Įkraunama...
Įkraunama...

Ką žinote apie skydliaukę?

sveikos,

na man irgi kazkas su skydliauke...rasau kazkas,nes taip dorai ir nezinau kas ten...siuo metu jau antras nestumas ir niekas nieko nei cypt...turbut viskas gerai... g.gif bet keista kazkaip...
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 06 20, 10:37)
o kas dar be persileidimo gali gresti del suaktyvejusios skydliaukes?

aguoneleee, kiek propycilio geri? parasyk, kokie tyrimai, ar visai norma, ar i kuria nors puse nukrypimas koks nors?

Tai va, geriau paskutiniu metu po viena tablete. Dabar po tyrimu pastebejo labai nezymu nukrypima nuo normosa. Nors sake kad tai normalu, kad antram nestumo trimestre taip buna, bet vaistuku doze vel padidino. Tik sake neisigasti, viskas yra gerai smile.gif . Dabar geriu 10 dienu po 3, po to 3 savaites po 2, ir po to 3 savaites po 1 ir vel pas gydytoja.
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 06 23, 09:01)
indrutee, aciu kad uzsukai cia ir papasakojai.

tik va, kas yra ta nedidele propcilio doze tai man taip ir neaisku.

kad jau uzsiminei, tai noriu paklausti, kiek sav. buvo nestumas kai persileidimus patyrei? Ar tai buvo persileidimai ar nesivystantys nestumai? Nes as turejau 2 nesivystancius...

uzjauciu del tu persileidimu console.gif bet manau, kad lelius nugramzdino kazkur giliai ta skausma smile.gif

ner uz ka tiesiog isipasakojau ir gal kamnors pades mirksiukas.gif

nedidele doze tai sake 1tb viena kart dienoj smile.gif

persileidimai ivykdavo beveik vienodu laiku t.y.astuntoj savaitei verysad.gif prisimenu kad trecias buvo nesivystantis o va pirmas ir antras nebepamenu ir atvirai kalbant tada man normalei nepaaiskino o as neturejau jegu klausinet nes buvo skaudu

tu visiskai teisi po maziuko gimimo esu kurkas stipresne ir paskutinio persileidimo beveik neisgyvenau nes tuo metu Danieliukas buvo visai dar maziukas tiesiog dziaugiaus kad turiu ji ir galiu but su juo nes kai dare abrazija teko pagulet kelias dienas ligoninej tai man buvo skaudziausia kad jo ner salia doh.gif
o prisimenant pirmaji persileidima tai jis man buvo skaudziausias kuris paliko psihologinius petsakus doh.gif puse metu su manim visai nesusisnekejo negalejau matyt vaiku nes apsivergdavau atitolom su vyru jo nebegeidziau o juk buvom neseniai susituoke rolleyes.gif po antro truputi lengviau bet tada pradejau nekest vaiku bet nesuprantu kodel g.gif cia turbut kazkas psichologiskai
o daba esu labai laiminga kad turiu nors 1maziuka kuris yra MANO wub.gif gyvensiu del jo atiduosiu jam viska ka turesiu...
Atsakyti
QUOTE(Betukas @ 2007 06 20, 22:43)
Labas  4u.gif
Labai jau panaši istorija, kažkur aš ją girdėjau  g.gif  biggrin.gif  Man lygiai taip pat po pirmo nėštumo atsirado problemų su skydliauke.Dabartinė situacija tokia -  Hipotiterozė,pašalinta dešinė skydliaukės skiltis. Tiroksiną vartoju jau du metus . Laukiuosi dabar antro, tiroksiną gydytojas liepė jokiu būdu nenutraukti (tą patį sakė ir endokrinologas, ir ginė, ir šeimos daktarė), nes kitaip galiu pradėti vaikučio skydliaukę "graužti". O nėštumo metu tiroksino poreikis padidėja, tai man net dozę padidino... Tikiu, kad viskas leliukui ir man bus gerai. Sveikaltėlės visoms  4u.gif

ir man ta pati situacija ax.gif tiroksina geriu jau apie pusantru metu gal g.gif diagnoze skydliaukes uzdegimas...hormonai susinormalizavo gana greitai ir krauja kartojau kas pora men...dbr esu 10 savaiciu nestuke.gif snd pasiemiau atsakyma TTH ir yra nukrypimas unsure.gif na nedidukas bet vis gi...tai penktadieni varau pas endokrinologe jauciu reik didinti tiroksino doze...
ir man daktare minejo kad nutraukti tiroksino kai pastoji negalima jokiais budais kad kaip tik greiciausiai doze didinti reikes ir dazniau kraujuka stebeti...
Atsakyti
manes mano tarapeute nesiuncia pas endo..nedare jokiu tyrimu..tik paciupinejo kakla ir pasake kad viskas normoje..o juk turiu juvelyrine struma.ka daryti?pasikeisti spec musu poliklinikoje tiesiog neimanoma, eiles visur nezmoniskos.
Atsakyti
QUOTE(zyzlute @ 2007 07 11, 15:42)
manes mano tarapeute nesiuncia pas endo..nedare jokiu tyrimu..tik paciupinejo kakla ir pasake kad viskas normoje..o juk turiu juvelyrine struma.ka daryti?pasikeisti spec musu poliklinikoje tiesiog neimanoma, eiles visur nezmoniskos.

jei kazka itari, vieneintele iseitis-kreiptis privaciai...nes poliklinikose eiles tikrai nezmoniskos...
Atsakyti
Isryskejusia skydlaike as turiu. Endokrinologe apziurejo bet jokiu tyrimu nesiunte darytis blink.gif g.gif
Atsakyti
Rucike, padidejusi ji ar kaip? gal jei kitu pozymiu nera, tai nereikia tirtis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Onora @ 2007 08 29, 18:43)
Rucike, padidejusi ji ar kaip? gal jei kitu pozymiu nera, tai nereikia tirtis g.gif

Jo padidejus, bet jau senai. Tik manau jos nuopelnas yra mano padidejes svoris apie 10 kg ( cia pries gimdyma ).
O kokius simtomus turi jausti , kad reiketu tirtis ?
Atsakyti
Sveikos merginos.
Perskaiciau visa tema ieskodama kazko panasaus isavo atveji, bet nelabai radau.Kai pradėjau gyd.skydliauke gėriau metizoli ,jau po mėnesio pastojau
nors ir saugojomės ,nes gyd. Kazanavicius perspėjo neplanuoti leliaus.nuėjus pas gine ,buvau apsaukta ir nusiusta i skyriu isvalymui.nors labai sunku buvo,pusiau šokia as taip ir padariau, motivuodama tuo kad neturiu teisės paleisti i pasaulį nesveika vaikeli. nespėjus visato išgyventi po mėnesio aš vėl laukiausi.Bet nusprendziau kad niekas gyvenime nevyksta be priezasties.Paskambinau endokrinologui ir sutariau dėl vizito.Norėjau kad paaiškintu kodėl neveikia kontraceptikai ir kas vyksta su mano organizmu.jis man leido nešioti vaikeli nors gėriau metizoli,tik nuo tos dienos juos pakeitė i propicili,tuo metu buvo apie 4sav.
Dabar esu nuolat stebima endokrinologo, ir nuolat reguliuojama vaistu doze.Bet man labai neramu del vaikelio , ar jam nepakenke mano tada geremas metizolis.Nors ziurejo ultragarsu apsigimimu specelistas ,sake kad viskas gerai ,bet man labai neramu.kai randi bendraminciu lyg ir lengviau,mums dabar 17 sav.
Atsakyti
olit, as metizoli geriau gal savaite kai buvau nestuke.gif:, o dar nezinojau. Dabar propiciligeriu.
Palaikau teorija, kad kol nezinai apie nestuma- jokie tavo veiksmai negali pakenkti jam.

Del neleidimo pastoti, tai man irgi kaip ir neleido endokrinologe, bet netycia gavosi ir viskas. Kalbejo apie tai kad isvalyma reikejo daryti, bet kaip supratau, tai cia del mano sveikatos, o ne del leliuko. Leliukui pakenkti, kiek skaiciau, gali tik sumazejusio aktyvumo skydliauke, taip kad tikrinkimes kad nuo vaistu musu geriamu ji nepradetu vekiti i kita puse ir tiek. Del padidejusios skydliaukes funkcijos kiek skaiciau, tai dazniau buna persileidimai kaip "komplikacija" bet jei jau 17 sav. tau, manau, kad jau visko isvengta.

Gal bukime ramios 4u.gif
Atsakyti
Stengiuos išlikti rami, ir tikėti kad tikrai viskas gerai.Aš vos tik suzinojau kad laukiuosiu nebegėriau metizolio. Kita sav.vėl vaziuosiu pas apsigimimu specelista ,nes jis sakė kad 18 sav.bus visiškai aiškiai matyti, ir sakė kad svarbiausiai kad netruktu harmonu.Jis labai ramiai ir naturaliai regavo i mano nėstuma ne taip kaip mano gine.Ramiau ir drasiau pasidaro kai randi bendrakeliaiviu ,nes neatsidures tokioje situacijoje gali tik užjausti,o nesuprasti to nerimo .

Privalom išlikti ramios ir tikėti VISKAS BUS GERAI:4u:
Atsakyti