Dezute mums kainavo nebrangiai, tarp 160-180t, cia 214m2, 2 aukstu namas su klinkerio plytu/mediniu dailylenciu apdaila. Uztat dabar esam sukise apie 450t, jau gyvenam, turim pilna vidaus apdaila, uzseta zole (zoles 13a), pamurytus klinkerinius tvoros stulpelius ir tvoros pamatus. Truksta kai kuriu baldu (nedaug), tvoros, kondicionieriu, garaza reikia plytelem isklot, dar kai kuriu smulkmenu. I mano nurodyta suma ieina visi baldai, puodai ir indai netgi nieko seno neatsivezem..
Dezute mums kainavo nebrangiai, tarp 160-180t, cia 214m2, 2 aukstu namas su klinkerio plytu/mediniu dailylenciu apdaila. Uztat dabar esam sukise apie 450t, jau gyvenam, turim pilna vidaus apdaila, uzseta zole (zoles 13a), pamurytus klinkerinius tvoros stulpelius ir tvoros pamatus. Truksta kai kuriu baldu (nedaug), tvoros, kondicionieriu, garaza reikia plytelem isklot, dar kai kuriu smulkmenu. I mano nurodyta suma ieina visi baldai, puodai ir indai netgi nieko seno neatsivezem..
ačiū Jums už, pagaliau normalų postą Tai apie ką kalba visą tą laiką ėjo, Ilonux įvardino 160-180t. Pilnai tikiu, kad viskas Jums šiai dienai kainavo 450t, jei viską pirkot netgi indus.
taijautikrai drasiai galit rast trisluoksniu dailylenciu su 2mm darbiniu azuolo luksto sluoksniu po 60lt/m². mazutis nezymus skirtumas tarp dailylenciu, kurios kainuoja 100Lt ir 60Lt, kad brangesniuju azuolo luksto sluoksnis bus 4mm. stai jums ir taupymas - stebuklu nebuna... Pirkit masyva - po 100Lt gausit kokiu tik norit lentu, bet jas reiks klijuot, lakuot/alyvuot ir slifuot, kas kainuos dar 50Lt/m²... bet ar galit lygint trisluoknes daylylentes su azuolo masyvo lentomis??
deja, kartais brangiau nereiskia- geriau savo kailiu tai pasimokiau. tos pacios Dvarcioniu keramikos plyteles katilineje atrodo ir valosi kur kas geriau nei italiskos uz 5 kartus didesne kaina
Dabar leliukas ant ranku sunku daug rasyt o siaip samata turim labai smulkia, bet suprantama tik mums ...daugiausia sukainavo vidaus apdaila, bet ir darem ja per pika - 2008m., o dezute statem 2006m. 2007 m. nedarem jokiu dabu, nebuvo laiko ir noro, buvom issikvpe po pirmo statybu etapo Skaiciavom kazkada, kad jei siais metais darytume vidaus apdaila, tai apie 30t sutaupytume. Cia ant darbu, nes apdailos prekiu kokybisku kainos mazai kito...o pas mus sudetos ne pigiausios medziagos, bet ir ne brangiausios
QUOTE(aistuzele @ 2009 12 09, 09:53)
ačiū Jums už, pagaliau normalų postą Tai apie ką kalba visą tą laiką ėjo, Ilonux įvardino 160-180t. Pilnai tikiu, kad viskas Jums šiai dienai kainavo 450t, jei viską pirkot netgi indus.
aš taip pat taip sąmatą pas save skaičiuoju, nuo varžtukų, kryžiukų plytelėm bei valymo priemonių Vat dėl užuolaidų tai esu susiradusi žurnale vienas kokių labai noriu, bet niekur jų nėra tokių pirkti, teks pačiai meistrauti.
deja, kartais brangiau nereiskia- geriau savo kailiu tai pasimokiau. tos pacios Dvarcioniu keramikos plyteles katilineje atrodo ir valosi kur kas geriau nei italiskos uz 5 kartus didesne kaina
aš lygiai taip pat kalbu iš savo patirties.. bute susidėjom Dvarčionių plyteles vonioj ir tualete.. valymas valymu bet suskilinėjo jos man po pusmečio.. dabar turiu itališkas.. jau 4 ti metai . ir valosi gerai ir niekas nesutrūkinėjo ir neatsibodo na ir atrodo gražiai .. kiekvienas turim savų pavyzdžių kurių stengiamės nebekartot.
Kadangi darbų kainos dabar atsistojo tokios kaip kaip ir mums statant, tai mūsų dėžutė 300 kv su langais, vokišku klinkeriu ir molinėm čerpėm sukainavo beveik 350t. Namas tikrai ne paprasto projekto, su mandru stogu.
Kvietimas susitaikyti šioje temoje negalioja, taip kad vargu ar ir pastarasis aistuzeles kvietimas bus išgirstas. Todėl be sąžinės graužimo, ir be jokios baimės (šioje temoje "spardimui" labiau mėgiamas Bronius)- dar truputi demagogijos.
Pardavimo kaina Nėra klausymų, jei žmogus statosi "iš savų": "sukišti į namą"- ne pats blogiausias investavimo būdas. Tačiau, jei pagalbon "kviečiamas" bankas- manau, kad akcentai turėtų būti dėliojami kiek kitaip. Svarbiu veiksniu tampa galimybė (nuo tokio gyvenimo posūkio nė vienas nėra apsaugotas) savo "kūrinį" sėkmingai parduoti. Beveik 100 %, kad nors ir visų praeinančių/užeinančių giriama, pardavimo metu jūsų "kūryba" neteks viso savo žavesio, o "žais" tik pardavimo kainą. Tai amerikietis, nusipirkęs namą- susiveš baldus, ir eis gerti arbatos priešais TV. Tautiečius kankina nenumaldoma "statybų karštinė", verčianti metus lakstyti su rulete po namą, ieškant ką čia dar išgriauti/išlupti, t.y.- panaikinti bet kokius ankstesnio savininko "kūrybos" pėdsakus. Pardavimo kaina- vienintelis realus jūsų vargų įvertinimas. Tačiau kaip bus, jei ji mažesnė, nei prieš tai "palaidota" statybose? Ar pakaks bent jau atsiskaityti su banku? Ko gero, tokie klausymai turi būti užduodami, atlikinėjant "namų darbus"- prieš įpuolant į statybų rutiną. "Niekada neatsipirks"- tėra noras pateisinti savo "silpnumo akimirkas", kai teko rinktis tarp proto balso ir įgeidžių.
Dėžutės kaina Iš esmės tai tik "spąstai" planuojantiems namo statybas. Kiek "vaiduoklių" stovi šiuo metu LT? Kone visi jie- rezultatas tautiškųjų statybos tradicijų: "dėžutės kaina maždaug žinau, o toliau- kaip dievas duos"! Kažkodėl tai (gal buvo teisi Nasty Fairy) man atrodo, kad tautiškoji statybų tradicija "pirmiau dėžutė, o toliau improvizacija"- tėra pinigų švaistymas, ir "tikrasis blogis" namo statyboje.
Sąmata Atsiprašau- kas jums daro sąmatas, jei jas dar tenka dauginti iš kokio tai koeficiento? Suprantu- jei norai kasdien keičiasi. Kitu atveju, normaliai paruošta sąmata- galimybė patausoti savo nervų sistemą.
Statybos kaina Kai galutinė statybos kaina (be sklypo, gerbūvio, baldų) viršija 1.000 Lt/m2- viskas pilnai gali būti tvarkoje (paprasčiausiai buvo įjungtas "ekonominis režimas"- ir nieko čia blogo). Tačiau, kai prasideda kalbos apie mūrinuką už kelis šimtus Lt/m2- atsiprašau! Taip statantis- kokiam STR'o punktui dar lieka nenusižengta? Žmogus turi teisę pasistatyti namą taip, kaip jam atrodo, ir tuo metu spjaudyti ant STR'o. Tačiau, iš to ką šioje temoje esu pasiskaitęs (dar prieš "karo" pradžią)- tokiu būdu pastatyti namai paprasčiausi turėtų būti uždrausti pardavinėti. Ir nereikia pasakoti apie "viską daromės patys"- prie sąmatų ruošimo esu pakankamai pasisėdėjęs, ir kas kiek kainuoja ne taip jau blogai žinau. Be to, DK turėtų būti straipsnis, kai darbdaviui suteikiama teisė atleisti darbuotoją, jei jis savo rankomis statosi namą (darant išimtį gaisrininkams)- koks iš jo tuo metu darbuotojas? O jei toks darbuotojas dar ir dirba statybų sektoriuje- iš karto traukti baudžiamojon atsakomybėn, nes juk garantuotai viską "tempia" iš darbo namo!
Namo eksploatacinės savybės. Šiandien namas turėtų būti statomas bent jau pagal Pasyvaus namo reikalavimus. Vidaus ar lauko apdaila, kvadratūra- tai kas lieka po Pasyvaus namo statybos. Nieko baisaus, jei nelabai kas lieka- galima pasidaryti vėliau (pvz.- iš nuo šildymo "atlikusių" lėšų), pradžioje pasitenkinant dažytomis sienomis. Juk kad ir pačios kokybiškiausios apdailos medžiagas- vis vien nėra amžinos. Jei nesate elementarus despotas/ė, namą vaikams pavertusi vos ne konclageriu (deja, bet mačiau ne vieną panašų variantą)- pastarieji "pasistengs", kad "20 metų be remonto" teliktų tik svajone. Nemanau, kad toks pasiūlymas susilauks pritarimo- tam tektų keisti visą mąstymą. Pirmoje pozicijoje atsidurtu dėžutės kokybė, šildymo, vėdinimo sistemos- o "reprezentacinė dalis" (grindų dangos ir pan.) keliautų į prioritetų galą. Toks "perversmas" tautiškose statybų tradicijose, greičiau bus panašus į sraigių lenktynes, nei į revoliuciją.
Kadangi darbų kainos dabar atsistojo tokios kaip kaip ir mums statant, tai mūsų dėžutė 300 kv su langais, vokišku klinkeriu ir molinėm čerpėm sukainavo beveik 350t. Namas tikrai ne paprasto projekto, su mandru stogu.
Kaina labiausiai priklauso nuo dydzio ir mandrumo. Musu namukas minimalistinio stiliaus, be jokiu israitymu ir mandrumu (bet toks stilius labiausiai patinka, tiek isorej, tiek viduj ) ir 100 kv mazesnis nei jusiskis, del to ir kainavo dezute gerokai maziau...Ir klinkeris pas mumi Wienenberger Terca, cia man atrodo estiskos ...ir stogas ruuki plieninis...
Taip, kad kiekvienam pagal skoni, poreikius ir galimybes
Kaina labiausiai priklauso nuo dydzio ir mandrumo. Musu namukas minimalistinio stiliaus, be jokiu israitymu ir mandrumu (bet toks stilius labiausiai patinka, tiek isorej, tiek viduj ) ir 100 kv mazesnis nei jusiskis, del to ir kainavo dezute gerokai maziau...Ir klinkeris pas mumi Wienenberger Terca, cia man atrodo estiskos ...ir stogas ruuki plieninis...
Taip, kad kiekvienam pagal skoni, poreikius ir galimybes
o aš ir nesiginčyju.. be abejo skirtumas visada atsiranda ne iš dangaus.. kaip ir yra skirtingų skonių ir poreikių žmonių.. todėl mano kaina bus orientyras tiems, kurie nori būtent tokio tipo namo, tokio dydžio , su tokia apdaila. kiekvienas renkasi kas jam arčiau širdies .
o aš ir nesiginčyju.. be abejo skirtumas visada atsiranda ne iš dangaus.. kaip ir yra skirtingų skonių ir poreikių žmonių.. todėl mano kaina bus orientyras tiems, kurie nori būtent tokio tipo namo, tokio dydžio , su tokia apdaila. kiekvienas renkasi kas jam arčiau širdies .