Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(pipete @ 2010 03 07, 23:32)
Dianux68 apie duonas kalbam ir kepam duonelę temoje, ten daugiau apie raugą ir receptus pakalbėta.
O kad kepi stikliniame inde, tai man naujiena, nes galvojau, kad jis nepraleidžia šilumos pakankamai, juk molinis indas visai kas kita.


Būtinai paskaitinėsiu, ačiū. smile.gif Bet kiek skaičiau "kepam duonele pačios" tai visos kalba apie raugo gaminimą ir nesuprantu kodel. Gal ka ir praleidau. Moliniame inde man ir labiau patinka. Nors stikliniame apkepa, bet būna, kad šonas įtrūksta. Ir, būtent, kai kepu stikliniame (neturiu didesnio molinio).
Atsakyti
[quote=Dianux68,2010 03 07, 21:07]
Dar pamiršau doh.gif . Cukraus 100 - 120 g. (man patinka saldesnė, todėl dedu 120 g.), druskos 2/3 arb. šaukšteliai.
Dianux68,didelis ačiū 4u.gif užpagalbą,bandysiu ruošti pagal tavo receptą. 4u.gif
O,tiesa,dėl ruginių miltų,jų yra taip pat rupių?
Atsakyti
Sveikos kepejos,
susigundziau pries menesi ir as naturale duonele smile.gif Pasidariau rugini rauga. Viskas graziai kilo tik duona iskepe labiau panasios strukturos kaip pyragas. Gal per blogai isminkiau g.gif
tik cia paskaitinejusi suzinojau, jog jus duona kepate uzdarame inde, o as kepiau paprastoje kekso formoje. Uztat duonos pluta buvo labai kieta verysad.gif Uzdara turiu tiktai stiklini inda tad klausimelis: ar kepti jame duona, ar tipenti i parduotuve ir pasieskoti kt.?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 08, 23:20)
Sveikos kepejos,
susigundziau pries menesi ir as naturale duonele smile.gif Pasidariau rugini rauga. Viskas graziai kilo tik duona iskepe labiau panasios strukturos kaip pyragas. Gal per blogai isminkiau g.gif
tik cia paskaitinejusi suzinojau, jog jus duona kepate uzdarame inde, o as kepiau paprastoje kekso formoje. Uztat duonos pluta buvo labai kieta verysad.gif Uzdara turiu tiktai stiklini inda tad klausimelis: ar kepti jame duona, ar tipenti i parduotuve ir pasieskoti kt.?

Manau ne inde esmė nebent labai norit (špižinis geriausia), karštį reiktų mažinti ir kepimo trukmę.
Atsakyti
Sveikos kepejeles!!

Paskutiniu metu uzejus manija kepti duona namie. Noriu pasidalinti nuostabiu receptu, siandiena pati isbandziau, viskas tobulai pavyko ir labai nesudetinga ir greita.
Siunciu nuoruoda i receptuka:
http://aj-receptai.b...iniu-duona.html

Sekmes 4u.gif
Atsakyti
[quote=regna,2010 03 08, 02:33]
[quote=Dianux68,2010 03 07, 21:07]
O,tiesa,dėl ruginių miltų,jų yra taip pat rupių?
[/quote]

Taip yra rupūs ruginiai ir ruginiai. Jei kepu juodą, tai dedu ir rupių ruginių ir ruginių. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 09, 00:20)
Sveikos kepejos,
susigundziau pries menesi ir as naturale duonele smile.gif Pasidariau rugini rauga. Viskas graziai kilo tik duona iskepe labiau panasios strukturos kaip pyragas. Gal per blogai isminkiau g.gif
tik cia paskaitinejusi suzinojau, jog jus duona kepate uzdarame inde, o as kepiau paprastoje kekso formoje. Uztat duonos pluta buvo labai kieta verysad.gif Uzdara turiu tiktai stiklini inda tad klausimelis: ar kepti jame duona, ar tipenti i parduotuve ir pasieskoti kt.?


Aš kepu atvirame inde - jau kartosiuosi rolleyes.gif , moliniame arba stikliniame.

p.s. sekmadienį kepiau stikliniame, tai pirmą kartą (ir jau žinau dėl ko, techninės problemos doh.gif ) nepratrūko. Vadinasi puikiai galima iškepti ir stikliniame (neuždengus).
Atsakyti
tai tada eisiu daryti rauga smile.gif siandien nusipirkau rupiu ruginiu miltu.
dar klausimelis: ar visada drekinate orkaite kepant, t.y., istatote inda su vandeniu arba purskiate vandeni ant orkaites sieneliu?
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2010 03 09, 21:58)
tai tada eisiu daryti rauga smile.gif siandien nusipirkau rupiu ruginiu miltu.
dar klausimelis: ar visada drekinate orkaite kepant, t.y., istatote inda su vandeniu arba purskiate vandeni ant orkaites sieneliu?


Ne, aš nieko nedrėkinu, nepuršiu ir nedarinėju orkaitės. Tiesiog įdedu į šaltą orkaitę, nustatau 200 laips. ir kepu 1 val. 10 min. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianux68 @ 2010 03 09, 21:03)
Ne, aš nieko nedrėkinu, nepuršiu ir nedarinėju orkaitės. Tiesiog įdedu į šaltą orkaitę, nustatau 200 laips. ir kepu 1 val. 10 min.  thumbup.gif

Na, bandžiau aš picos papločius taip kepti - gavosi prastai, man geriau dėti į karštą. Pastebėjau, kad daugelis daro skirtingai, bet visiems gerai gaunasi, nes technologiją pritaiko savo skoniui ir poreikiams. Vien mano namuose kiek žmonių tiek nuomonių, visiems vis kita duona patinka biggrin.gif.
Noriu ir aš nusipirkti molinį indą duonai, tik nežinau kokį, vis tik reikia, kad temp. 250C atlaikytų.
Atsakyti
pipete,

Gal picos papločiams tokia technologija ir netinka cool.gif . Ar duonos nemėginai kepti?
O molinį, poliruotą indą (skirta gal užkepėlėms), pusei duonos normai sesė pirko (paskolino ir man) Norfoje, buvo ir Maximoje. Akcijos metu kainavo 4 su trupučiu lt. Bet visai patogu: dvi telpa į orkaitę, todėl galima vienu metu išsikepti dvi skirtingas duonas. Bet dabar nemačiau pirkti, nes skolą tai reikia grąžinti g.gif
Atsakyti
na, as kepu paprastoje kepimo skardoje.. gaunasi puikiai. Tiesa, pradzioj irgi budavo kieta pluta, bet Pipete paprotino karscio rezima pakoreguot. Dabar dedu i ikaitinta orkaite, kaitinima nustatau ''karstas oras'', statau apacioj inda su vandeniu ir viskas super thumbup.gif
Atsakyti
Katik isikepiau Palangos duoneles. Pasaka wub.gif Jau galvojau, kad vel nesigaus. Kepiau stikliniame inde ir pradzioje labai svrsciau ar kepti uzdengus ar ne. Tai kokias 15 min kepiau uzdengusi o paskui atidengiau. Duona iskepe stora kietoka plutele, bet aptepiau kiausinio ir pieno plakiniu tad suminkstejo. Asmeniskai as noreciau dar minkstesnes pluteles ax.gif
Idomu jeigu kita karta kepciau vien tik uzdengus gal nebutu pluta tokia kieta? o gal blogai iskeptu g.gif ?
Atsakyti