Sveikutes,
siuo metu is as esu nescia ir turiu problemu su skydliauke.
Pirma karta skydliaukes sutrikimai buvo pastebeti pries gerus metus.Pradejo kazkaip kartais lyg smaugti, atrode kad gerklej kazkas yra. Praeidavo, bet ir vel atsirasdavo tas keistais jausmas. Nelabai supratau kas darosi. Mamos drauge pasiule pasitikrinti skydliauke. Pasitikrinau. Ir...nors pradzioj gydytojas net pasisaipyti bande, mazdaug prisigalvojai visokiu nesamoniu ir atejai, bet .... padares echoskopa, rado. Buvo ten visokiu mazu cistuciu ar kazko panasiai. Sake reiks gydyti striuma. Taciau padarius kraujo tyrimus paaiskejo , kad hormonai savo ribose ir jokiu vaistu nereikia. Sake vartoti joduota druska, juros kopustu ir apsilankyti po 6 men.
Na po 6 men. pas gydytoja nenuejau

. kazkaip jauciausi tuo metu gerai, nieko nejutau tai ir nemaciau reikalo eiti pas gydytoja. maniau viskas susitvarke savaime. Taciau klydau....
Pavasario pradzioj pastojau. Siaip jauciausi puikiai, bet prisikaicius visokiu baisybiu internete apie skydliaukes sutrikimus ir nestumus, nusprendziau paprasyt seimos daktares siuntimo hormonu tyrimui. Na ir ka jus manot.... kraujo rytimas parode, kad hormonai yra perzenge riba. Na skydliauke gamina per daug hormonu. Labai issigandau. Gydytoja israse siuntima pas endokrinologa. Jau po keliu dienu skubos tvarka as pakliuvau pas endokrinologe. ji zinodama mano padeti pasistenge kad tyrimai butu atlikti ir pakartoti kuo greiciau. na po tyrimu paaiskejo, kad nera taip jau blogai, tos mano cistutes liko tokios pacios ir po metu - nedideja, hormonu pakitimas nera tooks jau didelis. Na jei nebuciau nescia taii ir vaistu dar nebutu skirusi gydytoja bet apsidraudimui skure propycili (labai brangus vaistukai, bet sake nekenkia vaikiukui).
Dabar lankausi pas gydytoja kas menesi. Paskutini kart kai buvau pries menesi tai kraujo tyrimai buvo idealus. Valio!

Kita savaite ir vel eisiu, ziuresim kokia situacija dabar, nes sumazinau vaistuku doze iki 1 tabletes
Tai gi va, nera viskas taip baisu kaip atrodo. Svarbu pasirinkti gera gydytoja ir laiku ji aplankyti ir nesvarbu kad jautiesi tuo metu gerai. Is tiesu dabar kai lankausi pas gydytoja, tapo viskas daug aiskiau, daug paprasciau ir visai nebaisu