Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(dushianerami @ 2010 01 25, 14:16)
va as tokius pasidariau:

Jei padidėjęs plaukuotumas:
        3 - 7 ciklo dieną: DHEA-S, SHBG, testosteronas

Va šito DHEA-S nedariau, gal verta pasidaryti, baisu kad ir jisai norma nebūtų, tada nebežinau ką bedaryti. g.gif
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 01 25, 15:24)
butu galima dar antinskcius paziuret,ar nera hiperplazijos,bet tuomet jie androgenu daugiau gamintu.Kazin ar gali butu DHEAS aukstas,o T normose?  g.gif

manau kad buna visaip. mes visi labai skirtingi. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Singerita @ 2010 01 25, 15:25)
Va šito DHEA-S nedariau, gal verta pasidaryti, baisu kad ir jisai norma nebūtų, tada nebežinau ką bedaryti.  g.gif

tada reiskia is gimimo pas tave. buna pasirodo ir taip. Pas mane irgi padidejes plaukotumas. ziuresim kas ir kaip cia bus. dar neturiu atsakymo DHEA -S
Jis ilgokai matyt uztrunka. Sake, kad per savaite gera atsakymas. o kiti per pora dienu
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 01 25, 14:24)
butu galima dar antinskcius paziuret,ar nera hiperplazijos,bet tuomet jie androgenu daugiau gamintu.Kazin ar gali butu DHEAS aukstas,o T normose?  g.gif

O kaip žiūrisi tie antinksčiai, ir kokios specialybės gydytojas galėtų juos pažiūrėti. Va irgi įdomu ar DHEAS gali būti aukštas, esant normaliam T.

Šiaip atsakymai buvo:
T - 0,72
SHBG - 70
Papildyta:
QUOTE(dushianerami @ 2010 01 25, 14:27)
tada reiskia is gimimo pas tave. buna pasirodo ir taip. Pas mane irgi padidejes plaukotumas. ziuresim kas ir kaip cia bus. dar neturiu atsakymo DHEA -S
Jis ilgokai matyt uztrunka. Sake, kad per savaite gera atsakymas. o kiti per pora dienu

Kažkaip nemanau jog nuo gimimo gali toks būti, nes nenormaliai jau darosi. Vargstu su šita problema nuo paauglystės, bet kažkaip gydytojai visada pro ausis šita mano skundą praleisdavo, tik pačiai neramu jog kažkas ne taip.

Kas keisčiausia turėjau prieš tai 4 neovuliacinius ciklus, be dominuojančio folikulo, tai tuo laiku visos mano plaukuotumo problemos susitvarkė. Kaip tik jaučiu jog šį ciklą folikulai jau auga, ir vėl tas plaukuotumas didėja. doh.gif Keistenybės. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singerita: 25 sausio 2010 - 14:35
Gal hormonus kokius vel ziuri,tiksliai net nezinau,vertetu endokrinologo klausti.
Da daro stimuliacijas,ziuri kaip reaguoja i jas.Asmeniskai man dare kortizolio stimuliacija,ima krauja 9 ryto,suleidzia injekcija-tada vel meginys,lauki pusantros val,ir dar karta taip pat.
Bet kortizoli man stimuliavo nes jis kazkodel sumazejes,tai taip pasiziurejo antiksciu funkcija.
Papildyta:
QUOTE(Singerita @ 2010 01 25, 13:30)
O  Kas keisčiausia turėjau prieš tai 4 neovuliacinius ciklus, be dominuojančio folikulo, tai tuo laiku visos mano plaukuotumo problemos susitvarkė. Kaip tik jaučiu jog šį ciklą folikulai jau auga, ir vėl tas plaukuotumas didėja.  doh.gif  Keistenybės.  g.gif

neovuliaciniai ciklai,reiskiai mazas prg.Gali buti ,akd nuo prg zelia viskas?
Einu pagooglint.
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 01 25, 14:57)
Gal hormonus kokius vel ziuri,tiksliai net nezinau,vertetu endokrinologo klausti.
Da daro stimuliacijas,ziuri kaip reaguoja i jas.Asmeniskai man dare kortizolio stimuliacija,ima krauja 9 ryto,suleidzia injekcija-tada vel meginys,lauki pusantros val,ir dar karta taip pat.
Bet kortizoli man stimuliavo nes jis kazkodel sumazejes,tai taip pasiziurejo antiksciu funkcija.

O tai gal verta apskritai tą kartizolio tyrimą pasidaryti be stimuliacijos, kortizolis tai suprantu insulinas. g.gif Pas endokrinologą neturiu galimybės nueiti, o mano gydytoja nelabai gilinasi į šitą mano bėdą.
Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 01 25, 15:01)

neovuliaciniai ciklai,reiskiai mazas prg.Gali buti ,akd nuo prg zelia viskas?
Einu pagooglint.

Kad esant neovulaiciniam ciklui kaip tik jokio plaukuotumo nebebuvo, taip džiaugiausi savimi. flirt.gif biggrin.gif Bet neilgai, nes šiaip pas mane O vyksta ir PRG užtenka, tik dėl kažko buvo sutrikę keli ciklai.
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 01 25, 14:07)
O tai gal verta apskritai tą kartizolio tyrimą pasidaryti be stimuliacijos, kortizolis tai suprantu insulinas.  g.gif Pas endokrinologą neturiu galimybės nueiti, o mano gydytoja nelabai gilinasi į šitą mano bėdą.
Papildyta:

Kad esant neovulaiciniam ciklui kaip tik jokio plaukuotumo nebebuvo, taip džiaugiausi savimi. flirt.gif  biggrin.gif Bet neilgai, nes šiaip pas mane O vyksta ir PRG užtenka, tik dėl kažko buvo sutrikę keli ciklai.

nea,cia du skirtingi dalykai.Kortizolis yra streso hormonas,gaminasi antiksciuose,streso hormonas,nuo jos priklauso musu baimes ir nebaimes,panikos,reagavimas i stresines situacijas ir pan.

Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 01 25, 15:19)
nea,cia du skirtingi dalykai.Kortizolis yra streso hormonas,gaminasi antiksciuose,streso hormonas,nuo jos priklauso musu baimes ir nebaimes,panikos,reagavimas i stresines situacijas ir pan.

Bet ta prasme jį galima išsitirti taip pat kaip ir visus kraujo tyrimus ? Nes labai mažai per google apie tokį randu.
Atsakyti
QUOTE(Singerita @ 2010 01 25, 14:25)
Bet ta prasme jį galima išsitirti taip pat kaip ir visus kraujo tyrimus ? Nes labai mažai per google apie tokį randu.

tikrai taip.Va truputi info

http://www.ve.lt/?ru...p;id=1068482099

Nedaug parasyta,bet gali dar pagooglint apie kusingo sindroma,prie jo padideja kortizolis.Bet cia gal geriau "savisvietai",nes gali tikrai to nebuti,priezastis gal visai kitur g.gif

Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2010 01 25, 15:49)
tikrai taip.Va truputi info

http://www.ve.lt/?ru...p;id=1068482099
Nedaug parasyta,bet gali dar pagooglint apie kusingo sindroma,prie jo padideja kortizolis.Bet cia gal geriau "savisvietai",nes gali tikrai to nebuti,priezastis gal visai kitur  g.gif

Ačiū už pagalbą. smile.gif
Atsakyti
vat ir as galvoju, gal verta istirti tuos dhea ir t.t. nes testosteronas mano ant virsutines ribos, o plaukuotumas tai... doh.gif

o gal kasnors lankosi pas kazanaviciu? atsimenu kazkada man kazkas siule, bet neatsimenu kas.
Atsakyti
QUOTE(paperdoll @ 2010 01 25, 18:00)
vat ir as galvoju, gal verta istirti tuos dhea ir t.t. nes testosteronas mano ant virsutines ribos, o plaukuotumas tai... doh.gif

o gal kasnors lankosi pas kazanaviciu? atsimenu kazkada man kazkas siule, bet neatsimenu kas.

as lankausi . Ir toliau planuoju lankytis smile.gif
Nuomoniu apie ji ivairiu,pasiskaityk skydliauke ir nevaisingumas.
Atsakyti
T.P.Keberiokst, aga, as durne nepastebejau tos temos, jau ten tau parasiau net wink.gif

cia ne i tema, bet kaip tu laikaisi?
Atsakyti