Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(nikute @ 2006 08 31, 13:50)
mazzyla, o į kokį jūs darželį ruošiatės?

Vilniaus specialųjį lopšelį-darželį "Žolynėlis" - specialios paskirties ugdymo įstaiga vaikams su judesio padėties ir kompleksiniais sutrikimais. Dirba gydytojas neurologas, kineziterapeutai, logopedai, specialieji pedagogai, masažistas, fizeoterapijos slaugytojas.
Atsakyti
QUOTE(ad23 @ 2006 08 31, 16:16)
juk mes dar turim tiktis, na žodžiu meetintis, gal kada riektų susitart, tik manau, geriau būtų rugsėjui įpusėjus, nes kam į mokslus, kam į darbus, o kam į darželius

Tikrai butu smagu susitikti 4u.gif Susiorganizuotumem kokia rudenio grazia dienele musu mamyciu ir vaikuciu susitikima 4u.gif
Atsakyti
kaip jums faina kad gyvenat ne taip toli viena nuo kitos good.gif
Atsakyti
Ad23 labai sveikinu Augustelio dantuka clap.gif clap.gif clap.gif
O nuotraukeles kokios fantastiskos thumbup.gif thumbup.gif wub.gif

Klausei kaip padeti mazyliui greiciau pasakyti kur jis, kur tu ir tetis. Radau viena pratima: laikykite veidrodi pries vaikuti. Klauskite: "kur mazylis?" jeigu vaikas veidrodzio nesieks, imkite jo pirstuka ir, uzdeje ji ant atvaizdo veidrodyje, sakykite: "stai jis!". Atsistoje (atsisede) uz vaiko taip, kad veidrodyje matytusi jusu atvaizdas, klauskite: "kur mama?" jeigu vaikutis nebando pasiekti, nukreipkite jo rankyte.

Mazzyla, labai linkiu jums su Mantuku rytoj grazios sventes 4u.gif 4u.gif 4u.gif butinai papasakok, kaip jums sekesi. Tik labai neliudek, jeigu ne viskas is pat pradziu bus gerai - Mantukui reikia priprasti prie naujos aplinkos ax.gif Ir dar butinai kvieciu jus i svecius kai galesit, mes gyvenam netoli jusu darzelio blush2.gif

Saulesmamyte ir as labai dziaugiuosi, kad susibure musu toks burys thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikinu Augusteli su pirmu dantuku 4u.gif Atsimenu, kaip laukėm tų pirmų dantukų ir koks džiaugsmas buvo kai išdygo. Ir jums bus dar daug dalykų pirmą kartą. O Daliukas manes mama nevadina doh.gif, kai reikia sako lala. Tėtis gražiausiai pasako, čiutė, tai močiutė. Mama ištaria, bet čia kai rodau jo drabuželius, sako mama ir į krūtinė mušasi doh.gif
Mes irgi ryt į darželį einam. Laukiu nesulaukiu tos dienos. Gal su vaikas ramesnis bus, nes dabar nuo manęs nei per žingsnį. Ir aplamai visokių zbitkų prikrečia. Šiandien iš balkono šluotą išmetė, gerai, kad po langais medžiai ir žolynai, o tai tiksliai ką nors pritrenkęs būtų g.gif Poliklinikoj, tai visa šlapia buvau belakstydama paskui. Dar namuose šiaip taip susitvarkau, o viešoj vietoj, tai kaip kas vaiką užsuka doh.gif jau man norisi ramybės nors truputėli.
parašysiu ryt kaip sekėsi.
Labanaktukas visoms
Atsakyti
QUOTE(laja @ 2006 08 31, 23:02)
Sveikinu Augusteli su pirmu dantuku  4u.gif Atsimenu, kaip laukėm tų pirmų dantukų ir koks džiaugsmas buvo kai išdygo. Ir jums bus dar daug dalykų pirmą kartą. O Daliukas manes mama nevadina  doh.gif, kai reikia sako lala. Tėtis gražiausiai pasako, čiutė, tai močiutė. Mama ištaria, bet čia kai rodau jo drabuželius, sako mama ir į krūtinė mušasi  doh.gif 
Mes irgi ryt į darželį einam. Laukiu nesulaukiu tos dienos. Gal su vaikas ramesnis bus, nes dabar nuo manęs nei per žingsnį. Ir aplamai visokių zbitkų prikrečia. Šiandien iš balkono šluotą išmetė, gerai, kad po langais medžiai ir žolynai, o tai tiksliai ką nors pritrenkęs būtų  g.gif Poliklinikoj, tai visa šlapia buvau belakstydama paskui. Dar namuose šiaip taip susitvarkau, o viešoj vietoj, tai kaip kas vaiką užsuka  doh.gif jau man norisi ramybės nors truputėli.
Labanaktukas visoms

Laja, taip pat ir tau bei tavo judriajam Daliukui linkiu rytoj grazios sventes 4u.gif
Lauksim ispudziu ax.gif
Atsakyti
laja sekmes jums rytoj darzelyje.Butinai parasyk kaip sekesi,nes mes i ta pati darzeli pradesim eiti lapkricio men 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Butybė @ 2006 08 31, 22:30)

Saulesmamyte ir as labai dziaugiuosi, kad susibure musu toks burys  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

wub.gif wub.gif wub.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulesmamyte: 31 rugpjūčio 2006 - 22:36
QUOTE(saulesmamyte @ 2006 08 31, 18:34)
Tikrai butu smagu susitikti 4u.gif Susiorganizuotumem kokia rudenio grazia dienele musu mamyciu ir vaikuciu susitikima 4u.gif

aha, tik aš išsiaiškinsiu kaip man su mokslais ir tada galėsim tartis...

QUOTE(Butybė @ 2006 08 31, 21:30)
Ad23 labai sveikinu Augustelio dantuka clap.gif  clap.gif  clap.gif
O nuotraukeles kokios fantastiskos thumbup.gif  thumbup.gif  wub.gif

Klausei kaip padeti mazyliui greiciau pasakyti kur jis, kur tu ir tetis. Radau viena pratima: laikykite veidrodi pries vaikuti. Klauskite: "kur mazylis?" jeigu vaikas veidrodzio nesieks, imkite jo pirstuka ir, uzdeje ji ant atvaizdo veidrodyje, sakykite: "stai jis!". Atsistoje (atsisede) uz vaiko taip, kad veidrodyje matytusi jusu atvaizdas, klauskite: "kur mama?" jeigu vaikutis nebando pasiekti, nukreipkite jo rankyte.

aha, ačiū tik jam baisiai rūpi pasimaivyt, na tik pamato veidrodį ir kad pradeda mosikuotis, tampytis ir šūkaut... tai nebeįmanoma nieko daryt...

QUOTE(laja @ 2006 08 31, 23:02)
Sveikinu Augusteli su pirmu dantuku  4u.gif Atsimenu, kaip laukėm tų pirmų dantukų ir koks džiaugsmas buvo kai išdygo. Ir jums bus dar daug dalykų pirmą kartą. O Daliukas manes mama nevadina  doh.gif, kai reikia sako lala. Tėtis gražiausiai pasako, čiutė, tai močiutė. Mama ištaria, bet čia kai rodau jo drabuželius, sako mama ir į krūtinė mušasi  doh.gif 
Mes irgi ryt į darželį einam. Laukiu nesulaukiu tos dienos. Gal su vaikas ramesnis bus, nes dabar nuo manęs nei per žingsnį. Ir aplamai visokių zbitkų prikrečia. Šiandien iš balkono šluotą išmetė, gerai, kad po langais medžiai ir žolynai, o tai tiksliai ką nors pritrenkęs būtų  g.gif Poliklinikoj, tai visa šlapia buvau belakstydama paskui. Dar namuose šiaip taip susitvarkau, o viešoj vietoj, tai kaip kas vaiką užsuka  doh.gif jau man norisi ramybės nors truputėli.
Labanaktukas visoms

sėkmės ir lauksim pasakojimų.
Atsakyti
Su rugsėjo 1-ąja visu darželinukus ir mokyklinukus thumbup.gif
Atsakyti
Labas, visiems 4u.gif
Tai, va, parėjom iš darželio. Nuėjom jau vėlokai, apie 10 valandą. Labai gera auklėtoja Zita ir auklytė. Daliukas jautėsi visai gerai. nauji žaislai, nauji veidai, tai vyrukas turėjo užsiėmimo, manęs kaip ir nereikėjo. Laisvai galėjau išeiti, bet prabuvom iki 13 val. Daliukas susipažino su vaikais, keliems sugebėjo per galvą trinklelt doh.gif , bet aplamai elgesi labai gerai. 4u.gif Grupėj buvo tik kokie 5 vaikai. O grupėj nebus daugiau 12 vaikų, jei tiksliai prisimenu, sakė, kad kol kas bus 8. Patalpos po remonto, nauji langai viskas sutvarkyta. Labai esu patenkinta. Daliukas pats mažiausias ūgiu ir amžiumi. Atrodo, kaip koks žaisliukas mirksiukas.gif . Vaikų amžius įvairus, viena mergyte 5 metų, berniukas mažesni. Manau, kad viskas bus gerai. Pirmadieni planuoju palikti vieną iki pietų miego, paskui passimsiu. Lauke teritorija aptverta. Daliukas susirado tokias medines lipynes, čiuožynes, tai visą laiką ant jų ir praleido. Man baugu buvo, tai nuo jo nesitraukiau.
Vienu žodžiu tikiuosi, kad daržely jam patiko. Sakė, kad dar nori biggrin.gif
Daržely yra logopedė ir masažistė. Su logopede viskas aišku, o dėl masažų reiks eiti siuntimo, kad nurodytu, ką masažuoti.
O kaip Mantukui sekėsi?
Atsakyti
Na viskas panašu, kaip ir pas Lają, taip pat išbūvom iki pietų ir kai po šventės salėje grįžom rengtis į grupę, tai negalėjau prišaukti, vos ištempiau, kol buvom grupėje, manęs nereikėjo, tačiau, kai nuėjom į salę visi vaikai šoko ratekiu, o Mantas vienas priekyje ir vis susirasdavo mane žvilgsniu.
Pirmadienį paliksiu vieną iki pietų miego. Mūsų grupėje tik keturi vaikučiai ( kartu su Mantuku). Vienas bus su mamyte, jų šiandien nebuvo, vienas berniukas iš asocialios šeimos, protingas vaikutis, fiziškai silpnutis ir mergaitė autistukė, fainuolė, ateina prisiglaudžia prie manęs, tik abu jautrūs, biški kas ir verkia, o mano baditas pagal juos.
Oi suleidus Daliuką su Mantu, būtų neriali kompanija, prieš kokią savaitę Mantas pro balkoną paleido šaukštelių lietų, o apačioje pas mus nekilnojamo turto agentūra ir ten pastoviai derybininkai rūko, tai aš visa violetinė susirinkau ir grįžau. Kitą dieną parėjom iš lauko girdžiu kažko tylu, vyras mėto skalbinius ir vieną naminę mano palaidinę įmetė į antro aukšto buto balkoną, kuriame gyvena prancūzė, aš prancūziškai moku, tik pas ją skambutis neveikia ir prakanėjo ji ten kokią savaitę per visus lietūs. Vieną dieną grįšta vyras iš darbo, parneša mano ,,grindų škudurą,,, buvo pakabintas laiptinėje an radiatoriaus.
Ad23, jūs gal jau naujakuriai? ir ties sveikinu su pirmuoju dantuku, prasidės dabar venas po kito ir atsargiai, nes oi koie jie aštrūs, teko ne kartą išbandyti.
Atsakyti
QUOTE(laja @ 2006 09 01, 13:57)

oi kaip faina jum. Net smagu skaityt, kad taip gerai sekėsi. O mum raidos centre irgi sakė, kad reikės darželio su masažais.

QUOTE(mazzyla @ 2006 09 01, 14:36)

ir jum kaip fainai sekėsi, nu tikrai džiugu, kažkaip visai nebloga diena šiandien.
O mes dar ne naujakuriai vis tvarko tvarko visko krūvos, o aš nervinuosi. Bet jau lyg ir kitą savaitę su notaru pasirašinės viską ką reikia.

Beje mum sutvarkė invaliduma. Iš tikrųjų viskas sumuojama ir mes gavom sunkią negalią, tik gaila, kad metam... Ir dabar nežinau kiek mum priklauso, reikia eit pasiieškot...
Atsakyti