Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

QUOTE(inetum @ 2010 01 19, 14:40)
labas gal kuri turite savo uzrasuose JAUNYSTES torto recepta. aciu labai

ar ne šitas???
Atsakyti
QUOTE(inetum @ 2010 01 19, 13:40)
labas gal kuri turite savo uzrasuose JAUNYSTES torto recepta. aciu labai

Jaunyste
Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:

250g miltinio cukraus
250g cukraus (kepiniams visad naudoju tik smulkų cukrų)
80g kvietiniu miltų
8 kiaušinių baltymų
400g riešutų


Visų pirma pakepiname riešutus, nulupame nuo jų odelę ir sukapojame
Toliau sumaišome riešutus su išsijotais miltais bei miltiniu cukrumi
Plakame baltymus. Plakant (kai jau baltymai pradeda putoti), po truputį beriamas cukrus. Baltymų masė išplakta bus tada, kai apvertus dubenį, iš jo neiškris niekas. Beje, dubuo kuriame plaksite, turi būti visiškai sausas ir jokiu būdu neriebus
Labai atsargiai maisant, suberti riešutų-miltinio cukraus-miltų masę. Viską lėtai ir labai atsargiai išmaišyti.
Imame skardas ir kepimo popierių, ant kurio pasibraižome apskritimus (galima aišku ir kitas formas - čia jau pagal pageidavimą)
Na ir dedame gautą masę

Kepame, o tiksliau džioviname, 100-1200C orkaitėje apie 1,5-2 valandas
Po kelių valandų, lakstai jau paruosti. Nuimame nuo jų popierių ir ataušiname

Ruošiame zefyrinį kremą
Jums reikės:
40g baltymų (aš dėjau 2 kiaušinių, kas yra kažkur 65g)
280g cukraus (naudoti TIK smulkų, kitaip gausis pornografija, tiksliau nesigaus)
114g razinų
182g marmelado
2g citrinos rūgštelės
12g želatinos
50g vandens (maždaug 7-8v.šaukštai)


Baltymai sumaišomi su marmeladu ir plakami kol jų tūris padidėja 4-5 kartus. Tada į plakamus baltymus plona srovele supilamas karštas sirupas* ir išbrinkinta bei ištirpinta želatina. Plakti kol masė atvėsta ir sutirštėja (kažkur 10 minučių pilnu tempu). Pabaigoje sudedamos nuplautos ir padžiovintos razinos, citrinų rūgštis.

*Sirupo gamyba. Jis verdamas iš vandens ir cukraus. Šis procesas nėra labai lengvas
Į metalinį dubenėlį (galima ir į stiklinį) suberiame cukrų. Užpilame vandens ir verdame. Jokiu būdu nemaišyti.
Sirupas bus gatavas, kai pradės labai sunkiai, tarsi sulėtintai kunkuliuoti. Jeigu pradėjo ruduot beverdant, meskit lauk ir darykit iš naujo.
Sirupą pilti į baltymų masę karštą - iškart nukėlus nuo viryklės, nes jis labai greitai stingsta. Pilant būtina plakti mikseriu ir pilti ant mikserio plakimo šluotelių (tiesiogiai ant baltymų ni ni). Supylus sirupą, toliau plakant pilti želatiną (išbrinkintą ir ištirpintą karšto vandens vonelėje). Gerai isplakti...

Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 19, 17:04)


ne ne sitas cia nauja varijacija o man senojo norejosi smile.gif 4u.gif

QUOTE(Lion @ 2010 01 20, 15:01)
Jaunyste
Riešutiniams morenginiams lakštams jums reikės:





labai ačiū bandysiu kepti pagal ši ir ziuresiu ar toks gaunasi kaip is vaikystes atminties 4u.gif
Atsakyti
Noriu pasidalinti labai skanaus paukščių pieno receptuku. Suintrigavo tai, kad kremas tortuko gelsvos spalvos - bet skonis nemoku net apibūdint.. toks tirštas-tirštas, kreminis-kreminis wub.gif žodžiu tikrai laaabai skanus wub.gif

TORTAS „PAUKŠČIŲ PIENAS“
Originalus receptas

user posted image

Biskvitui:
2 kiaušiniai
1/2 st. cukraus
1/2 st. miltų.

Sufle:
5 kiaušiniai
20 g želatinos
75 ml vandens
1 st. cukraus
1 a. š. su kaupu miltų
1/2 st. pieno
150 g sviesto.

1. Iškepti biskvitą, tam kiaušinius išplakti su cukrumi, po to atsargiai įmaišyti miltus. Kepti 180° temperatūroje ~15 min. Pilnai ataušinti ir perpjauti į du lakštus.
2. Gaminsime suflė. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 30–40 min.
3. Trynius ištrinti su puse cukraus šluotele, persijoti į juos miltus ir įmaišyti pieną. Virti vandens vonelėje, kol sutirštės, pilnai ataušinti.
4. Išplakti sviestą ir toliau plakant, supilti ataušusius trynius.
5. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų. Tuo metu želatiną ištirpinti ir leisti vos-vos (!) atvėsti. Toliau plakant baltymus supilti želatiną. Po to baltymus sumaišyti su trynių kremu, išmaišyti greitai, bet atsargiai.
6. Masę supilti ant biskvitinio pagrindo į paruoštą formą ir uždengti antru lakštu.
7. Kai tortas sustings, padengti jį glajumi. Glajui sumaišyti 4 v. š. su kaupu grietinės, 4 a. š. kakavos, 6 v. š. cukraus. Virti, nuolat maišant, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinti ir aplieti tortą.

Mano komentaras:
Viską dariau iš dvigubos normos 24 cm formoje, bet biskvitas iš 4 kiaušinių perdidelis (aš jį perpjoviau į 3 lakštus ir 1-o lakšto nenaudojau, užšaldžiau), biskvitą kepkit iš 3 kiaušinių (iš 2-jų bus per mažas jei 24-cm formai). Kiaušinius su cukrumi plakiau ~8 min., į tešlą įbėriau truputį kepimo miltelių (ant šaukštuko galo). Trynius plakiau mikseriu. Sumaišius visus kremo komponentus dar viską labai trumpai ir lėtu greičiu paplakiau mikseriu (tik, vos-vos, kad susimaišytų, nes antraip kremas gali sukristi). Glazūros, kur duota originaliam recepte nedariau, apliejau savo mėgstamiausia, kurią pasiskolinau iš šio torto (dariau iš trečdalio normos). Tinklelis iš 100 g gryno šokolado (prieš jį dedant reikia aptepti tortą arba plakta grietinėle ar kt. kremu, nes aš niekuo neaptepiau doh.gif tikėdamasi, kad prilips prie paukščių pieno kremo, bet... neprilipo tai taip tinklelis ir atstovėjo dėl grožio neprilipęs doh.gif Formą išaukštinau su kepimo popieriumi, nes atrodė, kad kremo gavosi labai daug, bet labai normaliai viskas tilpo. Biskvitą vos vos sušlaksčiau su virinto vandens+cukraus+brendžio sirupiuku (laaaabai tas pagerino bendrą torto skonį wub.gif ), taip, kad rekomenduoju pasidaryt ir paragaut mirksiukas.gif Skanaus mirksiukas.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 20 sausio 2010 - 14:35
RiMami,jau kaip skaniai atrodooooo,o tavo tinkleliai kokie grazus gaunasi thumbup.gif sukirsciau visa gabala nedvejojusi...
Atsakyti
Neveskit manes is kelio del saldumynu blush2.gif jau prisakiau sau, kad nebekepsiu bandomyniu, nes kumpiai jau i salis raitosi, bet.... Daividijos ir Rimami "deka" t.y misija neimanoma lotuliukas.gif

Prirasotesuperiniu receptu, o as bevale lotuliukas.gif niekaip negaliu atsispirti naujai pagundai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolytee @ 2010 01 20, 14:02)
Neveskit manes is kelio del saldumynu  blush2.gif  jau prisakiau sau, kad nebekepsiu bandomyniu, nes kumpiai jau i salis raitosi, bet.... Daividijos ir Rimami "deka"  t.y misija neimanoma  lotuliukas.gif

Prirasotesuperiniu receptu, o as bevale  lotuliukas.gif  niekaip negaliu atsispirti naujai pagundai  doh.gif

As ryt imesiu dietini "nervus raminanti" lotuliukas.gif be grietineliu,sviestu,bet uztai su daaaaug brendzio lotuliukas.gif ir sokolado blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(meduolytee @ 2010 01 20, 17:02)
Neveskit manes is kelio del saldumynu  blush2.gif  jau prisakiau sau, kad nebekepsiu bandomyniu, nes kumpiai jau i salis raitosi, bet.... Daividijos ir Rimami "deka"  t.y misija neimanoma  lotuliukas.gif

Prirasotesuperiniu receptu, o as bevale  lotuliukas.gif  niekaip negaliu atsispirti naujai pagundai  doh.gif



aš taip pat bevalė smile.gif gerai kad piniginė ne visada leidžia ekspirimentuot smile.gif tai kitaip kepčiau ir kepčiau smile.gif)
Atsakyti
Uoj RiMami,kaip tu čia suintrigavai su toooooooookiu gražuoliu doh.gif ir jau grožis koks,aišku ir skonis neatsilieka... bigsmile.gif Įtraukiu į savo sąrašus.Ir tinklelis,kaip nulietas.labai gražus. smile.gif
Atsakyti
MMG mase galima pasidaryt is vakaro g.gif jei kita diena dengciau....o is puses normos gal galima ja daryt ar butinai is visos norinnt apdengt 24cm torta g.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2010 01 20, 12:30)
Noriu pasidalinti labai skanaus paukščių pieno receptuku. Suintrigavo tai, kad kremas tortuko gelsvos spalvos - bet skonis nemoku net apibūdint.. toks tirštas-tirštas, kreminis-kreminis wub.gif žodžiu tikrai laaabai skanus  wub.gif

TORTAS „PAUKŠČIŲ PIENAS“

sedziu apsiseilejus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dai'na @ 2010 01 20, 19:48)
MMG mase galima pasidaryt is vakaro g.gif jei kita diena dengciau....o is puses normos gal galima ja daryt ar butinai is visos norinnt apdengt 24cm torta g.gif


aš kažkaip manau kad iš pusės normos tai tikrai apdengčiau tortą smile.gif bet kiekvienas skirtingai dengia smile.gif
Atsakyti