Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-4

skanumelis wub.gif wub.gif vaizdelis stingdantis thumbup.gif
Atsakyti
žiūrint iš kokio torto tą boružėlę darysi, jei iš juodo miško, tai vienodus, o jei iš kito torto nežinau, nesu darius, nu nebent iš medučio dar vieną esu dariusi blush2.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Zadu daryti is juodojo misko smile.gif
Atsakyti
jei kepsi 18-inėse skardose, netrankyk skardų, iškils kupros, vieną panaudosi galvai, kitą nugarai 4u.gif viršutinėje papuošimų temoje yra mano boružės darymo fotosesija mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu uz patarimus 4u.gif . Fotosesija jau isstudijavau mirksiukas.gif dabar reikes praktiskai pritaikyti biggrin.gif
Atsakyti
daividijai reikia duoti lupti biggrin.gif as meciau gert, tai pradesiu alkoholinius tortus daryt po tokiu vaizdu lotuliukas.gif vien sudeti paskaicius jau skoni isivaizduoju ir burnoj saldu darosi, o dar vaizdu paduoda, tai isvis sakes man lotuliukas.gif
jau uztenka, kad savaitgalinio snikerso biskvitus kavos likeriu sulaisciau blush2.gif
alkoholizmas is tortu tuoj bus lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 01 21, 16:13)
aš dariau  4u.gif ir ne vieną.....mascarponės sūrio tortas su bananais, vaisiniai, su braškėmis ir t.t.

labutis.gal recepciukas kur yra? ax.gif
Atsakyti
Ieškau torto recepto su traškiu pertepimu. Kaune Bijola prekiauja "Traškučiu" (Šokoladinis biskvitas, perteptas traškančia triufeline migdolų mase, užpiltas sluoksniu grietinėlės su baltu šokoladu.). Tai norėčiau sužinoti, kaip tą traškią masę pasidaryti. Gal kas kokį panašų receptą turėtų?
Atsakyti
QUOTE(vinesa @ 2010 01 22, 13:09)
labutis.gal recepciukas kur yra? ax.gif

Glacee tortai šiame jos puslapyje, išsirinksi kuris patiks, o tiesiog tortas pagal RiMami, o jeeee, kad aš dabar žinočiau, kur yra saldūs receptai Irmos tema kur vien saldumynų nuorodos, tai kažkurioje temoje turėtų būti 4u.gif

arba kopijuoju iš Wordo ir tiek:

„TORTAS SU BANANAIS IR MASCARPONE SŪRIU (arba "Tiesiog tortas")

Tešla:
4 kiaušiniai,
150 ml cukraus,
150 ml miltų,
3 v. š. kakavos,
1 a. š. kepimo miltelių.

Sudrėkinimas:
150 ml bananų likerio arba bet kokio kito alkoholio.

Įdaras:
3 bananai,
250 g mascarpone arba kitokio šviežio sūrio,
50 ml cukraus,
2 a. š. vanilės,
100 g karčiojo šokolado,
200 ml grietinėlės,
3 v. š. citrinos sulčių,
50 ml brendžio.


Padengimas:
250 g mascarpone arba kitokio sūrio,
3 v. š. grietinėlės,
1 v. š. kakavos,
1 v. š. cukraus,
razinų šokolade,
maltų migdolų arba migdolų plokštelių.

Išplakti kiaušinius su cukrumi. Palaipsniui suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava. Tešlą supilti į kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti 30 min. 175° C temperatūroje.
Grietinėlę išplakti. Šokoladą sutarkuoti stambia tarka arba supjaustyti peiliu. Išplakti mascarpone su cukrumi, šokoladu, vanile, citrinos sultimis ir pabaigoje sudėti plaktą grietinėlę.
Biskvitą supjaustyti į 3 lakštus. Pirmąjį lakštą sulaistyti bananų likeriu ir apdėlioti bananų griežinėliais. Ant viršaus sudėti pusę kremo masės. Uždengti antru lakštu ir pakartoti viską nuo pradžių. Uždėti trečią lakštą, uždengti plėvele ir padėti kuriam laikui į šaldytuvą.
Migdolus paskrudinti, kol taps auksinės spalvos (galima orkaitėje 225° C, 2–3 min.). Išplakti mascarpone su 3 šaukštais grietinėlės, suberti kakavą, cukrų ir aptepti šia mase tortą.
Papuošti šokolado drožlėmis, migdolais ir razinomis šokolade.

Mano komentaras:
Biskvitas super lengvas ir man labai patinka, jokio vargo ir rezultatas puikus. Kiaušinius su cukrumi plakiau 10 min. Kepiau 26 cm formoje iš 1,5 normos produktų. Dėl įdaro: esu dariusi kaip pagal receptą su mascarpone sūriu, irgi iš 1,5 normos - laaabai skaniai gavosi. Sudrėkinau virinto vandens+cukraus sirupu + brendis. Dariau baliui, visi gyrė, kad labai skanus.
Šį kartą "prišinkavojau" turėjau 200 g "Filadelfijos" sūrio indelį, kurį būtinai reikėjo sunaudoti. Pagal receptą sūrio reikia 250 g, tai aš rizikuodama įdėjau 50 g kondensuoto dieno (svėriau, tai apie 2 šaukštus nekupinus) - ir viskas gavosi liuks. Dėl visa ko (tik šiuo atveju) grietinėlę plakiau su standikliu. Šokoladą "sudrožiau" peiliu, ir įmaišiau į kremą pabaigoje, prieš įmaišant grietinėlę (kartą tarkavau tarka ir plakiau kartu su sūriu... man nelabai patiko, buvau suabejojusi gal jį tirpint reikėjo, bet stambesniais gabaliukais labai gerai gavosi). Šį kart įdaro imiau 1 normą ir jo visiškai užteko pertepti dviem sluoksniams. Bananus lengvai apšlaksčiau citrinų sultimis, kad nepatamsėtų. Sulaisčiau virinto vandens+cukraus sirupu + šaukštas degtinės (nepersistengiau, nes tortą valgė ir vaikai).
Šis tortas buvo "pasmerktas" eksperimentams - pirmą kartą jį užklojau šokoladine iškočiota mase ir pirmą kartą pabandžiau nulipdyti gėlytes Tik gaila, kad nespėjau nufotkint viso torto (užvažiavo uošviai ir teko pavaišinti, negi lakstysi su fotiku aplink tortą) “.........
Atsakyti
Gal kas žinot šito plikyto kremo proporcijas??? nes gavau tik produktus ir gaminimo eigą, bet proporcijų niekur negaunu...
O receptas būtų toks

sviestas
miltai
pienas
cukrus
citrinos rugštelė

Sviestą ištirpdinti, sudėti miltus ir intensyviai maišyti, kad neliktų gumulėlių. Poto pilamas pienas. pmaišius sudeti cukrų ir rugštelę, ir kaip supratau viskas tuti būti daroma ant ugnies...
Atsakyti
Vakar surinkau tortą,o šiandien ragavom,skonis pasakiškas.......Įtraukiu į savo favoritus 4u.gif

Receptas čia

Tik tiek šokolado nedėjau,drėgnas,nesaldus,nuostabaus skonio...... smile.gif

user posted image

user posted image

Verta-pabandyti. 4u.gif
Atsakyti
Daividija tortas nuostabus thumbup.gif tik norejau paklausti ar slyvas merkti i ta alkoholio lieli kuris parasytas 120 ml ar i kita o ta i krema supulti g.gif
Atsakyti