Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(laura1979 @ 2010 01 22, 19:38)
Sveikos mamytes.norejau pasiklausti kuo skiriasi seretide nuo flixotide?
seniau vartojom seretide,dabar israse flixotide,o kosulys nepraeina verysad.gif ?

O kiek laiko vartojat flixotide?
Atsakyti
QUOTE(loresa @ 2010 01 22, 19:10)
O kiek laiko vartojat flixotide?

Vartojam lygiai savaite flixotida,daktare sake reikia laiko.Dukrytei buvo plauciu uzdegimas,dabar plauciuose nieko blogo nesigirdi,bet kas kosulys ir dusimas mane is proto varo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura1979: 22 sausio 2010 - 20:51
QUOTE(laura1979 @ 2010 01 22, 21:50)
Vartojam lygiai savaite flixotida,daktare sake reikia laiko.Dukrytei buvo plauciu uzdegimas,dabar plauciuose nieko blogo nesigirdi,bet kas kosulys ir dusimas mane is proto varo doh.gif

Vartoti reiktu 2men.turetu but pagerejimas ,nepraraskyt vilties.
Atsakyti
QUOTE(laura1979 @ 2010 01 22, 22:50)

Mes ir vartojam jau antras menuo, ir dar vistiek pakoseja 4u.gif bet jau geriau ,nei buvo iki tol kol nustate liga smile.gif gydytoja ir liepe vartoti du men .vaistus .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo delfinarija: 22 sausio 2010 - 21:47
QUOTE(loresa @ 2010 01 22, 22:29)
Vartoti reiktu 2men.turetu but pagerejimas ,nepraraskyt  vilties.

Taip jo poveikis pasireiškia vėliau.Tad nenusiminkit ir toliau vartokit.Mes tai jį naudojam nuo pavasario iki rudens,kai pats žydėjimas.
Mamytės noriu jūsų paklausti,jūsų vaikai serga,kad darželin vedate,ar ir namie sėdintys sirguliuoja?Nes mūsų sirgti kosuliais ir t.t pradėjo gal 11 menesių.O nuo metų laiko pradėjome vesti darželin,tai visai pasidarė sirgalė,būdavo kokias 3-4 dienas paeina darželin,o mėnesis namie,syrupai visoki,antibijotikai,kol vaikiui atsirado astma.Tai daktarė priekaištaudavo,tipo ko vedam vaiką,namie laikykit.O dirbt reikėjo abiem ,nes pinigėlių trūkumas.Tai net ir nežinau dabar galvoju ,gal tikrai patys kalti,kad vaikas prišertas visokiausių vaistų.Bet kažkaip dabar mažiau jau serga,gal išaugdinėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mmusyte: 22 sausio 2010 - 21:58
Mums BA dar nepatvirtino,bet daktare sake,kad tikrai ja turim.Viskas buna gerai nedusta nekosti,bet kai pradeda sloguoti ar koseti,tada jau prasideda ziaurus kosulys ir dusimas .Bet seniau vartojom seretide gal puse metu,man atrode,kad jie geriau veikia,o dabar flixotidu kvepuojam ir pagerejimo nesimato,o nuo seretido jau po treiju dienu geriau budavo.Kazin kodel mums kitus israse g.gif
Ar tarp siu dvieju vaistu yra skirtumas????
Papildyta:
Ar galit pasakyti kaip nustato BA????
NES MANO DUKRYTEI PAEME TYRIMUKUS ANT RANKOS,ELERGISKA TIK DULKIU ERKEM.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laura1979: 22 sausio 2010 - 21:58
QUOTE(laura1979 @ 2010 01 22, 22:56)
Mums BA dar nepatvirtino,bet daktare sake,kad tikrai ja turim.Viskas buna gerai nedusta nekosti,bet kai pradeda sloguoti ar koseti,tada jau prasideda ziaurus kosulys ir dusimas .Bet seniau vartojom seretide gal puse metu,man atrode,kad jie geriau veikia,o dabar flixotidu kvepuojam ir pagerejimo nesimato,o nuo seretido jau po treiju dienu geriau budavo.Kazin kodel mums kitus israse g.gif

Aš tai negirdėjus tokių seretide vaistų.O jie taip pat kvėpuojami kaip flexotide?Gal flexotidas jau vyresniems vaikams?
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 01 22, 22:02)
Aš tai negirdėjus tokių seretide vaistų.O jie taip pat kvėpuojami kaip flexotide?Gal flexotidas jau vyresniems vaikams?

taip pat tiesiog fleksotide tai tik hormonas ( kuris slopina uždegimą) o seretide tas pats hormonas plius plaučius plečiantis vaistas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2010 01 22, 21:48)
Taip jo poveikis pasireiškia vėliau.Tad nenusiminkit ir toliau vartokit.Mes tai jį naudojam nuo pavasario iki rudens,kai pats žydėjimas.
Mamytės noriu jūsų paklausti,jūsų vaikai serga,kad darželin vedate,ar ir namie sėdintys sirguliuoja?Nes mūsų sirgti kosuliais ir t.t pradėjo gal 11 menesių.O nuo metų laiko pradėjome vesti darželin,tai visai pasidarė sirgalė,būdavo kokias 3-4 dienas paeina darželin,o mėnesis namie,syrupai visoki,antibijotikai,kol vaikiui atsirado astma.Tai daktarė priekaištaudavo,tipo ko vedam vaiką,namie laikykit.O dirbt reikėjo abiem ,nes pinigėlių trūkumas.Tai net ir nežinau dabar galvoju ,gal tikrai patys kalti,kad vaikas prišertas visokiausių vaistų.Bet kažkaip dabar mažiau jau serga,gal išaugdinėja.

maniškis tai namie praktiškai neserga o į darželį kai išvedu, tai maximum 2 savaitėm doh.gif . tai bd nusiteikus iki pavasario nevest, gal praėjus šalčiams bus geriau. nors jau nuo buvimo namie stogas abiems važiuoja, bet ką padarysi ax.gif

QUOTE(laura1979 @ 2010 01 22, 22:02)
Papildyta:
Ar galit pasakyti kaip nustato BA????
NES MANO DUKRYTEI PAEME TYRIMUKUS ANT RANKOS,ELERGISKA TIK DULKIU ERKEM.

šiaip skirtumas tik tas kad tai skirtingos rūšies hormonai. bet čia labiausiai nuo žmogaus individualiai priklauso kas kokį vaistą geriau toleruos. todėl jei jauti kad flixotide padeda blogiau, prašyk gydytojos kad seretide skirtų. va tarkima aš sergu BA, daug metų vartojau symbicortą, jaučiausi puikiai, paūmėjimų nebuvo.netikėtai šį rudenį užėjo baisus paūmėjimas, skyrė seretide, tai nuo jo dar blogiau buvo doh.gif , vėl ėmiau purkšti symbicortą ir pamažu pradėjo gerėt. šiaip gulėjau pulmonologiniam tuo metu klp , tai gydytojas sakė, kad reikia "atrasti" savo vaistus, joks gydytojas nežino geriau nei jauti pati mirksiukas.gif

BA nustato jei daugiau nei 3 kartus per metus būna bronchitas (ar kitokia kvėpavimo takų liga) su obstrukcija. patvirtint diagnozę skiria rentgeną, alergijos tyrimus, gali skirt bronchoskopiją.
jei taviškė alergiška dulkių erkėm, tai rudenį-žiemą jai ir bus blogiausia, nes tuo metu tos erkės aktyviausios. lb padeda kaldrų, pagalvių, čiužinio šaldymas balkone ar lauke kiekvieną dieną (ypač kai db tokie šalčiai thumbup.gif ) nuo ryto iki vakaro.
Atsakyti

Astmininkams karštų garų negalima smile.gif
Gali būti nuo šildymo wink.gif Pamėginkite drėkinti patalpas, dažniau vėdinti, o odelę tepti riebiu tepalu kokiu, kad ir taukmedžio sviestu...
[/quote]

Senai beskaičiau forumiuką, mamos kurių vaikiukai serga dermatitu ar esate bandžiusios Celestoderm kremą ?
Jo yra ir tepalo, bet man vaistinėje pasiūlė geriau naudoti kremą. Sūnų labai dažnai, o ypač dabar kai šalta kankina dermatitas, atsiranda sausos rausvos dėmės pagrinde plaštakose tarppupirščiuose. Jei napastebiu iškart, tai netgi kaip žaizdelės atsiranda doh.gif Man padeda šis kremas , labai greit užsigydome 4u.gif
Atsakyti

na darzelio tema pasakysiu, mums pasiule nevesti vaika i darzeli pulmonologas. pasirinkimas buvo toks jei vedam naudojam ta flixotide, jei nevedam tada flixotide nuima. Sigom tik karta metuose su obstrukcija, kai metai buvo ir kai 2 metai buvo, visada mazdaug vienu laiku kovo- balandzio menesi. Tai gavom atsisakyti darzo. Dabar su nerimulaukiam pavasario.O man idomu ar kam naudojo beruduali? mums ji ligoninej naudojo, tai tik jis mums padejo.
Atsakyti
QUOTE(ladybird77777 @ 2010 01 21, 22:47)
atsiprašau už kvailą klausimą,čia tas pats rengenas kur plaučius šviečia ar kažkas specialaus? blush2.gif
dabar net nežinau kaip elgtis ar čia pačiai reikia prašyt gydytojos, kad tyrimus dar darytų dėl tos astmos ar kaip  g.gif nes mums dabar tik vaistų prirašė ir viskas...ir dar gal kas susidūrėt ir galit paaiškint nuo ko gali būti alerginė sloga jeigu namuose nelaikom  vaikui alergiją sukeliančių gyvūnų ir pan.?ar gali būti nuo maisto? mano vaikučiui taip pat yra adenoidai 2 laipsnio, nosytė nuolat užgulta,sloga žalsvos spalvos...ar gali čia būti nuo to?gal juos išoperavus viskas ir baigtųsi g.gif

Aš taip pat maniau, kad visai mums čia ne astma. Priepoliai nepasikartodavo...
Bet dabar mastauvisai kitaip po šio ivikio:
Vakare apie 18 val. iš darželio savo vaikina nusprendžiau parsivesti pėščia namo, lauke buvo -10 šalčio , žodžiu nevėjuotas gražus vakaras. Vaikui džiaugsmo buvo daug, pasišokinėdamas žingsniavo bigsmile.gif Kol neiėjom į namus, tik spėjau nuaut batus ir prasidėjo kosulys , tik ikvepia oro ir kosti, šniokšti doh.gif Visa laimė, kad vaistai po ranka Salbutamolis ir Fliksotidas, po sukvėpavimo viskas dingo 4u.gif
O elergiškas namų dulkių erkutėm, taip pat edanoidus turim 2 laipsnio.
Taigi dabar tikiu, kad su plaučiukais turim problemų.
Paskutiniu metu net miegodamas labai čiaudi, ir patalynę pakeičiau naują nealergizuojančia unsure.gif

Atsakyti