Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

cha cha cha lotuliukas.gif
Anema, jei nemoki planuoti laiko, tai zinoma jo neturi..speju, kad tavo vaikis labai ramus, parasyti forume 413 zinuciu nuo 2009 02 08..yra kas veikti.. tongue.gif
kur jau man ten. belieka tik skaityti ir rasyti apie konkrecius dalykus dazniausiai tamsiom naktim.. bigsmile.gif

[quote=Anema,2010 02 23, 12:30]
per daug laisvo laiko turite, mes jaunos mamytes deja ne tiek. negalime istisai internete "sedeti" ir rinkti straipsnius apie vandeni...

Avilinka, niekas nedraudzia pasidometi mano komentarais kitose temose, jei smalsu smile.gif
Labai pagalvoju, ar noriu ka nors parasyti..o siuo atveju, Primaitinimas man idomi ir aktuali tema...jau po gimdymo tuo pradejau dometis, nes man tai buvo kaip rimtas gyvenimo egzaminas..ka perskaichiau apie tai, man padejo itiketi, kad tai ka i vaika 'idesi" per pirmus jo gyvenimo metus, paskui gali tureti itakos ir jo dvasiai, ir sveikatai, ir santykiams su aplinkiniais..ir tt..
Tai va..ok vis gi  "paslaugiu mamu bazarus" verta atsirinkineti. Sekmes maitinant!

[quote=avilinka,2010 02 23, 12:09]
Nikolia, palandziok ir po kitas temas, pamatysi daugiau tusciu pliurpalu smile.gif gal ir ten situacija pataisysi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 24 vasario 2010 - 01:18
QUOTE(Murlyka @ 2010 02 23, 21:32)
Na kadangi man iki vaiku parduotuves sioks toks kelio gabalas, taip apsiriboju internetu, aciu uz nuoroda.

vat ir aš norėjau apie Akropolį rašyt (aš Tindi Rindi pirkau, aina tokia pat), bet jei judėjimas apribotas 4u.gif tai ir čia SM skelbimuose mačiau pardavinėja mirksiukas.gif
Atsakyti
Anema nekreipk demesio i kai kurias mamas biggrin.gif ju abstu kiekienoje temoje, vienoje daugiau kitoje maziau; as jau irgi esu susidurusi, gi negali zmones vienodi buti, atsiprasau uz poster_offtopic.gif
beje mazam nupirkau avokado, sako gabaliuka idejus i darzoviene labai skanu irsveika g.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 02 24, 08:23)
Anema nekreipk demesio i kai kurias mamas  biggrin.gif ju abstu kiekienoje temoje, vienoje daugiau kitoje maziau; as jau irgi esu susidurusi, gi negali zmones vienodi buti, atsiprasau uz  poster_offtopic.gif
beje mazam nupirkau avokado, sako gabaliuka idejus i darzoviene labai skanu irsveika g.gif

o nebus avokadas per sunkus? g.gif kažkaip pagalvojau, kad net man sunkoka jo pavalgius būna...jei nepatingėsit aprašyt įspūdžių, būsiu dėkinga 4u.gif

p.s. niu, mamytės, pasiburbėjom, pasipykom ir užteks, gyvenkime draugiškai, kaip Leopoldas sakydavo thumbup.gif
Atsakyti
[/quote]
Viena mamyte rase,jog ji duodavo savo vaikui 7men tokia tyre: ketvirtadalis avokado ir visas bananas, sake, kad vaikas labai megdavo smile.gif
Nutariau pati paragauti. Is tiesu skanu, ale ir sotu labai, nes avokadas turi 35% riebalu savo minkstyme, tai truputi uzlaminavo skrandi, kai suvalgiau tokia porcija biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo avilinka: 24 vasario 2010 - 12:55
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 02 24, 10:20)
o nebus avokadas per sunkus? g.gif  kažkaip pagalvojau, kad net man sunkoka jo pavalgius būna...jei nepatingėsit aprašyt įspūdžių, būsiu dėkinga 4u.gif

p.s. niu, mamytės, pasiburbėjom, pasipykom ir užteks, gyvenkime draugiškai, kaip Leopoldas sakydavo thumbup.gif

taigi dalinuosi: kosyte sudare nedidele dalis virto triusiuko, 2 bulvytes mazesnes, puse morkos (deja kaimiskos neturejau dejau pirktines) ir ketvirtis avokado, beje jau i sita darzoviene alyvuogiu aliejaus nepyliau, tad na manasis suvalge, bet mums sugedes blenderis tai sunkiau mesyte susitrina, tokie siuliukai gaunasi ir mazajam sunkiau sudoroti, jei be mesos butu buve tai tik galima buvo girdeti is burnytes menamus AA...MMM bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 02 24, 20:41)
taigi dalinuosi: kosyte sudare nedidele dalis virto triusiuko, 2 bulvytes mazesnes, puse morkos (deja kaimiskos neturejau dejau pirktines) ir ketvirtis avokado, beje jau i sita darzoviene alyvuogiu aliejaus nepyliau, tad na manasis suvalge, bet mums sugedes blenderis tai sunkiau mesyte susitrina, tokie siuliukai gaunasi ir mazajam sunkiau sudoroti, jei be mesos butu buve tai tik galima buvo girdeti is burnytes menamus AA...MMM bigsmile.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif niu vat ir dar vieną receptuką žinosim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2010 02 24, 20:41)

skamba skaniai biggrin.gif 4u.gif kaip tik ieskojau info, kaip ivedinet mesyte vaikuciams ax.gif
Atsakyti
Nesu avokado ragavus g.gif bet gal reiks ir paciai paragaut ir mazei pasiulyt ax.gif
Atsakyti
Mamaites,
o kiek jusu vaikai sveria? mano mergina 8.8 kg ir yra netoli 70 cm ugio. Ir kokie fiziniai pasiekimai? Jus cia taip skaniai apie avokadus rasot...O as pries kiekviena savo mazosiosio valgyma, pagalvoju, ka duot, kad nebutu kaloringa ir neitu taip i kuna...

Gal as per daug imu i galva, del svorio, bet rubuiliukai tingiauna sedet, ropot, vaiskciot...
Mes baiginejam MP, tai teko sia savaite ragaut misinio.
Per naktimanoji valgydavo lygiai kas 2 val nuo gruodzio men pradzios, dicke ses dar naktim keliu del nebesisiojimo i lova, taip kad naktele mano buna saldzioji tik paryciais.

Taigi, ryta pradedu 130 ml grudine kose, bet kad taip nestoretu su kiekvienu kasniu, dedu tarkuoto obuolio/ banano apie 70 g ir 50 g koses. Po valandos mp miegeliui, o sekantis valymas su darzoviene ir mesyte buna po 4-4,5 val. I tarpus nieko neduodu., Velgi, 130 ml. Begu vakarop sportuot, pagirdau mp, kkad tetei but ramiau valanda, kita, o jei jau buna nerami tete duoda trinto banano ar obuolio. Vakarinis MP pries miega iki 23:30. Ir cia jau duodu 150 ml misinio, kad 4 val ir ji ir as pamiegotume. Rodos, nedaug valgo... g.gif Bet per savaite ji sugebejo 400g priaugt.O per menesi 900 g!!! Juk dabar svorio augimas TIK leteja, ka?
MAnoji jau antra diena kaip noriai sedi pati iki 10 min, noriai stovi- remiasi kojytem irgi gal 5-7 min...Vartytis vartosi senai, sukasi ratu, kilnoja sikniuka kaip kirmelyte...Na, musu sese tokiu metu jau pati atsistodavo lovyteje ir jau ROPOJO po namus!! Lygiai 6 men!!! Aisku, vaikai skirtingi, bet gal cia tas virsvoris kisa koja?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visai kitokia: 26 vasario 2010 - 14:15
6 mėn. maniškė svėrė 8,8, bet dabar jau turbūt ir 9 kg yra pasiekus smile.gif aš irgi dėl svorio buvau sunerimus, bet ramina visi mane, kad kai pradės lakstyt, tai kaip mat visi riebaliukai dings thumbup.gif
mūsų valgiaraštis toks:
apie 8,30 valgom vaisių tyrelę (visą indelį sukapoja, tai 125ml)
apie 10,30 MP
apie 15val. daržovienė (apie 180ml)
apie 18 val kruopų košė (kol kas tik pradedam, tai kiekiai dar nesunusistovėję)
apie 20 val. MP ir ruošiamės miegot...naktį kokius du - tris kartus keliasi MP, bet įtariu,tai labiau įprotis nei alkis...

galvoju, kaip čia naktinių maitinimų skaičių sumažint, todėl ir bandau vakarais košės duot, kad sotesnė būtų, gal tada ramiau galėsim miegot... ax.gif

Atsakyti

Sveikutes pusmetinuku mamkos 4u.gif

QUOTE(Murlyka @ 2010 02 25, 08:50)
Nesu avokado ragavus g.gif  bet gal reiks ir paciai paragaut ir mazei pasiulyt ax.gif

musu nenuorama vakar eilini kart atsisake darzoviene valgyt. kaip tik turejom avokada namie prisirpusi, tai greit sublenderiavau su bananu, na tai paragavo gal kokiu 50ml. visai nieko skonis, svelnus toks. bet avokadas riebus, tai rubuiliams leliukams jo reiktu maziau ragauti, o musiske tai kuda, mum galima tongue.gif

QUOTE(visai kitokia @ 2010 02 26, 12:11)
Mamaites,
o kiek jusu vaikai sveria? mano mergina 8.8 kg ir yra netoli 70 cm ugio. Ir kokie fiziniai pasiekimai? Jus cia taip skaniai apie avokadus rasot...O as pries kiekviena savo mazosiosio valgyma, pagalvoju, ka duot, kad nebutu kaloringa ir neitu taip i kuna...

Gal as per daug imu i galva, del svorio, bet rubuiliukai tingiauna sedet, ropot, vaiskciot...
g.gif
Taigi, ryta pradedu 130 ml grudine kose, bet kad taip nestoretu su kiekvienu kasniu, dedu tarkuoto obuolio/ banano apie 70 g ir 50 g koses. Po valandos mp miegeliui, o sekantis valymas su darzoviene ir mesyte buna po 4-4,5 val. I tarpus nieko neduodu., Velgi, 130 ml. Begu vakarop sportuot, pagirdau mp, kkad tetei but ramiau valanda, kita, o jei jau buna nerami tete duoda trinto banano ar obuolio. Vakarinis MP pries miega iki 23:30. Ir cia jau duodu 150 ml misinio, kad 4 val ir ji ir as pamiegotume. Rodos, nedaug valgo... g.gif Bet per savaite ji sugebejo 400g priaugt.O per menesi 900 g!!! Juk dabar svorio augimas TIK leteja, ka?
MAnoji jau antra diena kaip noriai sedi pati iki 10 min, noriai stovi- remiasi kojytem irgi gal 5-7 min...Vartytis vartosi senai, sukasi ratu, kilnoja sikniuka kaip kirmelyte...Na, musu sese tokiu metu jau pati atsistodavo lovyteje ir jau ROPOJO po namus!! Lygiai 6 men!!! Aisku, vaikai skirtingi, bet gal cia tas virsvoris kisa koja?

musiske sveria 7 kg, 69 cm. (sakau gal manekene susiruose but lotuliukas.gif) ir nepasakyciau kad labai dideli butu musu fiziniai pasiekimai schmoll.gif sedet tai sedi, bet svyruoja i visas puses, atsisest pati dar negali, iki ropojimo irgi dar toli, o pastovi tik kai as laikau uz pazastyciu ir tai tik gal kokia 1 sekunde, ir pradeda trypciot, sakau gal bus raumenu tonusas padidejes, nes istempusi visa g.gif taigi nebutinai kudesni leliukai viska pradeda anksciau daryti. as nepergyvenu, ateis laikas ir ropos ir atsistos. o tu neimk i galva perdaug del svorio, kiek skaiciau visur vaikai auga suoliais, ir priauga irgi nevienodai, gali per savaite daug priaugti, paskui per menesi beveik nieko.

QUOTE(ruteliauskas @ 2010 02 26, 12:37)
6 mėn. maniškė svėrė 8,8, bet dabar jau turbūt ir 9 kg yra pasiekus smile.gif aš irgi dėl svorio buvau sunerimus, bet ramina visi mane, kad kai pradės lakstyt, tai kaip mat visi riebaliukai dings thumbup.gif
mūsų valgiaraštis toks:
apie 8,30 valgom vaisių tyrelę (visą indelį sukapoja, tai 125ml)
apie 10,30 MP
apie 15val. daržovienė (apie 180ml)
apie 18 val kruopų košė (kol kas tik pradedam, tai kiekiai dar nesunusistovėję)
apie 20 val. MP ir ruošiamės miegot...naktį kokius du -  tris kartus keliasi MP, bet įtariu,tai labiau įprotis nei alkis...

galvoju, kaip čia naktinių maitinimų skaičių sumažint, todėl ir bandau vakarais košės duot, kad sotesnė būtų, gal tada ramiau galėsim miegot... ax.gif

oho kokia kleckute bigsmile.gif mes valgom panasiai, tik kruopu kose 2 kartus - ryte ir vakare. musiske pradejo maziau keltis nakti, kai pradejo vakarienei kruopu kose ragaut. bet mes einam velai gulti, 22 val. tai koses gauna 20 val.

beje mes dar uzvakar ir vakar ragavom jogurta. pas mus parduotese yra pirkti vaikisko jogurto DANONE , nuo 6 men ("mano pirmasis danone"). tai su malonumu maze valge, gal paragaukit ir jus? jis neriebus, tai gali buti kaip alternatyva vietoj grudu koses ryte arba siaip kaip uzkandis toks ax.gif

Atsakyti