Įkraunama...
Įkraunama...

Hormonų tyrimai

QUOTE(Giedrija @ 2009 11 27, 20:59)
Sveikutes  4u.gif
gal galetu kas pakomentuoti mano tyrimukus  blush2.gif
DHEA - S  - 5,31 (2,68>9,23)
FT3 - 5,57 (3,10>6,80)
FT4 - 14,62 (12>22)
SHBG - 38,75 (26>110)
TESTO - 1,40 (0,22>2,90)
TSH - 0,844 (0,270>4,20)
LAI - 3,61 (0,5>6,5)
aciu labai  4u.gif

Vyriski hormonai normoje, kaip ir pati, aisku, matai mirksiukas.gif
SHBG zemokas, bet ji galima pakelti su vaistukais.
Skydliaukes hormonu pakomentuoti negaliu, isskyrus tai, kad ji linkusi i hyperfunkcija (nes TSH arciau apatines ribos) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valerie @ 2009 11 27, 21:23)
Vyriski hormonai normoje, kaip ir pati, aisku, matai  mirksiukas.gif
SHBG zemokas, bet ji galima pakelti su vaistukais.
Skydliaukes hormonu pakomentuoti negaliu, isskyrus tai, kad ji linkusi i hyperfunkcija (nes TSH arciau apatines ribos)  4u.gif

tsh yra normalus mirksiukas.gif idealiausias buna iki 1 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(katine @ 2009 11 26, 15:16)
Sveiki, noriu ir as "pasidalinti" savo horrmonais: dariausi FSH ir LH 3 CD:
FSH - 2,98    ribos 3,5-12,5
LH -  2,67    ribos 1,1-11,6

LH kaip ir gerai, bet FSH??? Pries metus pas mane FSH buvo 15,62, nebezinau nei ka galvoti, gal kas susidurete? Parasykite, lauksiu

Ar tikrai tokios ribos? Juk sio hormono kiekis auga iki pat ciklo vidurio, na mano ziniomis FSH ribos:
2.8-11.3 (Folikuline faze)
5,8-21.0 (Ciklo vidurys)
1.2- 9.0 (Liuteinine faze)
Tyrima juk dareisi 3c.d, tai pati pradzia, gal nevertetu panikuoti wink.gif
Atsakyti
Sveikos, mergytes 4u.gif

gal kuri gudruole galetu ka nors gero pasakyti apie mano tyrimukus, kuriuos dariausi 5 cd?
Jie tokie:
Estradiolis II (E2II) = 139,53 pmol/l (pries ovilaicine norma pikas 350-2162)
FSH = 4,02 IU/l (1 folikulines fazes puse 3,9-12, ovuliacijos pikas 3,6-24)
LH = 1,58 IU/l (1 folikulines fazes puse 1,5-8, ovuliacijos pikas 9,6-80)
Testosteronas = 2,46 nmol/l (moterys 0,35-3,12)
SHBG = 55,2 nmol/l (moterys 18-114)
TSH = 4,24 mIU/l (norma 0,4-4)
Laisvas T4 = 15 pmol/L (norma 10-28,2)

pagal normas matau, kad netelpu tik į TSH remus...
gal kas galit apie tuos reikiamus hormonu santykius gali papasakoti?

4dieni darys gimdos nuotrauka, tada ir gydytoja pakomentuos tyrimus, bet tas 4dienis dar taip toli... ax.gif
Atsakyti
TSH labai aukstas,manau,kad nustatys tau hipofunkcija ir paskirs gerti vaistus g.gif
Atsakyti
QUOTE(VIN @ 2009 12 08, 18:18)
Testosteronas = 2,46 nmol/l (moterys 0,35-3,12)
SHBG = 55,2 nmol/l (moterys 18-114)
TSH = 4,24 mIU/l (norma 0,4-4)
Laisvas T4 = 15 pmol/L (norma 10-28,2)

Jeigu tai butu paprastas estradiolis, tai sakyciau, kad per didelis, nes geru ciklo pradzioj laikomas iki 50. Bet pas tave kazkoks estradiolis II, gal cia kazkoks kitoks estradiolis g.gif
LH/FSH santykis geras (0,4). Testosteronas galetu buti mazesnis, nors ir telpa i norma. LAI (laisvu androgenu ineksas) (apskaiciuojamas taip: T x 100 / SHBG) - 4,5. Pagal laboratorijos, kurioje as dariaus hormonus, normas, LAI ant pacios virsutines ribos (norma iki 4,5).
Tai va, LH/FSH santykis visiskai nerodo PKS. Bet va testosteronas galetu buti mazesnis, o auksti androgenai (vyriski hormonai) kaip tik ir buna prie PKS g.gif
Ir, kaip tau jau minejo, skydliauke linkusi i hipofunkcija. Po kurio laiko pakartok TSH ir F4, nes situos hormonus labai itakoja stresas. Gal jie bus kitokie. O tai jei jau paskirs tiroksina (ji skiria prie hipofunkcijos), niekada negalesi jo nutraukt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valerie @ 2009 12 08, 20:42)
Jeigu tai butu paprastas estradiolis, tai sakyciau, kad per didelis, nes geru ciklo pradzioj laikomas iki 50. Bet pas tave kazkoks estradiolis II, gal cia kazkoks kitoks estradiolis g.gif
LH/FSH santykis geras (0,4). Testosteronas galetu buti mazesnis, nors ir telpa i norma. LAI (laisvu androgenu ineksas) (apskaiciuojamas taip: T x 100 / SHBG) - 4,5. Pagal laboratorijos, kurioje as dariaus hormonus, normas, LAI ant pacios virsutines ribos (norma iki 4,5).
Tai va, LH/FSH santykis visiskai nerodo PKS. Bet va testosteronas galetu buti mazesnis, o auksti androgenai (vyriski hormonai) kaip tik ir buna prie PKS  g.gif
Ir, kaip tau jau minejo, skydliauke linkusi i hipofunkcija. Po kurio laiko pakartok TSH ir F4, nes situos hormonus labai itakoja stresas. Gal jie bus kitokie. O tai jei jau paskirs tiroksina (ji skiria prie hipofunkcijos), niekada negalesi jo nutraukt  4u.gif

truputeli papildysiu, jei nepriestarausi blush2.gif

prie tsh ir ft4 pasidaryk papildomai ATPO (skydliaukes antikunius), tada bus aiskiau ar tikrai tau hipofunkcija ir ar ne siaip hormonai durniuoja mirksiukas.gif

p.s. yra isimciu,kas pradejas tiroxina gerti, veliau nustoja, nes viskas susitvarko mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wonderful: 08 gruodžio 2009 - 22:16
QUOTE(Wonderful @ 2009 12 08, 23:14)
truputeli papildysiu, jei nepriestarausi blush2.gif

prie tsh ir ft4 pasidaryk papildomai ATPO (skydliaukes antikunius), tada bus aiskiau ar tikrai tau hipofunkcija ir ar ne  siaip hormonai durniuoja mirksiukas.gif

p.s. yra isimciu,kas pradejas tiroxina gerti, veliau nustoja, nes viskas susitvarko mirksiukas.gif

Ačiū merginos 4u.gif
mes tik pradedame tirtis, tai jusu pasisakymai man vos ne gydytojishki atrodo g.gif kaip suprantu, yra ka gydyti...
bet as dar kol kas kupina vilciu rolleyes.gif pusantru metu atsikankinau del nezinios, nesuprasdama del ko nesulaukiam gandru. tikiuosi pamazu suprasti kas prie ko

ačiū wub.gif
Atsakyti
QUOTE(VIN @ 2009 12 08, 22:19)
Ačiū merginos  4u.gif
mes tik pradedame tirtis, tai jusu pasisakymai man vos ne gydytojishki atrodo  g.gif  kaip suprantu, yra ka gydyti...
bet as dar kol kas kupina vilciu  rolleyes.gif  pusantru metu atsikankinau del nezinios, nesuprasdama del ko nesulaukiam gandru. tikiuosi pamazu suprasti kas prie ko

ačiū  wub.gif

manau, kad tau del skydliaukes hormonai issiderino g.gif issitirk tu ja nuodugniai, nueik pas endokrinologa,kad echoskopu paziuretu smile.gif bet cia tik mano nuomone,sekmes sulaukiant vaikeliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Wonderful @ 2009 12 09, 00:31)
manau, kad tau del skydliaukes hormonai issiderino g.gif  issitirk tu ja nuodugniai, nueik pas endokrinologa,kad echoskopu paziuretu smile.gif  bet cia tik mano nuomone,sekmes sulaukiant vaikeliu 4u.gif

siandien biskiuka pasidomejau, kas ta hipofunkcija... kaip bebutu keista, sitos ligos sau pagal simptomus nepritaikyciau schmoll.gif nors zinoma kiekvienam skirtingai buna. pries du metus tyriausi skydliauke, tuomet endrokinologai i mane pasiziurejo kaip i durna, tipo ieskancia ligu. o kraujuke tada tikrai buvo kazkokiu antikuniu daugokokai...
rytoj pranesiu, ar pasitvirtins jusu diagnozes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(VIN @ 2009 12 08, 17:18)
Sveikos, mergytes  4u.gif

gal kuri gudruole galetu ka nors gero pasakyti apie mano tyrimukus, kuriuos dariausi 5 cd?
Jie tokie:

Jau merginos viską pakomentavo, tik pastebėjau, kad LH gana mažas, galėtų ir didesnis būti. Santykis su FSH mažokas, idealu kai jis arti 1.
Atsakyti
Labutis. Gal galėtumėt pakomentuoti plačiau 21 CD darytus tyrimus:
prolaktinas 56,75 norma 100-496
progesteronas 1,2 norma 1,7-2,7
(ovuliacija visgi įvyko 25 CD)
matau, kad nenorma, bet ką tai galėtų reikšti?
Atsakyti