Įkraunama...
Įkraunama...

Ką žinote apie skydliaukę?

QUOTE(Soul @ 2006 06 20, 07:56)
Džiaugiuosi už jus su leliuku, Indrutee  4u.gif

aciukas mirksiukas.gif mano maziukas jau 9men thumbup.gif

tai va mergytes per nestuke.gif daug domejaus apie skydliauke ir supratau ta kad jei skydliauke yra aktyvi tada gresia persileidimas o jei pasyvi apsigimimas doh.gif
pvz, mano situacija pries Danieliuka turejau du persileidimus nes tuo metu buvo aktyvi skydliauke veliau gydziau ir ji man persiverte i neaktyve tada ir pastojau tai teko eit pas genetikus del apsgimimu bet viskas buvo gerai pagimdziau grazu sveika vaika kai jam buvo 3men as vel pastojau bet tuo metu skydliauke vel buvo suaktyvejus tad vel ivyko persileidimas tad daba suprantu kad man reiks pradzioje gydit skydliauke kad ji susinormalizuotu o tik po to planuot ax.gif taip ir padarysim
Atsakyti
4u.gif Man rado skydliaukėje daug mažų cistų,darė kraujo tyrimą,paskyrė gerti jodo tabletes po 1.Tai buvo prieš 5 metus.Dabar,nėštumo pradžioje, kai ginekologei pasakiau,kad turiu skydl.ir jodas paskirtas buvo-tai sakė gert tą jodą ir toliau.Kai užvedė nėščiosios kortelę-įrašė apie skydliaukę ir apie giminėje esantį vaikelį nesveiką,kur irgi jokių emocijų neparodė,kai apie jį nėštumo pradžioje sakiau...(lankausi privačiai.)
Atsakyti
noriu atnaujinti sia tema,

taigi pirmojo vaikucio besilaukiant pradejo permusineti sirdis, pas endokrinologa paaiskejo, kad turiu problemu su skydliauke. Buvo jau 28 savaites, paskyre propicili, geriau beveik iki gimdymo. vaikas gime sveikas, viskas ok. Po gimdymo praejus 4 menesiams, nuejau pas endokrinologa, liepe nebemaitinti, nes pablogeje tyrimai. Paskyre gerti propicili arba metizoli. Geriau metizoli, vel pagerejo, sumazino doze- pablogejo, vel padidino- vel pagerejo, dabar pradejo vel mazinti. Iki rugpjucio taip suskirste, kad rugpjuti savaite negersiu ir tada kartos tyrimus.
Kai pajutau, kad galiu lauktis pradejau gerti propicili vietoj metizolio.

Tai va, dabar keliausiu pas endokrinologa aptarti vaistu klausima.
Labai neramu, ar nepakenks tas propicilis tokiame mazame nestume vaikui ir kaip toliau klostysis. Iki pirmojo vaiko esu patyrusi 2 nesivystancius nemazame nestume.
pagal vaistus suprantu, kad per daug hormono skydliauke pas mane gamina, ane?

Dabar pradejau bijoti persileidimo sad.gif
Atsakyti
dėl skydliaukės tai aš irgi ją turiu doh.gif visi mes ją turim mirksiukas.gif
bet pas mane ji buvo didelė,todėl geriu tiroksiną,kad sumažėtų,ji pamažėjo,bet vaistu toliau geriu. dabar eisiu pas daktarą,kad išrašytų stipresnę dozę,sakė būtina juos gerti doh.gif
Atsakyti
Skydliaukė ir nėštumas
Atsakyti
Sveikutes,
siuo metu is as esu nescia ir turiu problemu su skydliauke.
Pirma karta skydliaukes sutrikimai buvo pastebeti pries gerus metus.Pradejo kazkaip kartais lyg smaugti, atrode kad gerklej kazkas yra. Praeidavo, bet ir vel atsirasdavo tas keistais jausmas. Nelabai supratau kas darosi. Mamos drauge pasiule pasitikrinti skydliauke. Pasitikrinau. Ir...nors pradzioj gydytojas net pasisaipyti bande, mazdaug prisigalvojai visokiu nesamoniu ir atejai, bet .... padares echoskopa, rado. Buvo ten visokiu mazu cistuciu ar kazko panasiai. Sake reiks gydyti striuma. Taciau padarius kraujo tyrimus paaiskejo , kad hormonai savo ribose ir jokiu vaistu nereikia. Sake vartoti joduota druska, juros kopustu ir apsilankyti po 6 men.
Na po 6 men. pas gydytoja nenuejau blush2.gif . kazkaip jauciausi tuo metu gerai, nieko nejutau tai ir nemaciau reikalo eiti pas gydytoja. maniau viskas susitvarke savaime. Taciau klydau....
Pavasario pradzioj pastojau. Siaip jauciausi puikiai, bet prisikaicius visokiu baisybiu internete apie skydliaukes sutrikimus ir nestumus, nusprendziau paprasyt seimos daktares siuntimo hormonu tyrimui. Na ir ka jus manot.... kraujo rytimas parode, kad hormonai yra perzenge riba. Na skydliauke gamina per daug hormonu. Labai issigandau. Gydytoja israse siuntima pas endokrinologa. Jau po keliu dienu skubos tvarka as pakliuvau pas endokrinologe. ji zinodama mano padeti pasistenge kad tyrimai butu atlikti ir pakartoti kuo greiciau. na po tyrimu paaiskejo, kad nera taip jau blogai, tos mano cistutes liko tokios pacios ir po metu - nedideja, hormonu pakitimas nera tooks jau didelis. Na jei nebuciau nescia taii ir vaistu dar nebutu skirusi gydytoja bet apsidraudimui skure propycili (labai brangus vaistukai, bet sake nekenkia vaikiukui).
Dabar lankausi pas gydytoja kas menesi. Paskutini kart kai buvau pries menesi tai kraujo tyrimai buvo idealus. Valio! drinks_cheers.gif Kita savaite ir vel eisiu, ziuresim kokia situacija dabar, nes sumazinau vaistuku doze iki 1 tabletes rolleyes.gif
Tai gi va, nera viskas taip baisu kaip atrodo. Svarbu pasirinkti gera gydytoja ir laiku ji aplankyti ir nesvarbu kad jautiesi tuo metu gerai. Is tiesu dabar kai lankausi pas gydytoja, tapo viskas daug aiskiau, daug paprasciau ir visai nebaisu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aguoneleee @ 2007 06 14, 13:05)

aciu uz pasidalinima patirtimi 4u.gif

o kiek savaiciu nestumas buvo, kai gerei propycili?
nes man tik virs 5 sav. dar placenta nesusiformavusi, kazin, ar nepakenks g.gif
Atsakyti
net geda..visai nesusimasciau apie savo skydliauke.. verysad.gif man pries 9nerius metus nustate juvelyrine struma, bet kazkokiu papildomu vaistu ar ko nereikejo..bet dabar jaudinuosi kad ar nebusiu kazkaip apsileidusi ir tai nepakenks leliukui unsure.gif siaip nei brendimo, nei pastaruoju metu jokiu sutrikimu nebuvo, tiesiog skydliauke buvo kazkokia padidejusi unsure.gif kaip bijau...
Atsakyti
QUOTE(zyzlute @ 2007 06 14, 16:45)
net geda..visai nesusimasciau apie savo skydliauke.. verysad.gif man pries 9nerius metus nustate juvelyrine struma, bet kazkokiu papildomu vaistu ar ko nereikejo..bet dabar jaudinuosi kad ar nebusiu kazkaip apsileidusi ir tai nepakenks leliukui unsure.gif siaip nei brendimo, nei pastaruoju metu jokiu sutrikimu nebuvo, tiesiog skydliauke buvo kazkokia padidejusi unsure.gif kaip bijau...

tai pasidaryk skydliaukes hormonu tyrimus, jei viskas normoje, tai lyg dzin kad padidejusi 4u.gif
bus ramiau tada, o jei pastebes kad kazkas negerai, tai vaistuku siek tiek pagersi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 06 14, 16:50)
tai pasidaryk skydliaukes hormonu tyrimus, jei viskas normoje, tai lyg dzin kad padidejusi  4u.gif
bus ramiau tada, o jei pastebes kad kazkas negerai, tai vaistuku siek tiek pagersi 4u.gif

aciu.. doh.gif amzinas nerimas verysad.gif reikia kuom greiciau susitvarkyti... 4u.gif
Atsakyti
manau jei ne del vieno dalyko, tai del kito nerimaujame, kuo geresniu tyrimu tau- kad nebutu pagrindo nerimui

Atsakyti
Sveikutes.

As visa pirma nestuma geriau Propicili, ir atrodo tfu tfu lialiui matomai nepakenke. Svarbu sureguliuoti skydliauke, kad ir su vaistukais. Nebijokit Propicilio, net ir ankstyvose nestumo savaitese drinks_cheers.gif
Atsakyti