QUOTE(vivir @ 2010 10 27, 20:09)
Mergaites pagelbekit, niekaip neiseina padaryt koteliu dazymo mases. Imu 2 baltymus, dedu dvi stiklines cukraus pudros ir citrinos rugsties dedu. Gaunasi labai tirsta mase, bet kai nutepu kotelius, isdziuna ir pradeda byret
Gaunasi kaip koks morengas
o kai pirkdavau pas bobutes per muges, budavo tarsi nulieti koteliai ...
Ka as ne taip darau??? Is anksto aciu
Kaip seniai čia lankiausi
manau Jus perplakėte baltymus. aš kaip darau kotukams masę, tai su mikseriu keletą sekundžių paplaku, kad iš baltymo pradeda tik burbuliukai formuotis ( tikiuosi suprasit ką susakiau..
)ir viskas, tada dedu citrinų rūkšties pagal skoni ir cukraus pudros. bet ant dviejų baltymų tai man susikrauna vos ne pusė kg pokelis.... ir tada to glaisto tai užtenka kažkur 80 vnt grybukų kotukams. dar iš patirties galiu pasakyti, kad geriausia man glajus gaunasi su cukraus pudra, kurios pakuote yra kietam kardono pokelyje:
O čia vaišinu jus iš savo archyvo:
Papildyta:
QUOTE(drugelis. @ 2010 10 14, 13:34)
Sveikos kepėjėlės, norėjau paklaust dėl tų įvairiausių formų baltarusiškų, kur aukščiau nuoroda įdėta.
Kaip kepa kepiniai šiose formose, jei pas mane keramikinė plyta, ar nebraižo, ar įkaista pakankamai, nes kiek pamenu, mama tik ant orkaitės iškilusių "blynų" kepdavo. Ar nesigaus tarpas tarp kaitlentės ir kepimo formos?
Pasidalinkit patirtimi, nes nežinau, ar verta užsakinėti.
Aš paveldėjau senovišką grybukų kepimo formą, tai paprašiau vyro, kad jis man su kampiniu šliguokliu visą paviršių nulygintų. dar papoliravo ir dabar aš drąsiai ant keramikinės kaitlentės kepu
tolygiai kaista ir nesibraižo