Įkraunama...
Įkraunama...

Endometriozė

QUOTE(lauraz5 @ 2010 07 09, 21:27)
na tu to negali tvirtinti nes sia liga diagnozuoja gydytojas ir tik LP metu ir niekaip kitaip...jokie echo jos nemato...taig tikrai nesnekek tai ir tik dziaukis kad ji tau nedeagnozuota.

jei endo yra gimdos kaklely, ja gali ir echo diagnozuot 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2010 07 10, 02:21)
jei endo yra gimdos kaklely, ja gali ir echo diagnozuot  4u.gif

seip tai man buvo prie kiausidziu tai buvo apciuope ranka,bet po to per ekoskopija ziuredamas gyditojas pamate patvirtino viska iki galo..
Atsakyti
QUOTE(bernadeta274 @ 2010 07 10, 13:11)
seip tai man buvo prie kiausidziu tai buvo apciuope ranka,bet po to per ekoskopija ziuredamas gyditojas pamate patvirtino viska iki galo..

sorry, bet tai nesamone schmoll.gif
visa vidaus organu endo patvirtina TIK laparoskopijos metu, iki tol gali tik turet itarimu - taip visi gydytojai vienbalsiai tvirtina. Dar negirdejau, kad kas kiausidziu endo apciuotu ranka blink.gif Sukietejimus, cistas, tai taip, bet ne endo...
Atsakyti
QUOTE(liepsnele @ 2010 07 10, 14:27)
sorry, bet tai nesamone  schmoll.gif
visa vidaus organu endo patvirtina TIK laparoskopijos metu, iki tol gali tik turet itarimu - taip visi gydytojai vienbalsiai tvirtina. Dar negirdejau, kad kas kiausidziu endo apciuotu ranka  blink.gif Sukietejimus, cistas, tai taip, bet ne endo...

pritariu 100 %
cia straipsnelis apie endo jei kam idomu:
http://www.sveikas.l...dometrioze-248/
cia rasoma kad pagrindinis endo nustatymo metodas yra tik laparaskopija...visi kiti tik pagalbiniai...t.y kad ju budu nustatinejant endo gali buti rasta arba ne...laparaskopijos metu tai nustatoma 100%.taigi jei gydytojas apziuros metu pasakytu kad nustate endo netikeciau ne vienu procentu...na as nesigincyju del kaklelio...nes kai man dare LP tai gydytoja pasake kad ja nustato tik pamate t.y ja pamato tik plika akimi jokie kiti prietaisai ar budai jos nenustato.....kitus budus naudojant tik keliama hipoteze yra endo ar ne.
Atsakyti
Sveikos mergaites, man itaria endometrioze. Liepe pagerti 3 menesius Duphastona ir jei nepastosiu darys laporoskopija. Taciau iskilo problema, kad geriant Duphastona per santykius buna daug kraujo, anksciau pasitaikydavo bet tik pavelimas ir gydytoja sako, kad taip galejo buti del zaizdeles ant kaklelio. Taciau dabar kraujo daug, tai net ir nezinau ka galvoti. Gal esate su tokia problema susidure?
Atsakyti
man pastarosiom dienom pirmas ciklas, kai teplioja, o ne normaliai prasideda... nuo ko pradeti? eiti pas gine? prasytis kazkokiu vaistu? ar tiesiog gyventi ir laukti toliau?
Atsakyti
o kokia spalva teplioja ir kiek laiko pries susergant?
Atsakyti
spalva tai varijuoja - kartais lyg ir rusvai, kartais ir kraujo spalva...o menesines kaip tik ir turejo prasidet pries pora dienu, pilva maudzia, nugara, kaip visada per menesines. tik krutine nejautri. bandysiu rytoj papult pas ginekologa turbut... galima eit kai teplioja, t.y. netrukdys apziuret ginekologui tokia busena? smile.gif dekui 4u.gif
Atsakyti
ai, tai nieko baisaus jum, tuoj prasides ir tikrosios 4u.gif Tikrai neverta lekt pas gydytoja, jokiu "baisiu" simptomu nera, sitaip sunkiai prasidedinet net nuo karsciu gali.
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2010 07 25, 15:40)
spalva tai varijuoja - kartais lyg ir rusvai, kartais ir kraujo spalva...o menesines kaip tik ir turejo prasidet pries pora dienu, pilva maudzia, nugara, kaip visada per menesines. tik krutine nejautri. bandysiu rytoj papult pas ginekologa turbut... galima eit kai teplioja, t.y. netrukdys apziuret ginekologui tokia busena?  smile.gif  dekui  4u.gif

Aš tai sakyčiau taip, jei teplioja 2-4 dienos o skausmingų mmm vis nėra, tai arba NT pasidaryk arba eik pas ginę ir klausinėk kas tau yra. Aišku, vis užklausk dėl endometriozės. Kuo greičiau išsitirsi-susitvarkysi (jei tai endo), tuo geriau bus- tiesiog neišvešės jinai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ice tea @ 2010 07 26, 08:45)
Aš tai sakyčiau taip, jei teplioja 2-4 dienos o skausmingų mmm vis nėra, tai arba NT pasidaryk arba eik pas ginę ir klausinėk kas tau yra. Aišku, vis užklausk dėl endometriozės. Kuo greičiau išsitirsi-susitvarkysi (jei tai endo), tuo geriau bus- tiesiog neišvešės jinai  mirksiukas.gif

ka reiskia endo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jearmaine @ 2010 07 26, 12:29)
ka reiskia endo?  4u.gif

čia sutrumpinimas: endometriozė
Atsakyti