Mano sunus 11 metu irgi susirgo. Grizo is mokyklos - tempeatura 38, jokio kosulio, jokios slogos tik gerkle skaudejo ir akis. Iskvietem gydytoja, kol ji atvaziavo jau temp. nukrito iki 37,5. Paziurejo gerkle - pulinga angina. Skyre antibiotikus Zinnat 10 dienu ir tamiflu. Jau 2 dienos praejo temp. jokios nera, jauciasi gerai, tik gerkles skausmas islieka. Emiau jau abejoti ar tai kiauliu gripas ir ar tiksinga mums testi tamiflu

QUOTE(lolla @ 2009 12 06, 14:21)
Pas mus tas pats, sunelis lig ir pasveiko temperatura nesokineja, o dukrytei ryte 36,6 o vakare 36,3 ir labai irzli.
mano dukra sirgo ritavirusu kai jai buvo 7 menesiai. Tai po ligos jai labai ilga laikesi maza temperatura. apie 35.5-36. Tas mums buvo labai blogai. Isnesta i lauka labai greitai persalo, sukilo tempa, uzraudo gerkle, paskui vel nukrito iki 36. Tai kol tokia laikesi, buvo siaubinga sloga. Atsimenu ja rengdavau 3 megztiniais, kol rankos susildavo. Pamazu, pamazu, pamazu ir normali temperatura grizo. tada ir sloga praejo. Bet mums tai buvo nelabai gerai ta maza temperatura.
QUOTE(skruzdeda @ 2009 12 06, 20:55)
mano dukra sirgo ritavirusu kai jai buvo 7 menesiai. Tai po ligos jai labai ilga laikesi maza temperatura. apie 35.5-36. Tas mums buvo labai blogai. Isnesta i lauka labai greitai persalo, sukilo tempa, uzraudo gerkle, paskui vel nukrito iki 36. Tai kol tokia laikesi, buvo siaubinga sloga. Atsimenu ja rengdavau 3 megztiniais, kol rankos susildavo. Pamazu, pamazu, pamazu ir normali temperatura grizo. tada ir sloga praejo. Bet mums tai buvo nelabai gerai ta maza temperatura.
maniskis tai irgi visas atsales,rankytes ledines,prirengiu tada prakaituoja,dar blogiau krenta temp.stengiuosi siltu arbateliu girdyt,turetu susinormalizuot,anksciau kiek sirgo sitaip nebudavo.ir liga tokia keista-viena diena temperatra,kosulys,ant rytojaus jau nieko

Na as jau is gydytojos, taigi gavau Tamiflu kursa sugert, nes ta temperatura tokia keista ir nepastovi yra to gripo silnai isreiksti pozymiai. Nes labai keista jog 2 savaites organizmas pats neiveikia to parazito, tad tenka antivirusiniais vaistais ji galabyt
Jau pirma doze sugeriau

QUOTE(Greituole @ 2009 12 07, 13:02)
Na as jau is gydytojos, taigi gavau Tamiflu kursa sugert, nes ta temperatura tokia keista ir nepastovi yra to gripo silnai isreiksti pozymiai. Nes labai keista jog 2 savaites organizmas pats neiveikia to parazito, tad tenka antivirusiniais vaistais ji galabyt
Jau pirma doze sugeriau 

bet man nedaeina, sako tamiflu reikia išgerti per pirmas 48 val. nuo ligos pradžios

QUOTE(Soni @ 2009 12 07, 13:50)
bet man nedaeina, sako tamiflu reikia išgerti per pirmas 48 val. nuo ligos pradžios
jaučiu tie gydytojai patys nežino 

reikia kažka skirt tai ir skiria

nesamonė, jei požymiai silpnai išreikšti tai manau tikrai jo nereikia juolabiau po 2 savaičių

QUOTE(Liepa2 @ 2009 12 06, 15:46)
Klausykit, o ka parodo kraujas, kai ji tiria? Jis parodo tik, kad yra uzdegimas, turbut leukocitu kiekis didelis, juk neparodo, kad butent virusinis susirgimas?
Papildyta:
Sveikos,
Kiek skaitau, visiems skiria Tamiflu, kai temperatura itin auksta, kosulys, ir t.t.
Man antra savaite sokineja nuo 37 iki 37,3-37,4, paskyre Tamiflu be jokiu kraujo tyrimu. Ar kam taip buvo? Ar cia viena mano gydytoja be kompetencijos is valstybines poliklinikos, skiria vaistus kai nera ausktos temperaturos ir kosulio su dusuliais?
Papildyta:
Sveikos,
Kiek skaitau, visiems skiria Tamiflu, kai temperatura itin auksta, kosulys, ir t.t.
Man antra savaite sokineja nuo 37 iki 37,3-37,4, paskyre Tamiflu be jokiu kraujo tyrimu. Ar kam taip buvo? Ar cia viena mano gydytoja be kompetencijos is valstybines poliklinikos, skiria vaistus kai nera ausktos temperaturos ir kosulio su dusuliais?
Tas pats atvejis buvo ir pas mane. Sūnus sirgo gripu turėjo aukštą temp., o man kiaturias dienas (o gal ir ilgiau) buvo 37,2-37,5 porą kartų pakilo iki 38, nieko neskaudėjo tik keista savijauta buvo lyg suvažynėta.
Nuėjau pas gydytoją, kadangi mano atostogavo tai priėmė kita. Paklausė iš nugaros plaučius daugiau nieko, jokių tyrimų. Sako ko tiek laukiai, išrašė antibiotikų, c vitamino ir dar kažkoki receptuką. Apie pastarajį net nieko neužsiminė.
Žinoma aš antibiotikų iškart nepirkau, maniau išsisuksiu. Bet kai kitą dieną laikėsi temp. nebedelsiau. Vaistinėj padaviau receptus ir sužynojau kad man išrašytas Relenza (Tamiflu pakaitalas), žinoma aš nusipirkau tik antibotikus.
Kai po savaitės apsilankiau pas tą pačią gydytoja, pirmas klausymas buvo ar aš gėriau Relenzą? na tada aš jai pravedžiau instruktažą

Susidariau nuomonę, kad ar tik nėra čia farmacininkų isikišimas...
Vos ne vos prisiprašiau, kad padarytų plaučių nuotrauką, nes maudė menčių- šonkaulių srityje. Bet nuotraukoje tik plaučių šaknelė (kažkas panašaus) padidėjus, gyditoja sakė nieko baisaus

Pagėrus kelias dienas antibiotikus temperatūra nebesiekė 37, vadinasi pasveikau nuo eilinio sezoninio gripo

Jei rimtai tai informaciniame lapelyje (nei vokiskame esanciame dezutes viduje, nei pridetiniame lietuviskame) neuzsimenama kad per 48 val butinai reik isgert, manau kad cia farmacininku triukas sukelti panikai ir kad zmones visais budais stengtusi jo nusipirkti, taip farmacininkai pildosi kisenes

siaubas niekur Vilniuje ir jo apylinkėse nėra pirkti oscillococcinum., nu siaubas kažkos.\
Ar jie čia specialiai taip padaro, kad viska poto išpirktu kai atsiras.
niervai ima, kai nesčiai vat prireikė o vaistų nėra, tai ko dabar gydytis
Ar jie čia specialiai taip padaro, kad viska poto išpirktu kai atsiras.

niervai ima, kai nesčiai vat prireikė o vaistų nėra, tai ko dabar gydytis

Klaipėdoj ir nėra nei osciloccocinum nei influcido