Atnesu dar viena...
Sokoladinis tortas su karameliniu aguoniniu sluoksniu ir vysniomis.Receptas skirtas 25 cm formai. Produktu kiekis formai 30x30, arba tokio pat dydzio kvadratiniam tortui parasytas skliaustuoseSokoladinis biskvitas:Sviestas kambario temperaturos 120 gr. (180)
Cukrus 200 gr. (300)
Miltai 200 gr (300)
Kiausiniai 2 (3)
Kakava 40 gr (60)
Kefyras 190 ml (280)
Kepimo milteliai 1,5 a.s. (2,5)
Soda 1 a.s. (1,5)
Sviesta isplakti su cukrupi ideti po viena kiausini kiekviena karta viska gerai isplakti. Soda, kepimo miltelius, miltus ir kakava persijuoti. I cukraus kiausiniu mase etapais sudeti miltu misini ir kefyra, kiekviena kart viska gerai isplakti.
Iskepti du biskvitus. Kiekviena biskvita perpjauti pusiau, gausim 4 biskvitus
Kepti 180 C, 20-30 min
Sokoladinis kremas:100 gr. (200) sokolado, 200 ml (400) grietineles
Grietinele uzvirinti, nukelti nuo ugnies, sudeti sokolada ir ismaisyti iki vientisos mases. Palaikyti saldytuve per nakti
Karamelinis aguoninis sluoksnis:2 tryniai
1 desertinis saukstas krakmolo (1 v.s. )
1 desertinis saukstas miltu (1 v.s. )
0,5 indelio virto kondensuoto pieno arba Rududu (visas indelis)
60 gr. aguonu (120 gr)
1 v.s. zelatinos (1,5)
pienas 200 ml (400 ml)
Zelatina uzpilti vandeniu. Trynius gerai ismaisyti su miltais ir krakmolu, uzvirinti piena, plona srovele plakant mikseriu supilti piena i tryniu mase, pastatyti ant mazos ugnies, kad sutirstetu. I karsta tryniu pieno mase sudeti aguonas ir kondensuota piena. Zelatina istirpinti ant garu voneles, supilti i karameline masae, palikti, kad siek tiek atvestu
Grietineles kremas:Grietinele 500 (1000) ml 1,5 v.s. (3) cukraus, 0,4 a.s. (0,5) citrinos rugsties
Grietinele isplakti sucukrum ir rugstimi.
Vysnios:Uzsaldytos vysnios 400 gr. 3 v. s. cukraus, 3-4 v.s. bet kokio alhogolio, as pilu roma. Galima ir be jo.
Vysnias uzpilti romu ir cukrumi, pastatyti ant mazos ugnies, kad uzvirtu, nukelti nuo ugnies ir palikti. (Vysnias uzpilu diena pries).
Torto surinkimas:Isplakti sokoladini krema. Nuvarvinti vysnias, likusiu skysciu sulaistyti biskvitus, kad nebutu labai saldu as ipilu siek tiek virinto vandens ir citrinos sulciu.
biskvitas, sulaistymas, sokoladinis kremas, puse kiekio grietineles su puse kiekiu vysniu, biskvitas, sulaistymas, karamelinis aguoninis sluoksnis, biskvitas, sulaistymas, likusia grietinele su vysniomis, biskvitas.
Viskas.
Atrodo, kad tortas labai sudetingas, is tikro taip tik atrodo. Skonis torto pasakiskas.
25 cm tortas su mase sveria apie 3,1-3,3 kg, 30 cm tortas su mase sveria apie 4,4-4,8 kg.
Stai cia pjuvis, nelabai gerai matosi, bet kito neturiu.