QUOTE(dije @ 2010 01 20, 14:32)
Na man vaikštant grindimis nelabai rūpi garsas. labiau rūpi dėvėjimasis, antistatika. Turime ir natūralaus medžio ir pusrūsyje geresnio laminato susikloję. Abejos šildomos. Kolkas nepeikiu labai laminato, aišku, jis kažkoks "sausiau barškantis"

turim galimybę darytis iš natūralaus medžio, uosio ar pan, bet man nepatinka tas medžio grubumas ir gebėjimas "vaikščioti". Be to, neieškojau dar, bet kažin ar LT yra pirkti netoksiškų, kokybiškų, tinkamų vaikų baldams dažų ir lakų

Kažkada, sakiau- darysiu tik medinius, bet po svarstymų ir pavyzdžių- persigalvojome.
O su paryškintu sakiniu jūsų poste nelabai sutinku, arba nelabai sutampa mūsų nuomonės apie užapvalintus kraščiukus. Na kiek turime ir darbo kambaryje ir kt. plokštės baldų, tai kad užapvalinti tiek kraščiukai, kaip reikalas užapvalinti, jokių aštrumų nėra.
O gal galima plačiau apie fanieruotus baldus...kur LT juos gamina gerai ir nelabai brangiai??
Pas kaimynus yra laminatas ir tas garsas kai bega suo ir kauksi savo nagais

o medis devisi kaip medis... kas ta perka zino visus pliusus ir minusus
gerai isdziovintas ir paruostas medis praktiskai nevaiksto (plika akimi nepastebima net jei ir vaiksto), bet aisku pats pigiausias medis toks nebus... tikrai yra ir dazu ir laku
briaunos uzapvalintos ir uzlaminuotos? na tada pas jus fanieruoti baldai... krastus laminuoja tik tiesius (as kalbu ne apie kampus o briauna-kaip pvz virtuvinio stalvirsio viena puse uzapvalinta buna o kitu jau nebegali taip padaryt... na bent jau neteko susidurt su tokiu baldzium,kuris turetu stakles ar zinotu kur taip galima padaryt).
fanieruotus baldus daro kai kurie baldziai. uzfanieruoja jau pagaminta balda o ne plokste pjausto ir po to tik krasciukus uzlaminuoja (man asmeniskai labai negrazu ta briauna). pas mus lova visa medine o galvugalis padarytas is kazkokiu ploksciu,kurias galima sulenkt ir viskas uzfanieruota viena fanieruote

prie progos nufotkinsiu ir parodyiu ka turiu omenyje-gal neaiskiai destau mintis

be to i vonios kambary plokstiniu spinteliu po kriaukle nepatariama daryt (mano baldzius sutinka daryt bet neduoda jokios garantijos), nes uzlaminavus krasta bus vistiek nesandaru ir patekus dregmei issipus... i vonia geriau fanieruoti arba mediniai.
QUOTE(ostė @ 2010 01 20, 18:25)
Bet jokiu būdu nepasisakau prieš medinius baldelius, medis

Tik man keista žmonių nuomonė, kad plokštė tai jau blogai, čia galima labai daug diskutuoti ir tikrai rastume + ar - tiek vienai tiek kitai medžiagai. Manau svarbiausia, kad baldai būtų kokybiški, saugūs ir patogūs vaikui
Plokste nera blogai, bet jei galeciau virtuve keisciau i fanieruota...deja suma laaabai didele nes virtuve nemaza:( na virtuve ir darbo kambarys (pas mus jie vieninteliai is plokstes) atrodo prasciau kai salia stovi fanieruoti... o prie mediniu isvis geriau nestatyt

o kokybiskus ir saugius is kokybisku medziagu geras baldzius tikrai padarys