Įkraunama...
Įkraunama...

Kraujo grupės

QUOTE(Mildukas @ 2005 11 07, 13:43)
Yra dvigubas žymėjimas: 0-nė arba I-a kraujo grupė - kur nėra nei A, nei B tipo antikūnų, A arba II-a - kur yra A tipo antikūnų, B arba III - kur yra B tipo antikūnų, ir AB arba IV - kur yra ir A, ir B tipo antikūnų.

0 arba I, tai kai eritrocitai neturi nei A, nei B antigeno, o kraujyje cirkuliuoja alfa ir beta antkūnai. II (A) - ant eritrocitų A antigenai ir beta antikūnai kraujyje, B (III) - B antigenai ie alfa antikūnai, o AB (IV) ant eritrocitų yra ir A, ir B antigenai, kraujyjenėra alfa ir beta antikūnų. O rezus (Rh) antigenas dar skirstomas Į C, c, D, d, E, e ir kitus. Tačiau praktiškai, vienas svarbiausių yra D rezus antigenas. Jį ir nustatinėja bei žymi Rh (D).
O vaikų lyties tai niekaip neįtakoja.
Atsakyti
Mano grupė: IV +
Kaip matau, čia ši grupė dažniausia, nors apskritai yra atvirkščiai. Įdomu...smile.gif
Atsakyti
II +

tongue.gif
Atsakyti
mano II- sad.gif , vyro IV+ biggrin.gif , dukrytės II- sad.gif
Atsakyti
Hm, keista, Lietuvoj šiaip viena dažniausių yra II+ grupė, o čia pas mus daugiausia susirinkusios IV grupės forumietės, o gal tik jos aktyviasuios? biggrin.gif
O pas mane tokia situacija, kad mano tečio yra I+, mamos II+ ir mes su broliu abu gavom mamos grupę. smile.gif
Atsakyti
Mano III (-) unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingeb @ 2005 11 17, 02:42)
Hm, keista, Lietuvoj šiaip viena dažniausių yra II+ grupė, o čia pas mus daugiausia susirinkusios IV grupės forumietės, o gal tik jos aktyviasuios?  biggrin.gif
O pas mane tokia situacija, kad mano tečio yra I+, mamos II+ ir mes su broliu abu gavom mamos grupę. smile.gif

Aš tai daugumai priklausau, pas mane II+ biggrin.gif
Atsakyti
mergaitės, o ką reiškia tas + arba - prie kraujo grupės?
sorry, jei anksčiau kažkas rašėt blush2.gif
Atsakyti
Mano I (0) rezus neigiamas.
Sako, kad I grupe seniausia.. g.gif
Atsakyti
O ka galit pasakyt apie III(+) grupe. Mano vaikino tai I(-). Tai kas cia gaunas??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingeb @ 2005 11 17, 01:42)
Hm, keista, Lietuvoj šiaip viena dažniausių yra II+ grupė, o čia pas mus daugiausia susirinkusios IV grupės forumietės, o gal tik jos aktyviasuios?  biggrin.gif

4 juk naujausia krauja grupė, tai ir mamytės moderniausios, daugiausia prie kompų sėdi tongue.gif

mano irgi 4+ cool.gif
Atsakyti
Mano- III+, vyro- II+, vaikų- II+.
Atsakyti