Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

o je vaje kad klausimų krūvos, nu gerai, pabandom:

*juodą mišką apipilti reikia ant sauso biskvito, nu ta prasme sirupu tai sulaistau vis tiek ir kol paruošiu glazūrą, jis susigeria ir tada ant to biskvito užpilu glazūrą (100 g šokolado, 50 g grietinėlės, 50 g sviesto, gražiai blizga, nesuragėja į kaulą, viską reikia ištirpinti ant garų vonelės ir neperkaitinti !!!, kai užverda vanduo ugnį prisukite iki minimumo ir lai lydosi palengva)

*su rasojimu, šokoladas daugiau mažiau visada rasoja, o chuitsai bijo drėgmės, todėl taip nutiko

* snikerį sulaistėt matomai negailėdama, nereikia persistengti 4u.gif kitą kartą bus geriau
* karamelinis ganašas yra skirtas snikerso puošimui, į vidų nededamas, o kremas tai iš tiesų keista kad dar šiandien nesustingęs, kažkas ne taip schmoll.gif išplakei sviestą iki purumo, sudėjai rududu dar gerai išplakei, ant galo riešutus???? ar kažką kitaip darei??? ir sviesto nereikia daugiau, jis puikiai susitepa ir sustingsta, kažin kokį sviestą dar naudojai.....

* rafaelo nereikia sutepinėti formoje, tik jei norit būti tikros, dėl torto lygumo, galit ant sutepto torto uždėti lanką 4u.gif
* sėkmės dideliausios ir skanių šventinių tortų, su artėjančiais Naujaisisia visas ir visus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
aciu uz recepta,patarimus-tortas techniskai pavyko blush2.gif tepiau be formos ir liuks rolleyes.gif
Atsakyti
Aciu, Olesta, uz atsakymus 4u.gif Dabar zinosiu smile.gif
Atsakyti
Nieks dėl Napoleonų neatsakė, tai aš pabandysiu biggrin.gif

QUOTE(kice @ 2009 12 30, 14:59)
Sveikos,
ruošiuosi kepti torta Napoleona smile.gif Kažkada senai teko daryti kapota tešlą, bet jau pasimiršo smile.gif Gal žinote kokią nuorodą technologijos, su kokiom aminėtom plonybėm?
pvz ar gaunasi tas pats, jei sviesta tarkuoji ir jei tik kapoji?


žinoma, kad pradžioje tarkuok šaltą sviestą ar tai margariną - pasilengvinsi sau darbą mirksiukas.gif bet paskui dar pakapok ir su ilgu plačiu peiliu, kol gausis smulkūs trupinukai ax.gif

QUOTE(ausrazs @ 2009 12 30, 15:45)
Sveikos, aš irgi noriu paklausti apie Napoleoną. Tiksliau - apie kremą šiam tortui. Gal kas žinote kremo receptuką, kur nenaudojami žali (nevirti) kiaušinių tryniai? Kai kas deda trynius į karštą kremą, bet bijau, kad juos sutrauks


nėra ko bijot žalio trynio ax.gif gerai apiplauk patį kiaušinį su soda ir viskas bus gerai, arba jei jau taip bijai trynį dėt, gali pakeist grietinėle, nu žiūrint pagal kokį receptą darai, bet maždaug apie 50 ml panašiai (žodžiu, pilt reik po šlakelį vis plakant kremą, kol kremas gražiai susijungs ) ax.gif Dar parekomenduosiu išvis kitokį kremą Napoleonui be jokių kiaušinių schmoll.gif o ir pats tortas kiek esu kepus Napoleonų man pats pačiausias blush2.gif wub.gif T.p. Napoleoną galimą pertepti svieto+Rududu kremu mirksiukas.gif laaaaaabai skaniai gaunas 4u.gif kaip tik vieną neseniai dariau, po švenčių pasidalinsiu receptuku ax.gif

Skanių Jums tortų ateinančiais Naujaisiais 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 31 gruodžio 2009 - 12:14
ar esat bande Dr Oetker tortu pertepimo kremus? g.gif
ruosiuosi siandienai iskept sokoladini biskvita ir tokiu kremu pertept, kazi kas gausis ax.gif
user posted image
Atsakyti
esam bandę, kai tik pradėjau kepti pirmuosius tortus, paragavusi, nusprendžiau, kad geriau jau aš išmoksiu daryti normalius kremus naminius blush2.gif

apie Napoleonus aš nieko neišmanau, tai tyliu kaip žemė blush2.gif

drįstu pasiūlyti paragauti Naujametinio Karamelinio tigriuko

Biskvitas Rafaelo svajonės, tešlą skėliau į dvi dalis, į vieną pusę tešlos dėjau aguonų iš akies, į kitą pusę šaukštą kakavos

Kremai:

I kremas - karamelinis ganašas - užvirinau 420 g grietinėlės, nukėliau nuo ugnies, įdėjau gerus tris šaukštus Rududu, išmaišiau kol ištirpo, palikau atvėsti balkone per naktį, ryte išplakiau mikseriu

II kremas - Pasaka iš tiesų tikra pasaka thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif skaniau ir už ganašą blush2.gif

Sulaistymui: rudus biskvitus sulaisčiau šokoladiniu vyšnių likeriu, o baltus su citrinos sultimis, vandenuku ir cukraus šaukštu

surinkimas: biskvitas, sulaistau, I kremas pabarsčiau karamelizuotų smulkintų riešutų, biskvitas, sulaistau II kremas, biskvitas, vėl ganašas, aptepiau ganašu.....

mano skoniui tai laaabai laaabai skanu, matysiu ką MB parėjęs pasakys, pusę torto uošviukui nurėžiau išsivežė ax.gif

dabar pastebėjimai: antrą kartą kepdama to karamelinio ganašo vargu ar dėčiau, turbūt tepčiau visą tortą tuo pasakos kremu, nes tikrai pasakiškas, jaučiasi ir karamelė ir kava ir biskvitas, liuks, o va ganašo skonis ir dingsta, jį palikčiau papuošimui arba kitam biskvitiniam tortui, kad ir tam pačiam snikersui, nes maniškis kremas išsiplaka ax.gif bet visumoj man už snikersą šitas skanesnis, pasidariau klaidą dėdama riešutų, pasitaikė ten tame mišinuke žemės riešutai, aš jų nemėgstu ir snikerio dėl jų nemėgstu, tai va, vaišinkitės ir gundykitės, gal kam nors bus pagal skonį blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(bonza @ 2009 12 31, 13:27)
ar esat bande Dr Oetker tortu pertepimo kremus? g.gif
ruosiuosi siandienai iskept sokoladini biskvita ir tokiu kremu pertept, kazi kas gausis  ax.gif
user posted image

nebandziau, bet geriau deciau kokia juoduju serbentu uogiene ir gietinele, gal vysnias ir grietinele, jei turit kaip vysnais greiciau atitipint arba bent jau rududu su sviestu...
Atsakyti
hm nu teks bandyt su situo, nes neturiu nei greitneles nei rududu blush2.gif gal nebus labai sintetinis skonis, dar sokolado itarkuosiu ax.gif man tie grietineliu kremai tai baisiai riebus unsure.gif o cia reik pieno
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonza: 31 gruodžio 2009 - 13:47
QUOTE(bonza @ 2009 12 31, 12:47)
hm nu teks bandyt su situo, nes neturiu nei greitneles nei rududu  blush2.gif gal nebus labai sintetinis skonis, dar sokolado itarkuosiu  ax.gif man tie grietineliu kremai tai baisiai riebus  unsure.gif o cia reik pieno

normalus tas kremas 4u.gif esu darius su juo.valgyt tikrai galima biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 12 31, 15:38)


Kaip skaniai tigro vidus atrodo thumbup.gif taip ir norisi eit kept doh.gif
Atsakyti
aš dariausi įšaindien su mars šokoladukais, visai neskanus sad.gif
Atsakyti
siandien kepiau biskvitus pagal sita recepta
http://www.supermama...?...30774&st=12
kur receptas kiekvienam biskvitui. SUPER gavosi, dariau sokoladinius, nu superiniai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif dailus daillus, liuks pakilo, nesusmego, nu 10 balu thumbup.gif ir gana nebrangus gaunas ax.gif
veliau bus foto torto ax.gif
Atsakyti