Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

QUOTE(audine @ 2010 01 27, 20:02)
Kazin ar gertu ir karves pienuka,nes bandziau duoti is parduotuves virinta pienuka tai irgi net neparagavo.Visiskai negeria jokio pieno,net ir misinukus keiciau,vistiek nieko... doh.gif

Tada net neisivaizduoju, gal gydytoja ka patartu, o gal praeis tas periodas ir vel gers. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Uuoga @ 2010 01 26, 21:12)
Sveikos, senai buvau prisedus normaliai prie PC, tai todel tik db rasau =)
na mes db anksciau keliames, tai valgome taip :
9:00 MP

10:30 Vaisiu tyrele

12:00 - 13:00 MP

15:00 - 16:00 Darzoviene

18:00 MP 

20:00 Kosele + MP
Nzn ar gerai, kaip Jus manot? Man vis atrodo kad permazai vaikuti maitinu  verysad.gif  viena kart is tokio atrodymo kad permazai, kai primaitinau, tai vaikutis visa nakti blaskesi, ie kelesi,  verke..

O mamos, jus neduodat Hipp pvz sausainuko trinto su pienu? as galvoju, gal pamegint ?  ax.gif

na tada as is viso vaikiuka badu marinu. mes valgom mazdaug taip:
8-9 val. MP
11 val. MP
13val. Darzoviene
14 val. MP
15 val. MP
16-17 val. vaisiu tyrele
18-19 val. MP
20-21 val. MP

ir einame liulia, nakti valgo 3-4 kartus.
guodziuosi tuo, kad dar vis pratinames prie "rimto" maisto ir kad daug valgo MP. zadu nuo 7 menesio pradeti mesyte ir dar truputi veliau grudus.
neatrodo kad maziukas alkanas, dabar sveriam 10,300 kg, bet vis tiek neramu. gal reikia daugiau duoti???? tiesiog dabartini savo maisteli suvalgo su didelem pastangom.
Atsakyti
QUOTE(MarkoMamyte @ 2010 01 28, 14:52)
neatrodo kad maziukas alkanas, dabar sveriam 10,300 kg, bet vis tiek neramu. gal reikia daugiau duoti???? tiesiog dabartini savo maisteli suvalgo su didelem pastangom.

Kam duoti daugiau ar kisti per prievarta, jei vaikas nenori. g.gif Juk svoris auga gerai, vadinasi visko pilnai uztenka. smile.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhydelka @ 2010 01 26, 18:29)
gal kas nors isivaizduoja kodel nuo mano pacios namuose gamintu darzovieniu vaikas labai smarkiai atpylineja?jei valgo tas pacias darzovienes, kosytes su vaisiais ar mesa ,kurias nuperku parduotuveje, viskas tvarkoje, jei kazka gaminu namuose viskas baigiasi gausiu atpylimu.... blush2.gif  neisivaizduoju kas ne taip. gal dar kazkam taip yra?

Man taip buvo gal viena karta, kai nepakankamai gerai susmulkinau darzoves su blenderiu, t.y. triniau per smulkia tarka. Matyt nepakako vientisumo tyreles. Tai manyske neatpyle, o net vemti pradejo, kaip nepatiko. Gal cia del to? mirksiukas.gif Pabandyk ilgiau su blenderiu palaikyti, kad gautusi vientisa mase
Atsakyti
QUOTE(katty22 @ 2010 01 28, 19:57)
Man taip buvo gal viena karta, kai nepakankamai gerai susmulkinau darzoves su blenderiu, t.y. triniau per smulkia tarka. Matyt nepakako vientisumo tyreles. Tai manyske neatpyle, o net vemti pradejo, kaip nepatiko. Gal cia del to? mirksiukas.gif  Pabandyk ilgiau su blenderiu palaikyti, kad gautusi vientisa mase

Plius įpilk vandenuko truputį, kur virė daržovės, kad gautųsi tyrė. Nes be to, ir jei dar bulvė yra, išvis klampi masė gaunasi, nuo kurios mano mergytė irgi žiaugčiodavo ir išvis nevalgydavo. o kai pradėjau skysčiau daryti, tik spėk duoti, kaip žiojasi.
Atsakyti
vakar buvom pas savo pediatre, tai kas menesi priaugam 400 g, zodziu ne norma bet netoli jos verysad.gif paskaiau kad duodu kalakutiena tai gavau barti kad atseit geriau jautiena, triusiena ir aviena g.gif kad sviestuko i darzoviene negalima deti o geriau be nieko, zodziu susiparinau is kur man gauti avienos, triusienos o ir kainos ju dideles, na kazkaip pasimeciau visai jau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 01 29, 11:15)
vakar buvom pas savo pediatre, tai kas menesi priaugam 400 g, zodziu ne norma bet netoli jos verysad.gif paskaiau kad duodu kalakutiena tai gavau barti kad atseit geriau jautiena, triusiena ir aviena g.gif kad sviestuko i darzoviene negalima deti o geriau be nieko, zodziu susiparinau is kur man gauti avienos, triusienos o ir kainos ju dideles, na kazkaip pasimeciau visai jau doh.gif

Ir ko cia parintis, kiekvienas pediatras turi savo nuomone ir gali patarti, o tu pati priimk sau tinkamiausia sprendima. Mums pavyzdziui sake, pradeti nuo versienos ir kalakutienos... bet dar laukiam 7 men. su mesyte neskubam.
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 01 29, 09:15)

nesiparink,nera reikalo 4u.gif
mums liepe gardinti darzovienes sviestuku arba aliejumi.... mirksiukas.gif

pradeti kalakutiena ar versiena...nu brangu,bet kiek tam vaikui reikia,jei nusipirksi puse kilogramo tai uzteks labai ilgam,juk mesytes tik mazo mazo gabaliuko reikia...... mirksiukas.gif

mes tai pradesim nuo zverienos....elnienos,stirnienos ax.gif
Atsakyti
Sveikos,o mums dantukas dygsta virsuje sone,jau 2 turim apacioje,tai nakti pakilo auksta temperatura gerai,kad turejau paracetamolio zvakuciu tai numusa.Ir siaip neramus toks,dirglus,apetitas nelabai koks,praeita nakti lb prastai miegojo,verke,turbut jam skaudejo,o ir temperatura dar,tai as beveik be miego.Siandien net kvietemes gydytoja i namus,nes turejom pas ji eiti.Tikiuosi sia nakti bus ramesnis.Beje,tepu dantenytes tepaliuku Dentinox kazkiek padeda tam kartui unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 01 29, 09:15)

Nezinau,kas pas tave per gyd. juk 400 g priaugti yra normalu,juk kuo toliau tuo maziau vaikiukai priauga,va jei priaugtu koki 100 g gal tikrai butu blogai.O man patare nuo kalakutienos,nes vistiena,kiauliena alergizuoja.Na as dar nebandziau virti pati kalakuto,nes IKI pardej negavau kalakuto-krutineles,bet ka esu pirkusi is pagamintu--su eriena,su jautiena viska valge tolko tak smile.gif ir dar mano pediatre pasake,kad vaikui reikia i darzoviene pilti riebios grietineles arba deti sviestuko g.gif atseit tokio amziaus vaikams reikia kuo daugiau riebalu 000vnz kiek zmoniu tiek nomuoniu...bet del svorio tikrai nepergyvenk cia yra normalu ,kad tiek priauga,o ypac jei vaikutis guvus ir sveikas,naktim miega ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
noreciau ir as prie jusu prisideti su savo mazium:) ir savais rupesciais:) Maniskis valgo pakankamai gerai darzoviene mano gaminta, o nevalgo visiskai jokio vaisiaus. Obuoliuko nemegsta, isbandem keleta tyreliu (bananu, kriausiu, slyvu...) ir ju visiskai nemegsta. Siandien bandziau apgauti, padariau kose ir idejau sauksteli tyreles, tai koses niekaip neisejo isiulyti. Manau, kad vaikas nemegsta saldziu dalyku. Ar kam nors taip buvo? Ir gal man visiskai ju neduoti, nemegs saldumynu ir tiek. Bet vis tiek ten yra kazkiek vitaminu ir manau, kad ju reikia. Ar kam nors buvo tokia problema ir ka daret?
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 01 29, 10:15)

as tai imantresne mesyte zadu pirkti HIPP
Papildyta:
QUOTE(Agnesiute @ 2010 01 29, 19:45)
Sveikos mamytes,
noreciau ir as prie jusu prisideti su savo mazium:) ir savais rupesciais:) Maniskis valgo pakankamai gerai darzoviene mano gaminta, o nevalgo visiskai jokio vaisiaus. Obuoliuko nemegsta, isbandem keleta tyreliu (bananu, kriausiu, slyvu...) ir ju visiskai nemegsta. Siandien bandziau apgauti, padariau kose ir idejau sauksteli tyreles, tai koses niekaip neisejo isiulyti. Manau, kad vaikas nemegsta saldziu dalyku. Ar kam nors taip buvo? Ir gal man visiskai ju neduoti, nemegs saldumynu ir tiek. Bet vis tiek ten yra kazkiek vitaminu ir manau, kad ju reikia. Ar kam nors buvo tokia problema ir ka daret?

mano dukra irgi nemegsta obuoliuko, banana jau valgo, reikia tiesiog duoti ir duoti ragauti.
bandet obuoli su moliugu,milupos tyrele? arba banana su persiku? tik man atrodo nuo pastarosios zandukai truputi raudonuoja, tai nebeduosiu kol kas.
zadu siandi pabandyt i ryziu kose deti obuoliuko.
kol kas valgo tik 1 karta darzoviene ir kartais vakarais ryziu kosele.
nakti kelias 1 karta arb akokia 6 ryto.
uzjauciu mamytes maitinancias MP,tiek keltis. nors maniske irgi kartais budinejasi, bet jai valgyt kaskart neduodu,nes ir nevalgytu.
Atsakyti