Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(pipete @ 2010 02 06, 16:04)
Nežinau kaip kitoms, bet man kepant ruginę duoną su raugu (kitaip nei su mielėm) duona orkaitėje nebekyla. Įdomu kaip kitoms sekasi su tuo pakilimu kepimo metu?


man irgi orkaiteje nebekyla. Kiek pakyla iki kepimo tiek. Ir plutele labai kieta gaunasi. Vynioju iskepta i dregna ranksluosteli, dedu i maiseli. Vis tiek kieta.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 02 06, 18:08)
ruginė kepimo metu nekyla...  schmoll.gif  O šviesi duonelė , kurią kepiau su kvietiniu raugu šiek tiek kilo..  rolleyes.gif Bet plutelė kietoka gavosi. Galvoju, gal kitą kartą su vandeniu bandyti..


Kvietinę su raugu reikia ilgiau kildinti, tai faktas ir ji tikrai turi kepimo metu dar pakilti. Kieta pluta gali būti ir dėl per didelio karščio, per ilgai kepta?

saintlina, aš kepu su garais ir pluta gaunasi tikrai plona, dar uždedu po kiek laiko foliją ant formos viršaus (duoną kepu kekso formoje).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pipete: 06 vasario 2010 - 17:18
QUOTE(pipete @ 2010 02 06, 17:15)
saintlina, aš kepu su garais ir pluta gaunasi tikrai plona, dar uždedu po kiek laiko foliją ant formos viršaus (duoną kepu kekso formoje).


as irgi dedu inda su vandeniu. Gal trumpiau kept pabandyt reiks?.. g.gif
O folija dengt nebandziau. Nors mintis buvo kilusi. O kada uzdengiat? Kai jau pakepusi kazkiek buna?

Siandien kepiau Sonatinos duona su pienu (kvietine). Laaabai gerai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 06 vasario 2010 - 17:30
QUOTE(saintlina @ 2010 02 06, 18:28)
as irgi dedu inda su vandeniu. Gal trumpiau kept pabandyt reiks?..  g.gif
O folija dengt nebandziau. Nors mintis buvo kilusi. O kada uzdengiat? Kai jau pakepusi kazkiek buna?




Uždengiu, kai praeina 20 min., bet čia priklauso daug ir nuo orkaitės, praėjusį kartą perkėliau duoną į apačią, uždengiau ir kepiau įjungus picos funkciją, o galop padariau bendrą 150C temp., tai pluta gavosi tokia plona, kad net norėtųsi storesnės.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 02 06, 17:49)
Uždengiu, kai praeina 20 min., bet čia priklauso daug ir nuo orkaitės, praėjusį kartą perkėliau duoną į apačią, uždengiau ir kepiau įjungus picos funkciją, o galop padariau bendrą 150C temp., tai pluta gavosi tokia plona, kad net norėtųsi storesnės.


O kokia ta picos funkcija? g.gif Pas mane lyg ir ner nieko panasaus. Kepu ijungus funkcija ''sildymas is virsaus, apacios ir ventiliatorius''. Bet tikriausiai tada temperatura per auksta, nes pagal receptus imu ~ 200.
Reiks bandyt mazint.
Teks paeksperimentuot, kol atrasiu geriausia varianta smile.gif Su kvietine jokiu bedu, su rugine tenka pavargt.
Atsakyti
Picos funkcija tai apačia + ventiliatorius; Kepant duonkepėje pluta susidaro gan stora ant šonų ir dugno, o orkaitėje ne, tai ir dėjau žemiau, nes labai apačia šviesi gavosi.
Saintlina, ar kepi tikras itališkas kvietines duonas orkaitėje?
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 02 06, 18:44)
1. Picos funkcija tai apačia + ventiliatorius; Kepant duonkepėje pluta susidaro gan stora ant šonų ir dugno, o orkaitėje ne, tai ir dėjau žemiau, nes labai apačia šviesi gavosi.
2. Saintlina, ar kepi tikras itališkas kvietines duonas orkaitėje?


1. Aisku biggrin.gif Bandysiu taip.
2. As dar tik pradedanti ax.gif Kelias tik bandziau, bet su jom jokio vargo nebuvo. Iskilo, iskepe, minkstutes, plutele traski.
Atsakyti
QUOTE(pipete @ 2010 02 06, 18:15)
Kvietinę su raugu reikia ilgiau kildinti, tai faktas ir ji tikrai turi kepimo metu dar pakilti. Kieta pluta gali būti ir dėl per didelio karščio, per ilgai kepta?


bandysiu mažint temperatūrą.. smile.gif pagal mano receptą 40 min reikia kepti 220 laipsnių temperatūroje, po to sumažinti iki 150 ir dar kepti apie 70min.
Atsakyti
SOS.
Kepiau duona orkaiteje, skonis fantastiskas, bet...
mano nusivylimui ji neiskepus, kepiau taip kaip parasyta 1val10min 180C, bet kai duona tarp ranku pirstais paspaudziu ji kaip plastelinas. sad.gif
Turiu ja butinai kepti penktadieniui vel, jei nepavyks neisivaizduoju ka daryti, eksperimentams laiko mazai... Ar gali buti problema orkaiteje? Gal didinti temperatura, arba kaip tik ja mazinti ir ilgiau kepti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jaroslava @ 2010 02 16, 14:29)
SOS.
Kepiau duona orkaiteje, skonis fantastiskas, bet...
mano nusivylimui ji neiskepus, kepiau taip kaip parasyta 1val10min 180C, bet kai duona tarp ranku pirstais paspaudziu ji kaip plastelinas. sad.gif
Turiu ja butinai kepti penktadieniui vel, jei nepavyks neisivaizduoju ka daryti, eksperimentams laiko mazai... Ar gali buti problema orkaiteje? Gal didinti temperatura, arba kaip  tik ja mazinti ir ilgiau kepti? g.gif

Ruginei tokia temp. per maža, net kvietinę duonkepės kepa 200C temp. Dar gali būti ir tešla napakankamai išminkyta.
Atsakyti
isbandziau ivairias programas orkaites duonos kepimui. Kaitinimas is apacios plius ventiliatorius - plutele minksta, bet apacia pridege. Tiesa, sunus orkaite ijunge, nustate kaip liepiau, o as grizau po valandos - jau pridegus buvo. Jam nei galvoj paziuret, kaip ten kepa biggrin.gif Ale duona vistiek skani buvo.
Kitakart kepiau ijungus vien tik ventiliatoriu - super iskepe thumbup.gif . Pluta minkstute. Receptas is www.delona.lt - duona NATURA. Labai skani wub.gif
Batona tostams ypac ivertino vaikis biggrin.gif

Jaroslava, as paprastai mediniu smeigtuku patikrinu, ar iskepus mirksiukas.gif Nors man kol kas visos iskepe per trumpesni laika nei recepturoj. Kepu ~200 laipsniu temperaturoj.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 16 vasario 2010 - 19:13
QUOTE(saintlina @ 2010 02 16, 20:12)
isbandziau ivairias programas orkaites duonos kepimui. Kaitinimas is apacios plius ventiliatorius - plutele minksta, bet apacia pridege. Tiesa, sunus orkaite ijunge, nustate kaip liepiau, o as grizau po valandos - jau pridegus buvo. Jam nei galvoj paziuret, kaip ten kepa  biggrin.gif Ale duona vistiek skani buvo.
Kitakart kepiau ijungus vien tik ventiliatoriu - super iskepe  thumbup.gif . Pluta minkstute. Receptas is www.delona.lt - duona NATURA. Labai skani  wub.gif
Batona tostams ypac ivertino vaikis  biggrin.gif

Jaroslava, as paprastai mediniu smeigtuku patikrinu, ar iskepus  mirksiukas.gif  Nors man kol kas visos iskepe per trumpesni laika nei recepturoj. Kepu ~200 laipsniu temperaturoj.

Pradžioje orkaitę reikia įkaitinti bent iki 230C, tada dedi duoną ir po 10 min sumažini iki 200. Na, bent taip pataria kituose forumuose, bandykit. Dar orkaitės nėra vienodos ir temp geriausiai matuoti spec. termometru.
Atsakyti