Labas, labas, labas
Pražuvėlė atėjo
Nors jeigu rimtai, tai nelabai aš ir buvau iš čia dingusi... kiekvieną dieną čia užsuku..tyliai, paskaitau, padiskutuoju mintyse ir išeinu... tyliai, taip, kaip ir atėjau. nors kartais norėtųsi ir garsiai pasisakyti....
QUOTE(sandrynja @ 2009 11 29, 14:34)
Sveikos

. Na, as cia gal ir ne i tema, bet turiu klausimka jums
Gal kas pamena pernai pries Kaledas, musu Balta Avyte siule issikept Kaledinio pyrago. Sake laaabai skanus. Tik ji issikept reik vos ne pries du men

. tai dabar as sumasciau, kad butu gerai issikept, o tai dar visas menuo iki Kaledu. Ale vot beda, neberandu to recepto

. Gal kartais kuri turit issisaugojusi
Sveika, Sandrynja,
aš kažkaip irgi šiais metais susivėlinau. Bet galvoju, kad susipirksiu ir iškepsiu. juk dar visas mėnuo prieš akis, tai kad spės susistovėti ir subręsti - garantuoju.
Taigis taigis

nerealusis
Kalėdinio pyrago receptas!
150 g sviesto
130 g rudojo cukraus
3 kiaušiniai
0,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 apelsino sultys
0,5 citrinos sultys
300 g miltų
1 kg džiovintų vaisių, iš kurių maždaug 1/3 riešutų (lazdyno riešutų, migdolų, anakardžių) ir 2/3 džiovintų vaisių ir uogų (razinų, datulių, figų, vyšnių, spanguolių, ananasų)
Riešutai ir vaisiai gali būti patys įvairiausi, priklausomai nuo skonio, nuotaikos ir parduotuvės siūlomo pasirinkimo. Aš dedu daug skirtingų razinų (apie 300 g) - geltonųjų, didelių - kokių randu parduotuvėje. Beje, šiam pyragui nelabai tinka džiovintos slyvos.
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. maišykite kiaušinius, supilkite apelsino ir citrinos sultis, galiausiai suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Sudėkite susmulkintus džiovintus vaisius, uogas ir riešutus. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite 2 valandas 1400 laipsnių orkaitėje.
Iš tokio produktų kiekio man išeina 2 pusės skardos dydžio pyragai.
SVARBU: pyragą reikia kepti likus 2 mėnesiams iki Kalėdų, vėliausiai prieš 2 savaites. Iškeptą pyragą sulaistykite 50 g brendžio, sandariai uždenkite arba užriškite maišelyje ir palikite kambario temperatūroje. Pyragas turi subręsti. Brendžiu pyragą laistykite kas 2 savaitės, arba kas savaitę, jei pyrago brandinimo laikas trumpesnis. Jei pyragą kepate vaikams, brendžiu jo laistyti nebūtina, bet palaikyti vis tiek reikia.
SKANAUS!