QUOTE(alfija @ 2009 11 25, 09:45)
Maža ką tu skaitai. Skaitai reklamas- pramoninkų, sodininkų daržininkų ir eksportuotojų.
Ne taip jau maža ką aš skaitau šia tema. Ir jau tikrai ne reklamas (kadangi sodo gėrybėmis aprūpina tėvai, sodininkams iš manęs prastokas biznis)

O kad ir Wikipedija galim pasiremti: mandarine to vitamino C ne tiek jau daug lyginant su kitais jo šaltiniais. Beje, gal kam bus aktualu, jei lies apmaudą kad parduotuvėje citrinų negavo - štai kokius vitamino C šaltinius nurodo Wikipedija:
http://lt.wikipedia....iki/Vitaminas_C
Atkreipkit dėmesį - citrusiniai vaisiai net ne pirmame dešimtuke

Ir dar labiau atkreipkit dėmesį į sakinį:
Vitamino C kiekis vaisiuose priklauso nuo dirvožemio, klimato, šviežumo, laikymo sąlygų, ruošimo būdo.
Citrusiniai vaisiai mūsuose - tikrai ne pirmo šviežumo, jų augimo ir nokimo sąlygos visiškai neaiškios. Taip kad tie C lobiai juose greičiausiai dar menkesni.
Ir gaila, kad dabar konkretaus kiekio nerandu, bet kaip tik verčiu vieną straipsnį apie šakniavaisių maistingumą, tai jame toks teiginys, esą vitamino C kiekiu krienai gerokai lenkia citrusinius vaisius.