Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų namų interjeras (II tema)

QUOTE(Indii @ 2011 07 04, 22:31)
Na, to koridoriuko plotis apie 1,5 m. Tai kažkaip tą tuščią erdvę ir sujungimą norėtųsi išnaudoti.
Įdėtoje foto matosi, kad ervės yra šiek tiek. Negalvojau, kad tai bus galvos skausmas  doh.gif
http://imageshack.us...33/20483665.jpg

Savaitgali maciau pas draugus koridoriuj tokia siaura knygu lentyna is Ikejos, apatine dalis buvo su stiklo durelem, o virsutine - atviros lentynos. Gylis turbut max 30 cm ju, ir praktiska, ir graziai atrodo. Neradau tik niekur Ikejos puslapyje nuorodos, turbut susikomplektavo is kazkokios serijos.
Atsakyti
QUOTE(jova @ 2011 07 07, 08:58)
Ta ir turejau omeny - begalo grazu  wub.gif  wub.gif n kartu graziau uz baltas palanges thumbup.gif

na vat ir man grazu tos spalvotos palanges. Bet pas mus kaip minejau po langais bus balti radiatoriai. sienos neaiskios spalvos nes dar nesugalvojome. Grindu irgi dar neisirinke g.gif tame paciame bendrame kambaryje atviroje vietoje bus dar ir mediniai laiptai. kaip suderint visas spalvas?smile.gif
Atsakyti
KazantipA- taip, visur tampiausi palangiu, grindu, plyteliu, dazu pavyzdzius...

QUOTE(anileve @ 2011 07 10, 22:14)
na vat ir man grazu tos spalvotos palanges. Bet pas mus kaip minejau po langais bus balti radiatoriai. sienos neaiskios spalvos nes dar nesugalvojome. Grindu irgi dar neisirinke g.gif  tame paciame bendrame kambaryje atviroje vietoje bus dar ir mediniai laiptai. kaip suderint visas spalvas?smile.gif

Pas mus laiptai irgi atviri svetaines erdveje.Paprasta suderint- mes beicavom ta pacia spalva ir lakavom palanges, duris, laiptus, plintusus.O grindis jau derinom prie beico.Nors galima ir atvirksciai. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2011 07 10, 22:14)
na vat ir man grazu tos spalvotos palanges.

pas mus visam name langai balti, palangės - rudos... Grožis - skonio reikalas ( man gražu ), bet va tamsesnės palangės praktiškiau nei baltos...
Atsakyti
AKIU PAGANYMUI smile.gif
http://www.dipris.ru...o/projects/one/
thumbup.gif
Atsakyti
Galvoju kaip nors prisiruošti ir pabaigti miegamąjį. Dabar jis toks pusiau skustas - pusiau luptas. Yra baldai, bet trūksta šviestuvų, užuolaidų, akcentų. Kadangi dizainerio nesamdėm, o gyslelės dizaineriškos pas mane nerasta, tai čia man sunkiausia dalis doh.gif
Sukeliu, kas šiuo metu gavosi ir ko noriu. Gal kokių patarimų - paprotinimų sulauksiu.

Kambarys nedidelis (kažkur 4m x 4.5 m), galas atitvertas spinta veidrodinėmis durimis. Kambario planas su baldais ir laidų šviestuvams vietomis lubose (mėlyni rutuliukai):

user posted image

O čia esamų sienų ir baldų nuotraukos, kad geriau eitų suprasti:
Spinta
user posted image

Siena su spintutėmis
user posted image

Lova priešais langą
user posted image

Kampas su skrynia
user posted image

Išplanavimas nelabai dėkingas, o kadangi lovos ir spintos vieta buvo pakeista paskutiniu momentu (jau po pilnos apdailos), tai ir šviestuvų vietos katastrofiškos doh.gif
Taip stovinti lova pasirodė mums visai patogu, bet tas prasislinkimas galvūgalio ir lango man labai negražu. Užuolaidomis norėčiau padaryti du dalykus - "suminkštinti" kambarį ir kažkaip sumažinti tą lovos ir lango nesimetriškumą.
Galvojau apie du variantus - vienas iš abiejų kraštų kabančios naktinės, o per vidurį tanki dieninė. Kaip nuotraukoje žemiau:
user posted image
Tokiam variantui manau tiktų mano norimas užuolaidų tipas (žemiau yra užuolaidos ir lovatiesė, kurios man labai patinka blush2.gif )
user posted image

Bet tokiu atveju neišeina užuolaidos dėti per visą sieną, lieka kampas prie skrynios be užuolaidos. Galima ten bandyti kokį toršerą statyti, arba pačią skrynią stumti į kampą. Nerandu niekur tokių pavyzdžių, abejoju, ar vienoje pusėje privedus užuolaidą praktiškai iki spintos, o kitoje palikus 70 cm nesusidarys toks neužbaigtumo vaizdas.

Kitas variantas yra palikti asimetriją, bet per visą sieną daryti užuolaidą, dieninę kabinant po vienodai iš abiejų galvūgalio pusių, o likusią sienos dalį prie skrynios kabinant dekoratyvią naktinę, kažkas panašaus kaip nuotraukoje žemiau:
user posted image

Kadangi ta naktinė užuolaida tik kaip dekoratyvinė ir užtraukti nereikia, gal galima būtų iš viso kabinti ant vieno karnizo, kažką panašaus kaip čia:
user posted image

Taip pat labai aktualus klausimas ką daryti su šviestuvu virš lovas galvūgalio. Ar rinktis ką nors labai paprasto arti lubų arba iš viso įleidžiamą, ar visgi ieškoti ko nors masyvesnio, traukto audiniu ir paleisto žemyn. Kažkaip neapsisprendžiu. Du paleisti žemyn traukti audiniu šviestuvai kambarį daryti jaukesniu, bet pagal laido vietą jie būtų labai arti užuolaidų ir nežinau, ar neatrodys perkrauta.

Tai pradžiai tiek, gal kas nepatingės perskaityti ir patarti, nes pati tau jaučiu niekaip neapsispręsiu ir nusibaigsiu kaip tas asilas tarp dviejų kupetų šieno doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 11 rugpjūčio 2011 - 14:33
QUOTE(pagyvenus @ 2011 08 11, 14:31)
Galvoju kaip nors prisiruošti ir pabaigti miegamąjį. Dabar jis toks pusiau skustas - pusiau luptas. Yra baldai, bet trūksta šviestuvų, užuolaidų, akcentų. Kadangi dizainerio nesamdėm, o gyslelės dizaineriškos pas mane nerasta, tai čia man sunkiausia dalis  doh.gif
Sukeliu, kas šiuo metu gavosi ir ko noriu. Gal kokių patarimų - paprotinimų sulauksiu.

Kambarys nedidelis (kažkur 4m x 4.5 m), galas atitvertas spinta veidrodinėmis durimis. Kambario planas su baldais ir laidų šviestuvams vietomis lubose (mėlyni rutuliukai):

sita gi, o lovos kitaip pastatyt nebandet? nu tarkim tos skrynios sienoje. nes dabar bent jau man tai balaganas. ir tos dvi spintutes nei i tvora, nei i mieta. kas ten tarp ju suplanuota? o lovos pristumt prie lango neimanoma? ir tuomet romanetes paleist arba pabandyt ka nors a la baldakima darytis.

del uzuolaidu, tai velgi, ziurint kokie poreikiai ir gyvenimo budas. nu ta prasme, ar netingesit skalbt ir pan. plius, ar nera namie alergisku zmoniu, kuriems uzuolaidose besikaupiancios dulkes yra blogiu blogis ir pan.
del lempu, man pvz miegamuosiuose grazu palubej prislopintos sviesos.
Atsakyti
QUOTE(Tinka @ 2011 08 11, 18:35)
sita gi, o lovos kitaip pastatyt nebandet? nu tarkim tos skrynios sienoje. nes dabar bent jau man tai balaganas. ir tos dvi spintutes nei i tvora, nei i mieta. kas ten tarp ju suplanuota? o lovos pristumt prie lango neimanoma? ir tuomet romanetes paleist arba pabandyt ka nors a la baldakima darytis.

del uzuolaidu, tai velgi, ziurint kokie poreikiai ir gyvenimo budas. nu ta prasme, ar netingesit skalbt ir pan. plius, ar nera namie alergisku zmoniu, kuriems uzuolaidose besikaupiancios dulkes yra blogiu blogis ir pan.
del lempu, man pvz miegamuosiuose grazu palubej prislopintos sviesos.

Taip, jūs teisi - balaganas ten. Baldai buvo užsakyti kai pakeitėm spintos vietą. Dabar sunkiai dėliojasi doh.gif Bet kažką vis tiek reikės sudėlioti.

Lovą kitaip statyti bandėm - nepatogu visom prasmėm. Už sienos vonia - garsas. Jei lovoje skaitau, kam nors įėjus pamatau vėliau - man taip nepatinka. O susidėlioti gražiau vis tiek neišeina - nei spintutės, nei skrynia vietos neranda verysad.gif

Stumti lovą arčiau lango galima. Ar jūs turim mintyse variantą, kai galvūgalis praktiškai liečiasi prie palangės, o užuolaidos jį "įrėmina" iš šonų? Kažkas panašaus kaip čia:
user posted image

user posted image

Dulkėm mes nealergiški, bet daryti kaip baldakimą, kad būtų praktiškai virš lovos gal visgi nenorėčiau. Man gražiau tokie variantai, kai užuolaidos krinta laisvai už lovos galo, kaip žemiau maždaug. Tik pas mane dėl lango prasislinkimo reikėtų dar daryti naktines šonuose.

user posted image

O jei baldus perstumdžius - spintutes prie lovos, o skrynią prie sienos priešais langą ir įnešus į kambarį daugiau simetrijos. Ar taip atrodo geriau?

user posted image

user posted image

Taip buvau sudėliojusi, bet dėl praktiškumo išstumdžiau kitaip. Skrynia gaunasi labai ant praėjimo, nes durys prie pat kambario krašto. Aišku praėjimo ten lieka pakankamai tarp lovos ir skrynios, 90 cm, bet kaskart einant link pirmų spintos durų skrynią tarsi apeiti reikia doh.gif Nupiešiau kaip maždaug susidėlioja baldai
user posted image

Atsakyti
O lova netilptu prie tos sienos, kur yra durys? Jeigu dabar butu pastatyta bent jau per lango viduri tai na mazdaug lyg ir nieko, bet kaip dabar taip i sona paeje, atstumai ne labai vienodi, tai man taip laikinai atrodo.
Atsakyti
QUOTE(nerigus @ 2011 08 11, 21:40)
O lova netilptu prie tos sienos, kur yra durys? Jeigu dabar butu pastatyta bent jau per lango viduri tai na mazdaug lyg ir nieko, bet kaip dabar taip i sona paeje, atstumai ne labai vienodi, tai man taip laikinai atrodo.

ir aš tą patį manau drinks_cheers.gif lovą statyti prie durų
Atsakyti
QUOTE(pagyvenus @ 2011 08 11, 19:24)
Taip, jūs teisi - balaganas ten. Baldai buvo užsakyti kai pakeitėm spintos vietą. Dabar sunkiai dėliojasi  doh.gif Bet kažką vis tiek reikės sudėlioti.

Lovą kitaip statyti bandėm - nepatogu visom prasmėm. Už sienos vonia - garsas. Jei lovoje skaitau, kam nors įėjus pamatau vėliau - man taip nepatinka. O susidėlioti gražiau vis tiek neišeina - nei spintutės, nei skrynia vietos neranda  verysad.gif
O jei baldus perstumdžius - spintutes prie lovos, o skrynią prie sienos priešais langą  ir įnešus į kambarį daugiau simetrijos. Ar taip atrodo geriau?

user posted image

user posted image

Taip buvau sudėliojusi, bet dėl praktiškumo išstumdžiau kitaip. Skrynia gaunasi labai ant praėjimo, nes durys prie pat kambario krašto. Aišku praėjimo ten lieka pakankamai tarp lovos ir skrynios, 90 cm, bet kaskart einant link pirmų spintos durų skrynią tarsi apeiti reikia  doh.gif Nupiešiau kaip maždaug susidėlioja baldai

nu vadinasi duru siena atkrenta. o ka jus tojs skrynioj laikot? nes nu jei del jos gaunasi toks balaganas, mesciau ja velniop ar kur kitur sugalvociau panaudot. arba pvz ja pristumt prie pat galvugalio galbut, kaip tipo suoleli ir pan.

o del uzuolaidu, tai tada as stumciau lova prie lango ir kiek imanoma i lango viduri. tada dienines trumputes romaneciu principio ir is sonu paleisciau ilgas naktines, kurios ta nesimetriskuma del lango uzmaskuotu tiesiog. uzdengciau dali sienos uzuolaida.

tada realiai ir skyrnia galetu stovet duru sienoje.

apsvietima visgi as slopinciau, ens veidrodziai atspindes ir taip pakankamai, tai jei bus ryskus, bus labai labai rysku.
Atsakyti
Na siaip dar galima gi statyti prie sienos, esancios priesais langa. Spinteles is sonu, o skyria (kazkaip isivaizduoju ten laikoma patalyne) statyciau prie duru sienos per viduri pvz. Siuo atveju man toks variantas gal ir geresnis, nes ASMENISKAI MAN noretusi ant spinteliu ar bent jau vienos is ju naktines lemputes(nes ne sviesa is visaus ne visuomet reikalinga), o rozete nuotraukose matau butent tik sienoje priesais langa. Langas tokiu atveju lieka laisvas ir cia jau laisve uzuolaidom, drasiai galima pagal norus gi.
Atsakyti