Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos?! 3 tema

EVOY- kazkaip iki siol buvau isitikines, kad dalyvauju forumuose tik aiskiai nusistates toleruoti kitu pasirinkimus ir jeigu ka rasau, tai apie savo supratima, o ne bandydamas kitiems pritaikyti.

Dauguma jusu minciu man suprantamos, bet gal siuo metu per daug jau skestame i pelke lotuliukas.gif

QUOTE(EVOY @ 2009 12 04, 17:47)
kai "išdaviau" masyviają statybą, staiga teko "persimesti" nuo standartinio kliento prie kiek labiau išprususio ir neturinčio nusistatymų

Paziurekit ka parasete, o as nieko nesakau, matot- darau progresa lotuliukas.gif

Gal griztam prie to kiek kainuoja nama pastatyti ir kodel vienu atveju kainuoja tiek, o kitu kitiek. As pvz. esu pasiruoses papasakoti kas kiek kainavo man ir kodel, jei tik kam idomu. Ir padiskutuoti, kodel kitiem kainavo kitiek. smile.gif

Peace!
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 12 04, 15:03)
Paziurekit ka parasete, o as nieko nesakau, matot- darau progresa lotuliukas.gif

Peace!

Vėl ištraukėte iš konteksto, ir iš ""švietiejiškos misijos", kuri nėra koks tai altruizmas, o turi aiškiai apibrėžtą tikslą- ištrinti besistatančiojo nusistatymų HDD", išvertėte į "jis vėl ką tai paniekino". Tiek to- tai gresia užsitęsti. Peace!
Atsakyti
labai panaši diskusija būtų 'kiek kainuoja iškepti picą' biggrin.gif

tai maždaug būtų galima diskutuoti ir nusidiskutuoti,
pradedant nuo to,
- šeimyninę, vidutinę ar vaikišką? (pas kiekvieną 'ėdrumas' skirtingas);
- storapadę ar plonapadę?
- vegetarišką ar mėsišką? o gal jūros gėrybių?
- su padažais ar be;
- picerijoje, ar patiems?
- iš savo užaugintų produktų, ar maximoje pirktų ? O gal iš ekologinio ūkio?

Tai kiek kainuoja pica, a? ax.gif Kodėl tau tiek daug kainavo , o man tiek mažai?
Maždaug tokio pat prasmingumo diskusija biggrin.gif

Pasirinkę bet kurį picos receptą, dauguma turi pagrindinį tikslą - numalšinti alkį . Svarbu kad jis būtų pasiektas sėkmingai smile.gif O receptų - tūkstančiai.

Ir diskusija bei palyginimai būtų prasmingi tik tuomet jei šalia kainos būtų visa picos 'receptūra',
o dar naudingiau jei pvz konkrečiu atveju būtų konkretus patarimas, kad pvz toje vietoje kur kažkas išleido 3x, kitas žinotų kaip išleisti 2x, pasiekiant tą patį rezultatą. Variantas 'išimk krevetes ir pakeisk jas krabų lazdelėmis' deja ne visada priimtinas. cool.gif
Atsakyti
oho kaip negraziai cia diskutuojat unsure.gif Velgi kazkaip diskusija nueina ne ta linkme g.gif

QUOTE(EVOY @ 2009 12 04, 10:34)

1.Banko paskola. Nieko čia blogo, jei viskas "su protu". Tik kad tas "su protu"- ne visada suveikia. Dažniausiai priežastis itin paprasta: namas statomas ne vien tik šeimos poreikių tenkinimui, bet ir savo kiek "papudruoto" statuso pristatymui visuomenėje- o tai didžiulis "priedas" prie galutinės statybos kainos.

2.Kaip žmogus pasistatė- tai jo reikalas. Jei gerai jaučiasi- nėra čia ką diskutuoti. Tik gal norėtųsi, kad savas pasirinkimas nebūtų pristatomas etalonu, ir "brukamas" kaip "privaloma" kitiems besistatantiems. Juk nėra jokių garantijų, kad "brangiau" visada reiškia tik "geriau". Galbūt, pasistatęs pigiau- prieš "nerdamas", paprasčiausiai tinkamai atliko "namų darbus"?

1. Del sito pritariu ir savo aplinkoje pazistu ne viena toki zmogu mirksiukas.gif
2. Vat ka norejau pasakyti nuo pradziu. O tai ka paryskinau, atitinka mano su vyru situacija. Metus laiko analizavom savo namuka isilgai ir skersai biggrin.gif Kalbejom ne su vienu technologu ir t.t. ir pan ir galiausiai kai viska issiaiskinom, pradejom statybas, to pasekoje matosi rezultatas.

Vienu zodziu, siulau baigti tas beletristikas, o gristi prie temos esmes. Kam rupi issipasakoti kiek kainavo vidaus irengimas su visom buitinem technikom, virtuviniais, lovytem, parketais, galit atidaryti kita tema, tada bus smagu paskaityti, nes cia netycia uzsukes zmogus, nelabai supras apie ka cia kalbama.
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 04, 18:16)
Vėl ištraukėte iš konteksto, ir iš ""švietiejiškos misijos", kuri nėra koks tai altruizmas, o turi aiškiai apibrėžtą tikslą- ištrinti besistatančiojo nusistatymų HDD", išvertėte į "jis vėl ką tai paniekino". Tiek to- tai gresia užsitęsti. Peace!

Klausykit EVOY, baigiam sitas linksmybes schmoll.gif Manau normaliai snekedami del daug ko sutartume, bet dabar gaunasi nepagristi narstymai- tai as siulau grizt prie temos. Istrinti nieko nenoriu, nes net neuzsiimu statybomis, todel neturiu tokio tikslo.

O turedamas nama esu laimingas nerealiai, nes pavyko igyvendinti svajone, bet tai su kainom nesusije.
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 12 04, 17:23)
Klausykit EVOY, baigiam sitas linksmybes schmoll.gif Manau normaliai snekedami del daug ko sutartume, bet dabar gaunasi nepagristi narstymai- tai as siulau grizt prie temos. Istrinti nieko nenoriu, nes net neuzsiimu statybomis, todel neturiu tokio tikslo.

O turedamas nama esu laimingas nerealiai, nes pavyko igyvendinti svajone, bet tai su kainom nesusije.

Butent didis.gif
Atsakyti
QUOTE(aistuzele @ 2009 12 04, 18:59)
Metus laiko analizavom savo namuka isilgai ir skersai  biggrin.gif Kalbejom ne su vienu technologu ir t.t. ir pan ir galiausiai kai viska issiaiskinom, pradejom statybas, to pasekoje matosi rezultatas.

Del sito pritariu- cia aktualu visiems, kas pradeda, mes ta dareme kokius 9 men. bet aiskiai per mazai. Sklypo iskojome gal 4 metus. Musu atveju labai kaina iskele sklypas ta prasme, kad jame statyba buvo labai nepatogi- taciau man tai puse namo esmes, todel teko susitaikyti, negi keisi vieta, kur tikrai jau esi psichologiskai nusistates gyventi.

Sugebejom tik dali perdangu is monoloto pakeisti i plokstes, bet daug ka nesuziurejom, o velaiu paaiskejo, kad: "konstruktorius turi buti geriausias tavo draugas, o techninis priziuretojas antras pagal geruma". Tai zenkliai sumazina samata- aisku jeigu mineti asmenys supranta, kad klientas nori kuo racionaliau ir pigiau pastatyti nama.
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 12 04, 16:32)
Del sito pritariu- cia aktualu visiems, kas pradeda, mes ta dareme kokius 9 men. bet aiskiai per mazai. Sklypo iskojome gal 4 metus. Musu atveju labai kaina iskele sklypas ta prasme, kad jame statyba buvo labai nepatogi- taciau man tai puse namo esmes, todel teko susitaikyti, negi keisi vieta, kur tikrai jau esi psichologiskai nusistates gyventi.

Sugebejom tik dali perdangu is monoloto pakeisti i plokstes, bet daug ka nesuziurejom, o velaiu paaiskejo, kad: "konstruktorius turi buti geriausias tavo draugas, o techninis priziuretojas antras pagal geruma". Tai zenkliai sumazina samata- aisku jeigu mineti asmenys supranta, kad klientas nori kuo racionaliau ir pigiau pastatyti nama.

su situo sutinku 100 proc drinks_cheers.gif vienas svarbiausiu dalyku statybose yra supratingas, ismanantis savo darba darbu vadovas, technologas ir priziuretojas, kuris suvoktu, kad kliento mulkinimas nereiskia jo rekomendaciju ateityje. Vat kodel mes tiek ilgai delsem su statybom, nes vis nerasdavom ko mes norim arba galu gale nesutapdavo musu ir darbininku vizija ar energetiniai laukai biggrin.gif Per sias statybas tiek buvom sutike visokio plauko pinigu myletoju, kad baisu doh.gif Labiausiai nemegstu visazinystes, kuomet atvaziuoja prie namo ir pradeda savo uodega kelti, kad tik jis butu priimtas ir kokie aplinkui yra blogi doh.gif Gal ir kvailai dariau, bet visi tokie visaziniai buvo atmesti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Snowpass @ 2009 12 04, 17:23)
Klausykit EVOY, baigiam sitas linksmybes. Manau normaliai snekedami del daug ko sutartume, bet dabar gaunasi nepagristi narstymai- tai as siulau grizt prie temos. Istrinti nieko nenoriu, nes net neuzsiimu statybomis, todel neturiu tokio tikslo.

Pilnai sutinku- iš esmės, kalbame apie tą patį, tik matome kiek "kitu apšvietimu". Be to, labiau vilioja galimybė "Pasakei- išėjai", nei veltis į "karus" dėl teisės išsakyti nuomonę. Cituojant primadoną: "Nesu doleris, kad ...", o tuo labiau kokia tai neklystanti dievybė. Tik norisi kiek tai (pagal galimybes) "pajudinu pirštą", kad Jūsų įgyvendinta svajonė taptu "įkandama" kuo platesniam ratui tautiečių, o nuosavo namo statybos nesukeltų "pagirių sindromo".

Bet tik iki sekančio "Su karkasiniu namu yra tokie dalykai- ilgaamziskumas trumpesnis- ir cia ne apie keliu kartu gyvenima kalba, garso izoliacija, vibracijos, prieziura, konstruktyvo judejimas" ar "Gyvenimo kokybės" interpretavimo ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(EVOY @ 2009 12 04, 21:16)
Pilnai sutinku- iš esmės, kalbame apie tą patį, tik matome kiek "kitu apšvietimu". Be to, labiau vilioja galimybė "Pasakei- išėjai", nei veltis į "karus" dėl teisės išsakyti nuomonę. Cituojant primadoną: "Nesu doleris, kad ...", o tuo labiau kokia tai neklystanti dievybė. Tik norisi kiek tai (pagal galimybes) "pajudinu pirštą", kad Jūsų įgyvendinta svajonė taptu "įkandama" kuo platesniam ratui tautiečių, o nuosavo namo statybos nesukeltų "pagirių sindromo".

Bet tik iki sekančio "Su karkasiniu namu yra tokie dalykai- ilgaamziskumas trumpesnis- ir cia ne apie keliu kartu gyvenima kalba, garso izoliacija, vibracijos, prieziura, konstruktyvo judejimas" ar "Gyvenimo kokybės" interpretavimo ax.gif .

Nu gerai, susilaikau si karta (neerzink liuto is serijos lotuliukas.gif ), nes kaip sakiau ne is namu statybos gyvenu, tai kam veltis i ta beviltiska diskusija. Del gyvenimo kokybes jau viska paaiskinau, darausi sau pagal savo supratima.

Beje konstruktyvas cia maziausiai turi itakos palyginus su kitais dalykais. Labiausiai mane name dziugina pvz. tokie netaupus dalykai kaip stiklo vitrina per visa siena- kaifuoju kiekviena karta (cia nusiskausminau, nes pakilo kaina statant dezute ir aisku tai nera taupu silumos atzvilgiu), taip pat erdve svetaineje- taip pat skausminga nes reikejo lieti monolitine pardanga.

Apie pagirias- jos skiriasi nuo alkoholio pagiriu tuo, kad isjudina smegenis is uztikrina progresa. biggrin.gif

Sekmes filosofams kuriu jau pradedu prisibijoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 12 04, 11:47)
O siaip, tai zmones nesipjaukyt, man gavos taip:
400m2 ploto namas
100m2 rusys
100m2 palepe abu nesildomi
po 100m2 pirmas ir antras aukstai

Dirbau kaip ir Jus dauguma darbu pats.
Siandien turiu:
Is lauko:
1 aukstas klinkeris (vatos 10cm)

Tvora (na tokia nelabai grazi - seni stulpeliai nuo kolektyviniu sodu, vielos tinklas - nes plotas nemazas)

Neskaiciavau kiek kainavo atskirai tas ar anas, bet siandien dienai is akies primetus gavos apie 250t (jei nebuciau pats daug ko dares, net nenoriu galvoti)

Oho dvaras thumbup.gif
Cia 400 +100+100? ar 400 is kuriu 100 palepe ir 100rusys? g.gif
kiek mazdaug jums isejo klinkerio murijimas ir kuom murijot spec misiniu? kiek kvadratu klinkerio gaunasi?
kiek pamenu plotas pas jus 2.5ha ar panasiai g.gif o kiek metru tvoros ir kiek mazdaug ant jos isleidot? nes pas mus irgi plotas ne mazas 1.71ha tai 40k nesinori ant jos isleisti prabangiai tvorai.
Jei skaiciuoti pagal kvadratus tai 200kv namas kainuotu jums 125k thumbup.gif bet kvadratura nerodiklis ir 1:1 proporcijos isvesti negalima kaip kai kurie cia skaiciuoja as pasistaciau 100m2 uz 200k tai 200m2 turetu kainuoti 400k doh.gif

QUOTE(Snowpass @ 2009 12 04, 13:03)

Gal griztam prie to kiek kainuoja nama pastatyti ir kodel vienu atveju kainuoja tiek, o kitu kitiek. As pvz. esu pasiruoses papasakoti kas kiek kainavo man ir kodel, jei tik kam idomu. Ir padiskutuoti, kodel kitiem kainavo kitiek.  smile.gif

Man labai ydomu tavo samata ir priezastys iskelusios ja iki zidrymes. noriu kuo daugiau zinoti aspektu kisanciu koja normaliems darbu atlikimams.
siandien gavau siokia tokia pamokele jog taupyti reikia atsargiai ir devynis kartus pamatavus. pries 5dienas uzsisakiau kavos aparata is US, dar toki pati buvau rades UK bet truputi brangiau viska apsvarstes nusprendziau sutaupyti ir nusipirkti is US siuntimas ir pats aparatas kainavo 140euru +man reikia itampos keitiklio ~14euru nes US elektra 110v 60Hz, o pas mus 220v 50Hz viso gaunas 154 eurai. UK kainuoja su siuntimu ~180 euru sutaupau pirkdamas is US ne daug, bet ir nemazai 26eu taigi uz 26 eurus galiu susitaikyti su tuo kad rozeteje kysos itampos keitiklis. bet sendien atvezes kurjeris paprase dar 53.75euru uz muita ar dar kazka tai apie kuri pardavejas nei cypt! praradau 27.75 eurus taupydamas ir vistiek rozetei kysos ytampos keitiklis! doh.gif
Cia tikriausiai tik siunciantis is US nes kiek esu visko pirkes is honkongo UK prancuzijos vokietijos tai nieko panasaus nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 04, 19:23)
Oho dvaras thumbup.gif
Cia 400 +100+100? ar 400 is kuriu 100 palepe ir 100rusys?  g.gif
kiek mazdaug jums isejo klinkerio murijimas ir kuom murijot spec misiniu? kiek kvadratu klinkerio gaunasi?
kiek pamenu plotas pas jus 2.5ha ar panasiai  g.gif o kiek metru tvoros ir kiek mazdaug ant jos isleidot? nes pas mus irgi plotas ne mazas 1.71ha tai 40k nesinori ant jos isleisti prabangiai tvorai.
Jei skaiciuoti pagal kvadratus tai 200kv namas kainuotu jums 125k  thumbup.gif  bet kvadratura nerodiklis ir 1:1 proporcijos isvesti negalima kaip kai kurie cia skaiciuoja as pasistaciau 100m2 uz 200k tai 200m2 turetu kainuoti 400k  doh.gif

Xe smile.gif cia aplamai 400m2 (100palepe+100antras aukstas+100pirmas aukstas+100rusys)
Na pas mane 1,2ha plotas, pas kaimyna 1,8ha, tai bendrai tverem. Kiek isejo? hmm sunku jau prisiminti bet darem taip:
paemem alio reklama ir radom skelbima, parduodame naudotus betoninius stulpelius (su 3 armaturom viduje) - na tie senoviski, kaina po 5lt, reikia atvaziuoti ir pasiimti.
Tai kiek mes reisu pridarem ir kaip "uzsikacialinom"... smile.gif na skaiciuokit kad kas 3m dejom mes juos, tiesa dar juos naudojom (atrinke geresnius) langu ir duru saramoms, dejom po 2. Tuomet pirkom tvoros tinkla is Nemuno gamyklos Kaune (kiek pamenu) - nepykit kainu jau neatsimenu - buvo viskas pries kokius 3 metus (tinklas buvo 1,5m aukscio, cinkuotas). Nuomavomes is Goto grazta (benzinini) zemei ir grezem skyles po 0.5-0.8m gylio, kaip kur gavosi (kai kur kisom rankas ir akmenis isiminejom nes stabde grazta.
Klinkeri muryjo uz 130lt/m2, bendroje sumoje uz darba virs 10t gavos. Klinkeri pasirinkome Estiska (na is pigesniu pagal kaina, rusvos spalvos jei tiksliai pamenu apie 1,5Lt uz plyta +-), bet plytu plotis buvo platesnis, na kaip normaliu panasus (kaip bebutu keista pigesnes nei tos kur siauresnes analogiskos), skiedini pirkom is UAB "Hufa" (deja mano ziniomis jau bankrutavo) irgi estiska (paprastos spalvos), pasirinkome paprasta spalva, paprasto skiedinio nesirinkom nes labiai "smagiai" butu kalkes per klinkeri patekejusios.
Skiedinys skaiciuojamas apie 800-900g "ant plytos"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 04 gruodžio 2009 - 18:36