Įkraunama...
Įkraunama...

6 mn. vaikelių mityba

QUOTE(Murlyka @ 2010 03 09, 15:14)
Siandien iki 11ryto miegojom abi, nes vakar 22val. uzmigo doh.gif

Jeeee! kokia prabanga!!!! Pavyyydziu!!! As uzmiegu apie 24 val. Dazniausiai.apie 2 val- prabunda mazoji- duodu misinuko. PAskui dicke sodinu ant puodo arba ji jau buna i lova pridarius, tai apdangstau sausais ranksliuosciais. Ainu miegot. Koluzmiegu prarandu pusvalandi. Tik uzmiegu- mazoji el nori valgyt. Pasiguldau i lova MP...Apie 5 val dicke ateina pas mama ir bando dainuot, budint. Siaip ne taip paryciui apie 56 val uzmiegam...7val ryto burzgia jau mazoji, mane uz plauku tampo...Ir taip jau meneuo laiko rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(visai kitokia @ 2010 03 09, 17:01)
Jeeee! kokia prabanga!!!! Pavyyydziu!!! As uzmiegu apie 24 val. Dazniausiai.apie 2 val- prabunda mazoji- duodu misinuko. PAskui dicke sodinu ant puodo arba ji jau buna i lova pridarius, tai apdangstau sausais ranksliuosciais. Ainu miegot. Koluzmiegu prarandu pusvalandi. Tik uzmiegu- mazoji el nori valgyt. Pasiguldau i lova MP...Apie 5 val dicke ateina pas mama ir bando dainuot, budint. Siaip ne taip paryciui apie 56 val uzmiegam...7val ryto burzgia jau mazoji, mane uz plauku tampo...Ir taip jau meneuo laiko rolleyes.gif

Buvom mums kazkada tas rojus, kad iki 10 ar 11 ishmiegodavom,po to vis ankstejo ankstejo kelimasis, kol shiandien 6.49 mano mazoji pricese nusprende keltis... doh.gif O ji uzmiega 21-23 val., kaip pavyksta, o man shiaip ne taip pavyksta iki 24 val. rolleyes.gif Tada valgom MP 2-3 val. ir 5-6 val., tai toks tempas jau neviltin varo,rytais niekaip akiu negaliu atplesht... cool.gif
Atsakyti
QUOTE(kaarra @ 2010 03 09, 16:42)
Buvom mums kazkada tas rojus, kad iki 10 ar 11 ishmiegodavom,po to vis ankstejo ankstejo kelimasis, kol shiandien 6.49 mano mazoji pricese nusprende keltis... doh.gif O ji uzmiega 21-23 val., kaip pavyksta, o man shiaip ne taip pavyksta iki 24 val. rolleyes.gif Tada valgom MP 2-3 val. ir 5-6 val., tai toks tempas jau neviltin varo,rytais niekaip akiu negaliu atplesht... cool.gif

kadangi mano panikė paryčiais (apie 5-6 val) įsiprašo pas mane į lovą, tai akių atplėšimas vyksta paprastai -įsikabina į akis doh.gif ir taip kokią 6 ar 7 (priklausomai nuo to, kada į lovą atėjo) biggrin.gif
dabar apie mytybą klausimytis - o kokią košę rytais duodat? aš vaisių duodu, pradėjau galvot, gal kokią "rimtesnę" (pienišką ar su jogurtu) duot, nes labai jau sunkiai sulaukia kito maitinimo g.gif

Atsakyti
QUOTE(ruteliauskas @ 2010 03 09, 18:07)
kadangi mano panikė paryčiais (apie 5-6 val) įsiprašo pas mane į lovą, tai akių atplėšimas vyksta paprastai -įsikabina į akis doh.gif  ir taip kokią 6 ar 7 (priklausomai nuo to, kada į lovą atėjo) biggrin.gif
dabar apie mytybą klausimytis - o kokią košę rytais duodat? aš vaisių duodu, pradėjau galvot, gal kokią "rimtesnę" (pienišką ar su jogurtu) duot, nes labai jau sunkiai sulaukia kito maitinimo g.gif

o as ryte dukart duodu misinuka. per pietus mesine kose, vakare kruopiene pirktine. paskui vel misinuka.
Atsakyti
buvom šiandien pas gydytoją, tai aptarėm maitinimą, nežinau, gal ir jum, supermamytės, pravers 4u.gif

sutarėm, kad galima bandyti jogurtuką ragauti, tai ryt pusryčiams bandysim jogurtuką (jau nusipirkau naturalų BIO jogurtą, bandysiu su vaisiais maišt) ax.gif
su varškyte sakė dar palaukti, nes varškytė apkrauna skanduką (net iki aštuonių valandų virškinama), tai nuo varškės vaikas jausis sunkus ir pradės nebevagyt...
dėl mėsytės - sakė mėsytę dėti į verdantį vandenį, nes taip daugiau naudingų medžiagų išlieka...

tai vat tiek naujienų pas mus, tikiuosi ir kitommamytėm bus naudinga, nes kuo daugiau info, tuo geriau thumbup.gif
Atsakyti
I klausimyti del rytines koses:
kadangi, mes rubuoles, stengiuos nepermaitint. Sutarkuoju eko-obuoli ir isverdu 1 sauksto aviziniu/grikiu/7grudu koses ir visa ta turini sudedu ir sumaisau su obuoliuku ar puse bananu. GAunas apie 100 g. Ir po valandos duodu 120 ml atsigert misinuko.

Naturalaus jogurto RECEPTAS (tinka ir mamytems!), kad nereiktu pirkt is maximos visokiu ten Dobilo ar kitokiu tipo be E...

Nusiperkam 1 l pieno (procentas riebumo nesvarbu)ir verdam iki kol uzvirs. Jei norit tirstesnio (kaip tarkim kaimiskas rugpienis, kai saukstu kabliuoji), pavirkit dar, bet maisykit. TAip isgarinama kuo daugiau vandens.
PAstatom, kad pravestu, bet neatsaltui!! Tinkama teperatura tada, kai ikisi savo pirsta, suskaiciuoji iki 10 ir jauti, kad karsta, bet laikyt dar gali bigsmile.gif Va, tada sudedi 125 ml mazo naturalaus pirktinio jogurtuko ir ismaisai.
Pastatom ant radiatoriaus kokiom 8 val. Paprastaiverdu vakare, kad per nakti vyktu rugimas. O ryte su trintom braskem/ trintu bananu ar paprasta pirktine uogiene jau galima kabliuot!
Naturalus jogurtas is parduotuves man per rugstus. O sitas virats paciu buna pieno saldumo.
Jei per daug piena atvesinsit ir sudesit jogurtuka- bus kaip kefyras. Reiktu kasrto pieno kaip rasiau, bet ne per karsto, nes zus visos rugimo bakterijos ir jogurtas nesigaus.
Is 1 l pieno gaunasi 500 g jogurto.
As jau atsivalgiau, bet kai mazoji gales valgyt jogurtuka- virsiu vel.

Skanaus ir tikiuopsi, kad gausis!
Atsakyti
Kazkas cia atsiradus seilems laukia dantu..bet seiletekis NESUSIJES SU DANTU DYGIMU, apie 3 men kudykiams suaktyveja seiliu liauku veikla. O kadangi apie 4-5 men pradeda dygti dantys. Dauguma masto, kad tai del to..

O jei KANDA zisdamas tai tikrai ''DAVIMAS PER UZPAKALI'' neduos jokios naudos, reikia atimti kruti, nutaisius 'LABAI PIKTA VEIDO ISRAISKA' ka nors "NEMEILIAI' pasakyti ,kas kart kai tik vaikas kramto. Bent man uzteko keliu kartu ir iki dabar nebuvo problemu.
O kaip gi visokie atsaldomi kramtukai, zele dantims, negi nenaudojate..labai saunios priemones ir tiesa sakant neteko matyti kudykiu ju nemegstanciu..

QUOTE(Murlyka @ 2010 03 05, 21:04)
Sako kai vaikas kanda nereik ja leist tai daryt. Nu aceit suduot per uzpakali ar panasiai. maniske turi du dantukus, astrus kaip peiliukai, ir kai zinda jaucias kai dreskia spenelius... nezinau, kartais sukanda, bet nieko nedarau, tiesiog greitai praziodau ir neduodu ciulpt tuo kartu.

Atsakyti
1. vyresne galetu pashefuoti MB..
2. kai maziuke miega salia, sutaupai laiko, nesikeli ir zindai ja guledama..kad tu zindydama gali pailseti, cia moksliskai irodytas faktas..bet tai neesme ir veikiausiai tau, kuri nori kazkaip sito zindymo atsikratyti, tai ne paguoda..
3. nepaguoda ir tai, kad akivaizdu, kad tavo maziuke, kaip ir didele dalis kudykiu, kurie nakti zindo dazniau, diena megsta labiau kaupti ispudzius, o ne gaisti laika pavalgymui, del to ji ramiai be nervu nori gerti MP nakti..o TU, sorry, PARINIESI, megini ja persiaukleti pagal save ir vietoj to, kad plaukti pasroviui, tenka po to sitaip kankintis..

Pailseti galima, net tiesiog atsigulus , uzsimerkus ir ramiai lygiai kvepuojant..neisileidziant i galva jokiu minciu..tai nereikalauja jokiu spec pastangu..

QUOTE(visai kitokia @ 2010 03 09, 16:01)

Atsakyti
Labos biggrin.gif

as siandien truputi ne i tema paklausiu ax.gif kaip jusu leliukai kakoja? pas maniske tai ka suvalgo, tas ir iseina lauk mazdaug blush2.gif na tik kvapelis kiek kitoks buna rolleyes.gif tai cia normalu sitaip, o gal nelabai gerai? gal jau turi kakot kaip suauge 7 men vaikiukas... g.gif

dar pasidalinkit, kaip paruosiat avizu, grikiu koses? as isvirus sumalu su blenderiu, bet ten dar tokiu kietu daleliu lieka. ar cia nieko tokio? o gal turi buti grynai tyrele be jokiu kruopeliu, kaip pirktine g.gif
Atsakyti
o nuo kada pradejot koses (grikiu, ryziu, pirktines ir pan.) duoti? Mano mazei 6 men., tai daktare sake, kad nuo kazkur 7 men. Pirmas mano vaikas jau 5men jas valge, tai dabar jau nelabai suprantu, negi jau taip pasikeite papildomo maisto ivedimo laikas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wilmute4u: 13 kovo 2010 - 10:29
QUOTE(wilmute4u @ 2010 03 13, 11:29)
o nuo kada pradejot koses (grikiu, ryziu, pirktines ir pan.) duoti? Mano mazei 6 men., tai daktare sake, kad nuo kazkur 7 men. Pirmas mano vaikas jau 5men jas valge, tai dabar jau nelabai suprantu, negi jau taip pasikeite papildomo maisto ivedimo laikas

As nuo 6men pradejau duoti darzovieniu. Dabar jam 7men,tai pradejau duoti mesytes ragauti,todel kruopas atidejau truputi velesniam laikui, na bet po poros savaiciu gal jau ir kruopienes ivesiu, ziuresiu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vajuza: 13 kovo 2010 - 11:35
QUOTE(sexyMama @ 2010 03 13, 10:19)
Labos  biggrin.gif

dar pasidalinkit, kaip paruosiat avizu, grikiu koses? as isvirus sumalu su blenderiu, bet ten dar tokiu kietu daleliu lieka. ar cia nieko tokio? o gal turi buti grynai tyrele be jokiu kruopeliu, kaip pirktine  g.gif

man tai kažkaip nepavyko kruopas išvirus smulkiai su blenderiu sutrint, tai kitą būdą naudoju - susimalu kruopas iki miltų ir tada į verdantį vandenį tuos miltus supilu, trys minutės ir košė paruošta thumbup.gif na aš dar tyrelės pridedu, nes kitaip maniškė nevalgo, saldumo norisi poniai biggrin.gif
Atsakyti