Įkraunama...
Įkraunama...

Kiek kainuoja namo statybos?! 3 tema

QUOTE(zojux @ 2009 12 03, 19:39)
Man ~1.8 m aukscio ir ~0.3m plocio juostiniai pamatai kainavo ~14000

mums pamatai monolitiniai apie 1,5metro aukcio ir apie 0,54 plocio pamatai kainavo 30 000 (+/-), cia nenesamones, o kiekvienas atvejis yra labai individualus... taip kad negali cia "klijuot vienos etiketes visiems namams" smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedre.v: 03 gruodžio 2009 - 21:54
Kaip tik prisiminiau viena savo drauga su kuriuo apie statybas kalbejom, tai jis man ir sako "uzsisakyk bobkata isgres skyles, uzsakai kriause su slanga supils betona kur reiks, issinuomosi klojinius, tada vel kriause atvarys uzpils rostveka ir viskas" as jam aiskinu jog nuomosiu benzinini grazta, betona maisysiu pats ir klojinius kalsiu pats, tai jis "eik tik kam cia tiek vargt ir nieko ten nesutaupysi tik uzsi..."
vat tokie zmones, kai nori kuo paprasciau tai nieko ir nesutaupo, o po to sneka "pats dariau ir zinau jog pigiau nebeiseina"

Ir dar turiu toki draugeli kuris kai eina apsipirkti ir jam ka nors pasiulo tai jis iskart perka ir net nesidera "o kam? ir taip cia pigu! nenorek uz dyka, visiems reikia uzdirbti"
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 03, 22:47)
trukt uz vadziu ir vel nuo pradziu. niekam neidomu kiek kas isleidzia ant baldu ir pan. domina namo statyba. ir nebutinai iki raktu. daug kas isikelia i namus kai juose net grindu dar nera, o tau kaip suprantu kol paveikslas ant sienos nekabo gyventi name neimanoma ir jis skaitosi dar nepastatytas  doh.gif

taip iseina, kad as galiu sakyt, kad mano namas jau ok, tinkamas gyventi, nes turi stoga, lagus ir duris, ir sildymos sistema. siandien jis man kainuoja 400K ir nesvarbu, kad man ji irengti ir aplinka sutvarkyt dar kainuos 150k.. Lygiau taip galima pasakyt ir investavus i nama 280k ir pasistacius zidini kurent ir miegot miegmaisiuose ant pripuciamu ciuziniu. sisiot lauko tualete... bet ar mes kalbame apie lygiavercius dalykus?? Lygiai taip galima vertint islaidas nusipirkus sklypa, pasistacius jame palapine ir pavadinus ja namu..
Papildyta:
QUOTE(zojux @ 2009 12 03, 22:39)
Broniau is kur tu trauki tokius vejus, nepyk bet turiu taip si karta tavo sumas pavadinti.

Man ~1.8 m aukscio ir ~0.3m plocio juostiniai pamatai kainavo ~14000
Perdanga is ~80m2 nauju perdengimo ekstrudiniu ploksciu 5500+kranas ~2 val.

nedidukas skirtumas, kad as plokste dengiau ~160kvm..., pamatu plotis 40cm, pamatu perimetras ~65 mtrs. vel kalbam apie skirtingus dalykus...
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 03, 21:57)
Kaip tik prisiminiau viena savo drauga su kuriuo apie statybas kalbejom, tai jis man ir sako "uzsisakyk bobkata isgres skyles, uzsakai kriause su slanga supils betona kur reiks, issinuomosi klojinius, tada vel kriause atvarys uzpils rostveka ir viskas" as jam aiskinu jog nuomosiu benzinini grazta, betona maisysiu pats ir klojinius kalsiu pats, tai jis "eik tik kam cia tiek vargt ir nieko ten nesutaupysi tik uzsi..."
vat tokie zmones, kai nori kuo paprasciau tai nieko ir nesutaupo, o po to sneka "pats dariau ir zinau jog pigiau nebeiseina"

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif mano vyras sako, nusamdyti visi protingi, bet kazka bent paciam kai reikia, baigiasi viskas smile.gif
jau buvau minejus musu pamatai kainavo 15tukst, daryta savom rankom, greztiniai mums butu buve pigiau turbut, bet kad labai sukelt reikejo, tai darem juostinius, o taip kaip knisomes, uz 15000 samdyti tikrai nebutu padare. tai manau kad gerai susisukom rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2009 12 03, 21:01)
taip iseina, kad as galiu sakyt, kad mano namas jau ok, tinkamas gyventi, nes turi stoga, lagus ir duris, ir sildymos sistema. siandien jis man kainuoja 400K ir nesvarbu, kad man ji irengti ir aplinka sutvarkyt dar kainuos 150k.. Lygiau taip galima pasakyt ir investavus i nama 280k ir pasistacius zidini kurent ir miegot miegmaisiuose ant pripuciamu ciuziniu. sisiot lauko tualete... bet ar mes kalbame apie lygiavercius dalykus?? Lygiai taip galima vertint islaidas nusipirkus sklypa, pasistacius jame palapine ir pavadinus ja namu..

na jau nesyki buvo kalbeta jog dezutes statyba daug maz telpa i panasias sumas +/- kelesdesimt tukstanciu (isskyrus atvejus kaip snowpas), o jau sklypo kaina, namo irengimas, tvora, gerbuvis ribu kaip ir neturi taigi visa tai galima pamineti, bet nereikia priskirti prie namo kainos.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 03, 23:08)
na jau nesyki buvo kalbeta jog dezutes statyba daug maz telpa i panasias sumas +/- kelesdesimt tukstanciu (isskyrus atvejus kaip snowpas), o jau sklypo kaina, namo irengimas, tvora, gerbuvis ribu kaip ir neturi taigi visa tai galima pamineti, bet nereikia priskirti prie namo kainos.

Taip, kvadratinis metras dezutes kainuoja daugiau/maziau tiek pat. Kaina sukelia tai, kuo aplipdai dezute ir ka sukisi i dezute. bet negaliu sutikti, kad namas yra dezute. Namas, tai bent jau tokia dezutes bukle, kai joje gali gyventi ir vasara ir ziema.. ir tualetas ne lauke...
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2009 12 03, 21:13)
Taip, kvadratinis metras dezutes kainuoja daugiau/maziau tiek pat. Kaina sukelia tai, kuo aplipdai dezute ir ka sukisi i dezute. bet negaliu sutikti, kad namas yra dezute. Namas, tai bent jau tokia dezutes bukle, kai joje gali gyventi ir vasara ir ziema.. ir tualetas ne lauke...

tada reikia atidaryti nauja tema "uz kiek isirenget namus?"
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 03, 23:23)
tada reikia atidaryti nauja tema "uz kiek isirenget namus?"

manau, kad butu aktualu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2009 12 03, 20:06)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif mano vyras sako, nusamdyti visi protingi, bet kazka bent paciam kai reikia, baigiasi viskas  smile.gif

cia manau ne protingume, o galimybese. mes neturim galimybiu statyti patys, todel ir kaina visai kitokia.
man tai toks jausmas, kad si diskusija issivyste i mazdaug tokia: tu kvailys, kad sukisai sitiek pinigu i savo nama, o tu dar kvailesnis, kad tik tiek sugebejai ideti i ji doh.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2009 12 03, 23:37)
cia manau ne protingume, o galimybese. mes neturim galimybiu statyti patys, todel ir kaina visai kitokia.
man tai toks jausmas, kad si diskusija issivyste i mazdaug tokia: tu kvailys, kad sukisai sitiek pinigu i savo nama, o tu dar kvailesnis, kad tik tiek sugebejai ideti i ji  doh.gif

drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
[quote=zojux,2009 12 03, 22:18]

Papildyta:
Kas cia per stebuklas? Gal apibudinkite, nes cia daug klausimu tai sukels. Ir dar iki kur jus cia vertinata ta stogo kaina - mediena, difuzine plevele ir siferis?

Nezinau stebuklas ar nestebuklas,bet tokie faktai g.gif
Impregnuota mediena-14kubu po 500lt=7000lt
Visa stogo danga su orignaliais priedais(tiesa,siferis pirktas per ispardavima)-9035lt
Difuzine plevele,kampuociai,vinys,skarda,mikrofleksai-4000lt
Darbas-280kv .m po 25lt uz kvadrata=7000lt
pakalimai,apskardinimas,stoglangio imontavimas-3000lt.
Kazkaip stoglangi irgi skaiciuociau prie stogo,nes kartu desis,o jo kaina 1000lt.

Atsakyti
[quote=Sindea,2009 12 04, 00:51]
[quote=zojux,2009 12 03, 22:18]

Papildyta:
Kas cia per stebuklas? Gal apibudinkite, nes cia daug klausimu tai sukels. Ir dar iki kur jus cia vertinata ta stogo kaina - mediena, difuzine plevele ir siferis?

Nezinau stebuklas ar nestebuklas,bet tokie faktai g.gif
Impregnuota mediena-14kubu po 500lt=7000lt
Visa stogo danga su orignaliais priedais(tiesa,siferis pirktas per ispardavima)-9035lt
Difuzine plevele,kampuociai,vinys,skarda,mikrofleksai-4000lt
Darbas-280kv .m po 25lt uz kvadrata=7000lt
pakalimai,apskardinimas,stoglangio imontavimas-3000lt.
Kazkaip stoglangi irgi skaiciuociau prie stogo,nes kartu desis,o jo kaina 1000lt.
[/quote]

Jusu stogo plotas 280m², be stoglangio 1kvm kaina apie 100Lt. pasnasiai kainavo ir man...
Atsakyti