Įkraunama...
Įkraunama...

Dokumentų tvarkymas perkant/parduodant NT

Noracka, Hansa bankas tikrai turi bukleta, kur kiekvienas zingsnis yra aprasomas, aprasomos pazymu apytiksles kainos, notaru biuru adresai, telefonai ir t.t.

Paprasyk, pamatysi, ta knygute neblogas vedlys. As jau dukart susitvarkiau pati dokumentus be jokiu problemu.
Atsakyti
as parduodu nama ir sutarem,kad uz dokumentu tvarkyma mokes pirkejas,o kas turi moketi uz pazyma is Kadastros.Labai prasau atsakykit kas su tuo susiduret.
Atsakyti
QUOTE(vidule26 @ 2005 11 03, 19:12)
as parduodu nama ir sutarem,kad uz dokumentu tvarkyma mokes pirkejas,o kas turi moketi uz pazyma is Kadastros.

Pazyma is Registru centro gali pasiimti tik pats savininkas, tai ko gero, jis ir mokes uz ta pazyma smile.gif . Nors galit tartis ir kitaip
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 03 lapkričio 2005 - 19:27
QUOTE(stefanija @ 2005 06 05, 16:19)
Buvau pas notarę,sakė,kad teismo leidimo nereikia,tiesiog turėtų išsiregistruoti iš to buto.Bet  notarė pasakė kad pardavėjas dar turi turėti to buto pirkimo sutartį ir pažymą,kad atsiskaitęs už butą.Tą pažymą gali duoti bendrijos pirmininkas?O jeigu namas nepriklauso bendrijai?

Pažymas apie atsiskaitymą už komunalinius duoda tie, kas siunčia sąskaitas smile.gif vakarų skirstomieji tinklai, energiją kas tiekia, vandenį kas tiekia, bendrija...
Atsakyti
mes konkreciai neaptarem,o tik pasakiau kad uz dokumentus mokat jus,ojie sutiko,ar neapsijuoksiu pareikalavus pinigu ir uz regitros pazyma?
Atsakyti
QUOTE(Noracka @ 2005 11 03, 08:57)
Gal kas galetu atsiusti preliminarios sutarties kopija?

nera standartinio preliminariosios sutarties laksto schmoll.gif . Su pardaveju aptarkite salygas, visas jas surasykite sutartyje ( nepamirskite terminu, datu, parasu). Jei tau tai atrodo sudetinga, preliminaria sutarti sudarykite pas notara
Atsakyti
QUOTE(vidule26 @ 2005 11 03, 19:32)
ar neapsijuoksiu pareikalavus pinigu ir uz regitros pazyma?

ne, neapsijuokei schmoll.gif smile.gif . Tai gal per pigiai prasot uz nama, kad pirkejai sutinka su visom salygom? g.gif biggrin.gif Beje, ar tie susitarimai- zodiniai?
Atsakyti
zodiniai
Atsakyti
Patarkite, o koki reikia nurodyti laikotarpi preliminarios sutartyje iki tikrosios pirkimo- pardavimo sutarties pasirasymo? vakar pasirasiau, nurodeme iki lapkricio pabaigos? ar nebus problemu?
ir dar koki laikotarpi reikia nurodyti pirkimo-pardavimo sutartyje iki pinigu pervedimo pardavejui?? juk dokumentu tvarkymas uzima daug laiko? ar ne?
Atsakyti
Jau pasirasei sutarti, o tik tada prasai patarimo smile.gif .Tau klausimas apie terminus neturetu buti aktualus. Tu juk pirkeja mirksiukas.gif . Jei pardavejai pasiruos dokumentus iki lapkricio pabaigos ( visiskai realu), tai tu galesi pirkti.
O tu perki buta su bankine paskola?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 07 lapkričio 2005 - 21:36
Galiu siek tiek padeti, nes kiekviena diena susiduriu su nekilnojamojo turto pirkimu per banka t.y. su paskola. smile.gif
Preliminarios sutartys ne visada pasirasomos. Cia priklauso nuo pirkeju ir pardaveju tarpusavio susitarimo. Pagrindine pirkimo - pardavimo sutartis tvirtinama pas notara. Ten jau yra numatoma kada pirkejas turi sumoketi pinigus, jei nera nurodomas kokretus laikas, tai dazniausiai nurodamas 30 dienu laikotarpis. Per si laikotarpi tikrai spejama susitvarkyti visus popieriukus. Atlyginimas notarui priklauso nuo pirkimo - pardavimo kainos. Po to sia sutarti reikia uzsiregistruoti registru centre ir paimti pazyma ikeitimui. Be to dar reikia vertinimo, draudimo (jei reikalauja bankas), jei yra vaiku ir tai yra vienintelis seimos turtas, reikes teismo leidimo, taip pat reikes kredito sutarties pasirasytos su banku bei pirkimo - pardavimo sutarties. Turint siuos dokumentus (notaras gali pareikalauti dar kitu, priklausomai nuo situacijos) galima eiti pas notara, sudaryti ikeitimo sutarti,t.y. hipotekos laksta. Atlyginimas notarui priklauso nuo turto vertes +techninis darbas. Po to tas hipotekos lakstas registruojamas hipotekos istaigoje, mokamas mokestis valstybei priklauso nuo imamos paskolos dydzio. Hipoteka ikeitima registruoja 3 darbo dienas, po ju galima eiti i banka ir daryti pavedimus pardavejams. Gavus rastiska patvirtinima is pardaveju apie pilna atsiskaityma (tvirtinams pas notara) galima ir ikurtuvems ruostis smile.gif
Sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
Kiek pastebėjau cia yra kalbama apie jau pastatyta buta, o jei jis yra dar statomas yra viskas siektiek kitaip.
Atsakyti