Sako,jei nori,gali but,bet namie geriau gulet per karscius,ventiliatoriu pasijungi,apsipraust patogiau.Be to ligoninej jokiu vaistu leisti nereikejo,tai ko man ten but
na jo tai gerai kad nereikejo..man tai pirma diena vare nuskausminamus..
ir kol as is lovos islipau.. po 5dienu tik..ir valgyt tik po 5dienu dave pirma k.
na jo tai gerai kad nereikejo..man tai pirma diena vare nuskausminamus..
ir kol as is lovos islipau.. po 5dienu tik..ir valgyt tik po 5dienu dave pirma k.
Tai tikriausiai buvo kokiu komplikaciju,uzdegimu Nuskausminamu leido tik pirma diena ir prasiau tik del peciu skaumo,pjuviu skausmas buvo nestiprus.
Kaip noooriu normaliai issimaudyt Kazin ,kai siulus isims jau galima bus slapint?
Aš irgi beveik mėnuo - vakar buvo 4 savaitės Šiaip viskas lyg ir gerai, judu kaip anksčiau, miegot dar ant to šono sunkiau, kažkokį tempimą jaučiu. Tiesa, prieš porą dienų paraudo pora siūlių, kitos dvi labai gražios. Ta ties bamba ir papūliavo, bet labai nedaug, tad kol kas nepanikuoju...
Valgau nuo antros dienos viską, ką valgiau anksčiau, tame tarpe ir keptą, ir aštrų maistą. Kol kas jaučiuos puikiai, tad paskaičius šią temelę net nesitiki, kad būna šitiek komplikacijų ir negalavimų...
Sveikos, greit bus 2 men po oeracijos, nevalgau kepto, rūkyto maisto, tiesiog bijau pradėti. Šiaip nieko neskauda, tik silpnoka, mat hemoglobinas žemas ir kraujo spaudimas per mažas. Kai suvalgau ko netinkamo manau, pvz sumuštinių, pučia pilvą. Svoris kol kas laikosi toks koks buvo po operacijos, na gal +1kg.
Sveikos,
greit bus 2 men po oeracijos,
nevalgau kepto, rūkyto maisto, tiesiog bijau pradėti.
Šiaip nieko neskauda, tik silpnoka, mat hemoglobinas žemas ir kraujo spaudimas per mažas.
Kai suvalgau ko netinkamo manau, pvz sumuštinių, pučia pilvą.
Svoris kol kas laikosi toks koks buvo po operacijos, na gal +1kg.
Dar 2 sav . nepraejo po operacijos,valgau daug ka,kavos is aparato geriau,riebiai niekada nemegau,negalejau valgyt ,tai ir dabar netraukia.Man tik tempimas jauciasi toj vietoj,kur buvo tulzis,kai daugiau pavalgau.Ir svorio negaliu kelti,net nezinau kiek kg galima...
Man atrodo po gabaliuka gali drasiai bandyt ivairu maista,kas netiks atsirinksi
Dar 2 sav . nepraejo po operacijos,valgau daug ka,kavos is aparato geriau,riebiai niekada nemegau,negalejau valgyt ,tai ir dabar netraukia.Man tik tempimas jauciasi toj vietoj,kur buvo tulzis,kai daugiau pavalgau.Ir svorio negaliu kelti,net nezinau kiek kg galima...
Man atrodo po gabaliuka gali drasiai bandyt ivairu maista,kas netiks atsirinksi
Manau, po keliu dienu tas tempimas apmazes, o svori kelk po truputi, vis paziuredama, ar netempia, ar ne per sunku. Man gydytojas liepe apie 10-14 dienu nekelt mergaites, o po to leido viska kelt ir net grizt i sportus. Mergaite pradejau nesiot praejus kazkur 2 savaitem (sveria ji apie 13-14 kg).
Beje, tempima jauciu iki siol, bet labai minimalu ir ne tiek pavalgius, kiek gulint, bet manau, kad su laiku praeis...
O maisto as apskritai neribojau, pirma diena tik kava nelabai geres, bet po to kazkaip viskas kaip po senovei, iskaitant savaitgaliais vyna
Sveikutes, Gal galite pasidalinti kas kur ir pas koki chirurga operavotes pati esu is Vilniaus, reiktu uzsirasyti vizitui, bet nezinau nei kokia ligonine, nei koki chirurga rinktis Buciau dekinga
Sveikutes,
Gal galite pasidalinti kas kur ir pas koki chirurga operavotes pati esu is Vilniaus, reiktu uzsirasyti vizitui, bet nezinau nei kokia ligonine, nei koki chirurga rinktis Buciau dekinga
Sveikutes. As taip pat noriu papasakoti savo ligos istorija, kuri nesuprantu, kada galutinai baigsis, Kai man viskas prasidėjo, buvau nescia 3-iame menesyje (spalio pab.). Vakare prasidejo didziuliai skausmai. Is pradziu galvojau, kad skauda skrandi ir viskas praeis, bet kuo toliau, tuo daresi blogiau, zodziu, nuo skausmo, sunku buvo kvėpuot, vyras nuveze i ligonine. Ten suleido nospos, issivemiau, ir kol su greitaja nuveze i klinikas is Kedainiu, skausmas buvo praejes. Ten pasake, kad bvo gastrito priepuolis ir kadangi nebeskaudėjo, isleido namo. Po keliu dienu vel tas pats pasikartojo. Pagalvojau, ko i ta ligonine vaziuot, vis tiek nieko gero nebus, tai pirstus ikisau i burna, issivemiau, pamazu praejo. Del situ skausmu sakiau savo seimos gydytojai, ginekologui, jie pasisaipe, pasake, kad nescioms tai normalu, be to, gal ka netinkama suvalgiau... Iki lapkricio 4 d. man buvo 6 tokie priepuoliai, pradejau bijot valgyt, ir galvojau, kad tik ko mazyliui neatsitiktu, kol galu gale viena ryta vel skausmai, isskivieciau greitaja. Si nuveze i Kauna. Si karta persviete ir pasake- tulzies pusles akmenlige. Ir dar pridure- jums turetu labai skaudet. Pagalvojau- pagaliau, susiprato. Na ka gi, ispaise dieta- laikiausi saziningai. Kas is to- per visa nestumo laika (per tuossesis men.) is viso suskaiciavau 18 priepuoliu, o po vieno ir pankreatitas buvo. I parduotuve, kuri yra vos uz keliu simtu metru, nueidavau pasiilsedama, nes neturedavau jegu, svaigdavo galva. Prasidejo mazakraujyste. Buvau tokia pavargus, kad galedavau istisa diena ir , zinoma, nakti miegot. Mano vyras ir vyresnysis sūnus (jam 11 metu) manes bijodavo, bijodavo palikt mane viena namie. Kovo 11 po eilinio priepuolio ir vel atsiduriau klinikose, stresas didziulis (kovo 15 vyresnelio gimtadienis, o as nenamie). Pagerejus norejo isleist, o man ir vel nakti priepuolis, pradejau tustintis zaliai, chirurgai nebeleido laukti ir kovo 20 d. pasauli isvydo mano mazylis. Galvojau, baigesi visos mano bedos, deja, sekancia diena, jokios dietos nepaskyre, atnese normalu maista- rukytos desros, kotleta- ir vel priepuolis:( Po gimdymo buvo dar trys priepuoliai, ir kai mazyliui buvo menuo (aciu vyrui, kuris tuo metu priziurejo vaikus), nebeistveriau, paprasiau isoperuot, nenorejo, sake, jus darsilpna, organizmas nesustiprejes, bet siaip ne taip ikalbejau per asaras, sakiau daugiau nebegaliu kankintis, pavargau, nes tie priepuoliai, kuo toliau, tuo ilgiau užsitesdavo- is pradziu valanda trukdavo, o veliau visa nakti prasiskankindavau. Mazylio nebemaitinau, nes dar savaite pries operacija ir mastita turejau, pienas dingo pamazu, nuo streso, dietu, skausmu. Lbai gaila, nes pirmaji maitinau pusantru metu. Taigi, po operacijos jau praejo 5 men. Skausmu, aciu dievui, neber, valgau viska, bet po operacijos priaugau 10 kg.,kartais jauciu sunkuma viduriuose, be to labai skauda keliu sanarius (nezinau ar tai kaip nors susije, bet juos skauda butent nuo operacijos). Jau koks menuo pradejau rytais viduriuot, tai is dalies dziaugiuos- gal svoris nukris. Norejau paklaust- ar jus kas nors priziuri (turiu omeni daktarus) po operacijos? Klausiu todel, kad norejau nusipirkt vienus maisto papildus, ir vaistinej man pasake, kad tureciau pasitart su mane po operacijos priziurinciu gydytoju, kad patikrintu kepenu fermentus ir t.t. Taciau yra tai, kad manes nieks nepriziuri, seimos gydytoja net nepaklausia, kaip as aplamai jauciuos, o po operacijos isleides gydytojas net normaliai nepaaiskino, ka valgyt ir is viso kaip gyvent be tos tulzies Atsiprasau uz tokia litanija, bet trumpiau neisejo