Galvoju kaip nors prisiruošti ir pabaigti miegamąjį. Dabar jis toks pusiau skustas - pusiau luptas. Yra baldai, bet trūksta šviestuvų, užuolaidų, akcentų. Kadangi dizainerio nesamdėm, o gyslelės dizaineriškos pas mane nerasta, tai čia man sunkiausia dalis
Sukeliu, kas šiuo metu gavosi ir ko noriu. Gal kokių patarimų - paprotinimų sulauksiu.
Kambarys nedidelis (kažkur 4m x 4.5 m), galas atitvertas spinta veidrodinėmis durimis. Kambario planas su baldais ir laidų šviestuvams vietomis lubose (mėlyni rutuliukai):

O čia esamų sienų ir baldų nuotraukos, kad geriau eitų suprasti:
Spinta

Siena su spintutėmis

Lova priešais langą

Kampas su skrynia

Išplanavimas nelabai dėkingas, o kadangi lovos ir spintos vieta buvo pakeista paskutiniu momentu (jau po pilnos apdailos), tai ir šviestuvų vietos katastrofiškos
Taip stovinti lova pasirodė mums visai patogu, bet tas prasislinkimas galvūgalio ir lango man labai negražu. Užuolaidomis norėčiau padaryti du dalykus - "suminkštinti" kambarį ir kažkaip sumažinti tą lovos ir lango nesimetriškumą.
Galvojau apie du variantus - vienas iš abiejų kraštų kabančios naktinės, o per vidurį tanki dieninė. Kaip nuotraukoje žemiau:

Tokiam variantui manau tiktų mano norimas užuolaidų tipas (žemiau yra užuolaidos ir lovatiesė, kurios man labai patinka

)
Bet tokiu atveju neišeina užuolaidos dėti per visą sieną, lieka kampas prie skrynios be užuolaidos. Galima ten bandyti kokį toršerą statyti, arba pačią skrynią stumti į kampą. Nerandu niekur tokių pavyzdžių, abejoju, ar vienoje pusėje privedus užuolaidą praktiškai iki spintos, o kitoje palikus 70 cm nesusidarys toks neužbaigtumo vaizdas.
Kitas variantas yra palikti asimetriją, bet per visą sieną daryti užuolaidą, dieninę kabinant po vienodai iš abiejų galvūgalio pusių, o likusią sienos dalį prie skrynios kabinant dekoratyvią naktinę, kažkas panašaus kaip nuotraukoje žemiau:

Kadangi ta naktinė užuolaida tik kaip dekoratyvinė ir užtraukti nereikia, gal galima būtų iš viso kabinti ant vieno karnizo, kažką panašaus kaip čia:

Taip pat labai aktualus klausimas ką daryti su šviestuvu virš lovas galvūgalio. Ar rinktis ką nors labai paprasto arti lubų arba iš viso įleidžiamą, ar visgi ieškoti ko nors masyvesnio, traukto audiniu ir paleisto žemyn. Kažkaip neapsisprendžiu. Du paleisti žemyn traukti audiniu šviestuvai kambarį daryti jaukesniu, bet pagal laido vietą jie būtų labai arti užuolaidų ir nežinau, ar neatrodys perkrauta.
Tai pradžiai tiek, gal kas nepatingės perskaityti ir patarti, nes pati tau jaučiu niekaip neapsispręsiu ir nusibaigsiu kaip tas asilas tarp dviejų kupetų šieno