Įkraunama...
Įkraunama...

Ar imtumėt vėl paskolą būstui?

QUOTE(Bekasė @ 2011 11 04, 14:42)
panasiu laiku emem, bet tikrai dar nebuvo dar tada ta situacija tokia, kaip kad aprasei. Taip jau buvo pabrange butai, bet kainu piko banga uzejo veliau.

Ot, neįsiskaitai ir skubi prieštaraut.
Kad apie piką neužsiminiau. Rašiau "būsto kainos kilo ne dienom bet valandom".
Gal aš blogai suprantu, bet kilimas ir pikas - skirtingi dalykai. Pikas - jau ne kilimas, o viršūnė.
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2011 11 04, 16:08)
Gal aš blogai suprantu, bet kilimas ir pikas - skirtingi dalykai. Pikas - jau ne kilimas, o viršūnė.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Panos, tema apie busto paskolas, o ne apie kvailuma ar kitus panasius dalykus smile.gif

QUOTE(akcent @ 2011 11 04, 12:33)
... Nors aš dar suprantu tuos, kurie sako imant apgalvoti, o gal kol kas ir neimti (ne Šveicarijoj ir ne Vokietijoje gyvename nepamirškime, bet lietuviai pamiršta ir tas labai matosi beja) paskolos, bet tų kurie rėkia imti, tai nesuprasiu nuoširdžiai. Gal kokie banko darbuotojai būsit ir procentas kažkoks eina nuo tų pasiėmusių ar užagituotų g.gif

Pasisakantys uz paskolas kalbam is savo patirties. O patirtys gali buti skirtingos.

Beje, kai 2006-2009 visiems sakydavau kad busto paskolos gabar neimsiu ir palauksiu kol ims reguliuotis NT kainos, kiti vos ne pirstu i smilkini sukiodavo.

QUOTE(Bekasė @ 2011 11 04, 15:42)
...O ir salygos paskolu palyginus su veliau geresnes buvo - nereikejo privalomo gyvybes draudimo, nera mokescio uz grazinima trecio asmens lesomis ( t.y. jeigu noresi perfinansuoti paskola), nera mokescio uz grazinima visos paskolos ar jos dalies anksciau laiko... O jeigu lyginti su dabar, tai ir pajamu mokescio lengvata gali pasinaudoti.
...

Siuo metu busto paskolu salygos yra neblogos. Be to galima deretis su banku. Svarbiausias banko reikalavimas - pakankamos stabilios pajamos. Ir savu pageidautina bent 30 % tureti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 11 03, 21:22)
dar busto vertinimas, hipoteka, pazymos is kadastro ...
Tiesa busto paskolos draudimas nera privalomas. Ir jo veliau galima atsisakyti susigrazinant tam tikra sumoketu pinigu dali ( bent jau mums siule tai daryti)

Ne būsto draudimas schmoll.gif , o pačios paskolos draudimas (nežinau, kokios sąlygos dabar ). Tai vienkartinai sumokėti bankui pinigai , už juos niekas nieko negrąžino verysad.gif Viso visokioms pažymoms, dokumentams ir t.t. ir t.p. išleidom ape 300 lt ( kažkur turiu paskaičiavimus)
akcent, sugrįžkite į temą biggrin.gif , rašėte, kad mane pažįstat, o aš lyg ir neturiu būstus pardavusių besinuomojančių žmonių savo draugų rate smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilioja @ 2011 11 04, 16:08)

isiskaicia, bet tuo laikotarpiu buvo praejusi viena kainu augimo banga ir situacija kazkiek stabilizavusi, tada prasidejo dar vienas brangimas ( nes paskolas lengviau paleido, atlyginimai didejo ir t.t.)
ir kiek teko susidurti, tai butent per pika ir buvo taip, kad skelbimas tik pasirodo ir ziurek jeigu paveluoji paskambinti, tai ir parduotas arba atvaziavus apziureti buto, suzinai, kad kaina pasikeite, ir pinigu laukti niekas nenorejo... O 2003-2004 tokiu baisybiu dar nebuvo, ir deretis dar buvo galima

QUOTE(solnyszko @ 2011 11 04, 17:00)
Siuo metu busto paskolu salygos yra neblogos. Be to galima deretis su banku. Svarbiausias banko reikalavimas - pakankamos stabilios pajamos. Ir savu pageidautina bent 30 % tureti  4u.gif

cia priklauso nuo to, su kuo lyginsi. Pries metus vel domejomes paskolomis, tai is triju nagrinetu pasiulymu, nebuvo, nei vieno, kuris leistu be "baudu"grazinti paskola anksciau laiko. Palukanos, jeigu lyginti su kokiais 3 metais atgal, yra nukritusios, bet jos didesnes, negu kad buvo pvz 2006m.

QUOTE(jovaida @ 2011 11 04, 20:22)
Ne būsto draudimas  schmoll.gif , o pačios paskolos draudimas (nežinau, kokios sąlygos dabar ). Tai vienkartinai sumokėti bankui pinigai , už juos niekas nieko negrąžino  verysad.gif

na taio, busto paskolos draudimas, tai vienkartine imoka, bet mes mokejome ne bankui, o kitai bendrovei. Is ju gavome pazyma apie tai ir todel bankas mums finansavo didesne pasirinko busto dali ( jeigu neklystu 90%).
o veliau ( po daugiau nei metu) mums paskolos vadybinke siule tokia galimybe, kad galima imti is naujo busto vertinima ( kainos tuo laikotarpiu pakilo) ir jeigu paskolos verte bus mazesne, negu naujai gautas ivertinimas 20 ar 25 procentais, tai galime nutrauktu busto paskolos draudimo sutarti ir susigrazinti dali sumoketos sumos. Bet paskaiciavom, kad tai nelabai atsiperka ( busto vertinimas kainuoja, sutarties salygu keitimas kainuoja + lieki be draudimo, kad ir koks jisai netobulas butu), tai ir nejudinome to reikalo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 04 lapkričio 2011 - 20:08
QUOTE(Pireja @ 2011 11 03, 09:37)
Kad niekas taip nerase  g.gif Tiesiog akcent atveju tos euforijos, atsikracius nuosavo-banko busto ir isikelus i nuomojama, nebutu arba ji butu zymiai mazesne, jei butu vaiku. O gal ir sprendimas, vaikams esant, butu visai kitoks priimtas. Is to ir issirutuliojo tokia diskusija.

Tikrai taip 4u.gif

Taip ir nesupratau, kurioje vietoje ji išlošė. Nors, kita vertus, esu labai už būsto nuomą, jei gyvenimas nestabilus, nuolat keičiasi darbo vietos ar laisvas grafikas, kai betkada galima lėkti į visas keturias puses, į skirtingas šalis, kai būstas tampa bereikalingu balastu.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 11 04, 23:38)
Taip ir nesupratau, kurioje vietoje ji išlošė. Nors, kita vertus, esu labai už būsto nuomą, jei gyvenimas nestabilus, nuolat keičiasi darbo vietos ar laisvas grafikas, kai betkada galima lėkti į visas keturias puses, į skirtingas šalis, kai būstas tampa bereikalingu balastu.

Tarkim nusipirkot busta su paskola. Pasikeitus situacijai ta busta galima isnuomoti smile.gif Nuomininkas visiskai arba is dalies padengs paskolos mokejima. Manau kad islos busto savininkas, o ne nuomininkas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 11 04, 23:38)
Taip ir nesupratau, kurioje vietoje ji išlošė.

Apie kokį išlošimą galima kalbėti. akcent atvejis praktiškai katastrofa.
"Matematika" iš jos pačios žinučių.
2006 m. paimta 40 metų laikotarpiui 245 tūkst. Lt. (tie nurodyti 2450000 lt greičiausiai buvo nevietoje pridėta nulis, kitose vietose jau pataisyta ir mėnesio įmoka bei laikotarpis rodo, kad imta tikrai ne 2,5 mln.) .
Penkis metus už paskolą ir palūkanas mokėta po kažkur 1220 Lt/mėn, t.y. viso ne mažiau 70 tūkst. sumokėta bankui. Tuo pačiu dar įtenginėtas butas, laikas ir pinigai dėti į įrengimą. Nerašė sumos, bet tuo laiku kainos buvo nemažos, net patiems dirbant vis tiek be 30 tūkst. kažin ar pavyktų ką įrengti. Taigi dar per 5 metus papildomai sudėta koks 100 tūkst. Lt.
2011 m. parduotas už pirkimo kainą, t.y. tuos pačius 245 tūkst. Lt.

Rezultate turime 5 metus dviejų jaunų žmonių gyvenimo vietoje vaikų auginimo, kvalifikacijos kėlimo, galų gale pramogų ir išsidūkimo sukištus į "būstą" ir po šios "epopėjos" vėl stovinčius ten, nuo kur pradėjo, tik su minus 100 tūkst. Lt.
Sakyčiau stiprūs žmonės, jei po tokios patirties rašo SM'e piniginės, o ne depresikių temoje.

QUOTE(akcent @ 2011 11 02, 20:33)
Aš galiu kalbėti tik už save: mes paskolų tikrai nebeimsime, tą jau tikrai su MB esame nutarę. Mūsų atveju 1220lt ėjo paskolai. 200lt grynai paskolai, 1000lt palūkanoms. Tikrai buvo "apsimokantis" biznis thumbup.gif Gal geriau jau taupysime ne paskoloms, o pensijai. Prie 400lt vis kažkiek nuo santaupų eis prisimesti biggrin.gif

Iš pristatytos situacijos puikiai suprantu, kodėl yra tokia nuostata. Bet vis tiek gaila, kad tiek sumokėję žmonės nedaug teišmoko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pagyvenus: 05 lapkričio 2011 - 09:53
QUOTE(solnyszko @ 2011 11 05, 08:17)
Tarkim nusipirkot busta su paskola. Pasikeitus situacijai ta busta galima isnuomoti smile.gif

o kur tuo metu patiems gyvent?
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2011 11 05, 10:17)
Tarkim nusipirkot busta su paskola. Pasikeitus situacijai ta busta galima isnuomoti smile.gif Nuomininkas visiskai arba is dalies padengs paskolos mokejima. Manau kad islos busto savininkas, o ne nuomininkas.

man tai butu pati blogiausia iseitis,kad mano puoseletuose tiek finansiskai tiek moraliskai namuose apsigyventu zmogus,kuris jei ir neters,bet ir nesaugos mano turto ,po 1m vel reiktu remonto doh.gif
Atsakyti
QUOTE(kumiko @ 2011 11 05, 11:18)
man tai butu pati blogiausia iseitis,kad mano puoseletuose tiek finansiskai  tiek moraliskai namuose apsigyventu zmogus,kuris jei ir neters,bet ir nesaugos mano turto ,po 1m vel reiktu remonto  doh.gif

blogiausia iseitis butu, jei bankas atimtu buta ar nama. Issikrauscius nuomininkams, galima padaryti kosmetini remonta, taip kad cia tikrai ne pats blogiausias variantas.
Atsakyti
QUOTE(solo @ 2011 11 05, 12:14)
o kur tuo metu patiems gyvent?

As atsakiau Subjektyviai ka galima daryti su bustu, kai atsiranda poreikis lekti i visas keturias puses lotuliukas.gif

Jei rimtai - variantu gali buti daugybe. Tarkim pazistu moteri, kuri likusi nasle su dviem vaikais nebepajegia islaikyti didziulio namo su paskola. Dali namo ji nuomoja, uz gautus nuompinigius sumoka paskola ir dar paciai lieka.

QUOTE(kumiko @ 2011 11 05, 12:18)
man tai butu pati blogiausia iseitis,kad mano puoseletuose tiek finansiskai  tiek moraliskai namuose apsigyventu zmogus,kuris jei ir neters,bet ir nesaugos mano turto ,po 1m vel reiktu remonto  doh.gif

Kodel manote kad visi nuomininkai kiaules?
Atsakyti