Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulių gripas

QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 08, 21:08)
mano sūnui nesikomplikavo. tamiflu pradėjo gert tą pačią dieną. jokių antibiotikų neprireikė. todėl man asmeniškai keista kai žmonės sako , kad šis vaistas neveiksmingas (nors patys nebandė), o paskui gydosi antibais.
visas pasaulis šį gripą gydo tamiflu, tik lietuviai kažkokie gudresni. na taip, kai kurie pasveiksta ir nuo švento vandenėlio, bet daugumai vistik paskui antibiotikų prireikia. bet, kas kaip moka, tas taip ir šoka 4u.gif . aš nerizikavau ir nesigailiu.

tai va būtent kad jie negėrė jokių Tamiflu ir jiems greitai išsivystė komplikacijos. Na kad LT farmacininkai pasipelnė tai čia faktas - užsienyje kai jie kainuoja 30 Lt, pas mus - 130 Lt. O ką darysi - nėra kito pasirinkimo.
Atsakyti
QUOTE(argus @ 2009 12 08, 19:13)
tai va būtent kad jie negėrė jokių Tamiflu ir jiems greitai išsivystė komplikacijos. Na kad LT farmacininkai pasipelnė tai čia faktas - užsienyje kai jie kainuoja 30 Lt, pas mus - 130 Lt. O ką darysi - nėra kito pasirinkimo.

Visai ne būtent. Nei sūnus, nei dukra negėrė Tamiflu ir negėrė antibiotikų - neišsivystė komplikacijos, sirgo, prasirgo, gydėmės arbatėlėm (beje, kitos dukters draugė taip pat). Gaila, negaliu pasakyt, kiek iš 17 dukros klasiokų gėrė antibiotikus (Tamiflu negėrė tikrai, nes tuo metų provincijoj jų nebuvo, o ir neskyrė nieks pirmai susirgusiųjų bangai).
Atsakyti
O jums neatsibodo nesamones pliurpti? Kiekvienai ligai yra vaistai. Kam čia nesamones postringauti. Skaitau ir baisu del kai kurių pasisakymų.. Žmonės, jeigu yra visi KG simptomai, kuo greičiau pradėkite gerti antivirusinius pasikonsultavus su gydytoju. Neverta rizikuoti ar pasveiksi be antivirusinių (nenoriu vardinti pavadinimų, nes dar kas kaip reklamą interpretuos). Ir neskleiskite pasveikusieji ar persirgusieji erezijų, dar kas čia jūsų pasisakymus paskaitęs ims ir negers susirgęs vaistų.. O kas tada atsakys? Kaip visada - medikai..
Atsakyti
QUOTE(Izoldute @ 2009 12 08, 22:48)
O jums neatsibodo nesamones pliurpti? Kiekvienai ligai yra vaistai. Kam čia nesamones postringauti. Skaitau ir baisu del kai kurių pasisakymų.. Žmonės, jeigu yra visi KG simptomai, kuo greičiau pradėkite gerti antivirusinius pasikonsultavus su gydytoju. Neverta rizikuoti ar pasveiksi be antivirusinių (nenoriu vardinti pavadinimų, nes dar kas kaip reklamą interpretuos). Ir neskleiskite pasveikusieji ar persirgusieji erezijų, dar kas čia jūsų pasisakymus paskaitęs ims ir negers susirgęs vaistų.. O kas tada atsakys? Kaip visada - medikai..

mega_shok.gif kiek jūs galit kišti tą Tamiflų....atsipeikėkit viena kartą doh.gif .Tai jai komplikuojasi tai geri antibijotikus,bet tų komplikaciju ne kiekvienam būna.Kodėl pernai,užpernai ir t.t niekas jų neskyrė aaa? Na gal vienam ar kitam žmogui. O dabar kaip pamišusios kišat vaikams ir sau tuos vaistus.....
Atsakyti
QUOTE(Nykštukė @ 2009 12 08, 21:06)
:Tai jai komplikuojasi tai geri antibijotikus,

et tų komplikaciju ne kiekvienam būna.

Kodėl pernai,užpernai ir t.t niekas jų neskyrė aaa?

O dabar kaip pamišusios kišat vaikams ir sau tuos vaistus.....

jei laiku pradedi antivirusinius (per 1-2 paras), komplikacijų dažniausiai nebūna

kiek aplinkui sergančių KG (ir čia forume), dauguma turi komplikacijas (bet jie negėrė antivirusinių). aišku, aš statistikos nevedu, bet įspūdis iš patirties susidaro būtent toks.

pernai, užpernai buvo sezoninis gripas. nuo jo yra kiti vaistai - ramantadinas. ir juos visi daktarai visiems gripuojantiems skiria. netgi profilaktiškai per gripo epidemijas.

aš nelaikau pamišimu to, kad neignoruojama sunki liga mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 08 gruodžio 2009 - 21:13
QUOTE(cola @ 2009 12 08, 19:32)
tai va ir siandien buvau, uzsiklausiau gydytojos, ji ir peciais paguztelejo ir sako, pirmadieni jei ir bus, eikit i darzeli..
as aisku nevesiu, bet nesuprantu kiek dar gali laikytis tokia temperatura  doh.gif

tik mane dar vienas dalykas kankina, pas sunu jau kokie 3=4 metai nenukrenta tempa, kad tas pats su dukra nebutu  unsure.gif  doh.gif

Mums va, po gripo irgi laikėsi vis temperatūra 37-37,1.. vis pakosėdavo... gydytoja nieko plaučiuose negirdėjo, irgi, sakė, laukiam, susireguliuos g.gif ...
laukėm laukėm, kol vakar neišvėrus nepareikalavau plaučių rentgeno - nu ir ką, pasirodo - plaučių uždegimas unsure.gif
Tai jei jus neramina, visgi geriau pasikonsultuokit su gydytoju, reikalaukit tyrimų.

Beje, mes gėrėm Tamiflu. Pradėjom vartoti per pirmas 48 val., nes būklė buvo labai bloga, ir vis blogėjo.. jau po pirmos dozės pasijautė pagerėjimas.
Bet va, visgi komplikacijos neišvengėm unsure.gif
Nors neaišku, kaip būtų be antivirusinių g.gif
Atsakyti
QUOTE(cola @ 2009 12 08, 18:32)
tai va ir siandien buvau, uzsiklausiau gydytojos, ji ir peciais paguztelejo ir sako, pirmadieni jei ir bus, eikit i darzeli..
as aisku nevesiu, bet nesuprantu kiek dar gali laikytis tokia temperatura  doh.gif

tik mane dar vienas dalykas kankina, pas sunu jau kokie 3=4 metai nenukrenta tempa, kad tas pats su dukra nebutu  unsure.gif  doh.gif

bet ar jūs seniau matuodavot kaskart po ligos temperatūta kelias saviates? gal ji tokia laikosi nes toks organizmas? man nuo mažes laikosi po ligų ilgai kelios dalys, mano vienam vaikui irgi tas pats, na gal reiktų atsipalaiduot ir nesinervuot dėl 1 ar 2 dalelių g.gif
Papildyta:
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 08, 21:12)
jei laiku pradedi antivirusinius (per 1-2 paras), komplikacijų dažniausiai nebūna

kiek aplinkui sergančių KG (ir čia forume), dauguma turi komplikacijas (bet jie negėrė antivirusinių). aišku, aš statistikos nevedu, bet įspūdis iš patirties susidaro būtent toks.

toks ispūdis todėl kad čia ateina būtent tie kuriem jau sunku, o yra labai labai daug žmonių kurie neturi jokių komplikacijų, mano pažįstamų labai daug tai praėjo, jokių komplikacijų, jokių tamiflu, bet ir čia jų nėra, nes jiems visa tai neaktualu.
Ir nuo sezoninių gripų nieks taip nekišdavo antivirusinių, paklausk pas
žmones kurie n kartų sirgę gripu ir stsakys kad " nuo gripo vaistų nėra, yra c vitaminas ir arbatos", nes nieks niekada neskubėjo kišt antivirusinių, yra kada reikia, bet šiandien tai atrodo kad visiem jau reikia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(domante4 @ 2009 12 08, 13:07)
bet virusas nesedi organizme 3 savaites schmoll.gif  g.gif
mano sunui irgi tas pats g.gif bet pradzia prasidejo nuo anginos su didziule temperatura,sunaudojom 2 dozes augmentino,plius dar visokiu vaistu,bet temp jau 3 savaite tebesilaiko 37-37.2,todel i darzeli nevedu verysad.gif nors daktare sako,kad reikia pralaukti g.gif noreciau pasikonsultuoti su geru pulmonolugu,gal kas galite patarti is Siauliu arba Klaipedos.aciu 4u.gif

oi kaip sedi, mums irgi tokia temperatura 2 savaite, po pirmos nuvedziau sako gali buti, kai buvo pries tai auksta kai sirgom gripu, bet padare tyrimus, leukocitu padideje, todel dare rentgena ir ka: plauciu uzdegimas, sedim ir geriam antibijotikus. Jau nuo lapkricio 18 sergam verysad.gif blink.gif
Atsakyti
žmones kurie n kartų sirgę gripu ir stsakys kad " nuo gripo vaistų nėra, yra c vitaminas ir arbatos", nes nieks niekada neskubėjo kišt antivirusinių, yra kada reikia, bet šiandien tai atrodo kad visiem jau reikia

Netiesa,anksciau ir nebudavo tu antivirusiniu vaistu.
Remantadinas pasirode pries kokius 8+- metus,ir buvo vienintielis vaistas antivirusinis nuo gripo A ir B grupes.Bet daktarai tikrai ne visi siulydavo gerti.Be to remantadinas dar padeda kovai pries erkini encefalita.
Visada geriau rupintis profilaktika,nei po to dejuoti.
Papildyta:

Gerai Lietuvoj farmacininkai pasipelne su tuo Tamiflu,ju kaina uzsienyje(jei nekompensuojama)svyruoja mazdaug 30lt.

Prancuzijoje kaina 80 Lt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonduelle: 09 gruodžio 2009 - 08:46
QUOTE(Mygy @ 2009 12 08, 23:38)
žmones kurie n kartų sirgę gripu ir stsakys kad " nuo gripo vaistų nėra, yra c vitaminas ir arbatos", nes nieks niekada neskubėjo kišt antivirusinių, yra kada reikia, bet šiandien  tai atrodo kad visiem jau reikia doh.gif

na aš tik 1 žmogų žinau, kuris ne kartą sirgęs gripu - savo anytą. ir ji sakė tikrai ne kartą gėrė ramantadiną mirksiukas.gif . jei ką, rizikos jokiai grupei nepriklauso, lėtinių ligų neturi.
Atsakyti
QUOTE(*GAILĖ* @ 2009 12 09, 09:23)
na aš tik 1 žmogų žinau, kuris ne kartą sirgęs gripu - savo anytą. ir ji sakė tikrai ne kartą gėrė ramantadiną  mirksiukas.gif . jei ką, rizikos jokiai grupei nepriklauso, lėtinių ligų neturi.

sirgau labai seniai 3-4 kartus išeilės kiekvieną vasarį, buvo žiauru, tempa po tris dienas laikydavosi 39-40 ir visi kiti gripo blogumai, išsiverčiau be vaistų nes nieks jų nekišo, gal todėl dabar jau 15 metų nesirgus šita baisia liga nes be vaistų gydantis susidaro geresnis imunitetas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mygy @ 2009 12 09, 09:31)
sirgau labai seniai 3-4 kartus išeilės kiekvieną vasarį, buvo žiauru, tempa po tris dienas laikydavosi 39-40 ir visi kiti gripo blogumai, išsiverčiau be vaistų nes nieks jų nekišo, gal todėl dabar jau 15 metų nesirgus šita baisia liga nes be vaistų gydantis susidaro geresnis imunitetas smile.gif

o gal tiesiog nebuvo vaistų prieš 15 m? g.gif
o jei buvo, tai... nepykit, bet man tai kažkoks mazochizmas kankintis šitieks dienų be vaistų. ir netiesa, kad geresnis imunitetas susidaro be vaistų prasirgus (jūs painiojat vaistus su skiepais - geresnis imunitetas po ligos, o ne po skiepų), kaži ar jūsų pastarųjų metų nesirgimas susijęs su tuo kad pagijot be vaistų. šiaip aš asmeniškai gripu iš vis niekada gyvenime nesirgus. bet tai nereiškia, kad nesusirgsiu. ir jei užkils 39-40 temp, tikrai vartosiu antivirusinius. , man kažkaip nepriimtina rizikuot savo (ir vaikų) gyvybe ir sveikata ir bandyt pasveikt be gydymo blink.gif . ši liga pakankamai rimta, todėl bent aš neketinu pavojaus ignoruot.

ir man vis peršasi klausimėlis - na kodėl visas pasalis gydosi tamiflu ir nesiskundžia, ir panikos kitur tokios nėra? o va lietuviai kažkokie gudresni. neigia antivirusinius vaistus ir jų reikalingumą, o lygiagrečiai panikuoja ir gydosi komplikacijas. kuom jau čia mes tokie pagerinti, kad mums nereikia vaistu, kaip visam likusiam civilizuotam pasauliui? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *GAILĖ*: 09 gruodžio 2009 - 09:55