Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai

kaip tai? Juk sakei jis skiepytas nuo gripo? ir aplamai koks jų reikalas, manau mes galim turėt rimtų priežasčių to nedaryti
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 28, 13:29)
Nu vair maniškiui taip dažnai būna, dairosi aplinkui lyg pirmą kart tą žodį girdėdamas doh.gif
O jis bent suprato ką padarę? Kas čia per laida buvo?

Lyg per discaverį apie hakerius. Tą autizmą lyg tarp kitko paminėjo. bet man tai buvo svarbiuasias akcentas.
Atsakyti
Gaila, kad nemačiau... ir man labai tokie dalykai užstringa...
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 11 27, 23:47)
1 vizualinė apžiūra (apgamai, verpetai ir kt.)
2 genealoginis ligų medis (tėvai, seneliai, dėdės, tetos, kuom sirgo ir pan.)
3 kraujo ir šlapimo tyrimai
4 vizito pakanka 1

Papildysiu: pries vaziuojant bent dvi savaites negerti jokiu vaistu, nevartoti vitaminu, negerti zuvu tauku, nieko negerti ir nevalgyti isskyrus maista, nes tyrimai bus blogi. wink.gif
Ai, ir dar: priduoti krauja reik ant tuscio skrandzio.

Rita, oj tas musu sutrikimas is kitos operos, bet man toks ispudis kartais kad mum unsure.gif neteisingai ji parase...
Bendrauju su viena moterim, jos vaikui ivairiapusi parase, o jis ir kalba ir na ka as zinau... kazkaip atrodo kad daugiau pazenges. g.gif Nors nemacius ju esu gyvai, bet bendraujant toks ispudis susidaro. O amzius tas pats. blink.gif
Kazi merginos kaip galvojat ar VRC gali klysti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 28 lapkričio 2009 - 18:23
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 28, 18:22)
Papildysiu: pries vaziuojant bent dvi savaites negerti jokiu vaistu, nevartoti vitaminu, negerti zuvu tauku, nieko negerti ir nevalgyti isskyrus maista, nes tyrimai bus blogi. wink.gif

Rita, oj tas musu sutrikimas is kitos operos, bet man toks ispudis kartais kad mum unsure.gif  neteisingai ji parase...
Bendrauju su viena moterim, jos vaikui ivairiapusi parase, o jis ir kalba ir na ka as zinau... kazkaip atrodo kad daugiau pazenges.  g.gif  Nors nemacius ju esu gyvai, bet bendraujant toks ispudis susidaro. O amzius tas pats.  blink.gif

Pats žodis įvairiapusis jau daug ką pasako, vienam viena pusė sutrikus, kitam kita, trečiam dar kita, žinau mergytę, kuriai irgi įvairiapusis raidos sutrikimas (tai vienintelė jos diagnozė) ir ji turi visišką negalia ir mama nė nesvajoja, kad ji kada nors kalbės, jai dabar berods 6m o raida nesiekia 12 mėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 28 lapkričio 2009 - 18:58
Nanuk, o tu nori, kad VRC būtų suklydę? Juk mišrus raidos sutrikimas yra žymiai palankesnė diagnozė, nei įvairiapusis. Na, bent jau vilčių gerokai daugiau teikianti...
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 11 28, 22:30)
Nanuk, o tu nori, kad VRC būtų suklydę? Juk mišrus raidos sutrikimas yra žymiai palankesnė diagnozė, nei įvairiapusis. Na, bent jau vilčių gerokai daugiau teikianti...

O aš kažkaip nematau skirtumo. Vistiek visos šitos bėdos nepagydomos ir kaip jas bepavadinsi niekas nuo to nepsikeis, vaikas liks toks koks buvo...
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 11 28, 23:30)

Ne, as noreciau, kad jie nubutu suklyde aisku. Idomu kaip jie ten sprendzia tas diagnozes. g.gif Koks esminis skirtumas tarp misraus ir ivairiapusio pvz

QUOTE(cezi @ 2009 11 28, 23:40)
O aš kažkaip nematau skirtumo. Vistiek visos šitos bėdos nepagydomos ir kaip jas bepavadinsi niekas nuo to nepsikeis, vaikas liks toks koks buvo...

O as manau, kad ne veltui yra skirtingi kodai, reiskia skirtumas yra. Man maziaus psichiatre aiskino, kad ivairiapusis visam gyvenimui, o misru vaikas daugely atveju isauga, pasiveja... Nemanau, kad ji kliedejo. g.gif
Be to, man asmeniskai labiau prie sirdies F83. Toks nepaaiskinamai mistiskas kodas wub.gif kuri galima trecdaliui zemes gyventoju panorejus parasyt. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 28, 18:22)

Tai ta prasme vaiką nevalgiusį vežti? g.gif Bus sunku verysad.gif O kas sakė, kad negalima gerti jokių vitaminų, žuvų taukų ir pan? g.gif Čia pati sugalvojai - ar gydytojai taip rekomendavo?

O ką apie senelius, dėdes, tetas reiktų prieš nuvažiuojant išsiaiškinti? g.gif

Neįsivaizduoju kaip šlapimo tyrimą paimti? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 28 lapkričio 2009 - 23:58
Sveikutės,

QUOTE(Ice @ 2009 11 27, 23:42)
GAL GALIMA PLAČIAU KĄ GENETIKOS CENTRE DARO?

Na, mums dar nemažai laukti, užsiregistravę esame 01.11., bet noriu iš anksto žinoti:
Kiek laiko ten užtruksime?
Ar pakaks vieno nuvažiavimo?
Ar darys kažkokius tyrimus? Kokius?
Ką dar?

Mes pirmą kartą užtrukom apie valandą. Nes kol viską išklausinėjo, kol apžiūrėjo vaiką. Lengviau, jei kažkas su tavim ir vaiku gali važiuoti kartu, nes maniškis po 15 min. nerimti pradėjo. Šlapimą (rytinį) turėjome atsivežti su savimi, tau tą turėjo pasakyti registruojantis. Vėliau paėmė dar kraują. Bet mums tyrė dėl metabolinio sutrikimo. Kai kuriuos tyrimus dariau mokamus, nes būtų reikėję savo klinikoj namuose darytis, mat juos gali skirti šeimos daktaras, t.y. pirminė grandis ir apmokami jie būtent pirmoje grandyje, vėliau daromi tik mokami. Bet pagalvojau, kad neverta vaiko klykinti dar kartą, darėm viską Genetikos centre. Nebaisiai ten kainavo, pritaiko apdraustiems kažkokį koeficientą.
Darė dėl metabolizmo ir genetinius. Priklausomai, kokius jums darys, ką įtars, nuo to ir priklausys apsilankymų skaičius.
Na ir geneologinį medį sudarinėjo. Tad, jei gali, susižinok iš artimųjų apie artimus giminaičius viską, t.y. jūsų persirgtas ligas (tiria tuomet ar nėra paveldimumo, pvz.: inkstų ligos), sutrikimus ir t.t.
Beje, turi vežtis kortelę, jei gali, jei neduos - viską atšviesti. Mes tai jau visur su talmudu važinėjam. Viską, ką gaunam, atšviečiam, nes tikrai prireikia.

O kiek kartų lankysitės, nuo daug ko priklauso. Man atrodo, kad mes jau buvo 3kartus. Ir dar laukiam atsakymų vieno tyrimo. Kol kas visi geri. Vieną tyrimą dėl metabolizmo kartojo 3 kartus, mat jis vis ant ribos buvo.

Dėl vaistų negėrimo - taip, nes tai iškreips tyrimus, jie labai subtilųs ir bet kas vartojamas papildomai, gali parodyti netikmą vaizą, t.y. jei tirs dėl metabolizmo, tai jis bus iškreiptas, mat jūs kažką vartojat papildomai, t.y. organizmas to nevartoja pastoviai.

Sėkmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 29 lapkričio 2009 - 09:19
QUOTE(Ice @ 2009 11 29, 00:56)
Tai ta prasme vaiką nevalgiusį vežti?  g.gif Bus sunku  verysad.gif O kas sakė, kad negalima gerti jokių vitaminų, žuvų taukų ir pan?  g.gif Čia pati sugalvojai - ar gydytojai taip rekomendavo?

O ką apie senelius, dėdes, tetas reiktų prieš nuvažiuojant išsiaiškinti?  g.gif

Neįsivaizduoju kaip šlapimo tyrimą paimti?  doh.gif

Na jo, laba diena biggrin.gif pati issigalvojau, man Matuleviciene taip pasake, patys "valemes" organizma pries kraujo pridavima.
Taip, vezti nevalgiusi, tik vandens be nieko galima atsigerti pries tyrima.
O slapima gali paimti naudonajnt kudikiu maiseli priklijuojama. Tiesa, ar zinai kaip saugoti slapima? Jei imsi diena pries vizita tai susaldai i leda saldyklyje, vezant laikai kibirelyje su ledais, t.y. kad neatsiltu, o jei ta pacia diena tai saldytuve palaikai, bet vezi irgi saltai.
Cia irgi ne as sugalvojau. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 11 28, 17:27)
Reikes jam pasiulit smile.gif tik pas mus pc laikas ribotas jam  biggrin.gif
o ligoniukui jau gerai ,snd pervede i bendra skyriu.Paeme tyrimus del kiauliu gripo,idomu ka atsakys.Nes gyditojai aiskiai norejo viska suverst tam ,kad vaikas neskiepitas.
Cezi ,aciu tau labai uz rupesti  4u.gif

o kokiais skiepais jis neskiepytas? ka neva privaloma nuo gripo skiepytis?
Papildyta:
QUOTE(Nanuk @ 2009 11 28, 19:22)

Rita, oj tas musu sutrikimas is kitos operos, bet man toks ispudis kartais kad mum unsure.gif  neteisingai ji parase...
Bendrauju su viena moterim, jos vaikui ivairiapusi parase, o jis ir kalba ir na ka as zinau... kazkaip atrodo kad daugiau pazenges.  g.gif  Nors nemacius ju esu gyvai, bet bendraujant toks ispudis susidaro. O amzius tas pats.  blink.gif

Na zinok VRC lankom mokyklele ten toks vaikutis kartu buvo, tai labai man primine tovo Leva. Jam irgi misrus sutrikimas ne ivairiapusis.
Atsakyti