Vakar kepiau tikrai labai skanų keksą, rastą vienam bloge.
Tikiuos autorė nesupyks, kad pakopinsiu
Kalėdinis keksas300 g cukraus,
4 kiaušinių
250 g tirpinto sviesto
140 g miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
2 stiklinių džiovintų vaisių
1 stiklinės riešutų
tarkuotos 1 citrinos žievelės
250 ml pieno
Cukrų išplakti su kiaušiniais. Po truputį supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą ir vėl išplakti. Sudėti miltus, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir supilti pieną. Tešlą maišyti iki vientisos masės.
Vaisius nuplauti, nusausinti. Kartu su riešutais susmulkinti. Viską sudėti į tešlą ir išmaišyti.
Tešlą sukrėsti į sviestu patepą kepimo formą ir kepti 160C orkaitėje 60-80 min.
Tik mano būtų toks pastebėjimas : kitąkart dėčiau mažiau cukraus, kadangi džiovinti vaisiai saldūs, ir į tešlą teko pilti daugiau miltų, nes gavos skystoka.