Įkraunama...
Įkraunama...

Kugelis

QUOTE(giedrumelis79 @ 2014 06 24, 16:07)
sveiki,sakykit,noriu bandyti kepti kugeli jau is svieziu bulviu,kazin dar neperanksti,ar pavyktu jau? ar nebus perskystas? labai jau noriu kugelio arba bulviniu blynu ax.gif  g.gif laukiu pasisakymu,gal kas jau bandet?


mes jau ragavom bulviniu blynu is svieziu bulviu, gavosi puikiai bigsmile.gif tad manau kugelis irgi iseitu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(baste @ 2014 06 25, 17:08)
mes jau ragavom bulviniu blynu is svieziu bulviu, gavosi puikiai  bigsmile.gif  tad manau kugelis irgi iseitu  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif gavosi puikiai,siandien kepiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(forestberry @ 2014 02 22, 17:04)
Visada kai kepam kugeli, sudega dugnas ir virsus, tai nebedaug jo belieka. Kepam dujinej orkaitej, gal elektrinej kitaip butu, gal galit patarti ka nors kad taip neatsitiktu?

Geriau ilgiau, nei per karštai. Nu, prisukit karštį doh.gif ir kantrybės. Aš tai jį padarau iš kart po pusryčių ir britvonuose lėtai troškinu. Skaniausias būna ... vakarienei, nors ir pietums jau galima. Dujų, žinoma, išdega. Nu bet gi ne kasdien... blush2.gif Niekad neprisvyla.
Papildyta:
QUOTE(gurmans @ 2013 05 20, 17:33)
thumbup.gif Sita vieninteli  kepimo buda ir teradau,tik man jis netinka  4u.gif .Na teks paciai kazkaip sumastyti kaip issikepti zarijose ,nekasant zemes,ir nekuriant lauzo 8 valandas  biggrin.gif .

Įdomu būtų sužinoti, kaip pavyko ir ar pavyko. Kažkodėl įtariu, kad be užkasimo ir 8 val kūrenimo nieko nebus. Kugelis gi turi sušust. Jau paprasčiau, greičiau, patogiau ir pigiau, mano manymu - įprastinė orkaitė biggrin.gif O ir iš to laužo, manau, egzotikos jokios neišpešit, išskyrus vargą (pramogą šitiek laiko romantiškai kurstit laužą biggrin.gif ) Dūmų kvapo vargu ar įgaus, nes reikia uždangstyti gerai, antraip valgysit traškų (su žemėm ir pelenais). Ir... dūmai į viršų kyla. O kugelis tai apačioj. Nu, ką aš žinau... Aš tai jokio noro neturėčiau tiek terliotis... Kur kas paprasčiau išsikepti namie, susidėti britvonus tarp patalų ir laikraščių ir nusivežus į gamtą ten atsipūtus romantiškai pavalgyti prie laužo. Nereiks nė knistis suodiniems po pelenus. biggrin.gif
Atsakyti
Mes jau kepėm kugelį iš šviežių bulvių, ir blynus smile.gif Buvo laaabai skanu smile.gif Iš pradžių bijojau, galvojau svils labai, bet gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(forestberry @ 2014 02 22, 16:04)
Visada kai kepam kugeli, sudega dugnas ir virsus, tai nebedaug jo belieka. Kepam dujinej orkaitej, gal elektrinej kitaip butu, gal galit patarti ka nors kad taip neatsitiktu?

apatineje lentynoje idekite inda su vandeniu,o inda su kugeliu mazdaug ties viduriu ,taip kugelis gauna ir kaitros ir dregmes thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grazina37: 30 liepos 2014 - 06:19
Kepu kugelį su kulšelėm, per daug prisitarkavau bulvių ir norėjau viską sutalpinti. tai pridėjau į formą su kaupu. dabar kepa,kugelis kyla ir skystis bėga per kraštus doh.gif . Visi riebalai išbėję skardoje... Tikiuosi,kad bent skanus bus.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2014 09 06, 17:24)
Kepu kugelį su kulšelėm, per daug prisitarkavau bulvių ir norėjau viską sutalpinti. tai pridėjau į formą su kaupu. dabar kepa,kugelis kyla ir skystis bėga per kraštus  doh.gif . Visi riebalai išbėję skardoje... Tikiuosi,kad bent skanus bus.

man tas pats buvo,pilni namai dumu, diedas rekia ka darau sad.gif pabandykite subadyti dantu krapstuku ir dangti nukelkite kazkiek pasmuks, bet siaip ir man taip buve. linkiu skanaus kugeliuko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2014 09 06, 18:00)
man tas pats buvo,pilni namai dumu, diedas rekia ka darau sad.gif pabandykite subadyti dantu krapstuku ir dangti nukelkite kazkiek pasmuks, bet siaip ir man taip buve. linkiu skanaus kugeliuko 4u.gif

Ačiū die,kad kugelis buvo skanus,gavosi toks skystokas, kaip čia kažkas jau rašė, bet labai skanus. Aš kepu be dangčio, tai ir nuimti nebebuvo ką. Šiaippas mane dūmų nebuvo, nes viskas subėgo į skardą,ant ugnies nepateko. Bet kikia baisi visa orkaitė doh.gif doh.gif doh.gif viskas nutaškyta riebalais, tai turėjau ką veikti savaitgaly
Atsakyti
Mes irgi labai megstam kugeli, daznai kepu su vistiena, cenakiniuose induose. Aisku,daugiau indu plovimo, bet taip mums skaniau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2014 07 30, 06:17)
apatineje lentynoje  idekite inda su vandeniu,o inda su kugeliu mazdaug ties viduriu ,taip kugelis gauna ir kaitros ir dregmes  thumbup.gif



mano patirtis sako, kad viskas priklauso nuo indo kuriame kepi. kepiau anksciau stikliniuose ir kitokiuose , tai sukrisdavo arba pridegdavo, arba sausas buvo, o paskui dovanu gavau toki spizini troskintuva. Tai dabar ziauriai skanus, biski apskrides, bet nesudeges, iskyla kaip pyragas ir nesukrenta.
Atsakyti
QUOTE(pempe @ 2014 09 17, 02:33)
mano patirtis sako, kad viskas priklauso nuo indo kuriame kepi. kepiau anksciau stikliniuose ir kitokiuose , tai sukrisdavo arba pridegdavo, arba sausas buvo, o paskui dovanu gavau toki spizini troskintuva. Tai dabar ziauriai skanus, biski apskrides, bet nesudeges, iskyla kaip pyragas ir nesukrenta.

kepu stikliniame inde - viskas puikiai. Nors šiaip mano orkaitėje viskas pridega iš apačios schmoll.gif
Atsakyti
Aš kepu tokį:
Sutarkuotos bulvės (didesnioji dalis), morkos (mažesnė dalis), užplikau karštu pienu, supilu kepintus spirgučius su svogunu ir druskytė.
Atsakyti