Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio miegelis. Viskas apie tai

Sveikos,

vakar iškilo toks klausimas. Tai pati neišsprendus, nusprendžiau paklaust jūsų smile.gif

Mano lėlytei 3,5 mėn. Puikiai gulamės vakare apie 23 val,, ryte pabūdrauja 1 valandžiukę ir pamiega iki kokios 11 val. Na per naktį išmiega 11 val. Miegam kol kas kartu. Nuo 9 ryto aš ją palieku vieną miegot, o pati einu į pirmą aukštą. Ir nepasigenda manęs.

Bet va dieną maniškė visai nemiega. Na per dieną gali nusnūst 30 min.ir toliau niekaip. Aišku, kai ji nešyklėje būna ar su vežimėliu supi, ar man ant kelių, tai tada miega. Bet kai tik bandai iš nešyklės ar nuo kelių vieną paguldyt, tai po 20-30 min atsibunda ir vsio. Vakar visą dieną namie prabuvau, su nešykle mažai nešiojau, ant kelių šiek tiek nusnūdo 30 min ir 20 min snūstelėjo žaisdama su žaisliukais. O vakare piktutė, nei maudytis nenori, nei masažo (ką šiaip mėgsta)

Tai pagaliau klausimas - ar reiktų man vaiką tam tikrą valandą dieną bandyt užmigdyt ilgo miego? T.y. specialiai nešiot, pasupt, kad įmigtų?, Ar vaikas pats užmiega, kada jam reikia ir nereikia nieko kištis?

Ačiū visoms už nuomones smile.gif
Atsakyti
sveika 4u.gif

is savo patirties galiu pasakyti, kad geriausia isiklausyti i pacio vaiko poreikius, kada matai jog ji jau nori miegelio (trina akytes, zirzia, ziovauja ir t.t.) tada ir guldyk. pastovus ritmas su laiku nusistoves mirksiukas.gif as seniau irgi bandziau vaika isprausti i savo remus, guldydavau diena tuo paciu metu, nors ir ji nlb noredavo dar miego doh.gif tai tik prasinervindavome abi ir viskas...vaikas auga ir jo ritmas niekada nera pastovus, karts nuo laiko vis keiciasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ceponke @ 2010 04 29, 11:49)
Sveikos,

vakar iškilo toks klausimas. Tai pati neišsprendus, nusprendžiau paklaust jūsų smile.gif

Mano lėlytei 3,5 mėn. Puikiai gulamės vakare apie 23 val,, ryte pabūdrauja 1 valandžiukę ir pamiega iki kokios 11 val. Na per naktį išmiega 11 val. Miegam kol kas kartu. Nuo 9 ryto aš ją palieku vieną miegot, o pati einu į pirmą aukštą. Ir nepasigenda manęs.

Bet  va dieną maniškė visai nemiega. Na per dieną gali nusnūst 30 min.ir toliau niekaip. Aišku, kai  ji nešyklėje būna ar su vežimėliu supi, ar man ant kelių, tai tada miega. Bet kai tik bandai iš nešyklės ar nuo kelių vieną paguldyt, tai po 20-30 min atsibunda ir vsio. Vakar visą dieną namie prabuvau, su nešykle mažai nešiojau, ant kelių šiek tiek nusnūdo 30 min ir 20 min snūstelėjo žaisdama su žaisliukais. O vakare piktutė, nei maudytis nenori, nei masažo (ką šiaip mėgsta)

Tai pagaliau klausimas - ar reiktų man vaiką tam tikrą valandą dieną bandyt užmigdyt ilgo miego? T.y. specialiai nešiot, pasupt, kad įmigtų?, Ar vaikas pats užmiega, kada jam reikia ir nereikia nieko kištis?

Mano dukryte taip pat taip elgiasi, tai as diena bandaununesti j i tamsu kambry, ta paty kur miega nakty, paguldau, pati atsiguliu salia, paglostau jai galvyte, palaikau uz rankytes ir uzmiega.aisku, vaikiukas turi buti pamaitintas ir sausas...kai uzmiega, palieku viena ir taip ismiega apie 2 valandas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(masaliukas @ 2010 04 29, 12:47)
Mano dukryte taip pat taip elgiasi, tai as diena bandaununesti j i tamsu kambry, ta paty kur miega nakty, paguldau, pati atsiguliu salia, paglostau jai galvyte, palaikau uz rankytes ir uzmiega.aisku, vaikiukas turi buti pamaitintas ir sausas...kai uzmiega, palieku viena ir taip ismiega apie 2 valandas rolleyes.gif

Matyt reiks ir man stebet, kad kai mergyte prades snausti, nest miegot ja i miegamaji, kur ir nakti miega. Kad pailsetu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(masaliukas @ 2010 04 29, 12:47)

Bet tiesa, as visad stengiaus, kad diena ji miegotu sviesiai ir prie iprasto namu triuksmo. Nes kazkur skaiciau, kad vaikas turi suprast, kad diena miega ir nepainiotu dienos miego su naktiniu. Ar cia nesamone?
Atsakyti
Tai jusu vaikas nakti labai gerai ismiega, tai gal uztenka tiek miego, leiskit jai miega kad ir trumpais intervalais pamiegoti.
Diena as vaika migdau sviesiam kambary, specialiai jo netamsinu, net zaliuzes buna atidarytos. O miegoti jis diena eina tada kai pradeda akutes trinti, apimu ji nesuosi pas save i lova, duodu kruti ir jis bevalgydamas uzmiega, tada ji taip ir palieku.
Atsakyti
Kai vaikas augs, ilges budravimo laikas ir ilges miego laikas. Gi is pradziu miega po n kartu po 15-30 min, veliau miegos tris kartus, dar veliau du, o paskui tik viena karta dienoj. Ir tas miego laikas ilges. Toks augimas ir niekaip akiu neuzspausi, jei vaikiukas pats nenori.
Atsakyti
QUOTE(ceponke @ 2010 04 29, 11:49)
Sveikos,

Bet  va dieną maniškė visai nemiega. Na per dieną gali nusnūst 30 min.ir toliau niekaip. Aišku, kai  ji nešyklėje būna ar su vežimėliu supi, ar man ant kelių, tai tada miega. Bet kai tik bandai iš nešyklės ar nuo kelių vieną paguldyt, tai po 20-30 min atsibunda ir vsio. Vakar visą dieną namie prabuvau, su nešykle mažai nešiojau, ant kelių šiek tiek nusnūdo 30 min ir 20 min snūstelėjo žaisdama su žaisliukais. O vakare piktutė, nei maudytis nenori, nei masažo (ką šiaip mėgsta)

mazas vaikas turi miegoti daug ir diena.Nesupkit,nenesiokit,paguldykit i lovyte kai nores miego.Atsigulkit saliai,galvyte paglostikit.Priprato jusu lelye,kad ja suptu ,nesiotu uz tai taip ir yra.Kol maza dar bandykit atpratinti,bus sunku,bet imanoma.Nesupiau nei vieno savo vaiko.Ant ranku ir nemigdziau,nu nebuvo tokio poreikio.Jeigu eina miegoti nakciai 23 val,tai paskutini miegelis turi buti nors pusvalandi apie 20val,gali ir 21 val.Tada ramiai ir numaudysite ir pamasazuosite.Atpratinkite nuo supimo,nesiojim ir t.t.sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dumza @ 2010 05 02, 23:34)
mazas vaikas turi miegoti daug ir diena.Nesupkit,nenesiokit,paguldykit i lovyte kai nores miego.Atsigulkit saliai,galvyte paglostikit.Priprato jusu lelye,kad ja suptu ,nesiotu uz tai taip ir yra.Kol maza dar bandykit atpratinti,bus sunku,bet imanoma.Nesupiau nei vieno savo vaiko.Ant ranku ir nemigdziau,nu nebuvo tokio poreikio.Jeigu eina miegoti nakciai 23 val,tai paskutini miegelis turi buti nors pusvalandi apie 20val,gali ir 21 val.Tada ramiai ir numaudysite ir pamasazuosite.Atpratinkite nuo supimo,nesiojim ir t.t.sekmes 4u.gif

Drisiu pasakyti, kad nesate teisi del kaiko. Siaip jau tai maziukus rekomenduojama supti, nes supimas duoda daug naudos vaikuciui. Nors gali buti, kad ne visi jaucia poreiki tam. Velgi, kaip ir visose kitose situacijose abiausiai viskas nuo vaiko priklauso. O siaip tai tas vaikutis tikrai pakankamai isismiega. Mano mazutis niekada tiek val. neismiegodavo per visa para.

Atsakyti
siaip tai jis uzmigdavo be jokiu daineliu, supimu. Daba nusipirkom manieza, tai jame pasikabina antras aukstas ir jis siunuoja viduje, tai trupuri pajudini ir to uztenka. Turim jau rezima, kad apie 21 val. jis jau ruosiasi miegeliui, o 6 val. ryte atsikelia. Diena 3 valandas po lauka pavezioju (turim savo kiema), tai vat tiek ir uztenka jam miegelio, o siaip tai megsta ir pats su zaisliukais pazaist, o pribarskejas uzmiega pats biggrin.gif
Atsakyti
Mielos, mamytes.

Savo turteli turiu dar tik dvi savaites su puse, o jau kankinames del miegelio. Niekaip nesuprantu: nakciai uzmiega apie 22-23 val., pabunda pavalgyti po kokiu 4-5 val., tada su vyru pakaitomis per kokia valanda uzmigdom, tai vel numinga kokias 3-4 val. Ryte kai atsibunda pamaitinu savo lovoje ir ten pasilieku, kad dar pamiegotu. Tai iki 12 val. po maitinimo ismiega. O jau po to prasideda baisioji dalis: akys dideles, dairosi, paskui lyg ir miegelio uzsinori, bet neuzmiega, pradeda verkti. Ir taip visa diena iki velaus vakaro. Numiega tik isvzta i laukuti. Nei nesiojimas, nei dainavimas, nei glostymai nepadeda. Gal kas nors susidurete su tokia problema? Gaila savo kudikio labai, nes matau, kad kankinasi.
Atsakyti
QUOTE(dilami @ 2010 05 03, 23:00)
Mielos, mamytes.

Savo turteli turiu dar tik dvi savaites su puse, o jau kankinames del miegelio. Niekaip nesuprantu: nakciai uzmiega apie 22-23 val., pabunda pavalgyti po kokiu 4-5 val., tada su vyru pakaitomis per kokia valanda uzmigdom, tai vel numinga kokias 3-4 val. Ryte kai atsibunda pamaitinu savo lovoje ir ten pasilieku, kad dar pamiegotu. Tai iki 12 val. po maitinimo ismiega. O jau po to prasideda baisioji dalis: akys dideles, dairosi, paskui lyg ir miegelio uzsinori, bet neuzmiega, pradeda verkti. Ir taip visa diena iki velaus vakaro. Numiega tik isvzta i laukuti. Nei nesiojimas, nei dainavimas, nei glostymai nepadeda. Gal kas nors susidurete su tokia problema? Gaila savo kudikio labai, nes matau, kad kankinasi.

Na reiks laukutyje vaikscioti 4 valandas, kad miegotu. Mano kaimynkai taip buvo, tai ar lietus, ar saule, ji su vezimeliu po 4 val. isbudavo lauke, nes balkone nemiegodavo mazyle. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dilami @ 2010 05 03, 21:30)
Mielos, mamytes.

Na, jus dar labai mazuciai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Gal pilveli skauda ar pucia kudikeliui? Musiskis irgi labai verkdavo dienom, su siaubu laukdavau naujos dienos, bet su laiku viskas susitvarke ir dabar ir diena pamiega ilgiau. As manau, kad tiesiog reikia kantriai pralaukti si laikotarpi, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti