Įkraunama...
Įkraunama...

Kugelis

O su varške kas nors kepate? rolleyes.gif

Aš mėginau kepti: sluoksnis tarkių (na ten su visais reikiamais priedais + spirgučiai), tada plonas sluoksnis varškės ir vėl tarkiai. Nžn., mano vyrui (mėsėdžiui) nelabai patiko, o ir pačiai kažkaip nei tai kugelis, nei tai cepelinai su varške biggrin.gif

Skaičiau dar, kad galima varškę sumaišyti su tarkiais. Įdomu, kaip gaunasi mastau.gif
Atsakyti
neteko bandyti su varške sluoksniuoti, bet šiaip cepelinų varškinių labai senai bevalgiau - reikės kada prie retos progos išbandyti thumbup.gif

esu bandžiusi dėti morkų sluoksnį- toks įdomus netradicinis salstelėjęs kugeliukas gaunasi, maniškiui labai patikdavo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Alba_ @ 2012 10 18, 15:27)
Skaičiau dar, kad galima varškę sumaišyti su tarkiais. Įdomu, kaip gaunasi  mastau.gif

Mano bendradarbes zemaites kepa taip kugeli,isbandziau ir as- wub.gif purus,minkstas ir varskes visai nesijaucia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Divia @ 2012 10 18, 19:03)
Mano bendradarbes zemaites kepa taip kugeli,isbandziau ir as-  wub.gif  purus,minkstas ir varskes visai nesijaucia  thumbup.gif

ir aš taip kepu kai tik užsilieka varškės..skanus,purus ir minkštutėlis smile.gif
Atsakyti
Mano megstamiausias kugelis cenakuose arba stikliniam puode ir toks kurio neatpjausi o reikia su saukstu det, skystas. Dedam mazdaug trecdali viso kiekio pieno, kad gautusi skystas ir dar visa laik dedam vistienos prieskonius (man ypac skanu Santa Marijos Meksikietiski). Vienas is skaniausiu patiekalu, eisiu siandien gamint wub.gif As bent jau visa laik dedu viena kiausini ant kepimo puodo, bet ziuriu kitos nededa, tai gal siandien reiks be kaiusinio pabandyt, bet man kazkaip ir su kiausiniu gaunasi labai minkstas/skystas, tai vis pabijau eksperimentuot. Dauguma raso nedengia kugelio kad apskrustu, bet man tai jis visada apskrunda net uzdengtas, o cenakuose net per daug, reiks bandyt siandien gal ant mazesnes temperaturos kept ir trumpiau, nes kai puse kugelio cenake prisviliukas tai ir nelabai kas. Is kart valgant tai skanu tie mapskrudimai, bet sildant tai jie man labai neskanus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 21 kovo 2013 - 14:44
QUOTE(Vicious_L @ 2013 03 21, 15:17)
Mano megstamiausias kugelis cenakuose arba stikliniam puode ir toks kurio neatpjausi o reikia su saukstu det, skystas. ............bet man tai jis visada apskrunda net uzdengtas, o cenakuose net per daug, reiks bandyt siandien gal ant mazesnes temperaturos kept ir trumpiau, nes kai puse kugelio cenake prisviliukas tai ir nelabai kas. Is kart valgant tai skanu tie mapskrudimai, bet sildant tai jie man labai neskanus

Vieną kartą kepiau čenakuose, gavosi skaniai, bet tikrai kažkiek prikepę ir po to labai sunku juos išplauti, vien dėl to daugiau nebekepsiu...gal bigsmile.gif
Atsakyti
Kepimo indus visada iskloju kepimo rankove, nebereikia plauti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2013 03 21, 18:18)
Vieną kartą kepiau čenakuose, gavosi skaniai, bet tikrai kažkiek prikepę ir po to labai sunku juos išplauti, vien dėl to daugiau nebekepsiu...gal  bigsmile.gif

Mes visada kai kepam kugeli stikliniuose ar moliniuose induose isjunge palaikom dar 10-20 minuciu orkaiteje, tada ir kugelis buna zymiai skanesnis, tolygiau dregme pasiskirsto ir prisviliukai atlimpa nuo indo. Nors siaip vis vien cenakus reik siek tiek pamirkyt, nes virsus ir dangtelis vis vien lieka apskrudes.

Mano turbut vienas is megstamiausiu patiekalu. Siandien vel eisiu kept, tracia diena is eiles. jau turbut ketvirta nebesinores, juolab kad su rankom tarkuoju, tai ir kepu vienam pavalgymui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vicious_L: 22 kovo 2013 - 12:58
QUOTE(Vicious_L @ 2013 03 22, 13:56)
Siandien vel eisiu kept, tracia diena is eiles. jau turbut ketvirta nebesinores...

bigsmile.gif Kad ir kaip megstu, bet tokio lygio dar nepasiekiau biggrin.gif
Atsakyti
Uzvakar kepiau pietums kugeli neturejau pieno tai vietoj jo nemazai ipyliau kaimiskos grietines dar gausiai rukintu spirguciu su svogunu pakepinau,druskos pipiru ir kepiau uzdengusi bleka su folija gavosi labai skanus minkstas thumbup.gif pries baigiant kepti nuemiau folija,kad kugelis apskrustu smile.gif
Atsakyti
gal pasikartosiu bet eile metu darau paprastai, aisku dar cia nauienu pasisemiu smile.gif
bulviu is akies sutarkuiju, pilu kokia apie 1 litra pieno ji uzverdu pries tai, aisku kuo daugiau pieno tuo skaniau, tada 1 kiausinis, siek tiek drsukos pagal skoni reikia butinai ragauti, ir spirgiuku rukytu su svoguneliu apkepytu. Viskas. Cianakines istepam rankele aliejum ir pilam mase, o pabaigoj labai tinka sviestuko ant virsaus uzdet jei matot kad svyla ar riebaliuko truksta, ech nepatikesit sita geri valgau viena nors esam 4 asmenu seima doh.gif viena sau nekepsiu kepu 6 cenakines arba stiklini inda su dangciu tada valgau kol atsivalgau o visa kita suniukui nes seima nemegsta, o man rodos valgycia ir valgycia 4u.gif
Atsakyti
Įdomu, kokioje temperatūroje ir kiek laiko kepate kugelį?
Atsakyti