1 temai užsidarius, prašome apie kugelį toliau diskutuoti šitoje temoje. Senoji tema prieinama čia:
1 tema
Gardaus kugelio!
Ačiū,bea
Labai norėčiau,kad kas pasidalintų patirtim kaip gaunasi kugelis su moliūgu,recepttukų kokių išbandytų.Ir dar-kaip kepti viduje su faršu?Faršąreik dėt apkepintą ar žalią

Labai norėčiau,kad kas pasidalintų patirtim kaip gaunasi kugelis su moliūgu,recepttukų kokių išbandytų.Ir dar-kaip kepti viduje su faršu?Faršąreik dėt apkepintą ar žalią

QUOTE(Naminė @ 2009 11 27, 18:50)
Ačiū,bea

Naminė

Dar labai man derėjo prie varškės peletrūnas.
Bulvių tarkius aš,plikinau pienu,moliūgą maišiau su kiaušiniuu.Viską sluoksniavau
Viršutinis sluoksnis buvo bulvių tarkių. Viršų,kaip visad aš apdedu sviesto gabaliukais jis man gražiai gelsvai apkepa.
Antra,kugelį su faršu aš jį apkepu ir dedu nemažą sluoksnį svogūnų,kuriuos žalius sumaišau su grietine.
Gal kitos forumietes turės kitoių varijantų.Skanaus kugelio

sveikos
ar deti kiausini ar ne? ka jis duoda kugeliui?

as tai nededu kiausinio
nemanau,kad jis reikalingas..

kEPIAU IR AŠ PAGALIAU KŪGELĮ
. Mano MV labai nemėgsta bulvinių lietuviškų patiekalų, bet.. pagyrė ir paprašė pakartoti, man tai didžiausias įvertinimas.
Į tarkius įdėjau kiaušinį, puse st. grietinė, pusė st. verdančio pienuko, keptų svogūnų, lašinukų ir kumpio. Ant viršaus padėjau sviestuko.
Ačiu mergaitėms už patarimus

Į tarkius įdėjau kiaušinį, puse st. grietinė, pusė st. verdančio pienuko, keptų svogūnų, lašinukų ir kumpio. Ant viršaus padėjau sviestuko.
Ačiu mergaitėms už patarimus

QUOTE(Emerencija @ 2009 11 29, 23:58)
tos, kurios kepat su kiaulės koja, dedat virtą kaulės koją, ar žalią?
Jei žalią, tai kaip tą koją apdorojat? į kiek dalių supjaustot?
Kojos su odele parduodamos, tai nulupat odą?
ir su kaulais dedat ?
atsiprašau, iš manęs ne kokia virėja tai ir klausimai tokie

Jei žalią, tai kaip tą koją apdorojat? į kiek dalių supjaustot?

Kojos su odele parduodamos, tai nulupat odą?

atsiprašau, iš manęs ne kokia virėja tai ir klausimai tokie

I kugeli kiaules kojas geriau deti virtas, jos ilgai verda,todel kugelyje nespes issitroskinti,bent jau gerai apvirti reikia.O dedasi jos su oda

Bulvių kugelis su rūkyta kiaulės galva
reikia bulvių,
rūkytos kiaulės galvos,
pora kiaušinių,sviesto arba aliejaus,
stiklinė pieno,,morka svogūnas,
lauro lapelių
Sukapotą išmirkyta kiaulės galvą,nuplauname dėti į puodą ir virti su daržovėmis,bei lauro lapais.,kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų.Atsiskyrusią mėsytę reikia supjaustyti gabaliukais.
Bulbių tarkius užplikyti karštu pienu,supilti sviestą,plaktus kiaušinius,pasūdyti ir gerai is maišyti.
Kepimo formą gerai istepti sviestuku supilti tarkius mesytę ir vėl sluoksniuoti.
Viršutinis sluoksnis tarkių.
Kepti 45min.
Retsykiais palaistyti sviestuku.
Tiekti galima su grietine.
Skanaus
reikia bulvių,
rūkytos kiaulės galvos,
pora kiaušinių,sviesto arba aliejaus,
stiklinė pieno,,morka svogūnas,
lauro lapelių
Sukapotą išmirkyta kiaulės galvą,nuplauname dėti į puodą ir virti su daržovėmis,bei lauro lapais.,kol mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų.Atsiskyrusią mėsytę reikia supjaustyti gabaliukais.
Bulbių tarkius užplikyti karštu pienu,supilti sviestą,plaktus kiaušinius,pasūdyti ir gerai is maišyti.
Kepimo formą gerai istepti sviestuku supilti tarkius mesytę ir vėl sluoksniuoti.
Viršutinis sluoksnis tarkių.
Kepti 45min.
Retsykiais palaistyti sviestuku.
Tiekti galima su grietine.
Skanaus

QUOTE(Naminė @ 2009 11 27, 18:50)
Ačiū,bea

As dedu zalia.Sluoksnis teslos,tada sluoksnis farso su prieskoniais ir ant virsaus teslos (zodziu farsas per viduri)

Papildyta:
QUOTE(vilmaamliv @ 2009 11 29, 13:49)
As dedu,nezinau ka duoda

QUOTE(due drops @ 2009 11 30, 09:56)
As dedu zalia.Sluoksnis teslos,tada sluoksnis farso su prieskoniais ir ant virsaus teslos (zodziu farsas per viduri)
Taigi tarkių masė skysta,tai tas faršas neprasmenga

QUOTE(Naminė @ 2009 11 30, 16:17)
tikrai neprasmenga,labai skaniai gaunasi