Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Namastė @ 2009 12 11, 12:25)
Taip, reikia moketi, nors ir turi siuntima, nors ir esi socialiai draustas, cia del krizes turbut padare, anksciau nereikedavo moketi. idomu,kaip vilniuje?

Dar: mano vyras paskambino Klp ir paklause, kokiu pagrindu mokami genetiniai tyrimai, tai pradejo siuntineti vieni pas kitus, ale nieks nieko nezino ir dar numyke, kad cia sprendzia gydytojas... Ar tik nebus taip, kad jie uzsiima saviveikla??? Liepe pirmadieni pasisikambinti vedejui...
Jauciu, kad bus cia prisidirbe...
Papildyta:
QUOTE(uItra @ 2009 12 11, 17:21)
Nu zodziu. Klaipedoje registruos tik sausio menesiui, tai pirmo tremestro tyrimams pavelavau.
Tuomet vaziuosiu daryti Prisca II is kart i privacia, jei jau gaunasi pigiau.... g.gif

Suzinojom, kad Klp vyksta kažkokia velniava su tais genetiniais... Atseit mokamai tyrimai... Įdomu, kieno įsakymu ir kur pagrindžiantis dokumentas...?

Dar pasidomėjau, kad PRISCA I pasidaryti galima labai greitai: eini echoskopo į privačią (kai kurios su siuntimu priima nemokamai, jei pasirašyta sutartis su ligonių kasa, pvz. : Kuncų klinikoj), o toliau eini į Sorpo kliniką ir iš kart padaro kraujo tyrimą už 145 Lt.
O vasltybinėj pasirodo 182 Lt. už viską. Kokio velnio ten eiti, jei galima į privačią už panašią kainą arba netgi dar pigiau ir dar nereikės laukti po kelias savaites...
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2009 12 11, 16:21)
Nu zodziu. Klaipedoje registruos tik sausio menesiui, tai pirmo tremestro tyrimams pavelavau.
Tuomet vaziuosiu daryti Prisca II is kart i privacia, jei jau gaunasi pigiau.... g.gif

Aš tyriausi antrame trimestre, taigi man 15 savaitę darė PRISCA II kraujo tyrimą (Klaipėdos universitetinėje ligoninėje), ėjau su siuntimu, tyrimas man buvo nemokamas, atsakymas buvo jau kitą dieną 4u.gif Genetinė echoskopija (žiūrėjo leliuko kaklo raukšlytę ir nosies kauliuką) taip pat buvo nemokama!!!
Atsakyti
QUOTE(Linucia @ 2009 12 12, 14:50)
Aš tyriausi antrame trimestre, taigi man 15 savaitę darė PRISCA II kraujo tyrimą (Klaipėdos universitetinėje ligoninėje), ėjau su siuntimu, tyrimas man buvo nemokamas, atsakymas buvo jau kitą dieną 4u.gif Genetinė echoskopija (žiūrėjo leliuko kaklo raukšlytę ir nosies kauliuką) taip pat buvo nemokama!!!

tagi sakau, kad praso susimoketi uz PRISCA I dali, o antra dalis PRISCA II ir genetine echoskopija nemokamai (turint siuntima).
Papildyta:
vilnietes parasykit, ar Vilniuje mokat i PRISCA I dali?
Atsakyti
QUOTE(Namastė @ 2009 12 12, 22:37)
tagi sakau, kad praso susimoketi uz PRISCA I dali, o antra dalis PRISCA II ir genetine echoskopija nemokamai (turint siuntima).
Papildyta:
vilnietes parasykit, ar Vilniuje mokat i PRISCA I dali?

Galiu pasakyti, kad mokami tyrimai - neteisėti.
Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2009 12 12, 21:45)
Galiu pasakyti, kad mokami tyrimai -  neteisėti.

labuka 4u.gif skaitineju jusu pasisakymus ir nebezinau ka ir begalvoti apie tos genetinius tyrimus. dariausi kraujo tyrimus, tai su jauduliu laukiu atsakymu unsure.gif
Atsakyti
O kaip Kaune - ar mokami? g.gif
Atsakyti
Man isaiskino taip - PRISCA I be echoskopijos neduoda reikiamo tikslumo. BET, echoskopija turi atlikti irgi genetikas, tad net nezinau ar kur apart Universitetines tai galima padaryti.... g.gif Kuo velesnis laikas, tuo kraujo tyrimas yra maziau informatyvus, tad taip, kaip man jau buvo paskutiniai terminai PRSICA I tyrimui (13 savaite), rekomendavo geriau darytis veliau tik PRISCA II tyrima.

PRISCA II echoskopija jau nebutina, kraujo tyrimas apima tris sindromus, bet irgi geriau eiti tirtis pacioje II trimestro pradzioje. Uzsirasiau 15 sav + 2 dienos. Pas genetike eisiu jau su kraujo tyrimais, jau turedama 16 savaiciu. Nezinau ar sprando rauksles ir nosies kauliuko echoskopija tuo metu jau bebuna informatyvi, bet siaip ar taip ji pagal kraujo tyrimus irgi gales savo isvadas ar rekomendacijas duoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uItra: 15 gruodžio 2009 - 13:15
Sveikos.
Susižinojau situaciją: Klaipėdoje mokamus padarė ligoninės valdžios įsakymu. Krizė.... Po Naujų Klp gali visai panaikinti genetinius - trūkumas lėšų.
Kitose ligininėse bus taip, kaip valdžia nuspręs. Kol kas kas Kaune ir Vilniuje nemokami.
Atsakyti
QUOTE(Robi @ 2009 12 15, 14:16)
Sveikos.
Susižinojau situaciją: Klaipėdoje mokamus padarė ligoninės valdžios įsakymu. Krizė.... Po Naujų Klp gali visai panaikinti genetinius - trūkumas lėšų.
Kitose ligininėse bus taip, kaip valdžia nuspręs. Kol kas kas Kaune ir Vilniuje nemokami.

Na sausio 4 man talona dave....
Vakar buvau Universitetineje del kitu tyrimu, tai maciau kad gydytojai su lapais begiojo, aiskindamiesi mokama viena ar kita paslauga ar ne....
Pas mane nors oficialiai nedirbu, bet pirmine prieziura is ligoniu kasu priklauso, bet vien pamate kad siuntimai is "Vaisingumo klinikos" uz bet kokius tyrimus, konsultacijas ima pinigus... verysad.gif Sumos visur simtais eina, nezinau kaip cia bus... g.gif
Atsakyti
Sveikos būsimos mamytės smile.gif Atėjau pasidalint savo patirtimi dėl genetinių tyrimų. S pirmąja dukryte jų nedariau, nes apie tokius nieko negirdėjau, o vat laukiantis antrosios - dariau. Kraujo rezultatai nebuvo labai geri, bet ir ne blogi, gydytojas nuramino, kad ir su blogesniais rodikliais gimsta sveiki vaikučiai. Pasiūlė imti vaisiaus vandenis. Be abejo, apsispręsti turėjome patys. Mano nuomonė tokia, kad kaip lemta Aukščiausiosjo taip ir bus, jei imant vaisiaus vandenis įvyks persileidimas, vadinas taip turėjo būt, (nors l.l. maža tikimybė persileidimo) bet žinosiu, kad viską padariau kad išsiaiškinti. Ačiū Dievui, viskas gerai ir dukrytę sveiką turiu. Bijojau to dūrio... bet ten tikrai nieko nėra baisaus, nei skausmo buvo ,nei ką, tik psichologiškai baisu... Manau geriau pasidaryt tyrimus, nei sulaukt nesveiko vaikelio.... verysad.gif
Atsakyti
Genetinius tyrimus ddariausi tik kad įsitikinti, jog vaikelis yra visiškai sveikas. Net nepagalvojau apie tai, ką daryčiau, jei rezultatai būtų liūdnesni...
Atsakyti
QUOTE(uItra @ 2009 12 15, 22:34)
Na sausio 4 man talona dave....
Vakar buvau Universitetineje del kitu tyrimu, tai maciau kad gydytojai su lapais begiojo, aiskindamiesi mokama viena ar kita paslauga ar ne....
Pas mane nors oficialiai nedirbu, bet pirmine prieziura is ligoniu kasu priklauso, bet vien pamate kad siuntimai is "Vaisingumo klinikos" uz bet kokius tyrimus, konsultacijas ima pinigus... verysad.gif Sumos visur simtais eina, nezinau kaip cia bus... g.gif

Jei reikalauja pinigų, reikia paklausti, kokiu pagrindu. Mes paklausėm ir išgirdom, kad toks liginoninės valdžios įsakymas. O po Naujų iš viso genetinius tyrimus planuoja panaikinti, nes prasta finansinė padėtis.
Atsakyti