Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

QUOTE(alfa159 @ 2009 11 23, 15:54)
Gaile, o dvylikameciui gydytoja Tamiflu rekomendavo? Ar ji vaikams gaima?  g.gif

ten vaikiška suspensija nuo 6 mėn iki 12 metų. taip, rekomendavo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 23 lapkričio 2009 - 16:01
Labai aciu, Salsa 4u.gif

Dabar baisu net imbiero ir cirtinos nuvaziuoti i parduotuve unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2009 11 23, 15:52)
Iš esmės viskas teisingai  mirksiukas.gif

Dėkui už įvertinimą. Ramiau man pačiai bus, kad su savo logika į pievas negrybauju smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Hottea @ 2009 11 23, 16:00)

Dabar baisu net imbiero ir cirtinos nuvaziuoti i parduotuve unsure.gif

Aš šeštadienį bijojau važiuot į "Maximą" ir "Urmą". Bet labai reikėjo. Tai paranojiškai dairiausi, ar kas greta nečiaudo. Ir nusiraminau: visi žmonės atrodo normalūs, akivaizdžiai čiaudinčių, kosinčių neregėjau nė vieno.

Tik įdomus momentas. Jau kai susipirkau visko ko reikėjo, sėdu į mašiną važiuot namo - ir šakės, šaltis krečia, galva sukasi, atrodo, per sekundę gripas prasidėjo. Supratau, kad čia man nuo tos baimės, kai dar prieš važiuodama galvojau, jog ten važiuodama pati ligos ieškausi doh.gif

Teko net kelias minutes pasėdėt mašinoj ramiai, pakvėpuot langą prasivėrus, kol nusiraminau, "gripas" lyg ir atsitraukinėt ėmė, galėjau ramiai namo parvairuot. Tik dėl visa ko prieš tai dar vyrui paskambinau, kad arbatos mano mėgstamos užplikytų, kad grįžus iškart atsigaučiau lotuliukas.gif

Laimė, tuo viskas ir pasibaigė. Tąkart. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 11 23, 16:03)
jei suauge suserga- gal tikrai pagert to Tamiflu, ir rami galva? Gal suaugusiems pasaliniai poveikiai nebaisus?

Mes nusprendem kad negersim, nebent tesis auksta temperatura ilgiau nei 3 dienas. Nes jau rasiau berods, anot gydytoju tamiflu sirgimo laika sutrumpina nuo puses dienos iki dienos, bet beveik garantuotai sukelia viduriavima, tai nusprendem apsiribot paracetamoliu smile.gif Nors tamiflu cia dykai dalina.
Atsakyti
mano darbe dar niekas neserga...seimoj ir draugu pazistamu tarpe - irgi...
nu tikiuosi,kad taip bus ir toliau biggrin.gif
Atsakyti
Bliam mazajai arba plauciu uzdegimas arba bronchitas zinosiu treciadieni , nieko nesiskundzia tik kosti negraziai , temperatura nekrenta beveik doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Salsa @ 2009 11 23, 17:07)
Tik įdomus momentas. Jau kai susipirkau visko ko reikėjo, sėdu į mašiną važiuot namo - ir šakės, šaltis krečia, galva sukasi, atrodo, per sekundę gripas prasidėjo. Supratau, kad čia man nuo tos baimės, kai dar prieš važiuodama galvojau, jog ten važiuodama pati ligos ieškausi  doh.gif

Taip taip, jums buvo paranojine panika prasidejus smile.gif Maziau skaitykit ir maziau bijokit, nes daznai baime liga ir prisaukia.
Atsakyti
QUOTE(klomba @ 2009 11 23, 16:20)
Taip taip, jums buvo paranojine panika prasidejus smile.gif Maziau skaitykit ir maziau bijokit, nes daznai baime liga ir prisaukia.

Na, šiaip tikrai nesu iš tų, kur skaitydami api eigą visus simptomus ima jausti. Ir, manau, gana blaiviai vertinu situaciją, ir dabar nepanikuoju smile.gif

Tiesiog pati labai pritariu nuomonei: prekybos centrai ir panašios vietos (ta pati urmo bazė) - labai jau padidintos rizikos zona, kur be būtino reikalo geriau neiti. Ir dar išvakarėse taip graužiausi, kad man ten eiti teks...

Tiesa, vakar su drauge buvau "Forum Cinemas". Irgi masinio susibūrimo vieta. Bet "Scanoramos" kinas tikrai neblogas pasitaikė, pasižiūrėjom, pasikultūrinom - apie tai, kad galiu užsikrėsti gripu, nė pagalvot nespėjau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hottea @ 2009 11 23, 16:29)
Kad tema butu tikrai informatyvi, gal gali kas nors parasyti, ka daryti, jei staiga pasijauti prastai :

1. taip suprantu, kad kol temperetura nevirsija 38, negalima gerti vaistu - tik arbatos, medus, brendzio 50 ml;

2. jei temperatura nekrinta keleta dienu - ka daryti? Kviesti daktara i namus ir prasyti recepto "tamiflu"?

3. jei temperatura virs 38, daktaras nevaziuoja, kokius vaistus gerti? Negi "teraflu" nepades?

4. kaip suprasti, kad tai ne eilinis sezoninis persalimas?

Aciu, jei kas nors sureaguos 4u.gif

1. Geriausia valgyti daug citrinos, medaus ir cesnako profilaktiskai, kol dar nesergat. Neblogai bacilas atbaido jei pridesit papjaustyto svoguno ir cesnako, bet cesnakas turi buti tikras vasarinis astrus, ne tas sintetinis is parduotuves. Brendzio geriau negerti, jei po to gersit vaistus, nes vaistu negalima maisyti su alkoholiu smile.gif

2. Jei keleta dienu jau sergat, tamiflu nepades ( o ir siaip jei padeda tai daugiau kaip placebas), ir gydytojas pats sprendzia ka israsyt, jeigu geras gydytojas. Kviesti daktara i namus arba greitaja jei tikrai jauciat kad situacija labai prasta ir kyla komplikacijos.

3. Norint numusti temperatura, gerti bet kokius vaistus su paracetamoliu. As gerciau tiesiog paracetamoli, bet jei norit isleisti daugiau pinigu tai gerkit teraflu, coldrex, panadol ir pan. Labai greit numusa temperatura nimezilis, bet jis skirtas daugiau nuo sanariu uzdegimo, bet padeda ir nuo bet kokio uzdegimo. Jei nuo gripo prasideda uzdegimas ir nepraeina bent tris keturias dienas, tuomet gydytojas skiria antibiotikus, bet paciam antibiotiku geriau negert.

4. Persalimas nuo gripo skiriasi tuo, kad temperatura nebuna tokia auksta, nelauzo kaulu, nepykina, ir greiciau praeina. Dar gali buti gausybe kitokiu persalimo ligu, laringitas, bronchitas, visokie gerkles uzdegimai ir pan. Paprastas sezoninis gripas nuo kiauliu gripo simptomiskai niekuo nesiskiria, nes kiauliu gripas yra siu metu sezoninis gripas ir tiek.

p.s. nesu gydytoja, bet mano mama gydytoja, kuri butent infekcines ligas ir gydo, tai tiesiog pasiklausiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klomba: 23 lapkričio 2009 - 16:37
QUOTE(renax @ 2009 11 23, 17:13)
Bliam mazajai arba plauciu uzdegimas arba bronchitas zinosiu treciadieni , nieko nesiskundzia tik kosti negraziai , temperatura nekrenta beveik  doh.gif

renax, mums tas pats buvo- nekrito temperatura. Kaip skaitau, cia daug kam taip.

Idomu, o ar imanoma pasidaryti kokius turimus, ar turi atsparuma sitam gripui, ar jau prasirges juos? Nes dabar neramu, ar cia vaikai situo gripu serga, ar cia tik gelytes? Gal tas kiauliu gripas dar laukia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alfa159: 23 lapkričio 2009 - 16:31
QUOTE(renax @ 2009 11 23, 16:13)
Bliam mazajai arba plauciu uzdegimas arba bronchitas zinosiu treciadieni , nieko nesiskundzia tik kosti negraziai , temperatura nekrenta beveik  doh.gif

tikriausiai bronchitas ... o šiaip kviečiant greituke reikia biški paburt sakyk sunkiau kvėpuoja ar pan , nes deja kitaip Vilniui jos nesulauksi doh.gif

mb šiandien darė rentgeną tai nustatė bronchitą .. o man sakė plaučiai švarus vaiko irgi ... o bacila pas visus ta pati g.gif na ryt varysim į polikliniką bus matyt kas mums sakė kraują ims ir pan . bet kaip išvarginą tos ligos , vos arbatos nuvarau pasidaryt ir atgal į lovą griunu taip ir gulim trise vienoj lovoj jau beveik savaite doh.gif

kaip ir dauguma labai bijau komplikacijų , ir mąstau kokių budu galėčiau jų išvengt? ar tai nekontroliuojamas dalykas ? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 11 23, 13:54)
Gaile, o dvylikameciui gydytoja Tamiflu rekomendavo? Ar ji vaikams gaima?  g.gif

Šiaip iš bendrų rekomendacijų nuo 14 metų, bet 12-kos gal jau galima..
Tik antivirusiniai veiksmingi per pirmas 24 val praktiškai..na 48 iš bėdos..
Lyg sakei jau antibiotikus duodi?
Gal reiktų vis gi parodyt kokiam gydytojui-antibiotikai ne visi gali tikt..Šiaip jei tinka, turėtų labai greit būklė pagerėt..

QUOTE(Salsa @ 2009 11 23, 14:07)
Tik įdomus momentas. Jau kai susipirkau visko ko reikėjo, sėdu į mašiną važiuot namo - ir šakės, šaltis krečia, galva sukasi, atrod, per sekundę gripas prasidėjo. Supratau, kad čia man nuo tos baimės, kai dar prieš važiuodama galvojau, jog ten važiuodama pati ligos ieškausi  doh.gif

Teko net kelias minutes pasėdėt mašinoj ramiai, pakvėpuot langą prasivėrus, kol nusiraminau, "gripas" lyg ir atsitraukinėt ėmė, galėjau ramiai namo parvairuot. Tik dėl visa ko prieš tai dar vyrui paskambinau, kad arbatos mano mėgstamos užplikytų, kad grįžus iškart atsigaučiau  lotuliukas.gif

Laimė, tuo viskas ir pasibaigė. Tąkart. smile.gif

Psichosomatinis gripas mirksiukas.gif
Man jau irgi visą savaitę taip-jau rodos jaučiu simptomus-lyg jau gerklę kabina ir pan.-paskui ir vėl nieko..
Atsakyti