Įkraunama...
Įkraunama...

Kugelis

QUOTE(Neryte @ 2009 11 30, 09:44)
I kugeli kiaules kojas geriau deti virtas, jos ilgai verda,todel kugelyje nespes issitroskinti,bent jau gerai apvirti reikia.O dedasi jos su oda  biggrin.gif ,tik reikia gerai isvalyti tarpupirscius,apskusti arba pasvilinti virs dujines plaukelius.Paskui priklausomai nuo kugelio storio gali jas pasmulkinti arba deti cielas.Skanaus  mirksiukas.gif



ačiū 4u.gif šiandien gaminu kūgelį ir einu virt tuomet 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 11 30, 16:09)
ačiū 4u.gif  šiandien gaminu kūgelį ir einu virt tuomet  4u.gif

Sekmes,parasyk kaip pavyko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Neryte @ 2009 11 30, 16:22)
Sekmes,parasyk kaip pavyko  mirksiukas.gif



Labai skanus gavosi, vyras valgė ir gyrė thumbup.gif pasakė, kad neatsimena kada tokį skanų valgė thumbup.gif laugh.gif

Dariau pagal savo fantaziją, priskaičiusi visų jūsų patarimų biggrin.gif

dėjau kiaušinius, grietinės, pieno, apvirtas kiaulės kojas, svogūnus apkepinau aliejuje ir įdėjau biggrin.gif

ačiū labai, pavyko yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute32 @ 2009 11 30, 14:23)
tikrai neprasmenga,labai skaniai gaunasi thumbup.gif ,esu jau nekarta kepus ir seimyna labai skaniai valgo thumbup.gif

Būk gerutė,parašyk čia savo receptuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Emerencija @ 2009 11 30, 21:59)
Labai skanus gavosi, vyras valgė ir gyrė  thumbup.gif pasakė, kad  neatsimena kada tokį skanų valgė  thumbup.gif laugh.gif

Dariau pagal savo fantaziją, priskaičiusi visų jūsų patarimų  biggrin.gif

dėjau kiaušinius, grietinės, pieno, apvirtas kiaulės kojas, svogūnus apkepinau aliejuje ir įdėjau  biggrin.gif

ačiū labai, pavyko  yahoo.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2009 12 01, 10:28)
Būk gerutė,parašyk čia savo receptuką mirksiukas.gif

labai paprastai viskas darosi.paruosiam tarki kaip ir paprastam kugeliui,sutarkuojam bulves,imusu kiausini,druskos,pakepinu svoguna ir supilu su visu aliejum i tarkius ir biski pienuko,ir sumaisom viska.o farsa ruosiu irgi paprastai,farso,megiamu prieskoniu,kiausini imusu,svoguna patarkuoju su smulkia tarka(bet jo nebutina det),druskos,ir sumaisom.a po to i kepimo inda,mes vadinam bleta blush2.gif ,ipilu biski aliejaus,ir puse kiekio tarkio ir po to isdelioju plonai farsa,ir paskui vel uzpilu tarkio ir kepu gera valanda.ir mum laaaaabai skanu.tikiuosi kad pameginsit ir patiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute32 @ 2009 12 01, 14:35)
labai paprastai viskas darosi.paruosiam tarki kaip ir paprastam kugeliui,sutarkuojam bulves,imusu kiausini,druskos,pakepinu svoguna ir supilu su visu aliejum i tarkius ir biski pienuko,ir sumaisom viska.o farsa ruosiu irgi paprastai,farso,megiamu prieskoniu,kiausini imusu,svoguna patarkuoju su smulkia tarka(bet jo nebutina det),druskos,ir sumaisom.a po to i kepimo inda,mes vadinam bleta blush2.gif ,ipilu biski aliejaus,ir puse kiekio tarkio ir po to isdelioju plonai farsa,ir paskui vel uzpilu tarkio ir kepu gera valanda.ir mum laaaaabai skanu.tikiuosi kad pameginsit ir patiks ax.gif

Būtinai pamėginsiu ir parašysiu.Tik dar įdomu-faršą reik trupinti,ar padaryt skystesnį ?
Atsakyti
QUOTE(Naminė @ 2009 12 01, 17:37)
Būtinai pamėginsiu ir parašysiu.Tik dar įdomu-faršą reik trupinti,ar padaryt skystesnį ?

galit i farsa biski vandenuko ipilt,ziurint koks farsas.as tai kiaulienos perku.ir tokius kaip kotletukus delne padarau ir sudedu viena salia kito ant to tarkio,kad gautusi vientisa farso mase.nezinau kaip kitaip,aiskiau papasakot blush2.gif
Atsakyti
Įįsiterpsiu ir aš į jūsų pokalbį, sudominot kugeliu su faršu bigsmile.gif Būtinai reikės pabandyti, tik aš visuomet truputį nuspaudžiu tarkius ir užpilu karštu pienu tokiu pačiu kiekiu kiek nusispaudė. Tuomet kugelis būna švelnesnis. Pabandykite 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapute32 @ 2009 12 01, 16:12)
galit i farsa biski vandenuko ipilt,ziurint koks farsas.as tai kiaulienos perku.ir tokius kaip kotletukus delne padarau ir sudedu viena salia kito ant to tarkio,kad gautusi vientisa farso mase.nezinau kaip kitaip,aiskiau papasakot blush2.gif

Viskas labai aišku 4u.gif Ačiū
Atsakyti
QUOTE(*@ukselio*mamyte* @ 2009 11 29, 20:14)
as tai nededu kiausinio  schmoll.gif  nemanau,kad jis reikalingas..

kaži ką kulinarės pasakys... g.gif ką kiaušinis duoda? tik suriša? o ar nekeitina jsi kugelio? g.gif blush2.gif

aš savaitgalį dariau kugelį bemaž perpus su cukinija, užplikiau verdančiu pienu maišytu su išlydytų sviestu, prieš tai dar įmušiau kiaušą, dėjau porą v.š manų kruopų.. (kaži ar jos čia reikalingos???) g.gif
druskytės, svogūnų įtarkavau, pipiriukų, mairūnų , bulvių prieskonių..
ir gavos toks košė makalošė kaip kad MB mėgsta, tai jau patenkintas wub.gif
o nuo cukinijos spalva thumbup.gif

o dar klausimukas specėms|: ar varškę reik prieš tai sublenderiuot? ir ar ta varškė plika akim pastebima iškepus???? 4u.gif
ačiū už ats, nes MB nemėgsta naujovių ax.gif
Atsakyti
As paskaicius sios temos pagaliau supratau, kaip iskepti skanu kugeli blush2.gif
Paskutini syki kepiau taip:
didelis bliudas tarkuotu bulviu (~2kg gal)
2 dideli svogunai (tarkuojam su bulvem)
1.5 stiklines virinto (karsto pieno)
3 kiausiniai
druskyte, prieskoniai (pagal skoni)

Nu gavosi super skanus thumbup.gif Visa seimyna valge ir gire blush2.gif Kepiau toki nestora dideleje skardoje, kazkur ~3cm. Labai minkstutis ir purus gavosi wub.gif
Atsakyti