Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

QUOTE(avilinka @ 2010 02 22, 13:40)
As manau, kad gerai ir arbatyte  wub.gif

tai nors tiek nuraminot... 4u.gif
žiūriu, pradėjo mažytei formuotis skonis ir įnoriai: vandenukas netinka, sultyčių pasiūliau irgi nepatiko, vat ir su maistu jau ne taip lengva - bandau grūdines košes įvedinėt, tai avižos lyg ir atmestos, bet nepasiduosim, bandysim su kitais pagardais smile.gif gal mamytės kokių patarimų turit? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ruteliauskas: 22 vasario 2010 - 15:49
[/B]Avilinka[B], nenorejau taves izeist smile.gif tiesiog nesinori klaidint kitu mamu mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 02 22, 16:44)
tai nors tiek nuraminot... 4u.gif
žiūriu, pradėjo mažytei formuotis skonis ir įnoriai: vandenukas netinka, sultyčių pasiūliau irgi nepatiko, vat ir su maistu jau ne taip lengva - bandau grūdines košes įvedinėt, tai avižos lyg ir atmestos, bet nepasiduosim, bandysim su kitais pagardais smile.gif gal mamytės kokių patarimų turit? 4u.gif

Imaisyk MP ar vaisiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Avilinka, kaip suprasti "praktiskai tas pats", "iki metu nerekomenduojama", nepanasu, kad tu pirmam poste manei, kad ozkos pienas geriau nei karves ..susidare ispudis, kad tu tiesiog teigei, kad alegizuoja abu...tad sorry, nelabai vertinchiu tavo patarimus..nesusidaro ispudis, kad tu zinai, ka sakai, tiesiog kazkur kazka girdi..ir tiek..
ir beje jei tu ka nors cituoji, cituok taip, kad butu aisku, kur tavo zodziai, kur cituojami..

virintas vanduo geras tik tuo, kad isvirus uzmusamos visos bacilos, bet ir geros taip pat..tad toks vanduo, ne itin vaikui ir vertingas..jei tu sugebetum ruosti tirpsmo vandeni...nulenkchiau pries tave kepure ir pasakychiau 'mano pagarba''..
ok, kaip bebutu..sulenkto medzio, nieks neistiesins...
visoms sveikatos ir laimes..

[quote=avilinka,2010 02 21, 15:38]
Daugiau info pasiskaitykit internete apie karves ir ozkos piena, pamatysite, jog tai praktiskai tas pats. Visgi nei to nei to nerekomenduojama iki 1m. Nors kiek siame forume skaiciau, tai yra mamu, kurios nelaukia 1m ir duoda sako, kad nieko ju vaikams nenutiko. rolleyes.gif

[quote=avilinka,2010 02 22, 14:26]
Nesijauciu nei zinove nei ka, tik parasiau, kad paskaitytu internete apie karves ir ozkos piena,nes kazkada kaip suprantu buvo teigiama,jog ozkos pienas geriau uz karves piena (pati taip visad maniau), taciau berods jog jis vienodai turi to alergizuojancio pieno baltymo..
Man tai nera aktuali tema, taciau tiesiog man uzstrigo,jog taip teigiama,kad jei vaikutis alergiskas tam pieno baltymui, tai jam nei karves nei ozkos pieno negalima, nors kiti teigia kitaip.. Sorry, jei ka tai kita karta rasysiu "mano manymu" , nors ir nerasiau lyg ir kad 100Proc zinau
Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 02 22, 14:15)
klausimėlis dėl papildomo atsigėrimo - ar vaikučiai noriai vandenuką geria?  maniškė tai tik arbatytes geria, paprastas vanduo jai matyt be skonio, tai spjauna ax.gif

nenoriai nei ta, nei ta.
Papildyta:
[quote=Nikolia,2010 02 22, 16:55]
Avilinka, kaip suprasti "praktiskai tas pats", "iki metu nerekomenduojama", nepanasu, kad tu pirmam poste manei, kad ozkos pienas geriau nei karves ..susidare ispudis, kad tu tiesiog teigei, kad alegizuoja abu...tad sorry, nelabai vertinchiu tavo patarimus..nesusidaro ispudis, kad tu zinai, ka sakai, tiesiog kazkur kazka girdi..ir tiek..
ir beje jei tu ka nors cituoji, cituok taip, kad butu aisku, kur tavo zodziai, kur cituojami..

virintas vanduo geras tik tuo, kad isvirus uzmusamos visos bacilos, bet ir geros taip pat..tad toks vanduo, ne itin vaikui ir vertingas..jei tu sugebetum ruosti tirpsmo vandeni...nulenkchiau pries tave kepure ir pasakychiau 'mano pagarba''..

[quote=avilinka,2010 02 21, 15:38]
Daugiau info pasiskaitykit internete apie karves ir ozkos piena, pamatysite, jog tai praktiskai tas pats. Visgi nei to nei to nerekomenduojama iki 1m. Nors kiek siame forume skaiciau, tai yra mamu, kurios nelaukia 1m ir duoda sako, kad nieko ju vaikams nenutiko. rolleyes.gif

[quote=avilinka,2010 02 22, 14:26]
Nesijauciu nei zinove nei ka, tik parasiau, kad paskaitytu internete apie karves ir ozkos piena,nes kazkada kaip suprantu buvo teigiama,jog ozkos pienas geriau uz karves piena (pati taip visad maniau), taciau berods jog jis vienodai turi to alergizuojancio pieno baltymo..
Man tai nera aktuali tema, taciau tiesiog man uzstrigo,jog taip teigiama,kad jei vaikutis alergiskas tam pieno baltymui, tai jam nei karves nei ozkos pieno negalima, nors kiti teigia kitaip.. Sorry, jei ka tai kita karta rasysiu "mano manymu" , nors ir nerasiau lyg ir kad 100Proc zinau
[/quote]

ko tu tokia konfliktiska? g.gif
Atsakyti
As konfliktiska? Visai ne smile.gif
Sorry del tu ozkos pieno ir karves pienu, prigrybavau nezinodama 100 proc.
Moterys yra moterys, pagatavos suvalgyti, jei ka ne taip pasakai.. biggrin.gif
Galima buvo pasakyti, :"nu zinai tu neteisi, tau paciai reikia pasiskaityti internete apie tuos pienus.." , bet neesti, pabreziant visus sakinius ir aiskinti apie neistiesintus medzius.
Man taip smagu buvo isilieti ir draugiskai paplepeti, pasitarti ir pan, o cia se tau. Nu nieko, buna rolleyes.gif
Zodziu geriau forume pasiskaityti nei pasisakyti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avilinka: 22 vasario 2010 - 18:49
Nu ir ko jus moterys cia edates? 4u.gif
Mano vaikas 6men, darzoviene valgo 1k per diena, beje taip valgydama per menesi priaugo taip trukusi kilograma ir 3cm, dabar 8kg ir 69cm (aisku ir vit D doze padidinta gere) thumbup.gif Vandens retkarciais duodu, kita karta pasiulau, bet kai vaikas pamates puodeli lupytes suciaupia ir nusisuka, tai matyt jam jo takart nelabai reikia rolleyes.gif Daznai duodu MP.
O kokiu geruju "bacilu" yra vandenyje? Arba jei teisingai supratau tirpsmo vanduo ruosiamas: virinta vandeni uzsaldzius? tai jei vandeni virini tai ir visokiausios bacilos isdvesia? ar ne? o jei uzsaldai-atgyja? lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Npatingejau paieskot info apie tirpsmo vandeni, radau dvi priestaringas nuomones:
"Tai tirpsmo vanduo.Jis nera atsildomas iki galo.Tiesiog tirpstant ledui,yra vis nupilamas vanduo.O paskutinis neistirpes ledo gabaliukas paliekamas,nes atseit pirmiausia tirpsta svarus vanduo,o tame paskutiniame neistirpusiame lede lieka visos vandens siuksles." (www.grozionamai.lt)
Ir
"- Labai sveika gerti tirpsmo vandenį (jo kitokia struktūra). Vandenį užšaldykite šaldymo kameroje, paskui ištirpdykite ir perkoškite. Nevirinkite." (www.ligos.lt)

Tai kaip cia su tuo tirpsmo vandeniu? Kaip cia su ta nulenkta kepure bus? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(avilinka @ 2010 02 22, 19:38)
As konfliktiska? Visai ne  smile.gif 
Sorry del tu ozkos pieno ir karves pienu, prigrybavau nezinodama 100 proc.
Moterys yra moterys, pagatavos suvalgyti, jei ka ne taip pasakai..  biggrin.gif
Galima buvo pasakyti, :"nu zinai tu neteisi, tau paciai reikia pasiskaityti internete apie tuos pienus.." , bet neesti, pabreziant visus sakinius ir aiskinti apie neistiesintus medzius.
Man taip smagu buvo isilieti ir draugiskai paplepeti, pasitarti ir pan, o cia se tau. Nu nieko, buna  rolleyes.gif
Zodziu geriau forume pasiskaityti nei pasisakyti  4u.gif

ne, nikolia
Atsakyti
QUOTE(Murlyka @ 2010 02 22, 21:14)
Npatingejau paieskot info apie  tirpsmo vandeni, radau dvi priestaringas nuomones:
"Tai tirpsmo vanduo.Jis nera atsildomas iki galo.Tiesiog tirpstant ledui,yra vis nupilamas vanduo.O paskutinis neistirpes ledo gabaliukas paliekamas,nes atseit pirmiausia tirpsta svarus vanduo,o tame paskutiniame neistirpusiame lede lieka visos vandens siuksles." (www.grozionamai.lt)
Ir
"- Labai sveika gerti tirpsmo vandenį (jo kitokia struktūra). Vandenį užšaldykite šaldymo kameroje, paskui ištirpdykite ir perkoškite. Nevirinkite." (www.ligos.lt)

Tai kaip cia su tuo tirpsmo vandeniu? Kaip cia su ta nulenkta kepure bus? lotuliukas.gif

Tiesa yra cia mirksiukas.gif
Atsakyti
respect, Murlyka 4u.gif
tiesa sakant, nesitikejau, kad kas nors atkreips demesi i sita 'svarbia' smulkmena..ar is vis tures kantrybes paieskoti apie tai daugiau info...labai dziaugiuosi, kad klydau ir su malonumu pries tave 'nulenksiu kepure' bigsmile.gif
gal pastangos ne veltui..daugiau tokiu atidziu..

del vandens 'geruju bacilu', vandens 'virinimo' ir tt ..gal cia paskaicius atsiras vaizdelis:
http://www.sveikaszm...r...ureti&id=47

o del konfliktiskumo.. biggrin.gif tai ne tai..tuschiai pliurpti sorry, nepataisomai neidomu, juolab, kad ateina laikas, kai supranti, kad kalbant kiek siurkschiau, tai geresnis budas greichiau atskleisti kokie zmones tave supa..bendraminchiai ar tie pliurpos 'geriechiai', paslaugiai dalijantis patarimus.. sorry uz sutrukdyma 4u.gif

QUOTE(Murlyka @ 2010 02 22, 20:14)

Atsakyti
Nu va, pasirodo ne viskas taip jau blogai, ar ne? 4u.gif Dabar zinosim apie geraji tirpsmo vandeni ir jo naudingasias savybes, galesim pacios gert ir girdyt savo mazuosius, tiesa sakant apie ji suzinojau tik sita tema paskaicius blush2.gif g.gif
O bacilas tai mes zinoma isverdam, "Tačiau nepatariama nuolat gerti virinto vandens, nes verdant ant arbatinuko sienelių nusėda žmogui naudingų mineralinių druskų ir mikroelementų." geruju "bacilu" vandenyje nera yra tik blogosios, gerieji tai mineralines medziagos smile.gif
Seip pas mano tevus kaime vanduo tiek pilnas rudziu, kad as nei jo gert nei jame maudytis jau nebegaliu, rudas slykstus vanduo... O kazkada ta vandeni geriau ir kai su maze buvau nuvaziavus tai nezinojau ka ir daryt... Kaip ja tame vandenyje maudyt. Turim dar ir sulini, bet sulinyje vanduo drumstas kazkoks... Gal kokiu blogybiu ten prisiveise, noreciau, kad tevai ta vandeni istirtu, ar dar gert ji imanoma g.gif O tai teks vandeni pirkt "bambaliais" lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murlyka: 23 vasario 2010 - 10:17

o del konfliktiskumo.. biggrin.gif tai ne tai..tuschiai pliurpti sorry, nepataisomai neidomu, juolab, kad ateina laikas, kai supranti, kad kalbant kiek siurkschiau, tai geresnis budas greichiau atskleisti kokie zmones tave supa..bendraminchiai ar tie pliurpos 'geriechiai', paslaugiai dalijantis patarimus.. sorry uz sutrukdyma 4u.gif
[/quote]
Nikolia, palandziok ir po kitas temas, pamatysi daugiau tusciu pliurpalu smile.gif gal ir ten situacija pataisysi
Atsakyti