLAČIAU KĄ GENETIKOS CENTRE DARO?

Na, mums dar nemažai laukti, užsiregistravę esame 01.11., bet noriu iš anksto žinoti:
Kiek laiko ten užtruksime?
Ar pakaks vieno nuvažiavimo?
Ar darys kažkokius tyrimus? Kokius?
Ką dar?
Atsakyti
QUOTE(Ice @ 2009 11 27, 22:42)
GAL GALIMA PLAČIAU KĄ GENETIKOS CENTRE DARO?

Na, mums dar nemažai laukti, užsiregistravę esame 01.11., bet noriu iš anksto žinoti:
Kiek laiko ten užtruksime?
Ar pakaks vieno nuvažiavimo?
Ar darys kažkokius tyrimus? Kokius?
Ką dar?

1 vizualinė apžiūra (apgamai, verpetai ir kt.)
2 genealoginis ligų medis (tėvai, seneliai, dėdės, tetos, kuom sirgo ir pan.)
3 kraujo ir šlapimo tyrimai
4 vizito pakanka 1
Atsakyti
QUOTE(linabalt @ 2009 11 27, 22:02)
Sunkiai suprasdavo. Smulkmenu jau neatsimenu, bet prisimenu, kad jaunesnis sunus man atrode kaip vunderkindas, kai palygindavau ji su vyresneliu - ant kiek sunku arba net neimanoma budavo susisneketi su didziuoju, ant tiek mazasis suprasdavo viska is puses zodzio, staigiai sureaguodavo i situacijas, kalbas ir t.t. Tik kai gydytojai pasake, kad pas sunu pakankamai rimtos problemos, ne siaip sunkus charakteris, tada tik supratau kodel vaikai tokie skirtingi. Tai vat kalbos suvokimas iejo i tuos skirtumus - tikrai buvo sunku ir ne taip, kaip priklausytu, bet va detales jau uzsimirso kas ir kaip.

Kol vaikas nekalbėjo visai,tai kažkaip savo poreikius išreikšdavo viską parodydamas pirštu, arba mano pačios ranką nustumdavo, ten kur jam reikia, Kada pradėjo atsirasti kalba, apie 4-5 metus, va tada ir pasistebėjo, kad jis daug ko nesupranta. Pasakiau padėk pagalvę, buvo numesta ant grindų kambarį prie pat jo, o jis šaudo akimis aplinkui, griebia vieną daiktą kitą o kas yra pagalvė nesupranta. Kitoj situacijoj vėl panašiai. Tad jei matydavom tą jo pasimetimą, eini aiškini rodai. Dabar jam 7. Tai mane stebina jo žinios. Su suvokimu viskas gerai, bet aiškumo kalboje dar nėra. Bet pasikalbėti su juo galima apie viską.
Tarp kitko vakar žiūrėjau laidą. Ten rodė vyruką kuris Amerikoje įsilaužė į Baltųjų rūmų ir Pentagono kompiuterius. Tai ir autistas.
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 11 28, 07:56)
Kada pradėjo atsirasti kalba, apie 4-5 metus, va tada ir pasistebėjo, kad jis daug ko nesupranta. Pasakiau padėk pagalvę, buvo numesta ant grindų kambarį prie pat jo, o jis šaudo akimis aplinkui, griebia vieną daiktą kitą o kas yra pagalvė nesupranta.

Tarp kitko vakar žiūrėjau laidą. Ten rodė vyruką kuris Amerikoje įsilaužė į Baltųjų rūmų ir Pentagono kompiuterius. Tai ir autistas.

Nu vair maniškiui taip dažnai būna, dairosi aplinkui lyg pirmą kart tą žodį girdėdamas doh.gif
O jis bent suprato ką padarę? Kas čia per laida buvo?
Atsakyti
QUOTE(maliukas @ 2009 11 28, 07:56)
Kol vaikas nekalbėjo visai,tai kažkaip savo poreikius išreikšdavo viską parodydamas pirštu, arba mano pačios ranką nustumdavo, ten kur jam reikia, Kada pradėjo atsirasti kalba, apie 4-5 metus, va tada ir pasistebėjo, kad jis daug ko nesupranta. Pasakiau padėk pagalvę, buvo numesta ant grindų kambarį prie pat jo, o jis šaudo akimis aplinkui, griebia vieną daiktą kitą o kas yra pagalvė nesupranta. Kitoj situacijoj vėl panašiai. Tad jei matydavom tą jo pasimetimą, eini aiškini rodai. Dabar jam 7. Tai mane stebina jo žinios. Su suvokimu viskas gerai, bet aiškumo kalboje dar nėra. Bet pasikalbėti su juo galima apie viską.

Maniskis ir dabar daznai pasimeta jei konors prasai.Ir zinau kad jis to daikto pavadinima tikrai zino-bet grebia viena,paskui kita..pats ant saves piksta,o del to dar didesniu nesamoniu padaro.O kas lecia gabumus ,tai tikrai tikiu kad autistai turiu neeiliniu sugebejimu( tik reikia jiems rast sriti kurioje jie butu stiprus). mano vaikas labai gabus matematikoje,jis nesimoke atmintinai daudybos lenteles ,nes nesugebejo sad.gif bet pastoviai apskaiciodavo mintise ,sudaugindavo net dvizenklius ir trizenklius skaicius.jei kam idomu galiu idet mano autistuko rasytus eilerascius ir jo darytas nuotraukas.
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 11 28, 14:00)
Maniskis ir dabar daznai pasimeta jei konors prasai.Ir zinau kad jis to daikto pavadinima tikrai zino-bet grebia viena,paskui kita..pats ant saves piksta,o del to dar didesniu nesamoniu padaro.O kas lecia gabumus ,tai tikrai tikiu kad autistai turiu neeiliniu sugebejimu( tik reikia jiems rast sriti kurioje jie butu stiprus). mano vaikas labai gabus matematikoje,jis nesimoke atmintinai daudybos lenteles ,nes nesugebejo sad.gif bet pastoviai apskaiciodavo mintise ,sudaugindavo net dvizenklius ir trizenklius skaicius.jei kam idomu galiu idet mano autistuko rasytus eilerascius ir jo darytas nuotraukas.

Aišku, kad įdomu. O jis nenorėtų pats užvesti internrtinį dienoraštį, kur visa tai galėtų patalpinti, mes galėtumėm pasiskaitinėt ax.gif
Papildyta:
beje kaip tavo ligoniukai?
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 28, 14:19)
Aišku, kad įdomu. O jis nenorėtų pats užvesti internrtinį dienoraštį, kur visa tai galėtų patalpinti, mes galėtumėm pasiskaitinėt ax.gif
Papildyta:
beje kaip tavo ligoniukai?

Reikes jam pasiulit smile.gif tik pas mus pc laikas ribotas jam biggrin.gif
o ligoniukui jau gerai ,snd pervede i bendra skyriu.Paeme tyrimus del kiauliu gripo,idomu ka atsakys.Nes gyditojai aiskiai norejo viska suverst tam ,kad vaikas neskiepitas.
Cezi ,aciu tau labai uz rupesti 4u.gif
Atsakyti