QUOTE(rolanda @ 2009 12 04, 22:51)
sveiki, o kokia tešlą darai ir kaip šiuos kepinius papuoši. Aš taip pat noriu pasidaryti. Dėkui.
Sveika,
pats receptas: kalediniai meduoliai
1 kg miltų, 500g medaus, 300g cukraus, 200g sviesto, 100g kakavos, 4 kiaušiniai, 2 šaukštai sodos, po šaukštelį maltų gvazdikėlių, cinamono, citrinos žieveles, druskos
Glajus 250g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, šaukštas citrinų sulčių
gamyba;
cukrų, medų, sviesta į puodą ir ištirpinti viską viską, kol bus tirpu ir palikti iki kol bus vos šilta ir kad vėl nesukietėtų
kitame inde sumaišyti miltus, soda, prieskonius, žievelę, keturis kiaušinius, kakavą. supilti ta atšalusią medaus-cukraus-sviesto masę ir minkyti, jei reikia pridėti dar miltu, kol bus pakankamai kieta. kočioti ir statyti sienas ir t.t. kepti 220laipsniuose 10min.
iškeptus atvėsinti, paimti daug irisu sudėti į bliudeli, bliudeli i bliudeli su vandenėliu ir tą vandenį užvirti, irisiukus ištirpdinti ir jais tada lipdyti atvėsusias sienas, stogą ir viską ką sugalvosi, dar galima i pagalba pasikviesti dantų krapštukų.
kai viskas išdžius atvės pasidaryti ta glajų ir pagal fantaziją užpilti kur norisi (tik labai gerai išplakti reikia)
namelio pabaiga
Nezinau, gal cia per daug prirasiau ir mane pratrins, o gal man pasiseks

Skanaus