Įdomu, kokiais atvejais reikia šalinti protinius dantis?

QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 02, 22:39)
Man tas irgi įdomu

QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 02, 22:39)
Bent jau pas mane - jie buvo neisdyge, bet pasvire, taip vadinami "gulintys", remesi i 7-ku saknis ir juos gadino. Jei butu bent biski pajudeje - butu sustume visus apatinius dantis link centro

Aš operacijos tai nebijau, bet va protinių rovimo/išpjovimo...

QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 02, 22:49)
Aš šiandien tą patį pasakiau

labos,
Aš turiu TePe dantų šepetuką, specialiai breketams, minkštą, su nuplonėjančiais šereliais. Visai patinka
. Siūlą irgi Tepe Soft turiu, ortodontė išvis nesakė, kad reik naudot (kaip ir skalavimo skysčio), bet nemoku aš be siūlo išsivalyti. O tau neseniai dantukai traukti, kad Eludril naudoji? Aš nuo jo skonio nejaučiu
. Tiesa, sveikinu su breketukais
Man užvakar traukė apačioje šeštuką, tai sėdžiu dabar gražiai patinusi
. Bandysiu daktarui ryt pasirodyti, nes atsirado akies tikas ir lūpą traukia
, kad bėdų nebūtų daugiau.
Protinius man viršuje šalino, nes augo į skruostą, nekontaktavo su apatiniais. O apačioje kol kas paliko, žiūrės gydymo eigoje.
QUOTE(ArCtiC @ 2009 12 02, 22:48)
Labai graži naujoji tema
Ačiū mergaitėms, rekomendavusioms breketukų priežiūros priemones - ką tik grįžau iš Eurovaisinės su dviejų rūšių TePe šepetukais ir Sensodyne dantų pasta (kadangi iki šiol naudojau balinančią, bet skaičiau, kad susidėjus breketus jos naudoti nerekomenduojama). Skalavimo skystį kolkas savo senąjį Eludril bandysiu naudoti. Beje, gal kas žinote, kur Vilniuje galėtų būti pirkti to specialaus tarpdančių siūlo

Ačiū mergaitėms, rekomendavusioms breketukų priežiūros priemones - ką tik grįžau iš Eurovaisinės su dviejų rūšių TePe šepetukais ir Sensodyne dantų pasta (kadangi iki šiol naudojau balinančią, bet skaičiau, kad susidėjus breketus jos naudoti nerekomenduojama). Skalavimo skystį kolkas savo senąjį Eludril bandysiu naudoti. Beje, gal kas žinote, kur Vilniuje galėtų būti pirkti to specialaus tarpdančių siūlo
Aš turiu TePe dantų šepetuką, specialiai breketams, minkštą, su nuplonėjančiais šereliais. Visai patinka

Protinius man viršuje šalino, nes augo į skruostą, nekontaktavo su apatiniais. O apačioje kol kas paliko, žiūrės gydymo eigoje.

Nieko ten ypatingo. Bent jau mane uzmigde ir ispjove
Aisku paipaliojausi 3 paras, nu bet tai nieko, po operacijos manau dar ne tiek laiko reikia 
Papildyta:
Daug nervu visokiu matyt zandikauliuose eina. Man daktaras is karto paziurejes i nuotrauka pasake kad vienas dantis eina per nerva ir ko gero pazeidus ji bus nutirpusi lupa. O pasirodo nutirpo ne lupa, o puse liezuvio ir tos pacios puses dantena is vidaus - visiskai nejautrus dar iki siol, o praejo jau beveik menuo

Papildyta:
QUOTE(sat @ 2009 12 02, 22:54)

Daug nervu visokiu matyt zandikauliuose eina. Man daktaras is karto paziurejes i nuotrauka pasake kad vienas dantis eina per nerva ir ko gero pazeidus ji bus nutirpusi lupa. O pasirodo nutirpo ne lupa, o puse liezuvio ir tos pacios puses dantena is vidaus - visiskai nejautrus dar iki siol, o praejo jau beveik menuo

QUOTE(Fudzijama @ 2009 12 03, 01:00)

O kokios daktaro prognozės - kada atsigaus nervas? Nereikia kokio gydymo?
Pusė liežuvio ir man bejausmė, bet iš kitos pusės, kai kitą dantį taisė

QUOTE(sat @ 2009 12 02, 23:54)
O tau neseniai dantukai traukti, kad Eludril naudoji? Aš nuo jo skonio nejaučiu
. Tiesa, sveikinu su breketukais

Ne, dantukų man dar netraukė, bet MB paskutinį kartą Eludril nupirko, tad jį ir naudojam. Jam odontologė šį skalavimo skystį pasiūlė dėl jautrių dantenų. Sekantį kartą kai pirksim turbūt mėginsiu Listerin

Laikykis, sat

QUOTE(sat @ 2009 12 02, 23:06)
O kokios daktaro prognozės - kada atsigaus nervas? Nereikia kokio gydymo?
.

Kokios kokios - pasake kad atsistatys ir tiek. Manau sunku ir prognozuot, gal tai nuo organizmo priklauso kaip greitai atsistato nervai

QUOTE(viliene @ 2009 12 02, 22:51)
o tai ko ten taip bijot? uzsaldo puse zandikaulio ir nieko nejauti. tik pavargsta galva kai daktare traukia danti tai vis stumia ta galva i kedes atlosa. matai dar ziurint kaip tu pasirinksi traukt tos dantukus. as po viena traukiau su tarpu 2 sav. sedejau kedej su vienu 1 val su kitu (kuris visiskai pasislepes buvo) 1.5h. o jei 2 iskarto tai gal irgi i klinikas gulsi kaip Fudzijama. Jai iskarto 2 istrauke

QUOTE(sat @ 2009 12 02, 22:54)
labos,

Tikiuosi viskas greitai praeis.
As ir trecia diena po dantuko traukimo, o vis dar puse zandikaulio skauda