Įkraunama...
Įkraunama...

Ką žinote apie skydliaukę?

QUOTE(m a m a @ 2007 06 14, 17:19)
Sveikutes.

As visa pirma nestuma geriau Propicili, ir atrodo tfu tfu lialiui matomai nepakenke. Svarbu sureguliuoti skydliauke, kad ir su vaistukais. Nebijokit Propicilio, net ir ankstyvose nestumo savaitese  drinks_cheers.gif

aciu labai uz padrasinima 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2007 05 04, 12:52)
aciukas  mirksiukas.gif  mano maziukas jau 9men  thumbup.gif

tai va mergytes per  nestuke.gif  daug domejaus apie skydliauke ir supratau ta kad jei skydliauke yra aktyvi tada gresia persileidimas o jei pasyvi apsigimimas  doh.gif 
pvz, mano situacija pries Danieliuka turejau du persileidimus nes tuo metu buvo aktyvi skydliauke veliau gydziau ir ji man persiverte i neaktyve tada ir pastojau tai teko eit pas genetikus del apsgimimu bet viskas buvo gerai pagimdziau grazu sveika vaika kai jam buvo 3men as vel pastojau bet tuo metu skydliauke vel buvo suaktyvejus tad vel ivyko persileidimas tad daba suprantu kad man reiks pradzioje gydit skydliauke kad ji susinormalizuotu o tik po to planuot  ax.gif  taip ir padarysim

Pasyvi- kai mažai gamina hormonų? Kai laukiaus dukrytės tik po gimdymo išsisaiškinau kad trūksta hormonų, nedagamina. Skydliaukė pažeista. Bet apsigimimo nebuvo.
Dabar vartoju tiroksiną, ir esu nestuke.gif tikiuosi viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(indrutee @ 2007 05 04, 12:52)
aciukas    mano maziukas jau 9men 

tai va mergytes per    daug domejaus apie skydliauke ir supratau ta kad jei skydliauke yra aktyvi tada gresia persileidimas o jei pasyvi apsigimimas   
pvz, mano situacija pries Danieliuka turejau du persileidimus nes tuo metu buvo aktyvi skydliauke veliau gydziau ir ji man persiverte i neaktyve tada ir pastojau tai teko eit pas genetikus del apsgimimu bet viskas buvo gerai pagimdziau grazu sveika vaika kai jam buvo 3men as vel pastojau bet tuo metu skydliauke vel buvo suaktyvejus tad vel ivyko persileidimas tad daba suprantu kad man reiks pradzioje gydit skydliauke kad ji susinormalizuotu o tik po to planuot    taip ir padarysim

[CODE]
Eina sikt! doh.gif As tik dabar suzinojau kad skydliauke turi itakos nestumui..
O gimdyt jau uz menesio! Jei kas bus ne taip? mega_shok.gif Net nebuciau pagalvojus...
Atsakyti
QUOTE(krevete6 @ 2007 06 16, 12:43)
[CODE]
Eina sikt! doh.gif  As tik dabar suzinojau kad skydliauke turi itakos nestumui..
O gimdyt jau uz menesio! Jei kas bus ne taip?  mega_shok.gif Net nebuciau pagalvojus...

jei neturejai su ja problemu, tai nepergyvenk 4u.gif
Atsakyti
jei neturejai su ja problemu, tai nepergyvenk

[CODE]
Nu nebuvo lyg ir problemu paskutiniu metu, bet anksciau teko vaistus gerti nuolat, bet cia gal pries kokiu 10 metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 06 14, 14:38)
QUOTE(aguoneleee @ 2007 06 14, 13:05)

aciu uz pasidalinima patirtimi 4u.gif

o kiek savaiciu nestumas buvo, kai gerei propycili?
nes man tik virs 5 sav. dar placenta nesusiformavusi, kazin, ar nepakenks g.gif

Man buvo g.gif , kokiu 10 savaiciu kai pradejau gert. Bet jei buciau anksciau tyrimus pasidarius buciau anksciau pradejus gert. Gydytojos teigimu, pirmosios 12 savaiciu yra ypac pavojingos - didziausia persileidimu tikimybe - ir rizikuoti negalima. O tie vaistukai yra nepavojingi vaikiukui.
Atsakyti
As dabar vel nestuke.gif . Pas mane autoimuninis tiroiditas, polinkis i hipotireoze. Man tai atsirado po pirmo nestumo. LThyroksina geriu jau 2 metai, nors hormonai dar buvo normos ribose. Gydytoja sake, kad taip reikia, kad siuo metu nevarginti skydliaukes. Endokrinologe dar sake, kad jei pastociau, jokiu budu nenustociau ju gerti. As taip ir darau. Tik va dabar atostogu metas, tai pas endokrinologa dar nepatekau... O gine sako, kad vaistu geriau nevartoti. Neaisku, kaip tie geriami hormonai veikia leliu.
Kaip daznai reikia tirtis hormonus nestumo metu?
Ar geriami vaistai visa nestuma nepakenks leliui? Gal kam yra panasiai? Kaip jus gydo? Ar liepia irgi gerti vaistus visa laika? Gal kas yra jau pagimde turedami sia problema?
Atsakyti
savo vaistu anotacijoje skaiciau, kad svarbiausios yra 10-14 sav. tada formuojasi vaiko skydliauke

su mano geriamais vaistais tikrai ne viena jau pagimde,
siaip tai iki 12 sav. vaikas gauna viska kartu su mamos krauju, tai jei skydliaukes hormonai sutrike ir negeri vaistutai is vaikas gauna negera krauja su negeru hormonu kiekiu, o jei gydai, tai gaunasi kad gauna ta pati, ka ir is sveikos mamos kraujo. Tik tiek kad patys vaistai gali buti toksiski, todel reikia rinktis tiesiog tokius, kuriuos galima vartoti nestumo metu.

Kazin, ar cia teisybe isrutuliojau g.gif
Atsakyti
Merginos, pas mane toks klausimas iskilo. Mano pilvukui dar tik kelios savaiteles, pries pastojant mano skydliauke buvo siek tiek suaktyvejusi, labai nedaug virsijo normas, todel labai neilgai geriau propicili. Hormonai pagerus vaistus atsistate i normas, tai kai pastojau nutraukiau vaistu vartojima. Gine rekomendavo, kad kaip bus apie 9 nestumo sav. pasidaryciau vel hormonu tyrimus. Tik man klausimas, ar verta tiek laukti, jei kas blogai, tai ir nestumui gali pakenkti? Gal kuri turejusi panasia situacija?
Tiesa, dar klausimas, ar tos kurios geria vaistus, dideli pas jus nukrypimai nuo normos? Mane domina suaktyvejusi skydliauke g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naska: 19 birželio 2007 - 12:48
QUOTE(naska @ 2007 06 19, 13:46)
Merginos, pas mane toks klausimas iskilo. Mano pilvukui dar tik kelios savaiteles, pries pastojant mano skydliauke buvo siek tiek suaktyvejusi, labai nedaug virsijo normas, todel labai neilgai geriau propicili. Hormonai pagerus vaistus atsistate i normas, tai kai pastojau nutraukiau vaistu vartojima. Gine rekomendavo, kad kaip bus apie 9 nestumo sav. pasidaryciau vel hormonu tyrimus. Tik man klausimas, ar verta tiek laukti, jei kas blogai, tai ir nestumui gali pakenkti? Gal kuri turejusi panasia situacija?
Tiesa, dar klausimas, ar tos kurios geria vaistus, dideli pas jus nukrypimai nuo normos? Mane domina suaktyvejusi skydliauke  g.gif

pas mane buvo nemazi nukrypimai, paskui jau beveik norma, bet tebegeriu, kai nustosiu gerti bemazindama doze- trimus paasidarysiu jau savaite negerusi kai busiu/.

O kiek per diena propycilio gerei?
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 06 19, 14:06)
pas mane buvo nemazi nukrypimai, paskui jau beveik norma, bet tebegeriu, kai nustosiu gerti bemazindama doze- trimus paasidarysiu jau savaite negerusi kai busiu/.

O kiek per diena propycilio gerei?

Geriau as 2 sav, 2 x d, o viena savaite po 1 tablete. Kiek suprantu, tu dabar laukiesi ir bandai apraminti hormonus? O tau hormonai ishsireguliavo nestumo metu, ar pries pastojant?
Atsakyti
QUOTE(naska @ 2007 06 19, 15:46)
Geriau as 2 sav, 2 x d, o viena savaite po 1 tablete. Kiek suprantu, tu dabar laukiesi ir bandai apraminti hormonus? O tau hormonai ishsireguliavo nestumo metu, ar pries pastojant?

ano nestumo metu paaiskejo, kad skydliauke per aktyviai veikia, tai net nezinau, ar jau pries nestuma buvo kas ar tik nestumas ta issauke, bet pagimdzius neatsistate schmoll.gif
Atsakyti