Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam duoną orkaitėje

QUOTE(Plaukia laivas @ 2011 03 10, 21:25)
Aciu uz recepta. Jau kepiau.
Tik man batonas nesigavo toks apvalus  g.gif  Kol kildinau suformuota batona, jis man nusedo, issipute i sonus, o kai kepe tai ir liko su plokscia apacia. O ir vidus buvo laaabai jau koretas (netoks kaip nuotraukoje) g.gif
Bet vistiek, batonelis gavosi skanus, savas, be priedu...
dar karta aciu  4u.gif

man tai super gavosi tas pradedanciuju batonas.
kildinant suformuotus batonus labai graziai iskilo, o iskepus gavosi labai skani traski plutele. visa seima valge ir dabar jau is pasrduotuves tikrai batonu nepirksim.
tik kita karta teslos nedalinsiu per puse. o darysiu viena batona, bus daugiau minkstimo.
Atsakyti
Kepiau "pradedančiųjų" batoną, bet nelabai gavosi. Nelabai iškilo, į šonus išsinešė g.gif . Tai 2 tokie stori picos pagrindai, arba 2 ploni batonai mano kepiniai vadinasi. Dariau pagal receptą tiksliai. Tešla per minkšta gavosi man. Gal reiks kitą kartą miltų daugiau dėt g.gif . Ar čia kažkokios kitos meistriškumo (kurio man dar labai trūksta) paslaptys?
O gal jį formoje kepti galima? Ar reiktų tada jį kočioti ir vynioti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamabalta: 12 kovo 2011 - 09:15
QUOTE(mamabalta @ 2011 03 12, 10:13)
Kepiau "pradedančiųjų" batoną, bet nelabai gavosi. Nelabai iškilo, į šonus išsinešė  g.gif . Tai 2 tokie stori picos pagrindai, arba 2 ploni batonai mano kepiniai vadinasi. Dariau pagal receptą tiksliai. Tešla per minkšta gavosi man. Gal reiks kitą kartą miltų daugiau dėt g.gif . Ar čia kažkokios kitos meistriškumo (kurio man dar labai trūksta) paslaptys?
O gal jį formoje kepti galima? Ar reiktų tada jį kočioti ir vynioti? blush2.gif

na liudna 4u.gif
formoje ji galima kepti taip pat,bet kocioti ir susukti i vuoleli butina visitiek 4u.gif

dar kazkas rase nusedo, neiskilo, ir t.t.
taj suseda daznai jei durim trankoma,as ileidziama staigiai salto oro i patalpa kur kyla duona, gali nusesti ir nuo perkildinimo, per karsta,ar per ilgai 4u.gif
neiskilo gal mieles senos 4u.gif

tiek as va pati isiminus,nes ir visai nesenai pradejau pazaidimus su mielemis 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamabalta @ 2011 03 12, 09:13)
Kepiau "pradedančiųjų" batoną, bet nelabai gavosi. Nelabai iškilo, į šonus išsinešė  g.gif . Tai 2 tokie stori picos pagrindai, arba 2 ploni batonai mano kepiniai vadinasi. Dariau pagal receptą tiksliai. Tešla per minkšta gavosi man. Gal reiks kitą kartą miltų daugiau dėt g.gif . Ar čia kažkokios kitos meistriškumo (kurio man dar labai trūksta) paslaptys?
O gal jį formoje kepti galima? Ar reiktų tada jį kočioti ir vynioti? blush2.gif


gal jūsų miltai drėgmės gavę, tada reiktų mažint vandens kiekį.
Būtent toks formavimas susukant ir neleidžiai tešlai išpliurti į šonus.
O jeigu jums pavyko susukt ir nekibo prie stalo ir rankų, tai teoriškai turėjo viskas būt gerai.
Šiaip kuo daugiau miltų, tuo kietesnis kepinys gaunasi.
Atsakyti
kepiau ir as batona,gavosi idealus,purus ,minkstas,receptas liuks,mieles naudojau sviezias,gal mltus blogai atmatavot,tesla labai smagiai minkes
Atsakyti
labai geras batonas gavosi.. tik kad greitai susivalgo labai.. paragavęs negali sustot biggrin.gif
Atsakyti
o taj ko nieks neparodot nuotrauku unsure.gif taip juk idomu kaip gaunasi wub.gif
Atsakyti
batono nenufotkinau... blush2.gif
bet turiu ruginės duonos, orkaitėk keptos, nuotraukėlių kažkur... 4u.gif
Atsakyti
Japoniška pieniška duona "Hokkaido"

Pirmiausia ją radau pas srovę bloge , vėliau pradėjau skaityti, kad ji keliauja per blogus nuo Japonijos, Vokietijos, Anglijos, Rusijos va ir pas mus jau...
Turbūt geriausias apibūdinimas būtu mano keturmetės.. sako: "nesuprantu, aš jos dar nė nesukramčiau , o ji jau ištirpo smile.gif "

user posted image

540 gr.miltų 550tip.
60 gr. miltų 405tip. ( aš naudojau vien karališkus miltus)
250 gr.šviežio pieno
30 gr. sauso pieno miltelių
150 gr. 30% grietinėlės
1 kiaušinis
80 gr.cukraus
10 gr. druskos
10 gr.sausų mielių

Piene ištirpdyti mieles.Visus ingriedijentus sumaišyti ir minkyti 20-25min.(jei su komb., tai 4min.ant mažiausio greičio ir 10-12anr vidutinio). Man tešla gavosi pakankamai skysta ir lipni, bet užsimerkiau ir palikau kildintis smile.gif pusantros valandos.
Pabarstyti darb. paviršių miltais, išversti masę, apminkyti truputį, padalinti į 4 lygias dalis, padaryti rutuliukus ir palikti uždengus plėvele 20min. dar bręsti. Iškočioti liežuvius, ilgiu pagal turimą formą, ir susukti į volelius.Formą sutepti sviestu ir sudėti volelius (sujungimus į apačią), arba įtiesti kep. popierių ir palikti kilti 1,5-2val.

user posted image

Pakilus, patepti kiaušinio ir tr. pieno mišiniu.Orkaitę įkaitinti iki 175 temp. kepti ant apatinės lentynos 40 min.

user posted image


O iškepusi atrodo štai taip smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sveikos, kepėjėlės (ir kepėjėliai?), įsigijau duonkubilį vakar Kaziuky smile.gif Labai mielas daiktas smile.gif Gal žinot kas receptų ar patarimų, kaip su juo elgtis. Kiek suprantu, tai jame duona kildinama per du kartus? ir raugas paliekamas? Žodžiu, einu ieškotis, bet gal kas žinot, tai pasidalinkit smile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif
Nesu aš ten kokia patyrus kepėja, bet tuo jūsų visų išgirtu "pradedančiųjų" batonu labai susiviliojau - šiuo metu jau orkaitėje kepa. Bet jau koks skanus kvapas bute... Net sėdint seilės tįsta essen.gif
Tikiuosi, bus ne tik kvapnus, bet ir skanus smile.gif
Atsakyti
Laba

Ir as prisidedu i kepejeliu bureli su pradedanciuju batonciku... nedalinau jo i 2 dalis, dabar suformuotas dar kyla... tikiuosi ir iskeps gerai thumbup.gif
Atsakyti