Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiavaikė šeima-valstybės parama

tie, kurie nepabijos prisiimti atsakomybes uz LT ateiti- gaus mokesciu lengvatas kaip medali.

Atidedant juokus i sali. Triju vaiku seimos vertos vadintis daugiavaikemis del to, kad butent triju vaiku seima padeda valstybes populiacijai islikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 30 gruodžio 2009 - 13:54
QUOTE(Fruzina @ 2009 12 29, 16:57)
Taip čia pritariu pilnai.
Tik ar tokių dauguma, ar visdelto daugiau kitokių šeimų?


Informacijai: tik 8proc. gausių šeimų yra rizikos šeimos (duomenys gali būti šiek tiek senesni, bet esmė, manau, ne labai pasikeitė).

QUOTE(Medinis @ 2009 12 29, 17:05)
Aš galvojau apie tai. Manau tai iš pionieriškų laikų atėjęs "timūroviečių" principas - padėti tiems, kam pagalbos reikia. O ne tam, kas turi kažkokį statusą.

Beje, jau vien šeimos su trimis vaikais statusas "daukiavaikė" man atrodo absurdiškas.


Tikrai ne vienas ekonomistas yra skaičiavimais pagrindęs, kad daugėjant šeimoje auginamų vaikų skiačiui prastėja pragyvenimo lygis. Tutint omeny, kad beveik pusė vaikų mūsų šalyje gyvena žemiau skurdo ribos, galima prielaida, kad tas skurdo lygis gausiose šeimose yra dažnesnis reiškinys. todėl anksčiau mokėjo ,,vaiko pinigus" gausioms šeimoms net netestuojant pajamų - tiesiog pakankamo pragyvenimo lygio su gausia šeima retai gali tikėtis.

QUOTE(alfa159 @ 2009 12 29, 17:19)
Penkiu dar nebandziau bet tarp dvieju ir triju vaiku yra milziniskas skirtumas- personalo vadyba seimoje sudetingeja tris kartus minimum, o ir visi kiti procesai taip pat.

O vieno vaiko auginimas- tai vistoms juokas, palyginus su trim.  tongue.gif

Bandžiau ir vieną, ir penkis - kiekvieną kartu ir sunku ir lengva kitaip...
Todėl nesmerkčiau šeimų, kurios renkasi vieną vaiką - vienturtį auginti pakankamai sudėtinga.

Kita vertus, valstybės parama galėtų būti orientuota į gausias šeimas jau dėl santykinai dažnai patiriamo skurdo ir kitų gyvenimo kokybę įtakojančių reiškinių. Pvz.: gausioje šeimoje gyvenančiam asmeniui gyvenamojo ploto poreikis asmeniui laaabai dažnai nėra net minimaliai užtikrinamas. Gausios šeimos negali pasigerinti gyvenimo sąlygų, nes paskolos - neįperkamas reiškinys dėl tų pačių nepakankamų pajamų, o valstybėje šioje srityje visai jokių užuomazgų nerasta...
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2009 12 29, 16:44)
todėl anksčiau mokėjo ,,vaiko pinigus" gausioms šeimoms net netestuojant pajamų - tiesiog pakankamo pragyvenimo lygio su gausia šeima retai gali tikėtis.

Šioje temoje turime pavyzdį, kai piniginėmis lengvatomis naudojasi šeima, kuriai jų tikrai nereikia. Taigi ankstesnis požiūris buvo ydingas. Dabartinis - socialiai teisingas.
Beje, jūs, kaip iniciatyvinės grupės narė galėtumėt inicijuoti pasiūlymą, kad valstybė trečią ir sekantį vaiką pagimdžiusiai, pilnoje šeimoje gyvenančiai motinai, duotų po padėkos raštą. Nes tai motyvuoja, o pinigai tegu būna skirti tiems, kuriems jų reikia labiausiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 30 gruodžio 2009 - 13:56

QUOTE(Medinis @ 2009 12 29, 14:49)
... o pinigai tegu būna skirti tiems, kuriems jų reikia labiausiai.


alio... bigsmile.gif valstybė vaiko pinigus dabar kaip tik ir moka tik tiems, kam jų reikia labiausiai, t.y. tiems, kurių pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 LTL biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 30 gruodžio 2009 - 13:57
QUOTE(kasiopeja @ 2009 12 29, 17:56)
alio...  bigsmile.gif  valstybė vaiko pinigus dabar kaip tik ir moka tik tiems, kam jų reikia labiausiai, t.y. tiems, kurių pajamos vienam šeimos nariui neviršija 525 LTL  biggrin.gif


Man tikrai 300 litu uz tris vaikus ner svarbus. Padekos rastas butu veik toks pat svarbus. biggrin.gif Vaikai mano aprupinti- stengiames patys, niekam ne aciu.

O vat mokesciu lengvatos- labai svarbios. Nes socializmo nemegstu. Neteisinga, kad mano vaikai uzdirbs pensija Mediniui.

Dar sutikciau ir atsisakyti mokesciu lengvatu sau mainais uz mokesciu lengvatas suaugusiems mano vaikams- kaip is daugiavaikes seimos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 30 gruodžio 2009 - 13:59
QUOTE(Medinis @ 2009 12 29, 15:18)
Aš manau, kad valstybė turi remti tuos, kurie gyvena sunkiau, nei dauguma. Štai jūs net nežinote ar gaunate tą paramą, bet jums labai gaila, jei jos nebegausite.
Tai ekonomiškai nenaudinga. Geriau jūsų paramą atiduoti tiems, kam jos reikia.

Dėl to, kas mokės mokesčius Sodrai, kai aš būsiu pensijoje nesuku sau galvos.

..del to kas mokes mokescius...o kaip tau atrodo,kas mokes?jei puse isvaziuos,kita dalis kai kas cia rase(uzaugs lodoriais ir nadirbs).dabar galvos nesuki,nes esi jaunas,bet kai atei laikas,ziurek kad ta galva pati nepradetu suktiskai noresis pensijos.
Atsakyti

 ! 
Primenu kad temos pavadinimas yra "daugiavaikė šeima- valstybės parama"
Draudžiama - šiukšlinti/talpinti forume brukalus, šlamštlaiškius ("spamą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ):
* rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos), nes tai yra besaikis forumo šiukšlinimas;
* rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.
* Naudoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, rašyti grubaus tono žinutes.

Atsakyti
QUOTE(nikvik @ 2009 12 09, 14:27)
Laba diena,
neradau tokios temos- ko galima tikėtis daugiavaikei seimai is valstybės? Kiek žinau, kitaip skaičiuojamas NPD, yra 2 mamadieniai, kol vaikams nesueina 12 m. o kas dar?


Gal kas zinot kaip daugiavaikems skaiciuojamas NPD?
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2010 01 09, 21:55)
Gal kas zinot kaip daugiavaikems skaiciuojamas NPD?

Taip pat, kaip ir išvis neturintiems vaikų. PNPD, kuris priklauso nuo vaikų skaičiaus - už pirmąjį vaiką 100, už antrą ir paskesnius po 200 Lt dalinant sumą abiems tėvams.
Atsakyti
al kas zinot kaip daugiavaikems skaiciuojamas NPD?

Taip pat, kaip ir išvis neturintiems vaikų. PNPD, kuris priklauso nuo vaikų skaičiaus - už pirmąjį vaiką 100, už antrą ir paskesnius po 200 Lt dalinant sumą abiems tėvams.


Tas tiesa, taip NPD skaičiuojasi, bet jei mėnesinis priskaičiuotas atlyginimas neviršija berods tam tikros sumos per metus(berods ta suma apie 3000 Lt per mėnėsį). Neapsirikit, atidžiai Pajamų moketyje pažiūrėkit tą sumą, nes kitaip deklaruojant pajamas teks valstybei grąžinti skirtumą.
Atsakyti
QUOTE(isNidos @ 2010 01 10, 14:39)
Tas tiesa, taip NPD skaičiuojasi, bet jei mėnesinis priskaičiuotas atlyginimas neviršija berods tam tikros sumos per metus(berods ta suma apie 3000 Lt per mėnėsį). Neapsirikit, atidžiai Pajamų moketyje pažiūrėkit tą sumą, nes kitaip deklaruojant pajamas teks valstybei grąžinti skirtumą.

Nemaišykite NPD ir PNPD wink.gif PNPD už vaikus nepriklauso nuo pajamų dydžio.
Atsakyti
Mūsų šeimai tai buvo tikrai labai tie vaiko pinigėliai naudingi. Sutinku, kad jie labai reikalingi labai vargingai gyvenantiems, bet jeigu pajamos vienam šeimos nariui ne 525 lt, o 600 Lt, nemanau, kad yra labai didelis skirtumas....
Nesam mes asocialūs, bet ir ne milijonieriai. Tų pinigėlių pakako sumokėti vaikams už būrelius. Dabar bus žymiai sunkiau. Nes reikės būreliams pinigėlius traukti iš maistui skirtų.
Šiek tiek skaudu, kai valstybė neparodo dėmesio daugiavaikėms šeimoms. Kur auginti vieną vaiką ir tris bei daugiau, labai didelis skirtumas. Užauginsim, aišku vaikučius, tikiuosi dorais, sąžiningais piliečiais. Prisidarėm vaikų, reikia patiems ir rūpintis.
Neprašom mes tų pinigų, bet galėtų būti kokių tai daugiau socialinių garantijų, nuolaidų ar lengvatų ir pan. Bet yra kaip yra.
Atsakyti